-
Odp: Jak zdobyc klientki???
Vanessita powiem Ci, że robiłam tak samo jak Ty tzn robiłam pazurki sąsiadce która chodzi do szkoły i powiem Ci, że dzisiaj dzwoni do mnie i mówi, że w sobotę jedna koleżanka chce przyjechać i dwie na czwartek :D więc może i u Ciebie to w końcu zadziała :)
-
U mnie również masakra w marcu jedna osoba na przedłużanie była, i dwie na malowaniu :oa tak to w kwietniu narazie jedna :o ale po kursie mam zamiar rozwiesić trochę ulotek, może choć trochę się ruszy;(
-
Do mnie jakaś babka przed chwilą dzwoniła:) Chciała się na dziś umówić...ale mam grypę!! ehhh powiedziała, że za ok1,5tygodnia zadzwoni...zobaczymy;)
-
Cytat:
Napisał
aneczka19895
Vanessita powiem Ci, że robiłam tak samo jak Ty tzn robiłam pazurki sąsiadce która chodzi do szkoły i powiem Ci, że dzisiaj dzwoni do mnie i mówi, że w sobotę jedna koleżanka chce przyjechać i dwie na czwartek :D więc może i u Ciebie to w końcu zadziała :)
Mam nadzieję. Ja też na wsi przebywam i ciężko tu się przebić. Niestety dookoła roi się od "Tipsy za 20zł" i mało kto przywiązuje uwagę do poprawnie zbudowanego pazurka czy materiałów:( ale nie tracę wiary:)
-
Miejmy nadzieje że zadzwoni;) Chyba słów na wiatr nie rzuciła, chociaż nigdy nic niewiadomo. Ta grypa nieszczęsna, zawsze plany pokrzyżuje. w każdym razie trzymam kciuki żeby babka zadzwoniła tak jak mówiła;);)
-
dzięki kochana:* byłoby świetnie:)
-
Daj znać czy zadzwoniła bo aż jestem ciekawa czy słowna ta klientka;)
---------- Dodano o godzinie 14:22 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:21 ----------
Bo ja raz trafiłam na taką co powiedziała że przyjdzie a nie przyszła, małpa jedna, ja się tu napaliłam a ona mi wała wykręciła:o;)
-
oo to żebym ja tylko na jedną taką co się umawiała a nie przyszła trafiła to bym była szczęśliwa:D
-
Dla mnie to jest jakaś paranoja. Dziewczyny piszą na nk albo na gg i pytają bo mówiły źe u kilku osób widziały i sie podobają a jak pytają jaka cena odpowiadam 40 zł to tylko "aha, jak coś to się odezwe" i na tym koniec co one sobie wyobraźają źe za darmo będziemy płacić :blink::zly: Ja za materiały teź muszę zapłacić... Ale niestety nikogo to nie obchodzi :/:
-
zgadza się jest coraz gorzej, ja tez jestem dziś wściekła, bo wczoraj mi się nowa klientka wpisała na dziś na 14 i do tej pory się nie stawiła, i co najlepsze nawet nie dała znać dlaczego jej nie ma i ze jej nie będzie, wr... te baby są coraz gorsze
-
no to ja się pochwalę miałam 2 klientki wczoraj szok od lutego :) normalnie szał:)
-
Ja biorę od 70 zł za nowe - na początku było kiepsko,mało klientek...ale teraz jest ich coraz więcej. Są zadowolone, polecają dalej...a w mojej miejscowości podobno robią kitowe pazury co zaraz odpadają...więc receptą jest chyba dobra praca->zadowolone klientki i cierpliwość :)
Jak je nauczycie że robicie za bezcen to nie będą szanować was i waszej pracy. w skompiradła nie ma co inwestować.Tylko się namęczycie a nic z tego nie będziecie mieć. Jak komuś zależy na pięknych i trwałych paznokciach nie będzie aż tak zwracał uwagi na kasę. A niestety "wyrobienie sobie marki" jest trudne i długo trwa...
Ja jestem w trakcie tej drogi, gdzieś na początku, ale widzę że się rozwijam i to mnie cieszy :) a zadowolonie klientek jest bezcenne :love:
Wierze w Was kochane :przytul:w końcu będziecie musiały czas gospodarować żeby pomieścić wszystkie klientki ;):ok::ok:
-
Chciałabym, żeby kiedyś tak było jak piszesz Emilka;) tylko że w mojej małej pipidówie jest taki problem że tu każdy żydzi grosza, a o zapłacie za pazurki to nie wspomne, mało jest takich "pań" które nie skąpią;) jak narazie znalazło się tylko 5 od grudnia na przedłużanie, a na malowanie to chociaż mam jedną stałą klientke:D no ale to dopiero początek mojej "kariery pazurkowej" dlatego mam nadzieję że wszystko dopiero przedemną, jestem dobrej myśli i za Was wszystkie trzymam kciuki:good:;);););)
-
też mieszkam w małej miejscowości...i też dużo skąpiradeł jest... i jak na taką małą to za dużo mam tu konkurencji ...:huh: ale jakoś daję radę-jest coraz lepiej... I wierzę że u was też będzie coraz lepiej :*
-
Cytat:
Napisał
paznokietek1000
zgadza się jest coraz gorzej, ja tez jestem dziś wściekła, bo wczoraj mi się nowa klientka wpisała na dziś na 14 i do tej pory się nie stawiła, i co najlepsze nawet nie dała znać dlaczego jej nie ma i ze jej nie będzie, wr... te baby są coraz gorsze
Masz racje paznokietku jednym słowem masakra!!:/:
Tak to byś miała kogoś innego na jej miejsce...
