-
Odp: Opinie o produktach Silcare / Noname
Nie nie, napisałaś jasno tylko ja musiałam pędzić na pomoc do kuchni bo facet palił kotlety i chyba niedokładnie przeczytałam ;) Muszę wypróbować ten z base one.
A jeszcze głupie pytanie zadam.
Która seria jest najfajniejsza?
Affinity, Base one czy perfect?
Najważniejsza ofc trwałość, najbardziej lubię konsystencje między violet a clearem z noname, no i najczęściej pracuję na szablonie.
Przepraszam, za siebie :P ale zakochuję się w Silcare i sama nie wiem co powinnam dla siebie wybrać
-
Jak dla mnie najgęstszy był perfect, nie wiem ale jakoś sie nie polubiliśmy..Pracuje na codzien na base on violet, affinity tez violecie i na clear v i mogę je polecić :))
-
Dziś robiłam odnowę pazurków po trzrech tygodniach i jestem przeszczęśliwa bo nie było zapowietrzeń, pazurki trzymały się SUPER!! A robiłam na violecie szkielet i budowałam affinity. Dodam,że ten drugi super się piłuje,jest taki mięciutki. Teraz przymierzam się do clear v tak polecanego i base on pink :cwaniak2: Jestem mile zaskoczona silcare
-
Cytat:
Napisał
karchola
A jeszcze głupie pytanie zadam.
Która seria jest najfajniejsza?
Affinity, Base one czy perfect?
Kochana ciężko odpowiedzieć na Twoje pytania ponieważ jednemu widzisz przypasuje taki żel a drugiemu siaki.
Ja mam całkiem inne odczucia co do gęstości żelu Perfect uważam że jest o wiele rzadszy od gęstego Thick Violet. Perfect świetnie się poziomuje dzięki własnie swojej konsystencji. Ale Karchola widzisz co człowiek to inne zdanie dlatego też ciężko jednoznacznie wskazać o to ten!
Kązdy różni się od siebie, praktycznie wszystkim ale łączy je jedna rzecz wspólna mianowicie każdy z nich trzyma sie super płytki.
Mam każdą linię żeli Silcare i używam ich naprzemiennie w zależności od tego z jaką płytką klientka przychodzi i jaką pracę wykonuje. Żel trzeba poznać.
Kama cieszę się :przytul:
-
-
To jest preparat wybielający do paznokci
Nie jest to żel UV ma jedynie konsystencję żelową.
-
Mam pytnie kochane- pracuje na żelach dwufazowych czyli bonder i budujący i jestem ciekawa linni perfect czy żel nd2 jest w miare rzadki? bo ja bardzo lubie żele o rzdszej konsystencji,a może polecicie innż linie z silcare? chodzi mi przede wszystkim o żel rzadki budujący.
-
a ja mam pytanie odnośnie mlecznego różu do french, wykopałam gdzieś taki stary;) z innej firmy, a moje Panie go pokochały, czy w silcare takowy występuje, bo miałam z Lovely ale to nie to;/ czy te base one może? ma może któraś z Was jakieś zdjęcie do podglądu? te fotki na stronie niestety nie wiele mi pomogły ;)
ajjjj... gapa ze mnie! przejrzałam galerię prac silcare i chyba to dark pink base one!? ma być mleczny róż, ale taki kryjący...
-
Ja mam jeszcze z silcare no name (o ile dobrze mi się wydaje to zmienili nazwę na base one) w opakowaniu jest pomarańczowo-mleczny, po nałożeniu na pazurka mleczno różowy, a po utwardzeniu po prostu mleczny jakby clear wymieszać z odrobiną białego, jeśli nic się nie zmieniło to beznadziejny ma kolor, a do tego wychodzą plamy, które widać dopiero po utwardzeniu tam gdzie było odrobinkę więcej żelu. Może ten dark pink lepszy jest.
