Przeczytałam cały temat, mam nadzięję że ze zrozumieniem..:skacze:
Chcę kupić hybrydki na próbę.. po przeczytaniu decyduję się na mistero milano:)
widziałm ze malujecie rózne kwiatki na pazurkach, z uwagi na to że ja jeszcze tak nie umiem.. chciałabym zapytać czy naklejki mozna tam dawac i stempelki? jezeli tak tą nakłada się przed ostatnią warstwą to nabłyszczającą, tak?
12-07-2011, 10:09
coralick
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
tak na zmatowionego pazurka, czeka sie az wyschnie i nablyszczacz na to :)
12-07-2011, 17:25
Ignorantka
coralick
Problem z odbijaniem wzorków: jeśli leży po stronie lakieru, to wzorek jest mało intensywny ("wodniste" lakiery), rozmazany (śliskie lakiery pod wzorkiem), rozmazuje się przy nakładaniu warstwy wierzchniej (niektóre lakiery bezbarwne rozpuszczają wzorek na paznokciu).
Jeśli się nie odbija w całości lub częściowo na paznokciu: wadliwa płytka, wadliwy stempelek, zbyt wolno wykonujesz czynność (lakier zdąży zaschnąć).
12-07-2011, 17:44
asia
koniec offtopu, mamy osobny temat stempelkowy ! :D:D
13-07-2011, 17:18
Butterfly2606
witam!
Kupiłam lekier hybrydowy z Mistero Milano i chcioałabym zapytac czy jest jakiś sposób na to żeby sie tak nie ściągał na paznokciu?? moze ja cos żle robie?
zrobiłam tak:
praparat standard
primer standard
baza
czerwony
czerwony
baza
raz odtłusciłam przed czerwonym i raz nie a dzieje się tak samo.. Pomocy!
13-07-2011, 17:24
samaron
ściągał w sensie marszczył ? kładziesz zbyt grubą warstwę.
13-07-2011, 18:44
NiCoLa
zgadzam się z Sami pewnie dajesz za grubą warstwę produktów
13-07-2011, 20:03
Butterfly2606
nie zmarszczył tylko tak jakby skurczył do środka ze po przegach zostaje białe..
13-07-2011, 21:05
samaron
Wszystkie żele mają to do siebie, że polimeryzując nieco się kurczą,
zawijaj dobrze na wolnym brzegu (i bazę i kolor), nakładaj cieńsze warstwy, drugą lekko "wyjeżdżając" poza pierwszą.
14-07-2011, 10:09
Butterfly2606
wczesniej jak robiłam zelem kolorowym tez własnie sie tak robiło, ale na drugiej warstwie już było dobrze..
na tym hybryowym jest znacznie gorzej.. pozniej to wygląda jak bym lakieru nie domalowała przy skórkach.. ale moze to faktycznie kwestia wprawy i mi się uda. dziekuje za odpowiedzi:)
---------- Dodano o godzinie 10:09 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:04 ----------
Zapomniałam jeszcze zapytac o dobry lakier do frencha, bo kobietka w hurtowni powiedziała ze biały z mistero milano jest ok, ale ten jasny bez czy róż- (nie pamietam co tam było ) to bardzo żółknie i go nie poleca..macie jakies sprawdzone??
14-07-2011, 13:57
Alicja Chrzanowska
Butterfly2606, tak jak dziewczyny piszą - żele mają to do siebie, że się troszkę kurczą. Poza dokładnym obwijaniem wolnego brzegu jest jeszcze sposób gdzie "wciera" się pędzelkiem pierwszą warstwę żelu/hybrydy.
Już niedługo w MM pojawią się trzy nowe lakiery hybrydowe do frenchu, jak tylko będą dostępne w sprzedaży to damy znać:ok:
14-07-2011, 14:45
allaya
dziewczynki, a jak sciagacie hybrydki? aceton do miseczki i moczycie przez okolo 10-15 minut i potem patyczkiem, czy inaczej?
14-07-2011, 15:13
Butterfly2606
allaya wczesniej w temacie sa fajne filmiki jak się maluje i sciaga hybryde:) warto przejzeć:)
---------- Dodano o godzinie 15:13 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:12 ----------
Cytat:
Napisał Alicja Chrzanowska
Butterfly2606, tak jak dziewczyny piszą - żele mają to do siebie, że się troszkę kurczą. Poza dokładnym obwijaniem wolnego brzegu jest jeszcze sposób gdzie "wciera" się pędzelkiem pierwszą warstwę żelu/hybrydy.
