Odp: pytanie-forma a d³ugo¶æ paznokcia
dokladnie jesli zostawisz sobie troche pazurka naturalnego to robisz sobie automatycznie ladna kieszonke do podlozenia formy
dzieki Wam bardzo.. no i to ze zostawiam troszke tego pazurka to wiedzia³am, bardziej mi chodzilo o dlugosc np pol centymetra za opuszek..
dziewczyny, nie zgodze sie do konca z wami, bo czasami naturalny paznokiec nie rosnie tak ladnie jakbysmy chcialy i nie da sie dobrze podlozyc formy, wiec wtedy warto paznokiec skrocic zeby dopasowac szablon
Unita ale po pierwsze pod co¶ trzeba ten szablon pod³o¿yæ, a po drugie to nie ma znaczenia jak nam ten paznokieæ ro¶nie, bo to nam nie wp³ynie na przed³u¿anie... chyba, ze jaki¶ porozdwajany, nie wiem garbaty czy jaki, to moze i tak. :)
ma przynajmniej po czê¶ci, mogê powiedzieæ po swoim, ro¶nie w dó³ i jak nie skrócê to bardziej kurze wychodz±, a jak skrócê to s± idealnie proste:)
wiadomo, ze musi zostac cos na zaczepienie szablonu, ale przy dluzszym wolnym brzegu szablon moze dokladnie nie przylegac do niego i wtedy zel moze spywac pod spod i robia sie schodki:)
a to nic nie szkodzi ze splywa pod.
przeciez i bez szablona mozna przedluke zrobic,na skorce zeby wlasnie te kieszonke utworzyc.
zobacz jak ja czasami robie z obgryzakami.to co widac na szablonie to przedluzenie bezposrednio na skorze,dopiero po utwardzeniu podlozona zostaal forma bo nawet sie trzymac wczesniej nie chciala,tak byl powcinane pazurki,
moze tego na zdjeciu tak nie widac ale 1/3 pazurka brakowalo
ok, ok, ja sie z tym wszystkim zgadzam, ale i tak - jezeli mozna, wole robic bez tego splywania zelu pod spod
Cytat:
Napisa³
donna69
a to nic nie szkodzi ze splywa pod.
przeciez i bez szablona mozna przedluke zrobic,na skorce zeby wlasnie te kieszonke utworzyc.
zobacz jak ja czasami robie z obgryzakami.to co widac na szablonie to przedluzenie bezposrednio na skorze,dopiero po utwardzeniu podlozona zostaal forma bo nawet sie trzymac wczesniej nie chciala,tak byl powcinane pazurki,
moze tego na zdjeciu tak nie widac ale 1/3 pazurka brakowalo
tego paznokcia ze zdjêcia by³a 1/3? :wow: o kurka
Widzê, ¿e ka¿dy siê upiera przy swoim a o jedno przecie¿ wszystkim chodzi - aby wygodnie i ³adnie formê pod³o¿yæ. Zgadzam siê z tez±, ¿e czasem pazurka warto skróciæ (nie obci±æ do skóry - skróciæ wolny brzeg). My¶lê, ¿e to czy w danej sytuacji robiæ to czy nie zale¿y od wielu czynników, ja obecnie nie skracam swoich, bo chcê je nieco zapu¶ciæ, ale niestety muszê bardzo uwa¿aæ, bo moje pazurki po kursie - nieco spi³owane - uk³adaj± siê w skocznie ;) a to oznacza, ¿e nie jest trudno dopi³owaæ siê do brzydkich, ¿ó³tych cieni... zw³aszcza, ¿e noszê króciutkie a wiêc i niezbyt grube w okolicy naturalnego brzegu paznokcia.
Cytat:
Napisa³
Zgredo
Widzê, ¿e ka¿dy siê upiera przy swoim a o jedno przecie¿ wszystkim chodzi - aby wygodnie i ³adnie formê pod³o¿yæ. Zgadzam siê z tez±, ¿e czasem pazurka warto skróciæ (nie obci±æ do skóry - skróciæ wolny brzeg). My¶lê, ¿e to czy w danej sytuacji robiæ to czy nie zale¿y od wielu czynników, ja obecnie nie skracam swoich, bo chcê je nieco zapu¶ciæ, ale niestety muszê bardzo uwa¿aæ, bo moje pazurki po kursie - nieco spi³owane - uk³adaj± siê w skocznie ;) a to oznacza, ¿e nie jest trudno dopi³owaæ siê do brzydkich, ¿ó³tych cieni... zw³aszcza, ¿e noszê króciutkie a wiêc i niezbyt grube w okolicy naturalnego brzegu paznokcia.
ja mam skocznie na wszystkich pazurach i do tego straszne tunelu w naturalach ;(.... je¶li chodzi o t± skocznie to najgorzej mam na ma³ym palcu ;( Muszê na koñcówkê przed³u¿aæ ¿elem bardzo cienioutko, a na p³ytkê grubo, ¿eby mi siê wsyztsko zróbna³o :( A na stopach to ju¿ wogule nam niektóre ¿e bêd± prawie pionowe :O, gdy s± krótkie wogule tego nie widaæ, ale jak s± trszkê d³uzsze to juz zaczynaj± bardzo w górê rosnaæ ;(