-
Odp: Biżuteria wykonana własnoręcznie
-
Agnieszka-x piękne cudeńka i kolczyki i bransoletka ,kolory rewelacyjne ,wykonanie perfekcyjne ,można się zakochać :love:
-
OOO raju Zyza.. obie sówki są przesłodkie :love:
o sutaszowych cudach nie wspomne :love: .. A tak z ciekawości... Ile kosztuje zrobienie np. takiej bransolatki, czy tez kolczyków? Chodzi mi o materiały, ile trzeba w to włożyć kasy, nie mówię o robociźnie ;)
-
agnieszko piekne kolczyki:) cudowne od odstatnich czasow lubuje sie w takich i mam zamiar tez zaczac cos kombinowac, ciekawe czy cos wyjdzie;)pozwolisz ze skorzystam i ja z tego linku do koralikow;)
-
A pewnie ze korzystaj z linku po to dałam.
natalia268 jeśli chodzi o koszty zrobienia takiej pary kolczyków różowo-pomarańczowych:
- koraliki duże pomarańczowe około 1,5 zł / 2 sztuki
- koraliki duże różowe około 3 zł / 4 sztuki
- nic sutaszowa: z każdego koloru około 3 mb na parę kolczyków 1,5 zl/za metr
- małe koraliki około 1 złote za każdy kolor
- bidle ja używam posrebrzanych i około 2 złote para
- nici kolorowe plus nic przezroczysta albo żyłka cieniutka; około 2 złote sztuka;
- bardzo cienka igła
- filc cienki około 2 lub 3 złote za arkusz czyli kartka A4
Koszt nie jest duży, ale wbrew pozorom 1mb nici sutaszowej który kosztuje około 1,5 zł nie starczy na dużo.
Wszystko zależy też od tego ile kosztują koraliki, kamyczki. jeżeli używasz kamienia swarovskiego gdzie sztuka może kosztować 17 złoty to koszty rosną.
-
Aguś, a Ty je szyjesz czy kleisz? :)
-
agnieszka swietne ta sutaszowa biżuteria:o Ty chyba lubisz ten sutasz, widziałam tez bodaj w Twojej galerii pazurki sutaszowe :master:
-
Nanami ja szyje a duże kamyki przyklejam do filcu. Pazurki sutaszowe tak to moje. lubię taka biżuterie.
-
agnieszka-x - powaliłaś mnie na łopaty :love:
-
Agus przecudne kolczyki...naprawde....sama walcze z sutaszem uwielbiam ta bizu..... ale fakt jest mega czasochlonna....zwlaszcza jak sie nie ma wprawy ....ale warta poswiecen :)
-
A co jest najtrudniejsze w sutaszu ? :)
-
natalia chyba cierpliwosc hyhyhyhy
-
Zyza aż mi szczęka opadła.... to jest super :D
Agnieszka x ja bardzo bardzo chcę kupić od Ciebie takie cuda :) SERIO SERIO
-
Cytat:
Napisał
zyza
natalia chyba cierpliwosc hyhyhyhy
mówisz? hahahha to w takim razie nie mam sie za co zabierać.. chyba ze to tak jak z pazurami by było.. ze do tego cierpliwość bym miała
chciałabym zobaczyc na własne oczy jak to sie robi na poczatku, ale ciezka sprawa ;P
-
natalio no bo tam kupe szycia i trzeba spokojnie zeby sznurki sutaszowe ładnie sie układały, przynajmniej na poczatku zanim sie wprawisz :)
dzieki pysialali:kwiatek:
-
no niby tak, czytałam, że dokładnie przez środki sznurków trzeba wbijać itd, ale myślałam, że moze szycie jest najtrudniejsze, że bolą palce, albo że trudno wymyślić jakiś wzór, dobrać kolory itd ;)
-
wzory to ne problem wystarczy wujka google wpisac sutasz sutasz - Szukaj w Google o1 i mozna sie inspirowac :)
ja sie zabieram ale wymysliłam sobie własnie jakies pazury robic....
i znów nie usiade.. cos mi sie zdaje ze bede mały warsztat w gabinecie robic...
-
moje pierwsze starcie z sutaszem wisior i jeden kolczyk brak tylko zawieszek, nie wiem jak to wyszło ale wiem że będe próbować dalej :)
-
Kasandra super pierwsze działa z szutasza.
A to moje skończone wczoraj wieczorem.
http://design-nails.pl/sutasz/sutasz3.jpg
Robiłam z 4 dni. ale z dużymi przerwami. kolorystyka brąz z pomarańczem.
-
To część mojego naszyjnika wskoczyłam na głębokie wody od razu ale podoba mi się to, nie wiem jak to tylko wykończyć,
Agnieszko bossskie kolczyki może kiedyś cię dogonię :) hi hi
-
jest śliczny moze jakieś ładne wiązanie na sznureczkach aby ten tył nie był za cięzki?
-
moze jakaś czarna wstążka?
-
Aguś a jak robisz kolczyki to najpierw robisz cały jeden i później drugi, czy jakąś część, później tę część drugiego i znów pierwszy ? ;)
patrzcie te cuda: Djenka - podróż po świecie biżuterii sutasz
-
dziewczyny piękne zawijańce :) szacunek dla waszej pracy
-
Dziewczynki, cudowna biżuteria, jestem w szoku.
-
Nanami staram się robić jedna i druga naraz po kawałkach łatwiej mi wtedy zachować proporcje i to że są identyczne.
-
agnieszka jestem pod mega wielkim wrażeniem:o siedzę i gapię się w ten monitor z otwartą buźką jak wariatka ale Twoja robota jest tego warta:D
-
No właśnie Aguś, ja też tak robię :) dzięki :*
-
Jakis osobny temat o sutaszu by sie przydal :D
A tu kilka inspiracji > jest w czym wybierac :)
Picasa Web Albums - gosia sowa - Biżuteria sou...
-
ja jakoś nie mogę się przekonać do takiej biżuterii :) ładnie wygląda, wszystko ok, ale chyba nie w moim stylu ;p a niektóre naprawdę wyglądają super :)
-
No w moim stylu tez nie ale ile ludzi tyle gustów:) piękna jest ale ja bym sie w niej zle czuła.
-
-
oto moj pierwszy kolczyk sutaszowy, drugi wyprodukuje sie w najblizszym czasie;) a ten drugi to z akrylu, kolczyki dla kolezanki:);)
-
ja takie próbowałam ;) zdjęcia niewyraźne, ale uczę się cały czas i jak mi wyjdzie coś lepszego to pstryknę foto za dnia:D
-
To ja też się pochwale moją Fimkową biżuterią którą ostatnio produkuję hurtowo i uwieeeelbiam to robić :) mam nadzieję że spodoba się też Wam dziewczynki :love:
-
ooo te ostatnie sa przecuudne.. mogę sciągnąć ? :]
-
-
moje turkusikowe dzieła :) coraz bardziej mnie to wciąga
-
kasandra widac ze ci idzie coraz lepiej :) nie sa juz ociosane :P bomba :)
-
moje kolejne przód i tył, tył ozdobiłam ślimaczkiem zamiast przylkejania filcem , i teraz jest równie ladny jak przód :)