Już niedługo w MM pojawią się trzy nowe lakiery hybrydowe do frenchu, jak tylko będą dostępne w sprzedaży to damy znać:ok:
czekam z niecierpliwościa w takim razie..:skacze: bo wolałabym, jednak juz z jednej firmy wszystko brać co by nie łączyć..
14-07-2011, 15:27
allaya
[quote=Butterfly2606;282913]allaya wczesniej w temacie sa fajne filmiki jak się maluje i sciaga hybryde:) warto przejzeć:)
tylko tam wlasnie jest ze sie owija wacik z folia aluminiowa, ale czy moczyc mozna takze, tak poprostu?
14-07-2011, 15:31
losek78
można moczyc ale bardziej ekonomicznie jest chyba owijac
15-07-2011, 09:27
Alicja Chrzanowska
allaya, można moczyć, ale tak jak losek78 słusznie stwierdziła, mniej materiału zużywa się gdy owija się paznokcie nasączonym wacikiem z folią. Tylko pamiętajcie, żeby przed tym zabezpieczyć paluszki kremem, oliwką, albo jakimś balsamem :)
22-07-2011, 12:15
aga
Mam znajomą, która w październiku bierze ślub i chciałaby zapuścić sobie paznokcie ale pracuje w sklepie spożywczym i wiadomo - wykładanie towaru itd paznokcie się łamią...
i tak się zastanawiam czy jakby zastosować u niej hybrydy to pomogłoby jej zapuścić paznokcie?
22-07-2011, 13:34
samaron
Wydaje mi się, że są zbyt miękkie do hodowli, moja jedna nosiła ponad miesiąc w tym czasie większość faktycznie podrosła, ale te najczęściej używane - u niej wskazujące - nie wytrzymały niestety.
23-07-2011, 09:42
Emilia B.
Sami miałam to samo - dziewczyna miała swoje ładne i mocne ale dwa najbardziej używane odpryskiwały :/ zrezygnowała na rzecz zwykłego manicuru...
24-07-2011, 20:53
allaya
a ja mam dwa pytanka. Pierwsze odnoscie trwalosci, czy to ze paznokcie maja podluzne bruzdy moze być powodem że lakier troche odprysnał? Drugie to czemu po nalozeniu i utwardzeniu bazy, baza ta przy wolnym brzegu jakby "wyschła"? tak 2 mm w górę
28-07-2011, 23:23
sztynka
allaya żel bazowy za pewne się skurczył. dzieje się tak właśnie z hybrydami. Jak dla mnie ejst to niezły marketing, nabijanie ludzi w butelkę. Dzięki Bogu żadna moja klientka mnie nie namawia na to...
29-07-2011, 10:04
Rosa250
Witajcie.
Nie jestem profesjonalistką, tak jak Wy. Czasami robię sobie w domu tipsy, no raczej nakładam żel itp (firmy Activ) na paznokieć, bo szybko mi rosną i sam tips jest mi nie potrzebny. Po przeczytaniu Waszych opinii i wypowiedzi chciałabym spróbować metody hybrydowej. Nie znam się jeszcze na tym stąd kilka moich pytań:
- czy cleaner jest specjalny do hybryd czy może być ten od "tipsów"
- na niektórych forach i stronach przedstawicieli lakierów hybrydowych pisze, że jest potrzebny primer (w tym wyczytałam gdzieś że w Mister Milano), czy Wy używacie?
- zastanawiałam się nad dwoma firmami Mistero Milano i Lady Nails. Nie wiem która firma lepsza (zaciekawiła mnie też Indigo, ale mają mały wybór lakierów).
Lakiery te używać będę w domu, dla siebie więc nie potrzebuję profesjonalnych i bardzo drogich kosmetyków :huh:.
Na razie zależałoby mi na robieniu na paznokciach frencha (tak żeby wyglądało naturalnie) oraz malowaniu paznokci na jakiś delikatny róż (może być perłowy, lekki delikatny kolor) i na czarno :cwaniak2:
Czy mogłabym prosić Was o pomoc w doborze kosmetyków (czarny oczywiście wiem jak wygląda, ale co do kolorku różu itp. macie ode mnie większe rozeznanie).
