Sa lampy led ktore utwardzaja wszystkie zele, tyle tylko ze maja one wieksza moc i sa duuuzo drozsze
Printable View
Sa lampy led ktore utwardzaja wszystkie zele, tyle tylko ze maja one wieksza moc i sa duuuzo drozsze
Ja ją kupiłam i oddałam, miałam problem z utwardzeniem w niej Shellac - na zdjęciu wygląda lepiej niż w rzeczywistości - moim zdaniem. Ostatnio była promocja na lampy CND, dostałam maila - jeśli któraś jest zainteresowana, dam znać. Ja po tej lampie kupiłam CND, jak dla mnie rewelacja, używam w domu i w gronie koleżanek:)
czemu te ledówki sa takie drogie?;/ kurcze mam ochote ja kupic ale sa strasznie drogie... no ale wiadomo 30 sekund a nie 3 minuty....
ja myślę że iedługo ztanieją wszystki lampy ledowe, ja poczekam ;0
Podnoszę temat
Niestety baardzo niemiło rozczarowała mnie firma LNC...
Po dłuugich naprawdę poszukiwaniach żarówek do mojej lampy UV na dwie dłonie wreszcie odkryłam je w tym sklepie. Paczucha bardzo szybko przyszła i na tym skończyły się przyjemności...
Po wyjęciu żarówek okazało się że zamiast wystawionych w sklepie
http://pl.ladys-nails.eu/data/gfx/pi...3/3/8833_2.jpg
otrzymałam
http://img696.imageshack.us/img696/9656/64623753.jpg
Moje zamówione kosztowały 20 zł./szt a te które dostałam są warte koło 10 zł (znalazłam w internecie identyczne w takich cenach)
Napisałam do firmy dlaczego dostałam tańsze zamienniki?
Na co szef firmy mi odpisał
"Pisząc o oznaczeniu DC miałem na myśli symbol, który widnieje na Pani lampie. Napisałem również, że przesłane do Pani żarówki przeznaczone są właśnie do takich lamp czyli do lekkich lamp tranzystorowych. Tak jest napisane również w opisie produktu. Jeżeli ma Pani taką lampę to może Pani śmiało je do tej lampy założyć i powinne one świecić. Proszę to sprawdzić i napisać czy świecą."
A po zarzucie, ze wprowadzają kupujących w błąd wystawiając towar zupełnie inny od tego który wysyłają faktycznie :
"Żarówki świecą i nadają się do Pani lampy."
No elegancko sobie firma pogrywa... na każdej żarówce zysk min. 50% i zero skruchy. Prosiłam o zmianę zdjęć na stronie sklepu, skoro sprzedają zupełnie coś innego.. dostałam odpowiedź, że jak mi się nie podoba to mogę je oddać i dostać pieniądze spowrotem.
Myślę nad skierowaniem sprawy do UK.. w sumie dałam niemałe pieniądze za 6 szt. a firma jakby nie patrzeć - oszukuje klientów.
Od dziś - NIE POLECAM!
Ja mogę zrozumieć przebitkę cenową, takie prawo sprzedawcy. No ale jeśli ktoś sprzedaje inny towar niż widnieje na zdjęciu to jest to po prostu oszustwo. Nie dziwię Ci się że jesteś wkurzona.
Ja natomiast nie polecam nawet najgorszemu wrogowi tych lamp z allepaznokci:
LAMPA UV 36W+4 ŻARÓWKI gwarancja BIAŁA - Allepaznokcie Hurtownia Kosmetyczna
Pierwszy raz spotkałam się z sytuacją gdzie żarówki po lekkim dotknięciu wypadają! :sciana:
trzeba walczyć z takimi!
Alle Paznokci też niepolecam od niedawna
Na stronie sklepu pod żarowkami dodalam komentarz - oczywiście się nie ukazał, ale o dziwo - zmieniono foty żarowek:)))
widzę że ja chyba trafiam na złych sprzedawców(albo sama coś źle robię) bo w ciągu 4 lat wykończyłam juz 2 lampy :P
aktualnie mam taka
http://pliki.wzorki.info/images/hXCF5.jpg
i zaczęły się z nią dziać dziwne rzeczy : kiedy korzystam z niej dłużej zaczyna sie przegrzewać nie działa miernik czasu, świeci dopóki nie wyciągnę kabla z sieci - nie reaguje na żaden przysisk.
boje sie ze pewnego dnia zakończy swoja żywotność przy jakiejś klientce. Nie długo powinnam w niej wymienić żarówki. Więc chyba bardziej opłaca sie kupić nową lampe zwłaszcza że nie wiadomo ile ta pociągnie :P co o tym sądzicie ?
