-
Odp: najpopularniejszy sposob wykonywania frencha
ale jak już malujecie frencha na zbudowany i opracowany pazurek to jak najlepiej to zrobić, bo jak uśmiech wyjdzie krzywo to taki żel da się przetrzeć czy trzeba zmyć i malować od nowa, pędzelkiem skośnym, sondą czy może cienkim pędzelkiem do zdobień? Jak wy to robicie?
claudia.c a jak robisz akrylowy uśmiech na zbudowanym już paznokciu?
-
Malinowa myślę, że Claudia mówi o tym, że i na żelowo budowanym pazurku i tym akrylowo budowanym maluje kryjącym białym żelem frenczową końcówkę. Chyba, że się mylę.
-
Askar my rozumiemy tylko chodzi o to w jaki sposób najlepiej to zrobić, jakim pędzelkiem itd? chodzi i jakieś wskazówki...
-
Cytat:
Napisał
malinowa
ale jak już malujecie frencha na zbudowany i opracowany pazurek to jak najlepiej to zrobić, bo jak uśmiech wyjdzie krzywo to taki żel da się przetrzeć czy trzeba zmyć i malować od nowa, pędzelkiem skośnym, sondą czy może cienkim pędzelkiem do zdobień? Jak wy to robicie?
claudia.c a jak robisz akrylowy uśmiech na zbudowanym już paznokciu?
maluje skośnym pędzelkiem, na początku bywało różnie ale jak się poćwiczy to już leci
jak wyjdzie krzywo to najlepiej zmyć i odnowa bo niestety nie da się przetrzeć linii uśmiechu
tu jest pokazana fajna odnowa
Żel, akryl i żele soak off krok po kroku
-
to jeszcze polećcie najlepszy pędzelek do malowania uśmiechu
a ja jeszcze dodam od siebie taki sposób na szybkiego frencha, podstawowe czynności pomijam bo to wiadomo i dalej
1.szablon
2.nakładamy cover cienko przy skórkach grubiej na stresie i dalej na szablon cienko, covera kładziemy tyle żeby uzyskać krycie
3.budowa clearem
4.piłowanie
5.malowanie frencha
6.cienko clear żeby wyrównać ewentualny minimalny uskok przy białym żelu, nie jest to konieczne jeśli nie widać różnicy poziomów
7.nabłyszczanie
nie robimy przeźroczystego szkieletu tylko od razu dajemy cover na szablon
-
-
Oooo i ja bym musiała właśnie taki pędzelek sobie sprawić bo ja to się męczę z frenchem rysując go sondą, przecieram pędzelkiem a i tak efekt jest średni. Jakby któraś z Was kiedyś natknęła się na filmik w necie pokazujący jak tym pędzelkiem się posłużyć to pokażcie go tutaj proszę, ja też poszperam i jak znajdę to oczywiście pokaże :)
-
Mi też french najlepiej robi się takim skośnym. Zawsze dawałam pod warstwę budującą biały, żel, ale faktycznie to co pokazujecie to fajne rozwiązanie. Szkoda tylko, żeżele white które mam często nie kryją po 2 warstwach :(
-
ja sie nauczylam zrobic french odwrotna metoda niz dotychczas, czyli najpierw daje clear, maluje skosnym pedzelkiem koncowke biala, pozniej cover, budowa i voila ! ;) gotowe :)
-
Syrena, przeczytałam drugi raz posty nad moim i dotarło do mnie :)...niestety za późno, ale już obiecałam w innym temacie dwa razy czytać posty, bo ostatnio coś mieszam :D
I kluczowa sprawa dla której tu weszłam... powiedzcie mi, ile razy można czytać, że sondą można robić frencha?! ile razy mimo to można nawet nie spróbować...i do tego mieć czelność twierdzić, że pędzelkiem jest najlepiej?! nie wiem co mnie podkusiło, ale spróbowałam i jest świetnie :wstydek:
nie wiem czy będę od tej pory robić sondą, ale pierwszy raz wykonałam tak czystego frencha bez męczenia się :sciana:
-
Askar pochwal się tym frenchem
-
-
Uwierzcie mi, że zdjęcie wkleiłabym bez poganiania....gdybym jakieś miała :/:
Niestety nie mam, ale obiecuję, że jak tylko zrobię jakiegoś frencha (oczywiście sondą) to natychmiast się pochwalę :)
-
Ja też wolę sondą robić bo fajniejszy uśmiech mi wychodzi :D tak mi się wydaję ;)
-
ja tez sondą robie french :D
-
Ja tez robie french pedzelkiem na opracowany juz paznokiec. Super sprawa nic sie nie rozplywa.
