-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Poza tym mimo wszystko hybrydy są wygodniejsze w nakładaniu, nie ma czyszczenia pędzla itd.
Taka usługa na zbudowanym akrylowym czy żelowym po prostu trwa krócej i jest dla nas ułatwieniem,
przyjemniejsze (czyt. krótsze) usuwanie koloru przy zmianie, odnowie, dopełnieniu również nie jest bez znaczenia ;)
-
Dziewczyny zmieniłam żarówki w lampie i moja hybryda znów się nie trzyma ani dnia. Robię po kolei:
1. Opiłowanie i zmatowienie paznokcia
2. przetarcie clenerem (ile trzeba odczekać od przetacia do nałożenia bazy?)
3. nakładam bazę (próbowałam po utwardzeniu z przetarciem czystym wacikiem i bez przetacia skutki takie same)
4. nakładam kolor (czy grubość warstw moze miec az taki wpływ na trwałość hybrydy?)
5. utwardzam znow zawsze po 2 min i druga warstwa koloru
6.utwardzam i nakladam top
7. utwardzami przecieram cleanerem
mam baze top i kolor z indigo, cleaner z innej firmy.
Co może powodowac ze paznokcie sie nie trzymaja i mozna je oderwa od paznokcia i nie ma sladu ze cos na tym paznokciu było???
-
martaurbanczyk - wszystko teoretycznie jest dobrze, ale może z bazą jest coś nie tak, ja nie przecieram clenerem po zmatowieniu i sie wszystko trzyma. Mi nawet na bazie z MM się dość trzymało ale na bazie z Gelisha się trzyma jak mur beton ;)
-
Dziewczyny a łączyłyście bazę Mollona z Tiftonem? Bo poczytałam tutaj dużo opini o właśnie tej marce i mam zamiar kupić kilka kolorków :-) I na mniej więcej ile razy wystarcza 5ml?
-
Cytat:
Napisał
martaurbanczyk
aż odparuje
4. nakładam kolor (czy grubość warstw moze miec az taki wpływ na trwałość hybrydy?)
staraj się kłaść cienko
Co może powodowac ze paznokcie sie nie trzymaja i mozna je oderwa od paznokcia i nie ma sladu ze cos na tym paznokciu było???
jakie masz kolory?? marszczy się?
-
Cytat:
Napisał
salonik
Teraz mam zagwostkę jaką bazę wybrać. Czy shellac czy gelish? Może któraś z Was miała okazję używać obu?
Znacie jakiś tańszy odpowiednik ale dobrze się trzymający koloru Sun Bleached Shellac? Spodobał mi się na fotce, ale nie wiem czy będzie miał wzięcie, bo klientki trochę zachowawczo się zachowują
miałam obie, gelish milion razy lepszy. o ile shellac trzymal sie w miare ladnie na twardych plytkach, o tyle gelish trzyma sie na wszystkich! serio, lepszej bazy nie ma.
---------- Dodano o godzinie 13:08 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:10 ----------
Cytat:
Napisał
martaurbanczyk
Dziewczyny zmieniłam żarówki w lampie i moja hybryda znów się nie trzyma ani dnia. Robię po kolei:
1. Opiłowanie i zmatowienie paznokcia
3. nakładam bazę (próbowałam po utwardzeniu z przetarciem czystym wacikiem i bez przetacia skutki takie same)
5. utwardzam znow zawsze po 2 min i druga warstwa koloru
6.utwardzam i nakladam top
7. utwardzami przecieram cleanerem
Ale tylko Tobie się nie trzyma czy mamie/cioci/koleżance też? Może masz po prostu tłustą płytkę. Albo za słabo ją matowisz. Ja przed położeniem bazy kładę odtłuszczacz ezflow i czasami primer bezkwasowy MM.
Miałam ten sam problem co Ty, jak kupiłam LCN czy LNC lakiery. Lakiery poszły do kosza, kupiłam shellaca, który trzymał się ładnie, a później Gelisha i trzyma się idealnie!
Może spróbuj nakładać dwie naprawdę cieniutkie warstwy hybrydy. Ewentualnie, jeśli masz taką możliwość, zrób hybrydę inną marką i sprawdź czy też będzie odłazić jak plaster.
