heheh kiedyś jak będziemy stare to co druga babcia będzie miała kolczyk lub tatuaż wiec nie będzie to dziwne ;)
Printable View
heheh kiedyś jak będziemy stare to co druga babcia będzie miała kolczyk lub tatuaż wiec nie będzie to dziwne ;)
ja tam mój z języka musiałam wyjąć bo dziąsła zaczęły mi się osuwać niestety;/
słyszałam właśnie, że po jakims czasie może tak się dziać... dlatego nie robiłam sobie w języku choć bardzo chciałam
mni esię podobaja kolczyki w :
nosie, pepku, wardze [to t samo co broda (można włożyć sztange i bedzie broda, albo kółeczko; bedzie warga)], POLICZKU!
Za to nie podobają mi sie w języku, brwi, na dziąśle.
Chcę sobie zrobć kolczyk w policzku :) Zaczynająć od lewego. Może kiedyś zrobie też w prawym.
I poczywiście niedługo zaczynam przebijać uszy :p Już mam w lewym uchy 2 dziurki a w prawym jedną, ale chcę ich liczbę podwyższyć do conajmniej 18 w prawym i 20 w lewym :D
I pepek :D:D... ale najpierw muszę schudnąć x((((.
:*
heheh no to szaleństwo przed Tobą! :D ja kiedyś jak miałam lat chyba ze 14 to przekułam sobie 4 dziurki w jednym uchu i 3 w drugim, teraz nawet nie myślę by nosić więcej niż dwa kolczyki w obydwu uszach :P Ale co do policzków to kolczyki tam są przeeeeecudne! ^^ wyglądają jak dwa dołeczki... ślicznoty! :skacze::skacze::love:
mi tam w policzkach się nie podobaja wcale...;/
a co do tylu kolczyków w uchu to szczerze mówiąc już strasznie tandetnie to wygląda...
no zgodzę się, teraz im więcej w uszach tym mniej sympatycznie...ale nie wiemy jaki styl ma Jootka, a może jest metalówa, a może po prostu ma inny gust niż my ;)
Nanami :) Nie chcę chudnąć chodzi mi o mój brzyuszek :D Nie jest ajkiś sspecjalnie gruby, ale sadełko powinnam spalić :) Bo nogi mam 'ajć', tylko bardzo dużo blizn ;(
Milenka! ;) To już kwestia gustu ;) jeśli Ci się nei podoba - nikt Ci przecież nie mówi, ze musisz to zrobić ;) A mnie sie podoba :):):*
Etna! Ależ mnie rozdryzłaś. ;) Wiem, może się Wam to nei podobać - ale ja zawsze chciałam tyle kolczyków w uszach :) A Policzek z racji tego, ze [przylukałam u niej : fotka - piękna pixie, Nie chcę takich uszu, ani tattoo:P Chodzi mi właśnie głównie o kolczyk w policzku ;)] ;) I taaak. Można powiedzieć, ze jestem metalówą, al ewole określenie rockmenka :D:D:D:*
Jotka blizna po kolczyku w wardze jest straszna a co dopiero w policzku ... :/: i jak będziesz szukać pracy to może być ciężko. Ja jak miałam praktyki w hotelu to się czepiali niestety :/:
Wiem, Martuś, ale.. Wiesz, bo są też takie specjalne magnesy ;) Nad Tym też myślałam, aby nie było blizny ;):*
straszna blizna?! heheh straszna blizna zostaje gdy ci pręt o grubości 2cm przebije nogę na wylot, lub po żyletce na nadgarstkach... a po kolczyku mamy tylko maleńką dziurkę o grubości 1,2mm. Nie przesadzajmy, że to jest straszna blizna. ^_^
---------- Dodano o godzinie 18:45 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:43 ----------
a nawet mniejsza niz 1,2 mm bo skóra sie schodzi gdy sie kolczyk wyjmie. czyli będzie blizna o średnicy 0,2mm
w sumie prawda xD. ale ja sie np. nie tne xP
A co myślicie o implantach? :D Nie chodiz mi o piersi czy coś, ale np. takie.. 'paagóki' na rękach.. na szyji itp????
No mi się to w ogóle nie podoba... widziałam w TV jak to się robi, ochyyda. Ale wiele osób jest tego zwolennikami. :ok:
mi też się to nie podoba. ;P
też kiedyś metalu słuchałam i jakoś ciągot takich nie miałam:) a z tego co wiem od matalu do rocka to troche drogi jest:) a implanty... masakra jakaś... :D
Pixie piękna dziewczyna ale myślę że szpecą ją te kolczyki w polikach... poprosu mi się to nie podoba ale każdy robi co chce przecież:)
No dokładnie. Ja kiedyś Jeszce jak Pixie nigdy nie widziałam, to zastanawiałam się czy można by było w polikach. Ale nikt tego nie miał wiec myślałam ze chyba coś w tym jest, że ludzie sobie nie robią... a jednak robią i robi się to coraz bardziej popularne. Jeżeli ktoś lubi się kolczykować i tatauować, zmieniać szałowo fryzury to czemu nie, jestem za aby taka osoba ekperymentowala z kolczykami w policzkach czy implantami. :)
Milenka, nei wiem, czy taki długi. W sumie nei wiem, jak sie okteślić. Czy metal.. cxzy rock.. Może grunge xD Nie wiem. Słucham i rocka I metalu, wiec jeszcze szukam. A widzisz. Mnie sie zawsze to podobało.