Z góry ślicznie dziękuję :kwiatek:
29-07-2011, 10:54
Nena90
W wątku o Mistero Milano Sztynka wrzucała link do próbnika hybryd, można zobaczyć kolory :)
29-07-2011, 12:42
agaciorka93
mam pytanko czy jesli moja plytka paznokcia jest bardzo cieniutka i miekka ze sie ugina to czy to moze byc przyczyna nie trzymania sie lakierozeli ?
Czy raczej to wina jakosci hybryd?
(hybryde kupilam z allepaznokci )
29-07-2011, 13:48
plushak
Hybrydy powinno się stosować na silne i mocne paznokcie, niestety, na słabych rzadko u kogo się trzymają ..
Znajoma robiła OPI hybrydy na słabszej płytce po ciągłych stylizacjach i nie trzymały się..
mam pytanko czy jesli moja plytka paznokcia jest bardzo cieniutka i miekka ze sie ugina to czy to moze byc przyczyna nie trzymania sie lakierozeli ?
Czy raczej to wina jakosci hybryd?
(hybryde kupilam z allepaznokci )
Podobno shellac trzyma się nawet na cieniutkich pazurkach.chyba się sama na nie skuszę
29-07-2011, 21:15
sztynka
Cytat:
Napisał Nena90
W wątku o Mistero Milano Sztynka wrzucała link do próbnika hybryd, można zobaczyć kolory :)
Niestety nie ja wrzucałam ten link :D Ja nie hybrydowa i póki co nie zamierzam ^_^
Z tego co widziałam to pazurki nawet shellackiem robione muszą być solidne i nie za długie pamiętajcie.
Rosa 250 cleaner i primer potrzebujesz standardowy. Do tego bazę i top, może być 2 w 1 . Fajne i nie drogie są z Golden Nails :D Polecam te firmę od roku na niej pracuję prawie w 90% :D
30-07-2011, 07:51
Rosa250
Wielkie dzięki za pomoc.
Faktycznie nie mają drogich, ale ubogi wybór :( . Nie widzę mojego ulubionego koloru czarnego :D, więc chyba się skuszę na Lady's Nails (jeszcze się zastanawiam - teraz między Golden a Lady :D ). Co do jakości moich pazurów, to są twarde jak stal, mogę je zapuścić do jakiej chcę długości bez malowania i się nie połamią. Niestety ze względu na moją pracę nie mogę długich pazurków zapuszczać - piszę przez 8 godz. na komputerze :(
30-07-2011, 08:29
unita
NIestety ja osobiscie tez mam mieciutkie pazurki i nawet shellac sie nie trzyma:(
30-07-2011, 16:02
Sorcha
Cytat:
Napisał Rosa250
Wielkie dzięki za pomoc.
Faktycznie nie mają drogich, ale ubogi wybór :( . Nie widzę mojego ulubionego koloru czarnego :D, więc chyba się skuszę na Lady's Nails (jeszcze się zastanawiam - teraz między Golden a Lady :D ). Co do jakości moich pazurów, to są twarde jak stal, mogę je zapuścić do jakiej chcę długości bez malowania i się nie połamią. Niestety ze względu na moją pracę nie mogę długich pazurków zapuszczać - piszę przez 8 godz. na komputerze :(
Ubogi wybór kolorków MM? No coś ty.... a czarny też mają. Wystarczy wejść na ich stronkę. Ja jestem bardzo zadowolona:)
30-07-2011, 16:10
Elizabeth76
Cytat:
Napisał Rosa250
Wielkie dzięki za pomoc.
a wybór hmmm :huh: jest dośc duży i wydaje mi sie że najbardziej wybredny znajdzie kolor dla siebie ^_^
30-07-2011, 16:19
samaron
Dziewczyny czytajcie ze zrozumieniem, Rosa pisała o firmie golden nails i LNC, nie o MM. Nie wpychajcie na siłę określonego produktu tylko dlatego, że Wy go macie.
30-07-2011, 16:40
Elizabeth76
Cytat:
Napisał samaron
Dziewczyny czytajcie ze zrozumieniem, Rosa pisała o firmie golden nails i LNC, nie o MM. Nie wpychajcie na siłę określonego produktu tylko dlatego, że Wy go macie.