-
Cytat:
Napisał
Ka_r0
jakie masz kolory?? marszczy się?
mam tylko chic nude i nie marszczy sie. Moze tp zabrzmi głupio ale ile ten cleaner paruje???
---------- Dodano o godzinie 23:09 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:05 ----------
Cytat:
Napisał
jealousgirl
miałam obie, gelish milion razy lepszy. o ile shellac trzymal sie w miare ladnie na twardych plytkach, o tyle gelish trzyma sie na wszystkich! serio, lepszej bazy nie ma.
---------- Dodano o godzinie 13:08 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:10 ----------
Ale tylko Tobie się nie trzyma czy mamie/cioci/koleżance też? Może masz po prostu tłustą płytkę. Albo za słabo ją matowisz. Ja przed położeniem bazy kładę odtłuszczacz ezflow i czasami primer bezkwasowy MM.
Miałam ten sam problem co Ty, jak kupiłam LCN czy LNC lakiery. Lakiery poszły do kosza, kupiłam shellaca, który trzymał się ładnie, a później Gelisha i trzyma się idealnie!
Może spróbuj nakładać dwie naprawdę cieniutkie warstwy hybrydy. Ewentualnie, jeśli masz taką możliwość, zrób hybrydę inną marką i sprawdź czy też będzie odłazić jak plaster.
Robilam tez siostrom i to samo.
---------- Dodano o godzinie 23:10 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:09 ----------
Mam jeszcze pytanie jakim pilnikiem matowocie płytke przed hybryda?
-
Cytat:
Napisał
martaurbanczyk
mam tylko chic nude i nie marszczy sie. Moze tp zabrzmi głupio ale ile ten cleaner paruje???
---------- Dodano o godzinie 23:09 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:05 ----------
Robilam tez siostrom i to samo.
---------- Dodano o godzinie 23:10 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:09 ----------
Mam jeszcze pytanie jakim pilnikiem matowocie płytke przed hybryda?
chwilkę, to widać
ja robię pilnikiem 320
-
Dziewczyny poleccie jakis dobry top. Ne gelishu robia sie masakryczne pajaczki. Top mam nowy. Na starym nic takiego nie mialo miejsca. A teraz klientki skarza sie, ze hybryda peka i koncowki robia sie (w moim rozumieniu - wygladaja) brudne.
Shellac? Spn? Co polecacie
-
Ja polecam SPN jeszcze mnie nie zawiodl :D
-
Cytat:
Napisał
jealousgirl
Dziewczyny poleccie jakis dobry top. Ne gelishu robia sie masakryczne pajaczki. Top mam nowy. Na starym nic takiego nie mialo miejsca. A teraz klientki skarza sie, ze hybryda peka i koncowki robia sie (w moim rozumieniu - wygladaja) brudne.
Shellac? Spn? Co polecacie
Na shellacu tez się czasem tak robi.
-
mi się robią pajęczynki wtedy kiedy klientka ma zbyt cienkie paznokcie. W innych przypadkach jest ok
-
No ja też tak dotychczas myślałam. Albo kiedy są mocno eksploatowane te końcówki są popękane i wyglądają na brudne. Inny powód nie przychodzi mi do głowy.
Zastanawiam się tylko czy SPN ma może inną wytrzymałość, czy na każdym topie tak się będzie robić. ;/
-
Hybrydy 5th Dimension
Witam.
Dziewczyny co możecie napisać o hybrydach marki 5th Dimension???
Czy któraś z was używa?? Podobno nie raz można trafić na glutowatą konsystencję:( Jakir kolorki polecacie i czy wystarczą 2 warstwy koloru do pełnego krycia? Cena jest kusząca ale nie wiem czy jakość wystarczająca. Proszę o opinie i mile widziane zdjęcie, jeśli macie na pazurkach.
Pozdrawiam :)
-
Odp: Hybrydy 5th Dimension
Wczoraj zamówiłam sobie 2 kolorki i zobaczymy co przyjdzie. Z przesyłka wyszło 20 zł, wiec bardzo mało. Podobno schodza pod acetonem, a konsystencja jest różna - niektórzy piszą, że zależy od koloru.