-
ja pracuję na b,gęstym białym żelu i korzystam z pędzelka, użycie sondy jest niemożliwe. próbowałam kiedyś z rzadszym przy użyciu sondy, ale nie bardzo mi szło :)
-
Żel, akryl i żele soak off krok po kroku Robicie tak że przy uzupełnieniu albo odnowie nie dajecie primera tylko żel podkładowy?
-
Ooo, ja nigdy tak nie robiłam. Zawsze kładłam primer na naturalny paznokieć, oczywiście zaraz po odtłuszczeniu, i wcześniejszych czynnościach.
-
Nataszka ja tak robię :) kładę bonding gel
-
Bardzo pomocny wątek:) Dziękuję:*
-
Ja używam pędzelka, jakos sondą próbowałam i owszem zrobiłam,ale z małym usmiechem natomiast pędzelkiem można dopracować french szczególnie przy głębokim uśmiechu:)
-
U mnie również w użyciu jest pędzelek do nakładania żelu frencz . Sondą jakoś nie bardzo sobie radzę... Ale teraz mam wyzwanie bo mam jeszcze nieużywany żel biały Astonishing. Jak go widzę to się boję . On taki gęścioch , ze na pędzelek nie mogę go nabrać...
Nie wiem czy dam radę nim pracować :( Nie potrafię ( jeszcze).
-
do tego gęściocha proponuje CI podejść jak do nakładania kremu na ciasto :D
-
Ja nakładam normalnie biały żel, a potem przecieram uśmiech czystym pędzelkiem :)
-
Ja próbuję pędzelkiem i potem też linia uśmiechu , początki są ciężkie z idealną linią ale jakoś powoli i długich ćwiczeniach widzę różnice . Co do sondy czasami
-
a w hybrydchach jak malujecie? jakim pedzelkiem przecieracie linie usmiechu? podobno korektorem ładnie wychodzi...
-
ja w hybrydach najpierw nakładam tym pędzelkiem od hybryd a przecieram tym co mam do żelu
-
-
Ja lubie takie frenche jak na filmiku.klientki juz nie.
A sama nakładam pędzelkiem a mniejszym przecieram
-
Wszystko zależy od żelu i od wprawy można i jednym i drugim :)
-
znalazłam coś takiego- może komus sie przyda:)
adres
Tutte Pazze Per Nails | Facebook
-
Cytat:
Napisał
syrena16
pracuję dokładnie tą samą techniką, czyli od razu tworzymy własciwą linię usmiechu bez przecierania i raczej na warstwie dyspersyjnej ;-)
-
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=6-0gYLTXDc8&feature=share]???????? ?????. - YouTube[/ame]
Nie wiem czy filmik juz był ale ogromnie robi na mnie wrażenie... Szczególnie ciekawi mnie pędzel jakim pracuje...nic sie go nie ima:)
-
no i kurde sie dobiłam tym filmikiem
-
pędzelek extra ....ten pędzel to na pewno rosyjski ;) szkoda że nie ma juz stadionu narodowego :( ,,jakie ja tam cuda kupowałam ;)
-
Ja frencha maluję cienkim pędzelkiem a później linię uśmiechu przecieram już szerokim :) pracuję na gęstym żelu i jest mi tak po prostu łatwiej, kiedyś robiłam sondą jednak dla mnie o wiele wygodniejszy jest pędzelek
-
jakiego żelu białego używacie do french? Ja mam IBD i jest bardzo gęsty, konsystencji budyniu.... i chyba nie najlepiej mi takim wychodzi.... Na formie najpierw kładę clear pozniej białą końcówkę a pozniej pink i optycznie wygląda jakby biała koncówka byla wypukla a w rzeczywistości tak nie jest....
-
ja mam z modeny. jest taki akurat, konsystencji ciut gęstszej hybrydy. ale często robię hybrydą na coverze i już.
-
Ja mam ostatnio z INS biały żel i jestem nim zachwycona b jest tak gęsty, ma taką fajną konsystencję prawie jak krem, że nic się nie rozlewa. Nakładam sondą, przecieram skośnym pędzelkiem i gotowe :D