-
Hersa ja mam ten co Ty ale mi sie plamy nie robią.. jak poloze cienko to jest tylko taka mleczna poswiata a jak grubiej to biala koncowka sie robi taka przytlumiona. Rzadko go uzywam, ale mam tak w razie co. Gdy chce nim wybudowac pazurka i polozy mi sie za grubo to czasami srodek sie nie utwardzi i raz jak pilowalam boczki to mi polowa zelu z pod tej skorupki jakby wyleciala (nie wiem czy mnie dobrze rozumiecie ;) ). W kazdym razie ja polecam, dwie cienki warstwy dadza fajny efekt :)
-
Cytat:
Napisał
milane
Mam pytnie kochane- pracuje na żelach dwufazowych czyli bonder i budujący i jestem ciekawa linni perfect czy żel nd2 jest w miare rzadki? bo ja bardzo lubie żele o rzdszej konsystencji,a może polecicie innż linie z silcare? chodzi mi przede wszystkim o żel rzadki budujący.
Nie lubię rzadkich więc nic nie polece,ale jak chcesz to chętnie oddam
To coś:D
-
Cytat:
Napisał
nanami7
Hersa ja mam ten co Ty ale mi sie plamy nie robią.. jak poloze cienko to jest tylko taka mleczna poswiata a jak grubiej to biala koncowka sie robi taka przytlumiona. Rzadko go uzywam, ale mam tak w razie co. Gdy chce nim wybudowac pazurka i polozy mi sie za grubo to czasami srodek sie nie utwardzi i raz jak pilowalam boczki to mi polowa zelu z pod tej skorupki jakby wyleciala (nie wiem czy mnie dobrze rozumiecie ;) ). W kazdym razie ja polecam, dwie cienki warstwy dadza fajny efekt :)
Może ja nie umiem go równomiernie nałożyć, bo jak dałam ostatnio cienką warstwę na pazurkach z samym coverem to nie widziałam gdzie i ile położyłam. Na całkiem naturalnych bez niczego nie było takich plam ale zrobił się całkiem mleczny, a ja kupiłam go bo chciałam mleczny róż. Dlatego go nie lubię.
-
Słonka
Mleczny Base One jest jak baby blush z innej firmy, ma faktycznie biały odcień po utwardzeniu ale niektóre klientki wręcz kochają french z mlecznym base one. Nie mam kurcze fotki co by Wam tu wstawić a co do cieniowania to tak jak Nanami pisze żadnych plam nie robi, bardzo dobrze się poziomuje i współgra z pędzlem.
Hersa masz linię No Name wprawdzie to to samo co Base One bo NN zmieniło nazwę ale być może masz mleczny o starej recepturze, no nie wiem. W kazdym bądz razie jest fajny o ile ktoś lubi taki efekt na płytce.
Mi się to nie podoba ale niektórym klientki aż się trzęsą jak wyciągam zwykły cover chcą mieć jasne łoże paznokcia i wybierają French Pink ;)
Piękniejszy odcień ma French Pink Dark :ok:
-
ja miałam z basica jakiś taki mleczny ale byl do kitu, ale dodałam sobie białego i swietny pod lakier czy cos ;)
ale nie wiem czy on jeszcze jest i jak sie dokladnie nazywa ;)
-
Sandrus to miło z Twojej strony:) a tak wogóle to dlaczego Ci nie podpasował?za rzadki czy poprostu żle Ci sie pracuje?sandrus bedziesz na targach beauty forum na marsa?
-
Przy następnym zamówieniu sprawdzę ten Pink Dark, może bardziej mi kolor podpasuje. Też po utwardzeniu ma inny kolor niż jak się nakłada? A może polecicie jakiś mleczny róż z Basic'a albo innej linii? zdjęcia mile widziane :)
-
Sandruś a wiesz że to jest silikon ;) to jest żel tylko do naturalnej płytki paznokcia.
Zresztą nie ma go już w sprzedaży z tego ci mi wiadomo.
Milene żel Perfect budujący jest średnio gęsty ale z pewnością ani on rzadki ani gęsty ja uważam że jest w sam raz. Tylko powtórzę się po raz enty jak ktoś decyduje się na zakup budującego Perfect najlepiej będzie współgrał z bonderem Perfect nie radzę eksperymentować z bonderem Base One czy też jakimkolwiek innym
Ja mam Perfect bonder rzadki pod Perfect budujący i ona jak się złączą to żadna siła ich nie rozdzieli, tak jak w reklamie kropelki hihihi
-
Jestem ciekawa czy kolorowe żele przed użyciem trzeba mieszac? Mam jedynie silver z serii metalic i tego nie trzeba mieszac. Jak jest z klasycznymi i pastelowymi kolorami?