Widze że dużo osób jest zadowolonych z tych cyfrowych jaapee LAMPA UV LCD * 0-600sek * SUSZARKA * 4 KOL (2245170073) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. o ktorych pisała wyżej karchola.
Jednak mam kilka pytań co do tej lampy:
1. Czy dobrze utwardza wszystkie pazurki? (chodzi mi konkretnie o kciuki ) - bo mam mieszane uczucia z powodu umieszczenia w niej żarówek dość wysoko. (pracuje na żelach z Modeny)
2. Czy trudno dokupić do niej dobre żarówki ?
3. Czy komuś sie popsuła :P ? (czytałam wcześniej że te cyfrowe szybciej sie psuja )
Może ktoś poleci mi jakąś inną dobra lampe?
przepraszam że sie tak rozpisałam :P
P.S - Chocolata - gratuluje:) :kwiatek: trzeba walczyć o swoje .
Miałam dwie takie lampy - klientki zadowolone- bo praca na dwie ręce nie zmusza do wyginania się w kierunku lampy. Żarówki będą pasowały wlasnie takie jak dostałam - z napisem ROCHS
Łatwa obsługa
Czasem żałuję, że je odsprzedałam bo ta na dwie ręce którą mam teraz wymaga więcej miejsca i żarówek. Tą co masz teraz mam jako 'zapasową" i mam już ją od chyba 5-6 lat. Pracuje bez zarzutów ale kupilam ja od innego producenta jak widzę po opakowaniu.
stefcia92 pracuję na tych cyfrowych lampach i nie mam najmniejszych zastrzeżeń
nie zauważyłam aby wysokość żarówki miała wpływ na utwardzanie żelu
a sensor ruchu sprawia, że nie muszę non stop dusić przycisku
dwie na biurku - wygoda dla klientki i przyspiesza czas stylizacji
klientka nie "naciąga" się do lamy
także polecam je
dziekuje za szybka odp :) chyba mnie namówiłyście :D jeszcze poszperam czy nie ma gdzieś tych lamp w zestawie z hybrydami bo mam na nie niesamowitą ochote . ale na allegro te lampy są tylko w zestawie z hybrydami kiepskiej jakości.
najbardziej bałam sie że może dobrze nie utwardzać żelu ta lampa, ale skoro nie ma zastrzeżeń co do tej kwestii chyba sie skusze :cwaniak2:
wiesz sama lampa nie ma nic do jakości utwardzania
utwardzają żarówki, które są różnej jakości ..
właśnie zawsze boje sie wymiany żarówek, a z tego co wyczytałam w tym temacie dużo jest oszustów żarówkowych.
---------- Dodano o godzinie 11:40 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 18:47 ----------
zdecydowałam sie na lampe LCD.
teraz mam inny dylemat , podpowiedzcie która fajniejsza w paseczki czy różowa? :)
jaapee LAMPA UV LCD * 0-600sek * SUSZARKA * DESIGN (2395916777) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
jaapee LAMPA UV LCD * 0-600sek * SUSZARKA * 4 KOL (2408837806) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i jeszcze 1 pytanie do tej 2 musiałabym dokupić żarówki
myślicie że te beda dobrej jakości czy lepiej poszukać u innego sprzedawcy ? Niby n aukcji jest napisane że do lamp cyfrowych ale na żarówce nie widzę napisu ROHS o którym pisała chocolata.
jaapee - ŻARÓWKA * 9W * DO LAMPA UV zel * CYFROWE (2401028529) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
sorki że tak truje :( ... ale wole się upewnić.
pozwol ze sie wtrace:) ja mam taka jak pokazalas w drugim linku...zarowki do nei jkupuje w aLLE i pasuja:) a ta pierwsza taka fajna w paseczki, niespotykana:)
p.s a Alle sa ciut tansze :nie_powiem:
bierz w paseczki - jest niesamowicie dizajnerska !!!
przy niej na pewno Twoja wena do zdobień Cie nie opuści !!...
nie wiedziałam, że są już takie wzory :D
wiem że są tańsze ale wyczytałam na jednej z aukcji taką rzecz:
cytuje: "Uważaj na podróbki !!!!! Dobrze porównaj zdjęcia !!!!! Nieoryginalne lampy wykonane są ze słabej jakości plastiku !!!!! Porównaj miejsce sensora, która w ich przypadku jest plastikowa !!!!! Zaobserwuj również ich słabo odbijający promienie odblask z folii !!!!!! Uważaj na sprzedawców którzy, tnąc koszty obniżają jakość !!!!! "
źródło : SEA - oryginał LAMPA UV 36W Shine Line do 600s LCD (2411325538) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
nie wiem ile w tym prawdy : P ...