---------- Dodano o godzinie 17:09 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:06 ----------
No Emilko my też mamy taką nadzieje ;):przytul:
-
ja to mam jedną stałą klientkę :P - moją mamcię ;) na to żeby komuś zakładać, to raczej nie mam czasu :) niestety...
-
Ja na początku też miałam problemy z klientelą, nie dość że mało było chętnych kobitek to nieraz przychodziły na jednego bądź dwa paznokcie. Już myślałam że sie poddam ale później sie rozkręciło jedna koleżanka pokazała pazurki drugiej a że zawsze się im długo trzymały to zadowolone reklamowały mnie na prawo i lewo.Miałam zrobione wizytówki, które dawałam zadowolonym dziewczynom a one przekazywały je dalej. To że mieszkam w nadomrskiej miejscowości to w zeszłym roku latem miałam sporo klientek... dziennie po 3,4 a nawet i 5. Teraz mam tak po 15/20 dziewczyn miesięcznie. Wiadomo że wolałabym więcej ale to nie sezon letni więc dobre i to, nawet podniosłam ceny o 10/20 zł i mimo to nie straciłam chętnych na paznockie. Wcześniej brałam 50 zł. Trochę bałam się że się spłoszą podwyżką ale na szczęście przyjęły to normalnie :D Teraz planuję wywiesić baner na budynku reklamujący moje usługi, mam nadzieję że to pozwoli mi na jeszcze więcej klientek oczywiście przyjezdnych bo stałe już wiedzą co i jak poprzez drogę pantoflową. Najważniejsze by robić pazurki mocne i ładne a klientki napewno do nas przyjdą i będą polecać nas innym. Wierzę,że i Wam dziewczyny niebawem klientek będzie pod dostatek i będziecie mogły sie realizować w swojej pasji. :ok:
-
Gratuluje tylu klientek Bielunia;);););)
-
A dziękuję :D ( czasem jest poniżej 15, ale to było chyba w marcu...jakiś niż był ;) )
-
-
Gratuluję klientek :) trzeba przetrwać pierwsze pół roku, czasem dłużej i zaczyna się układać ;)
-
Cytat:
Napisał
nanami7
ja to mam jedną stałą klientkę :P - moją mamcię ;) na to żeby komuś zakładać, to raczej nie mam czasu :) niestety...
To tak jak ja :) moja najwierniejsza klientka :D ja mam ze 3-4 stałe plus kilka nowych miesięcznie :) z jednej strony chciałabym więcej a z drugiej...nie znalazlabym już czasu dla nich.
-
Moja mama też jest moją stałą najwierniejszą klientką;) i za bardzo nie musiałam jej zdobywać;)
-
kurna a moja nie da się dotknąć :cwaniak: taka niedotykalska, że szok :P ale mam za to 3 starsze siostry hyyyy :D i 2 laski, które zawsze dają sobie robić to na co ja akurat mam wizję :D
ja dziś o 8 rano siedząc w piżamkach na forum wzorki.info, odebrałam tel od sis....i mnie błagała, żebym zrobiła pazurki jej znajomej, która jutro ma swój ślub i od ponad 3 m-cy była zapisana u pani kosmetyczki na stylizację i makijaż, a dziś rano kosmetyczka się na nią wypięła i nawet tel nie odebrała jak ta stała pod salonem, a potem bezczelnie wyłączyła telefon :( więc dziewczyna zrozpaczona poszła do sis się wyżalić, a sis mówi, że "spoko, poczekaj - zadzwonię do młodej (czyt. mnie:D) i jak jeszcze nie rodzi to Ci zrobi" :lol: :D no i dziewczyna przyszła, a wychodząc całowała mnie prawie po stopach i mówiła, że wróci :skacze: noooo to tak dziś zdobyłam nową klientkę :D i śmiesznie wyglądałyśmy przy stoliku pazurkowym, bo ja w 9 m-cu ciąży, a ona w prawie 6 :lol: się ciężarówki dogadały :hahaha:
-
he he no to gratuluje nowej klientki ;)
-
Cytat:
Napisał
KaMiLaC.