-
Schodzą w acetonie bez problemu,są rzadkie jak lakier i ładnie się trzymają. Ja miałam tydzień na paznokciach,potem zmieniłam na żel,nie lubię mieć długo jednego koloru. Mam 8 kolorów, jak zrobię wzorniczek to wstawię zdjęcia, ale po świętach,teraz nie mam za dużo czasu . Nie podoba mi się tylko nr 11,wygląda na paznokciach jak brudna żółć, to chyba miał być naturalny do frencza, nie udał im się.
Pierwsze i drugie zdjęcie 5th Dimension kolory po kolei 29,21,13,11,6,5,4,2.Nr 5 fiolet,nr.2 śliwka inne widać lepiej.
To mój pierwszy wzornik,proszę o wyrozumiałość,nie wiedziałam,że się tak rozleje...:strach:
-
Gdzie można zapoznać się z ich ofertą? Wpisywałam w google różne wariacje nazwy firmy + słowa kluczowe i nic mi nie znalazło oprócz linku do tego tematu i strony australijskiej firmy o tej samej nazwie...
-
-
łączyła ktoraś z bazą i topem Gelish? Jeśli tak to proszę o opinię :)
-
własnie podobno na bazie i topie gelish świetnie się trzyma :)
Ja bede testować w takim połączeniu jak do mnie dotrą :)
-
Cytat:
Napisał
agnieszka-nails
łączyła ktoraś z bazą i topem Gelish? Jeśli tak to proszę o opinię :)
Z tym połączeniem trzymają się bite 2 tyg i schodzą bez zarzutu :) przetestowane na dwóch osobach.
-
Mam następujące pytanie czy łączył ktoś bazę z shellacka plus kolor vinylux i na to top ?
mam zamiar kupic 4 odcienie shellacka i oczywiscie baze i top, ale interesują mnie też te kolorowe np. miętowy i żółty jednak jest to juz za duzy wydatek i zastanawiam sie czy malujac vinylux dodatkowo bazą i topem uzyskam taki sam efekt jak shellac
-
vinylux to lakier do paznokci więc nie wydaje mi się żeby taki mani się trzymał. Kup sobie bazę i top z shellaca i jakieś tańsze kolorki (np. miniaturki Tifton czy Indigo, Estetiq etc.). Nie musisz przecież mieć całej kolorówki z shellaca.
-
Moim zdaniem to bez sensu bo to tak jakbys wziela top i nablyszczacz i zamiast koloru nalozyla zwykly lakier z Rossmana. Vinyluxy CND to zwykle lakiery o przedluzonej trwalosci a Shellac CND to hybryda utwardzana pod lampą uv. Jedno i drugie nie ma nic wspolnego procz marki CND.
-
Dziewczynki mam pytanko czym sie roznia hybrydy CND shellac a BLUESKY shellac?? to ta sama firma??
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
-
Będzie się trzymało. Robiłam tak nie raz. Ale lakier musi być kompletnie suchy (każda z warstw 10 min schnie całkowicie), trzeba szybko i wprawnie malować topem- top CND gęstnieje z wiekiem i taki już się średnio nadaje, trzeba równo malować bazą- lakier nie zakryje nierówności, oraz trzeba zostawić minimalny margines.
-
Ok. dziękuje bardzo za pomoc :)
-
Cytat:
Napisał
expert89
Dziewczynki mam pytanko czym sie roznia hybrydy CND shellac a BLUESKY shellac?? to ta sama firma??
Blyesky to chińska podróbka CND ale trzyma się nieźle na dobrej bazie i z dobrym topem.
-
Lakiery Hybrydowe Estetiq (Ashly nails)
Witam, poszukuję osoby, która pracuje na tych hybrydach i ma zrobiony wzornik kolorów tych lakierów. Czy byłaby możliwość jego udostępnienia?