Nysza - właśnie jest jedyna na allegro mam nadzieje ze różni sie tylko designem :) a nie jakością, hehe.
a czy gwarancja nie powinna być na 2 lata według praw konsumenta?
cene zawsze mozna podniesc zeby bylo ze orginal hehe, no rozne sa przekrety...z ta gwarancja to chyab ok jak na dwa lata
właśnie wydaje mi sie że powinna być na 2 lata a jest na rok .
tak, powinno być na 2 lata ...
ale lampy tak tanieją, że stwierdziłam iż taniej wyjdzie kupić nową lampę
niż bawić się w wymianę żarówek
tym bardziej, że w starych folia odblaskowa już nieco zmatowiała
więc z przyjemnością kupie nowe - najlepiej te w paski :skacze:
Pasiasta jest super :D Chyba też kupię nową zamiast wymieniać stare żarówki :D
dziś dostałam paczuszkę z lampą nie mogę się doczekać kiedy ją przetestuje ;)
http://pliki.wzorki.info/images/F54k6.jpg(na zdjęciu wygląda lepiej niż w rzeczywistości)
juz znam tajemnice paseczków. lampa jest fajna ale myślę ze biała byłaby lepszym rozwiązaniem. ponieważ na tą jest naciągnięta po prostu jakaś folia w paski którą łatwo można poobdzierać;/ myślę ze na dłuższa mete będzie cieżko utrzymać jej estetyczny wygląd i będzie trudna w czyszczeniu .
zobaczymy jak się sprawdzi w praktyce.
witam!
i jak sprawuje się lampa? zrobiłaś już paznokcie hybrydowe?
mam pytanie odnośnie tej lampy w paseczki lub takich samych ale białych. czy dolna półka jest wysuwana? co ile sekund jest timer? chyba nie trzepa "pikać" 60X jak chcemy usatwić minutę?
strasznie mi się spodobała ta w paseczki chyb też ja zamówię :)
anka1988 - nie robiłam jeszcze na niej hybrydków jutro może będę próbować to zdam relacje.
jumpi - niestety nie jest wysówana ;/ , polecałabym Ci chyba ta w kolorze bieli jednak, ponieważ na tą jak pisałam wyżej jest naciągnięta jakaś folia która łatwo zedrzeć . Ładnie wyglada ale ciekawe jak długo ;p
stefcia92 - czekam na relacje :)
a powiedz mi czy ta lampa jest polskiej produkcji czy jak wszystko na naszym rynku chińskie?
bo ja właśnie kupiłam sobie lampę z Gabrielle Nails i się okazało że wyprodukowano ją dla tej firmy w Chinach :/:eh
dziś kupiłam lampę, przyjechałam do domu i sensor nie działa ( w sklepie sprawdzili tylko czy świeci) :( i musiałam ja odesłać :(
anka1988 - nie jest napisane na lampie nigdzie gdzie ja wyprodukowali :P - a była włożona w opakowanie od innej lampy, wiec z niego tez nic nie wyczytam.
laski pytanie mam lampe nailsdesign taka zwykłą u dobrejrady kosztuje 120zl czy cos takiego kupilam juz 2 komplety zarowek i nie pasuja do niej co sie okazalo pazuja do lcd a moja nie ma wyswietlacza lcd nie wiem co robic czy odsprzedac swoja za grosze i lubic nowa lcd wlasnie podoba mi sie ta z suszarka i sensorem w pasecki czy rozowa obojetnie slyszalam dobra opinie na jej temat
a co myslicie na temat lamp na dwie dlonie czy to sie oplaca?
Souki ja mam ta z sensorem i jestem bardzo zadowolona :) w salonie tez taka mamy.
souki jak często będziesz miała przypadek, że na raz włożysz do lampy obie dłonie klientki?
za to jak przyjdzie do wymiany żarówek to będzie trzeba wszystkie ;)
Souki ja miałam ten sam problem kupiłam żarówki na wymianę i nie pasowały wydałam 40 zł. Nie chciałam już kupować następnych , które nie wiadomo czy by pasowały więc zamówiłam nową lampę jaapee LAMPA UV LCD * 0-600sek * SUSZARKA * 4 KOL (2473792735) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i czekam na dostawę, o żarówki będę się martwić za jakiś czas :)
e to taki pic na wode raczej ta na dwie dłonie, nie wiem moze sie myle ale ja tak uwazam...ja do swojej takiej z sensorem tez wkladam czasem dwie łapki i sie utwardza...