kurna a moja nie da się dotknąć :cwaniak: taka niedotykalska, że szok :P ale mam za to 3 starsze siostry hyyyy :D i 2 laski, które zawsze dają sobie robić to na co ja akurat mam wizję :D
ja dziś o 8 rano siedząc w piżamkach na forum wzorki.info, odebrałam tel od sis....i mnie błagała, żebym zrobiła pazurki jej znajomej, która jutro ma swój ślub i od ponad 3 m-cy była zapisana u pani kosmetyczki na stylizację i makijaż, a dziś rano kosmetyczka się na nią wypięła i nawet tel nie odebrała jak ta stała pod salonem, a potem bezczelnie wyłączyła telefon :( więc dziewczyna zrozpaczona poszła do sis się wyżalić, a sis mówi, że "spoko, poczekaj - zadzwonię do młodej (czyt. mnie:D) i jak jeszcze nie rodzi to Ci zrobi" :lol: :D no i dziewczyna przyszła, a wychodząc całowała mnie prawie po stopach i mówiła, że wróci :skacze: noooo to tak dziś zdobyłam nową klientkę :D i śmiesznie wyglądałyśmy przy stoliku pazurkowym, bo ja w 9 m-cu ciąży, a ona w prawie 6 :lol: się ciężarówki dogadały :hahaha:
Gratulacje nowej klientki a niedługo Kamilko to bedziecie miały sobie duzo do powiedzenie oraz wymiany doswiadczen jako mamusie:D
-
Gratuluje Kamilko nowej klientki;) fajna sytuacja:D
-
Noooooooo trzeba przyznać, że to była fajna sytuacja :)
-
emilko i belunio zgadzam sie w 100% ;) pracujmy dobrze i solidnie a napewno nas ktos wreszcie doceni .... ja uwazam ze firma na takie super rozkrecenie potrzebuje max 2lata... wkoncu po to ten nizszy zus ... a swoja droga u mojej szwagierki sie to sprawdzilo ... tyle ze ona typowo kosmetyczny gabinet bez pazurow ( tzn.ona ich nie robi bo nie lubi i nie umie ...robie ja :D )
-
wracając do tematu nie płacących klientek ... do mnie raz przyszła dziewczyna i mówi że zapłaci mi tylko 45 bo musiała sobie bilet kupić" ... zatkało mnie ... przyszła inna z którą umawiałam się przez gg i pisze jej cały czas ze 50 zł za paznokcie biorę ... ona przychodzi daje mi zwinięty "plik" banknotów ... no to ja je do kieszeni potem patrze ze 40 zł mi dała ... i jak tu z takimi wytrzymać
-
a mi dzis dwie nie przyszly
nowe kolezanki od mojej klientki
mialy termin inic
zadzwonilam i pancia mi mowi zdziwiona ze jej kolezanka miala odmowic
grrrrrrrr
-
oj mała wkurzyłabym się....jedna to pół biedy a tu dwie (to już cała bieda :p ) te klientki to są niepoważne...
A do mnie w poniedziałek przychodzi Pani która sama robi pazury i ma salon spa....dla mnie to z jednej strony podejrzane....ale napisała że sama nie lubi sobie robić więc po prostu może chce mieć wypasione pazury. Co o tym myślicie?? może ja mam już jakąś achizę :blink::crazy:
-
no tez jestem zla
a moj maz jak klnal.....
hmmmmmmmmmmmmmmmmm ciekawe
moze byc ze chce wylukac a moze nie
u mojej znajomem chciala zrobic termin babka co ma salon ale ta jej nie zrobila
-
-
Emilio sama nie wiem co o tym sądzić, tez miałam w zeszłym roku latem dziewczynę co ma swój gabinet kosmetyczny i też robi pazurki ale obiegła ją sława o mnie, że robie takie a takie pazury i prosiła bym zrobiła i jej. Na początku zdziwiło mnie to trochę ale jak już do niej poszłam to ona mówi że nie lubi robić pazurków ogólnie nie mówiąc już o sobie samej i że woli robić kosmetykę, a jak zobaczyła moje wszystkie świecidełka to mało nie ocipiała bo ona miała nie wiele. (a może faktycznie chciała mnie sprawdzić jak ja robię pazury ? skoro tak mnie chwaliły dziewczyny co przychodziły do jej saloniku? w końcu suma sumarum nie które jej klientki przeszły do mnie :))
-
No trochę mam obawy żeby jakiegoś świństwa mi nie zrobiła...jeśli przeszpiegi to i tak jej koleżanka do mnie przychodzi...może chce zobaczyć jak robie? ale z drugiej strony gdyby chciała zobaczyć to by przyszła na zwykły french a nie wypasione szpice....:huh: no nie wiem...może przyjdzie z jakąś ofertą? albo poprostu będzie zwykłą klientką....
-
Wiesz myślę, że nie o świństwo jej chodzi a poprostu o śliczne pazurki jakie jej zrobisz, to że sama umie robić nie oznacza że akurat takie jak Ty :) Zrób jej takie by gały wyszły jej na wierzch :D a co tam ;)
-
he he też mam taka nadzieję :)
-
no to trzymam kciuki Emilko:)
-
Trzymam również kciuki;);)