-
Cytat:
Napisał
anikol
Sandruś a wiesz że to jest silikon ;) to jest żel tylko do naturalnej płytki paznokcia.
Zresztą nie ma go już w sprzedaży z tego ci mi wiadomo.
Milene żel Perfect budujący jest średnio gęsty ale z pewnością ani on rzadki ani gęsty ja uważam że jest w sam raz. Tylko powtórzę się po raz enty jak ktoś decyduje się na zakup budującego Perfect najlepiej będzie współgrał z bonderem Perfect nie radzę eksperymentować z bonderem Base One czy też jakimkolwiek innym
Ja mam Perfect bonder rzadki pod Perfect budujący i ona jak się złączą to żadna siła ich nie rozdzieli, tak jak w reklamie kropelki hihihi
Tak oczywiscie,miałam zamiar kupic tez bonder uważam,ze bonder to podstawa,czyli mówisz że perfect budujący nie jest zbyt rzadki?kurcze sama nie wiem w końcu nie są aż takie drogie chyba kupię i się przekonam..
-
ja też tak zrobię :p tylko kwestia taka, że drogie nie są ale dużo by się chciało ;) jak mój facet usłyszy, że znowu zakupy planuję to chyba mi zafunduje młotkoterapię żeby z tego łba myśli o zakupach wybić ;p
-
Dziewczyny inwestując w dobre jakościowo produkty tym samym inwestujemy w siebie bo mamy pewność że klientka wróci i zarobimy więcej :ok:
Mój partner wręcz dopytuje czy mi czegoś nie brakuje bo często wracając z pracy zajeżdża do hurtowni i kupuje to co jest mi niezbędne w danej chwili.
---------- Dodano o godzinie 13:17 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:11 ----------
Cytat:
Napisał
kama32gdy
Jestem ciekawa czy kolorowe żele przed użyciem trzeba mieszac? Mam jedynie silver z serii metalic i tego nie trzeba mieszac. Jak jest z klasycznymi i pastelowymi kolorami?
Ja od czasu do czasu wszystkie żele delikatnie mieszam mimo iż tego nie wymagają ale jak wiadomo pigment lubi osiadać na dno więc warto przemieszać choćby te które używamy bardzo rzadko.
Ja miałam raz taki psikus z żelem Choco Brown klientka wybrała go do stylizacji, zaczynam nakładać a tam wyraźne smugi osz ty ;[; bardzo długo stał nieotwarty i pigment się oddzielił.
-
Cytat:
Napisał
hersa
Przy następnym zamówieniu sprawdzę ten Pink Dark, może bardziej mi kolor podpasuje. Też po utwardzeniu ma inny kolor niż jak się nakłada? A może polecicie jakiś mleczny róż z Basic'a albo innej linii? zdjęcia mile widziane :)
hersa, akurat robiłam tym Frencz Dark Pink paznokcie, także wrzucam tobie fotki abyś mogła kolorek zobaczyć:)
-
anikol odpowiesz na mój poprzedni post proszę:rolleyes:
-
oj blady ten french dark pink:/:
-
Cytat:
Napisał
ajda***pazurki
ja obecnie testuje silcare i jesrem zadowolona mam cleara z basica i infinity różowy i muszę wam powiedzieć że porównując do poprzedniej marki której używałam super się poziomuje:D. kamuflaż też super. niezamówiłam tylko białego(ale przy najbliższej okazji zamówie) prosiłabym o radę w tej sprawie. mam jeszcze pytanie co do kolejności produktów czy dobrze robie?
primer
bonder(taki czerwony)
clear (lub affinity) cienka warstwa
kamuflaż i biały
clear
nabłyszczacz (z alle srebrny) ????
czy mogę odrazu na bonder kłaść kamuflaż? i biały?
