Widziałam, że macie nowego szkoleniowca. Powiedzcie coś bliżej o niej. :/:
Printable View
Widziałam, że macie nowego szkoleniowca. Powiedzcie coś bliżej o niej. :/:
Tak naszym nowym instruktorem i dystrybutorem jest Paulina Pastuszak i działa na terenie Krakowa. Serio muszę ją przedstawiac?? Zdobyła mistrzostwo świata w Monachium:) w Polsce już nawet nie liczę;) Jurorka mistrzostw..oj wiele by pisać :) Wystarczy wpisać w googlach:)
dziewczyny ktore pilniki dostepne przez indigo polecacie? wczesniej zawsze kupowalam z christrio a teraz chciala bym sprobowac tych
Bylam na początku przerażona tymi prostymi ale świetnie się nimi operuje. Biały prosty szeroki lub zebra prosta szeroka 100/180:)
Ja uwielbiam te: Zebra wąska 100/180
A dziewczyny tą 3ml hybrydą ile mniej wiecej kompletów paznokci zrobię 2, 3? Zastanawiam się jak bardzo wydajne one są.
Dopiero zaczynam przygodę z hybrydami, dlatego mam tyle pytan ;)
ja kupiłam sobie próbkę neon pink i ma taki "zdezelowany" pędzelek że szok ...
mimi reklamuj ;)
justynka najbardziej coverka może przypominać nude;)
To są próbki-więc powinny byc jedynie na spróbowanie, ale na 2x dłonie i stópki starcza na pewno;)
Wielkie dzięki. Na początek chce zamówić te probki, zeby zobaczyć jakie kolorki bedą sie cieszyc najwiekszym zainteresoaniem, a przy okazji pocwicze. Licze na to, że bedzie dobrze mi się pracowało na Indigo. Dużo pozytywów wyczytałam na roznych portalach, a cena nie jest wygórowana:)
nie no bez przesady to w koncu tylko próbka musze używać zwykłego pędzelka :( dam rade
Justyna.t3 świetny coverek uzyskasz jeśli pomieszasz cover (żele) nr 1 i 3 pół na pół,piękny naturalny kolor wychodzi-Marcelina Dudek mi podpowiedziała :)
Iraa ale Justynka pyta o hybrydy- nie o żele ;)
Czy można zamówić hybrydy z węższym pędzelkiem ? bo ten standardowy jest za szeroki
Madziu to zalezy od Twojego dystrybutora. Dowiaduj się bezpośrednio w firmie, w której będziesz zamawiać hybrydy.
Mam pytanie. Szukam żelu super białego, dość rzadkiego przeznaczonego do szybkiej odnowy pazurków,frenchu na stópkach. Z reguły po utwardzeniu okazuje sie, że są "bąbelki" na skutek mocnego napigmentowania. Dodam że nie używam zbyt grubej warstwy. Mam problem.
Czy wasz produkt Indigo X White sprawdzi się ?:)
cobrunia x white będzie idealny :))) świetny wybór!
Większość mocno napigmentowanych żeli czasem bąbluje w miejscach gdzie jest choćby minimalnie więcej nałożony, możesz spróbować też Igloo White Medium który jest ciut rzadszy. Najlepszą technika nakładania takich żeli jest namalowanie linii uśmiechu cienkim pędzelkiem i rozciaganie żelu ku wolnemu brzegowi pędzelkiem do żelu płaskim, ew. tylko płaskim.
Załącznik 53726Załącznik 53727
Dzięki śliczne za szybką i profesjonalną odpowiedź :D, mam nadzieję że tym razem będzie ok. Dam znać jak wypróbuję.
Możecie mi podpowiedzieć czym najlepiej ściągać hyrbydy indigo? Bo zamówiłam Aceton ze strony indigo, lecz aceton powoduje jedynie to, że stają się one bardziej kruche i można je zeskrobać, natomiast nie odchodzą ładnie tak, jak powinny.