Etna.! Ja to samo. zawsze myślałam, ze tego sie nei robi i cos w tym jest ale kolega, który przebija i te sprawy powiedział mi, ze można i pokazał mi zdjęcia i mi się podoba :D
no ja zobaczylam w "miami ink" jak ona się uśmiecha czy nawet rozmawia to te kolczyki wyglądają jak dołeczki. sweet ;)
No dokładnie :D Dlatemu mi sie to tak podoba :D:)
hehe ja zostane przy moich dołeczkach w policzkach naturalnych:)
A u Pixie podobają mi się tatuaże :love:
tez mam ye śmieszniaste dziurki w policzkach, ale kolczyki są cool :D
Pixie nei ma zwykłych tattoo :D Pixie ma dziełoa sztuki na ciele :D
Moim zdaniem implanty to jest już paranoja ...
Totalna żenuła :P
uuułaaaa:torba: Okropieństwo :D
i wielka gwiazda na łepetynie
Smog.pl - Implanty w ciele - SEKSOWNE?
o jejku prawie zwróciłam moj pyszny obiad :blink:
PRZEZ CIEBIE OPLUŁAM EKRAN! Jeeeeezu jak mozna sie tak.. oszpecić; ///
dziewczyny od jakiegoś czasu podobają mi się kolczyki w nosie.. i chce sobie zrobić na początku wakacji :) tylko mam kilka pytań ;) jak dbać o kolczyk w nosie ? trzeba używać specjalnych środków czy tak jak przy każdym innym przebijaniu.. ? i z której strony lepiej zrobić z prawej czy z lewej ? ;)
Czy prawa, czy lewa, to już Twoja sparwa, zależy, gdzie Ci sie podoba :):*
Jak bedzies zprzebijać - polecam najlepiej u kosmetyczki, albo w specjalistycznym salonie - Tam już powiedzą Ci, jak o kolczykj dbać, a ja myślę, ze jeśli bedzie ropiał, to wystarczy przemyważ wokoło kolczyka patyczkiem higienicznym bnasączonym tonikiem antybakteryjnym [koleżanka tak robiła, i nic jej nei było] ;):*
nos ma to do siebie że szybko się goi :) mi przekłuwała szwagierka i nic mi się nie działo :) Wiadomo w salonie najlepiej ;) Tam też powiedzą ci jak dbać-choć reguła jest ta sama :)
Proponuję wybrać sie do salonu. Koszt takiego piercingu około 80 złotych, Kolczyki uzywane w salonach sa ze stali chirurgicznej o taki pytaj, a na ktorej stronie pytasz? A wez cyrkonie przyklej do nosa najpierw do prawego nozdrza a potem do lewego i zobacz jak ci najlepiej.
Mam kolczyk w nosie od zawsze... z długą przerwą(bo chcialam byc Pania w garsonce, ale sie nie udało):)
Nos po aplikacji jest troszke opuchniety jak w przypadku kazdej ingerencji. Miejsce przemywamy wodą utleniona, jak sie troche paprze mozna maźnąc tribioticem. Mnie uczono, aby od czasu do czasu pomimo strupka(bo w nosie sie robi strupek) ruszac tym kolczykiem, po dwóch meisiacach mozesz wyjac ten kolczyk ze stali chirurgicznej i nosic co tam chcesz.. ja mam akurat mała kuleczke, któras z kolei, bo ja namietnie gubie:)
ja mam dzis urodziny.. w neidziele dzieci zostawimy u rodzicow a z mezem idziemy " na maisto".. chcialabym sobie zrobic prezent = kolczyka pod warga :love:
Dymcia.. bedzie swietnie, ale o kolczyku nad warga nie wiem nic:skacze:
Ja tez mam kolczyk w nosie i powiem szczerze, że sama sobie przekuwałam :P nie była to przyjemna przygoda :) W nosie kolczyk goi się troszkę dłużej niż w uchu, no przynajmniej u mnie tak było. Na początku trochę wypadał mi ten kolczyk ale po kilku miesiącach była już super. :) ale fakt faktem tez proponuje iść do salonu tatuażu czy gdzieś gdzie przekuwają nos. i po prostu uważać by nie brała się za to kosmetyczka z pistoletem! Pistolet jest do płatków uszu tylko i wyłącznie! :)
mi sie podobaja w pepku kiedys mialam ale sie nie goił i za drugim razem jak przebiłam to też nic z tego... i nie mam:(
no w pępku fajnie, a czemu się nie goił? przekuwałaś u profesjonalisty? Przemywałaś miejsce przekłucia? a jak z innymi ranami tez się ciężko goiły? może za mało wit. C miałaś? Bo dzięki wit. C właśnie goją się nam wszelkie rany :)
W pępku ogólnie goi się najdłużej - do 3miesięcy (w języku najszybciej nawet 3 dni). Polecam np maść Oxykort (tylko do użytku zewnętrznego i na receptę) na takie nie chcące się zagoić rany. Mi pępek nie chciał się goić, użyłam maści ,dwa dni i spokój :) Można też urzyć antybakteryjnych kremów takich jak tribiotic który jest bez recepty :) no i naturalnie przemywanie spirytusem :)
w jezyku 3 dni o.O nie mozliwe o.O calkowite zagojenie nie jest mozliwe w 3 dni o.O mi sie goil dlugo, sama opuchlizna zeszla po 3-4dniach a zanim sie ta blonka wokol kolczyka zagoi to dlugo dlugo u mnie bylo, jeszcze pilnowac zeby sie nie przekrecal na ktoras strone i nie zarosl krzywo :D
/// ale dostalam wtedy od mamy :D i jeszcze do szkoly musiala isc :D hahaha ofc bylo bez pozwolenia w wieku hummm 15-16 lat jakos tak :D