Cytat:
Napisał Rosa250;286493[UKRYJ
]Witajcie.
- na niektórych forach i stronach przedstawicieli lakierów hybrydowych pisze, że jest potrzebny primer (w tym wyczytałam gdzieś że w Mister Milano), czy Wy używacie?
- zastanawiałam się nad dwoma firmami Mistero Milano i Lady Nails. Nie wiem która firma lepsza (zaciekawiła mnie też Indigo, ale mają mały wybór lakierów).
Lakiery te używać będę w domu, dla siebie więc nie potrzebuję profesjonalnych i bardzo drogich kosmetyków :huh:.
Na razie zależałoby mi na robieniu na paznokciach frencha (tak żeby wyglądało naturalnie) oraz malowaniu paznokci na jakiś delikatny róż (może być perłowy, lekki delikatny kolor) i na czarno :cwaniak2:
Czy mogłabym prosić Was o pomoc w doborze kosmetyków (czarny oczywiście wiem jak wygląda, ale co do kolorku różu itp. macie ode mnie większe rozeznanie).
Z góry ślicznie dziękuję :kwiatek:[/UKRYJ]
ja tu widzę że pyta o MM też :huh: pyta to doradzamy każda przecież chwali to co lubi i na czym pracuje przecież to normalne chyba nie będe chwaliła czegoś co nie znam :huh: chyba po to tu jesteśmy żeby sie dzielić swoim doświadczeniem . Sami wdech ,wydech... :D
30-07-2011, 17:00
Sorcha
Samaron wyluzuj - nikt nikomu niczego tu nie wpycha. Przecież forum jest po to by dzielić się swoimi spostrzeżeniami jak już napisała elaxx. Nie chciałabym żeby zrobił się tu drugi wizaż z nieuprzejmymi i wszystkowiedzącymi lalusiami. Tu jest cudowna atmosfera i nie psujmy tego:D
30-07-2011, 17:08
Nena90
Sztynko przepraszam za pomyłkę :* Ale ktoś na pewno wrzucał ten wzornik :)
30-07-2011, 18:13
Rosa250
Ok. to może ja sprostuję:
Chodziło mi o Golden Nails, bo te sztynka mi zaproponowała. Za niedomówienia przepraszam. Co do MM to oczywiście i bezsprzecznie mają duży wybór, tylko troszkę małe opakowania :/: .
Sztynko przepraszam za pomyłkę :* Ale ktoś na pewno wrzucał ten wzornik :)
A ja:D
---------- Dodano o godzinie 21:33 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:32 ----------
Cytat:
Napisał Rosa250
Ok. to może ja sprostuję:
Chodziło mi o Golden Nails, bo te sztynka mi zaproponowała. Za niedomówienia przepraszam. Co do MM to oczywiście i bezsprzecznie mają duży wybór, tylko troszkę małe opakowania :/: .
A to ja przepraszam. Faktycznie legło u mnie czytanie ze zrozumieniem:P Ale nikogo do niczego nie namawiam:D
---------- Dodano o godzinie 21:37 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:33 ----------
Mam pytanko do Was dziewczyny... W czwartek idę na kurs hybrydowy i zastanawiam się nad jedna sprawą odnośnie moich paznokci. Widzicie, kiedy zapisywałam sie na ten kurs, rozmawiałam z babka przez telefon i powiedziała mi abym przygotowała paznokcie w ten sposób aby nic na nich nie było (wiadomo, brak lakieru itp żeby skrócić sobie czas). Alu tu pojawia sie problem, ponieważ wcześniej miałam paznokcie zrobione żelem i wiadomo odrost jest, ale moje naturalne paznokcie z natury są cienkie i łamliwe i troche boję się spiłowywać resztki poprzedniej stylizacji do końca, bo przeczytałam tutaj, że na takiej płytce utrzymanie sie hybryd jest prawie niemożliwe :/ Dlatego czy mogę zostawić niewielką ilość warstwy żelowej? Czy wpłynie to na trzymanie się bądź nie trzymanie hybryd? Nie chce po prostu wyjść na głąba i chciałabym dobrze przygotować się do tego kursu :(