Kochana
Bonder mniemam że masz Base One i najlepiej będzie współgrał z żelami Base One ale jak affinity się ładnie trzyma to ok
po bonderze zawsze cieniutko lece clearem i dopiero kamuflaż czy też biała końcówka
-
Czy rabat ze strony silcare moge wykorzystać przez allegro?
-
hmmm a ja nigdy między bonder a kamuflaż nie dawałam cleara :/:
A tak wogóle potrzebny ten bonder pod base one clear lub affinity czy można sie obejśc bez?
-
Ja uważam, że po to jest bonder, aby na niego od razu dawać żel budujący, a nie zawracać tyłek jeszcze clearem. Bez sensu, strata czasu, a to nic nie daje. Żele z Silcare , czy to seria Base One, czy seria Basic, czy Affinity trzymają się pięknie, bez zapowietrzeń , idealnie. Kilkakrotnie nie zastosowałam nawet primera i nawet mikruska powietrza nie było. Wiadomo, że dystrybutor, czy producent będzie nas zachęcał opisem produktu, do jego zamówienia, jako absolutne must have :D ale nie popadajmy w paranoję. Dawniej żel nakładano patyczkiem i żadnych bonderów w głowie nie mieli i wsio się trzymało.
-
U mnie french pink dark nie jest taki mleczny, jest bardziej różowy, przed utwardzeniem i po utwardzeniu nie przypomina fotki Aniutki :D
-
Ja niestety miałam niemiłą niepodziankę z bonderem bo zaaplikowałam kiedyś bezpośrednio po kolorówkę i klientka wróciła po 2 dniach bo płatami odchodziły.
Oczywiście że bondera nie trzeba zawsze stosować pod żele, sama robię to szalenie rzadko. Fajnie że jest pod ręką.
Np po bonderze rzadkim Perfect trzeba cienko polecieć budującym Perfect żeby oba się "złączyły" bo bonder rzadki nie utwardza się do końca.
Każda z nas ma swoją wygodną, sprawdzoną technike pracy co nie znaczy że jedna czy druga jest zła, prawda ;)
-
Hej!
Dołączam do fanek żeli Silcare . Odkąd robię sobie żele, pracuję na tej firmie. Lubię violet thick, coverka z base one i angel white. To mój standardowy zestawik do frencha. Przymierzam się teraz do zakupu kolorowych żeli. Jako rasowa waga, nie mogę jednak zdecydować, które kolory wybrać. Chciałabym je wszystkie :lol:
-
A używała może któraś tipsów dostępnych na stronie sklepu? Może ktoś coś o nich powiedzieć?
-
Mam tipsy clear z krutką kieszonką są na prawdę świetne.:DWypróbowałam dwa żele:
Garden truskawkowy- bardzo fajny żelik zapach utrzymuje się cały czas,poziomuje się świetnie i tunelik fajnie wychodzi.
Affinity violet-konsystencja dla mnie średniogęsta poziomuje się błyskawicznie.
zobaczymy jak się będą trzyma płytki:D
-
No to dopisuje tipsy do listy zakupów:)
-
anikol a powiedz mi jakie sa żele 3d (chodzi mi o lepienie kwiatków):)
-
Cytat:
Napisał
ajda***pazurki
anikol a powiedz mi jakie sa żele 3d (chodzi mi o lepienie kwiatków):)
Ajda nie używam żelu 3D do zdobień jakoś nigdy nie podobały mi się tego typu zdobienia.
-
mam żel 3d biały ale strasznie sie lepi i jesli o mnie chodzi to nic nie umiem z niego zrobic ... :/:
-
a ja żelu 3D używam do frencha:) już kiedyś pisałam o tym... rewelacja! cieniutko kładę, jedna warstewka, wszystkie 5 pazurków na raz, nic się nie rozpływa i piękna biel;)
-
Fajnie, że wspominacie o tipsach. Muszę je wyprobować. Ostatnio natrafiłam na takie paskudne cleary, że pękały już po wypiłowaniu ich na mat ;[;
-
oo muszę skraść pomysł z białym 3d do frencha :) wielkie dzięki :wstydek: