ja teraz mam 19.6 :D
Printable View
ja teraz mam 19.6 :D
ja 19,8. i nadal uważam ze bmi jest zle skonstruowane:)
w każdym razie fajna stronka:)
nie polecam 13 dniowej diety!!!!,rozreguluje metabolizm co grozi cukrzycą lub innymi chorobami przemiany materii,ludzie owszem chudną w czasie jej stosowania ale szybko przybierają, efekt jo-jo!![/quote]
A więc o mie chodzi :D cóż zrobiłam 13 dniową - schudłam 6 kilo :D
teraz jestem na stabilizacyjnej dietce i na efekt jo-jo sobie nie pozwolę :] nie po to się prawie 2 tygodnie męczyłam, żeby teraz w siebie jak w śmietnik pakować co popadnie:P czuję się swietnie i polecam dietkę wytrwałym i zmobilizowanym :good:
nieszkam gratuluję wytrwania:) ja też nie miałam jojo:)
Dokładnie tak. W sumie jeżeli chce się super wyglądać to przez całe życie powinno się stosować dietę. oczywiście nie chodzi mi o to aby całe życie jeść suchary z wodą,a le odżywianie to podstawa już na całe życie! :)
Osoby przy kości z otyłością albo nadwagą będą sie borykały do końca.
Osoby chude dzielą się na tych normalnych i tych z obsesją chudnięcia.
W diabla mnie to że widze taką 1m 60 cm szczupła waga 50 kg i wali mi tekstem ze ma grube uda. Co ja mam powiedzieć.? ważyłam 106 kg. poszłam na diete w wakacje schudłam 14 kg. ważę 92kg. Co mi z tego że schudłam jak całe życie bede sie z tym borykałć bo mam szerokie biodra i nigdy nie bede jaka bym chciała. Osoby które mają BMI w normie niech spojrzą na takie jak ja i se pomyślą co ja czuje jak se myśle, że mam duża dupe. One są grube ? One mają kompleksy bo im brzuch odstaje? To co ja mam.? Niech sie cieszą że są chude i prawidłowej postury a ja moge co najwyżej marzyć bo chciała bym być o 1/4 chudsza w biodrach.
A jak kto chce zgubić tłuszczyk to polecam siłownie i basen.
14 kg schudlas? :O to duzo. I wiem o co chodzi, mnie tak sobo denerwuje gdy dziewczymy płaczą ze musza się odchudzac bo maja np gruby brzuch. A tak naprawde pod skórą poł milimetra tłuszczyku. Żal po prostu żal... :huh:
ej co tu tyle złości?? :) :) :) ja gruba nie jestem, ale nie porównuję się do nikogo!! jak mogę się za boczek złapać, to uważam że mogłoby go nie być i tyle!! :):) więc robię żeby go nie było:) a wymiary innych mają dla mnie małe znaczenie, ważne żeby się czuć w sobie dobrze
a i jak zawsze dodam że najlepiej jest ćwiczyć :skacze:
fakt ćwiczenia to podstawa. :ok:
Dużo i mało.
W porównaniu jak wyglądałam wcześniej - jest różnica. Ale zawsze ktoś dowali że mogła bym w końcu schudnąć ;).
Asiu, nie chodzi mi o Ciebie, :*. Dobrze że ćwiczysz. U mnie tak jest w 'towarzystwie?' [o ile moge to tak nazwać]. Ludzie po prostu nie rozumieją tego.
brzmi spoko.. zainteresowałam się, poczytajcie:
Wiadomości Zielarskie - Naturalne substancje słodzące- Przychodnia.pl
jest to na allegro
kurcze jak przeczytałam poprzednią stronę to mi szczena opadła, niektóre chłopy to głupie są (bez urazy). Ja nigdy nie ćwiczyłam ale zawsze gdzieś spacerowałam. Ostatnio się rozleniwiłam całkiem i uzależniłam od słodyczy i w ciągu jakiś 4-6 miesięcy przytyłam 15 kilo. Mam 182cm wzrostu i waże około 82kg. Dobrze się czuję w swoim ciele, jedyne co mi przeszkadza to ta oponka która wystaje, noi ciuchów mi szkoda bo już się w nic nie mieszczę. Mój ukochany czasami się ze mnie nabija "a co to za brzusio?" i ze mnie leje. Jak mu ostatnio powiedziałam że czas przejść na dietę to mi powiedziedzał żebym sobie dała spokój bo mi tyłek i cycki zmaleją... i gadaj tu z facetem... :P
Dziewczyny dołączam do Was zaczęłam odchudzać się 2 tyg.temu wystartowałam z wagą 70,2 kg przywzroście 166 cm . Mam już 68.5 i teraz trochę waga stanęła . poczytałam trochę na forum i dzięki Wam dostałam większej motywacji i zaczynam dziś a6w zobaczymy co będzie dalej . Na razie Wam dziękuję za motywację. :good: :good: :good:
Ja też zaczałam się odchodzać :) start 62 kg. wzrost 170 cm. cel:55 kg. Dzisiaj mija równo tydzień, jak odmawiam sobie wszytskiego. Do tej pory moje życie kręciło wokoło junk food, teraz przeżywam jakąś tragedię i jedyne co mnie trzyma przy życiu to Cola Light, bo jak się okazało z braku laku jest całkiem dobra:D
Dieta białkowa tutaj jest bardzo fajna dieta odchudzająca. Osobiście jej jeszcze nie zastosowałam, ale dwie moje koleżanki zachwalają. Organizm super reaguje, bo zaczyna szybciej spalać tłuszczyk : )
o insane widzę że masz podobne parametry do moich:) powiem ci że mi niejedzenie nic nie daje, tylko ta kopenhaska. ale od 2 dni spowrotem biegam:)
Dieta kopenhaska to jest hardkor! :)
Dziewczyny mija właśnie miesiąc i moja waga stopniowo w dół Treaz mam 66.2 Ja jem tylko mniejsze kolacje i ćwiczę aerobiczną 6 weidera:good: Schudłam wprawdzie za 1,5 m-ca tylko 4 kg , ale wolę takie stopniowe chudnięcie , bo potem nie ma takiego efektu jojo:yess:
gratulacje:) :good:
anula:good: powolutku do skutku, trzymam kciuki:good:
Dziewczyny trzymam za was kciuki,mój mężulek odchudza się dwa tygodnie,ile schudł niewiem ale ten potężny brzuch jaki nosił znikł Mu.
a ja tak jak na poczatku miałam siły i chęci tak schudłam 4kg a teraz brak chęci i brak spadku wagi .... ;(( niby chcę schudnąć ale mi się nie chce ... ;/ widocznie nie mam zbyt dużo tej motywacji ;((
mężczyźni maja łatwiej z odchudzaniem niż kobiety::/:
ja jestem po 9 dniach diety "odchudzanie na zawołanie", i szczerze się przyznam nie byłam zbyt pozytywnie do niej nastawiona obiecują chudnąc 3kg co 9 dni i naprawdę z czystym sumieniem mogę powiedzieć ze ta dieta działa. dokładnie po 9 dniach sie zważyłam i waga pokazała 3 kg mniej. od jutra kolejna tura bo chce schudac 10.
a co to za dieta ? ;]
ONZ ,to skrót od Odchudzanie Na Zawołanie :) Zjada się białka i węglowodany o odpowiednich porach ,rozdzielnie lub razem w pewnym schemacie. Czekaj gdzieś mam przykładowy jadłospis ,to zaraz wkleję :)
Pierwszy dzień:3W 1WB
10.00-sałatka owocowa(używam owoców jakie mam ale kroję ikilka kropli cytryny)
13.00-warzywka na patelnię
16.00 -oszukane gołąbki(przepis na dobrych radach)
19.00-gotowany kalafior
Drugi dzień;3W 1B
10.00-sałatka owocowa
13.00-Pierś z boczkiem
16.00-sałatka z gruszką
19.00-warzywka na parze(brokuł itp)
3Dzień;2W2B
10.00-sałatka owocowa
13.00-jajecznica na 2 plastrach szynki
16.00-kalafior(jedna z sałatek albo ugotowany)
19.00-serek ze szczypiorkiem i szynka z indyka
4Dzień;1W3B
10.00-sałatka owocowa
13.00-Jajka na twardo z szynką
16.00-dorsz smażony na patelni bez tłuszczu w przyprawach ziołowych z czoskiem
19.00-tuńczyk (sałatka)
5Dzień1WB3B
10.00-serek wiejski ze szczypiorkirm
13.00-jajecznica
16.00-sałatka kebab z kurczaka
19.00-ryba na parze lub smażona
6Dzień:1W3B
10.00-sałatka owocowa
13.00-udka bez skóry na parze
16.00-jajecznica na 2plastrach boczku
19.00-sałatka z tuńczyka
7Dzień2W2B
10.00-sałatka owocowa
13.00-roladki z piersi
16.00-duszona kapusta
19.00-gotowana wołowina z musztardą
8Dzień3W1B
10.00-sałatka owocowa
13.00-gotowany kurczak
16.00-sałatka z świeżych warzyw
19.00-warzywa na patelnię
9Dzień3W1WB
10.00-Sałatka owocowa
13.00-kalafior gotowany
16.00-oszukane gołąbki
19.00-sałatka z gruszką
ojj kochane.. ja jestem na diecie pod opieka dietetyka... w ciagu 5 tygodni schudlam 5 kg.. eraz leci 8 czy 9 tydzzien i wydaje mi sie ze nie schudlam nic;/ wppierniczam slodycze itp a nie wolno mi ;/
zjadam 5 posilkow dzinnie bialkowwo-weglowodanowych ale... ech...