Zastanawiam się czy wogóle jest jakiś preparat bo już na kilku forach wyczytałam, że Indigo ma to do siebie, że kiepsko schodzi :(
Ponieważ warstwa top jest w Indigo bardzo mocna (śmiem twierdzić że Indigo ma jedną z najlepszych baz/top -ów hybrydowych na rynku) najlepszym rozwiązaniem jest spiłowanie topu przed zawinięciem paznokci w wacik z płynem do zdejmowania żelu. Ja zdejmuję prawie 100% masy pilnikiem ponieważ po 2-3 tyg. noszenia jest ona bardzo łatwa do usunięcia w ten sposób bez naruszenia paznokcia.
... ale powiem Ci szczerze że takie ściąganie hybryd jest o wiele bardziej kłopotliwe. Ja tez spiłowuje wierzchnią warstwę ale mimo odmoczenia nie schodzi to jak płatek sylikonowy. Więc gdzie sens kładzenia hybrydy jeśli jest ryzyko spiłowywania płytki?
Powiem Ci uczciwie że jestem fanem marki indigo ale hybrydy im nie wyszły. Mam nadzieje że cos zmienią.
Cały urok hybryd miał wychodzić z pięknych , nie ulegających uszkodzeniu powłok (miękkiego żelu) i łatwości w zdejmowaniu ich- bez ingerencji w płytkę.
Nie ma problemu jeśli hybrydę rzucasz na przedłużony paznokiec akrylem lub żelem, ale płytka nie jest idealnie gładka i zawsze usuniesz jej warstwę.
Jesli płyn nie zmiękcza Wam hybrydy wystarczająco, może pomogło by dodanie niewielkiej ilości acetonu?
A co do ingerencji w płytkę nie wiem co bardziej jest szkodliwe - delikatne opilowanie pilniczkiem 180 czy moczenie w acetonowym roztworze.. Nie ma chyba złotego środka;)
Nawet lakiery niszczą paznokcie, nie mówiąc o zmywaczach, primerach itp ;))
Ze ściąganiem naszych hybryd poradzi sobie tylko Remover Indigo. Ma w składzie lanolinę, przez co nie niszczy naturalnych paznokci jak aceton. Ma dużo przyjemniejszy zapach a nawet bym powiedziała że pachnie. A bazy nie trzeba spiłować, wystarczy ją zmatowić, potem kopytkiem wszystko zsuwam (nie zeskrobuje, tylko jednym ruchem kopytka sciągam). Nasze lakiery hybrydowe na mocnych paznokciach potrafią trzymac się 6 tygodni czasem i dłużej. Są hybrydy bardziej zbliżone do lakieru (łatwo schodzą, krócej się trzymają) i sa takie, które bardzie sa zblizone do żelu (trudniej schodzą, dłużej się trzymają). I takie właśnie są Indigo. ja hybrydy ściągam poprzez lekkie zmatowienie i położenie wacika nasączonego removerem hybrydowym, owijam w folię aluminiową. czas 10-15 min. wszystko schodzi bez najmniejszego problemu.
A ja mam pytanko odnośnie Indigo cleaner'a do przecierania masy żelowej,tzn dlaczego on tak strasznie "śmierdzi" jak zmywacz do paznokci z acetonem i długo nie mogę wywietrzyć pomieszczenia,waciki zaraz wyrzucam do ubikacji,bo zapach utrzymuje się tak długo,jak liquid do akrylu? Amoże trafiłam na taką partię? Nie wiem bo nie dawno przeszłam prawie w całości z Asto na waszą firmę,wszystko mi odpowiada od akryli,przez pędzle itd,ale 'zapachu" cleaner'a nie mogę znieść i wrócę so poprzedniego,do tego kiedy przetrę przypadkowo palca zostaje na nim suchy,biały ślad jak po zmywaczu,ktoś wie o co chodzi? :/:
Kasiu, Choco:) dziękuję za szybką odpowiedz. Wierzcie mi dziewczyny, że lanolina nie sprawi, że z hybrydy powstanie płatek silikonowy ani że po piłowaniu ocali płytkę, tak samo dodanie acetonu, bo tak sie składa,że na tą hybrydę zastosowałam już wszystko włącznie z kilkoma różnymi i różnych firm czystych acetonów- i oprócz zmiękczenia już samej kolorowej hybrydy(zmiękczenie znaczy,że nie stawia oporu pilnikowi) nic więcej się nie dzieje.
Jeśli posiadacie płyn który po 15 min ściągnie mi hybrydę w formie takiego płatka jeszcze dziś go kupię:)
Pozdrawiam i jeszcze raz serdecznie dziękuję za szybką odpowiedź
Dziękuję za odpowiedzi, ale skoro 100% aceton nie radzi sobie ze sciąganiem to mysle, że płyn z dodatkiem acetonu ani tyle. Pozostaje kopytko i pilnik. Liczę na to, że Indigo trudności w ściąganiu wyangrodzi mi trwałością ;) Poki co 3ci dzien w bardzo ciężkich warunkach sprawuje się idealnie:) Nie zapeszam i liczę na 3 tygodnie :P
Dziewczyny zapraszam do siebie, udowodnię Wam, że schodzi! ;) No nie oszukujmy się ale ja pracuję tylko i wyłącznie na indigo i tak właśnie robię swoim klientkom. Gdybym miała to robić pilnikiem to uwierzcie mi- dałabym sobie spokój.
Iraa nasz odtłuszczacz ma w składzie aceton, dzięki czemu silnie odtłuszcza płytkę. Jesli Ci przeszkadza zapach, do przemywania masy możesz uzywać zwykłego zmywacza zapachowego, skinsepta lub czegokolwiek innego z alkoholem a do odtłuszczania pazurka cleaner w pędzelku :) Cleaner 15ml
Kasiau baaardzo Ci dziękuję,zaglądałam tu dzis parę razy licząc,że ktoś mi odpowie,jeszcze raz dziękuję i zamieniam na ten w pędzelku jupi !!!:skacze:
Kasiu potrzebuje mlecznego zelu do frencha....klientka nie chce bardzo bialego tylko taki delikatny???? ;)
Ps:nie umiem sie zarejestrowac na Twojej stronce,ciagle mi wyskakuje Invalid Token
Jak tak ciezko schodzi to moze trzeba zainwestowac w sonic remower,aparat do sciagania mas i lakierow schodzi w 7 minut ,zmycie lakieru z oczyszczeniem to dwie minuty,ja sobie juz nie wyobrazam pracy bez tego gadzetu.
kaka ten będzie odpowiedni: Natural White Cream 15ml
jest jeszcze taki, który totalnie przypomina naturalny paznokieć. Kolor cos na zasadzie mlecznego tipsa: Natural White Medium 15ml
Jeśli nie mozesz się zarejestrować spróbuj z innej przeglądarki. Natomiast jeśli dalej będzie występował błąd pisz zamówienie na maila: kasia@lavie.com.pl . Pamiętaj o podaniu adresu do wysyłki i formy płatności. Przypominam, że przy wpłacie na konto wysyłka 5 zł:)
no udalo sie zarejestrowac:)zamowionko złożone:skacze:dziekuje^_^
Witam Droga Aniu- rozumiem,że pokochałaś to urządzenie ale ja jako klient płacąc:
top/base 69 zł
kolorowa hybryda 59 zł (jeden kolor)
lanoline remover 49 zł
chciałabym mieć pewność, że usunę mojej klientce aplikację z paznokci- ultra sonic remover posiadam, ale to chyba nie należy moich obowiązków aby kombinować- jak sobie poradzić z produktem.
Jeśli płacę 177 zł mam prawo wymagać - a to tylko jeden kolor:) Pozdrawiam Cię Aniu serdecznie
Gosia
Czy ma ktoś może realne zdjecie tych nowych kolorków zeli ????
Kochana co prawda mam na wzorniku ale nie posiadam zdjęcia w tej chwili (majówka;) ) ale szczerze Ci powiem, że są identyczne jak na tej ulotce:) Jedynie żółty ma takie delikatne mieniące sie drobinki.
A pazurki wyżej zrobione sa dokładnie tymi zelami:)
Kasiu mam problem z nablyszczaczem Hool.Gloss,matowieje mi po przetarciu,gdzie robie błąd????:huh:
kaka zamiast 2 min włóż na 4. widocznie masz słabe lampy..
lampy sa nowe,ale trzymalam tylko 2 min,sprobuje na dluzej,dziekuje;)
Jesli jest matowy tzn że sa słabe lampy (polecam sylvanię ;) ), natomiast jesli zostają Ci małe bruzdy tzn. ze było go za mało;) Daj znać jak po 4 min ;)