kiedys sama schudlam 25kg w ciagu roku i bylo fajnie.. az poznalam mojego i zaczelo sie lenistwo:( przzytylam z powrotemm 25kg:(( obecnie przzy wzroscie 169 waze cok 88kg ;/ .. a kiedys juz wazylam 67kg.. macie jakies sposoby na motywacje jakas;)?:P
total ta dieta całkiem fajna, zupełnie jak nie dieta, aż dziwne że tak dobrze na niej się chudnie, chyba wkrótce spróbuję:)
musze sprubowac tej diety na zawolanie:) ponoc skutkuje tak slyszalam... ja pije aqua slim ale nic nie daje:( robie brzuszki i nawet zakwasow nie mam dziewczyny jak zrzycic brzuszek po ciazy??
Mnie w tej diecie brakuje takiego normalego chlebka (bo można jeść ,ale owsiany) i ziemniaczków :/:
Mam jeszcze kilka przykładowych jadłospisów tej diety ,jeśli będziecie chciały to wkleję :)
to ja poproszę, u nas akurat pszennego mało się je
`````````````````````````````````````````````````` `````````````````````````````````````````````````` ````````````````````
DZIEŃ 1 - 3W i 1WB
posiłek 1(W) - 2 kromeczki chleba ziarnistego z pomidorem i bazylią, nektarynka
posiłek 2(W) - 1 grejpfrut, nektaryna
posiłek 3(WB) - 2 jajka usmażone na 2 plastrach szynki i łyżeczce oleju, 2 łyżki sałatki z ogórków, cebuli i papryki (gotowa w słoiku)
posiłek 4(W) - bukiet warzyw mrożonych duszony (kalafior, brokuły, marchew) ½ paczki
DZIEŃ 2 - 3W i 1B
posiłek 1(W) - 2 kromeczki chleba ziarnistego z pomidorem i bazylią, nektarynka
posiłek 2(B) - 2 jajka usmażone na ½ fileta z kurczaka pokrojonego w kostkę
posiłek 3(W) - bukiet warzyw mrożonych duszony (kalafior, brokuły, marchew) ½ paczki
posiłek 4(W) - 2 jabłka
DZIEŃ 3 - 2W i 2B
posiłek 1(W) - 4 duże łyżki płatków owsianych ugotowane na wodzie
posiłek 2(W) - dużo moreli
posiłek 3(B) - ugotowana nóżka z kurczaka, bez skórki
posiłek 4(B) - serek ziarnisty
DZIEŃ 4 - 1W i 3B
posiłek 1(B) - serek ziarnisty
posiłek 2(W) - 1 kromka ziarnistego chleba fitness z pomidorem i bazylią, 2 łyzki otrąb owsianych w ½ szkl. wody, ½ grejpfruta
posiłek 3(B) - jajecznica z dwóch jajek, garść orzechów laskowych
posiłek 4(B) - tuńczyk z puszki w sosie własnym, garśc orzechów laskowych
DZIEŃ 5 - 3B i 1WB
posiłek 1(B) - serek ziarnisty, garść rzechów laskowych
posiłek 2(WB) - 1 kromka ziarnistego chleba fitness z grubym plastrem szynki z indyka, pomidorem i bazylią, 2 łyzki otrąb owsianych w ½ szkl. wody,
posiłek 3(B) - 2 jajka na miękko, plaster szynki z indyka
posiłek 4(B) - znowu ten filecik, garśc orzechów laskowych
DZIEŃ 6 - 3B i 1W
posiłek 1(W) - 2 garście borówek amerykańskich, 3 duże sliwki, otręby owsiane z wodą
posiłek 2(B) - serek ziarnisty
posiłek 3(B) - jajecznica z dwóch jajek, garść migdałów
posiłek 4(B) - serek ziarnisty
DZIEŃ 7 - 2B i 2W
posiłek 1(W) - 60 dag wiśni, kilka sliwek, otręby z wodą
posiłek 2(B) - filet z kurczaka gotowany
posiłek 3(W) - sałatka z gotowanych buraków z dodanym surowym startym jabłkiem
posiłek 4(B) - 2 plasterki szynki
DZIEŃ 8 - 1B i 3W
posiłek 1(W) - ½ grejpfruta, 7 śliwek
posiłek 2(W) - sałatka z gotowanych buraków z dodanym surowym startym jabłkiem
posiłek 3(W) - 2 kromeczki chleba z pomidorem i bazylią
posiłek 4(B) - kostka sera białego chudego 0,05%
DZIEŃ 9 - 1WB i 3W
posiłek 1(W) - duży grejpfrut
posiłek 2(WB) - sałatka z gotowanych buraków z dodanym surowym startym jabłkiem+ 2 jajka na twardo wkrojone do niej
posiłek 3(W) - 2 kromeczki chleba z pomidorem i bazylią, 2 pomidory
posiłek 4(W) - ½ grejpfruta
Podałabym Wam linka do fajnego forum o odchudzaniu ,ale nie wiem czy mogę tu promować inne forum ??
no ja już mam 5kg od początku odchudzania:]
---------- Dodano o godzinie 16:20 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:16 ----------
oczywiście do tyłu:)
no ja własnie też tą diete miałam i chydłam na niej te 4kg kupiłam ją za 60zł chyba w internecie razem z tą drugą dietą dieta turbo a potem była w necie za darmo bo ktoś ją wrzucił... i muszę powiedzieć że z tego co pamietam to ktoś podawał linka do tej strony aby można było pobrać na naszym kochanym forum
kurcze dziewczyny podziwiam Was i klaniam sie nisko...ja nie mam cierpliwosci do diet..nie potrafie...kiedys wazylam 75 kg przy wzroscie 165 cm.....i jakos tak samo mi sie schudlo i ta waga tzn 52 kg jest do dzis...ja mam ten klopot ze chce przytyć i nie moge!!!!!!!!!!!!!ani slodycze, ani tluste mięcho..nic nie pomaga....więc może macie sposoby na przytycie?????
http://forum.wzorki.info/zdrowie/578-jak-przytyc-d.html ;] prosze... moze cos znajdziesz dla siebie
jak to przeczytalam to mialam wrazenie ze to ja napisalam. mam to samo tylko nie jetem pod opieka dietetyka. najwazniejsze jest zeby regularnie jesc, ja juz chudne w oczach. od początku listopada schudłam 6 kg. odstaw słodycze bo bedziesz wyglądała jak spaaślak nie oszukujmy sie.... wiem co to znaczy....
---------- Dodano o godzinie 13:10 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:05 ----------
i dobijaja mnie reklamy z tymi zdieciami bab grubych i niby po miesiacu ze sa piekne, u nas na forum tez sie taka reklama wyswietla z babą z niebieskiej koszulce. jestesm z zawodu fotografem wiec photoshopa troche znam. TAK BESZCZELNIE PRZEROBIONE i jeszcze nie dokładnie, ze idzie tylko sie za glowe złapać...
hihi, też nie lubię tych fotek:D
no i znowu z mojej diety nic nie wyszło, bo na urlopie pilam i jadłam do bólu.. a jak ostatnio zaczęłam biegać to w 2 tyg schudłam 3kg i był już dobry początek. no nic, od dziś zaczynam znowu i obiecałam sobie 0 piwa:)
a tak mi się nie chce...:)