-
Odp: Lakiery Hybrydowe Estetiq (Ashly nails)
-
Dziewczyny pomocy!!! dlaczego lakier hybrydowy po kilku dniach mi cały odchodzi płatami z paznokci?? jaki robię błąd a może to wina basy, używam z neo nail....
-
zmatowienie, odtłuszczenie, baza - to najczęstsze przyczyny
-
Cytat:
Napisał
milart
Dziewczyny pomocy!!! dlaczego lakier hybrydowy po kilku dniach mi cały odchodzi płatami z paznokci?? jaki robię błąd a może to wina basy, używam z neo nail....
az sie zalogowałam żeby napisać swój komentarz ;)
miałam identyczną sytuację, z tym, że używałam bazy, lakierów i top'u firmy A.T.A żellak.
wszystko robiłam dokładnie tak jak trzeba pomimo tego hybryda trzymała się 2,3 dni :( lakier rozwarstwiał się i odchodził całym płatem, w ogóle nie musiałam moczyć paznokci w acetonie bo wszystko sobie ściągałam i robiłam od nowa....
ale myślę sobie przecież to bezsensu ;(
poczytałam świetne rady na tym forum, kupiłam bazę Gelish i nagle niebo a ziemia! :ok:
lakier i top mam nadal z A.t.A i wszystko trzyma sie elegancko.
choć teraz mam w planie kupić top z Gelish i jakiś lakierek też wezmę na próbę :)
przy okazji (nie wiem czy tu wolno) ale napiszę, że baza od Leobert okazała się oryginalna, przesyłka błyskawiczna, więc mogę polecić tego sprzedawcę.
-
Dziewczeta co sadzicie? czy taka tanioszka nalozona na baze gelish i pokryta tymze topem sciagnie sie acetonem?czy raczej trzeba bedzie pilowac? Lakier HYBRYDOWY żelowy Beauty Nail 5 ml PROMOCJA! (4147442138) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
kusi mnie sprobowac poniewaz 5th dimensions jest jeszcze tansze (6zl za 15ml) a schodzi pod acetonem
-
Raczej bedzie trzeba pilowac. Ale moze ktos sie wypiowie kto ma takie zelo lakiery. Kiedys tez sie połakomiłam na podobne. Niestety musialam pilowac :-(
-
Od czego tworzą mi się bąble powietrza pod lakierem zaraz po przemyciu na końcu clenerem? Żarówki wymienić?mam nowa lampę od grudnia... baza i top gelish, moze kłade za grube warstwy?
-
ja mam rowniez 1 klientke
ktorej odchodzi platami
mam baze top z gelisha
kolory nakladalam 5roznych((MM, spn, estetiq ,CZ, shellac) zebys prawdzic ktory i zaden nie tryzmal sie tygodnia;/
nie wiem co mam zrobic co zaradzic na takak plytke
dziecwyzna chce koniecznie naturalne swoje nie nosi sztuicznych dawlam nawet primery i kwasowy i bezkwasowy dla pewnosci wsyztsko to samo
maci ejakis pomysl co zaradzic?
-
jezeli za kazdym razem sie nie trzyma, to niestety nic nie poradzisz...
hybryda nie dla tej pani..
-
Mam problem otóż jestem początkująca w hybrydach.. nakładanie jest ok wszystko tak jak należy robie tzn.:
1 zmatowienie płytki
2 odtłuszczenie
3 baza (utwardzenie w lampie)
4 kolor (jeśli trzeba to 2 razy i również utwardzenie w lampie)
5 top
6 przemywam cleanerem
Gorsza sprawa jest ze ściągnieciem hybrydy... nasączam wacik w acetonie nakładam na paznokcia owijam folia aluminiową czekam chwilę jakieś 5 minut czasem i 10.. ściągam folię przykładam patyczek a hybryda ani rusz... co robię nie tak??? próbowałam piłowac wierzchnią warstwę czyli kolor.. i nic dalej baza nie chce zejsc z paznokcia... :(
kosmetyki jakich używam to COSMETICS ZONE...
Bardzo prosze o pomoc...:/:
-
a baze i top z jakiej firmy masz?? mi CZ odmacza sie bardzo ladnie:)
a baze i topa mam z gelisha
waciki nasaczasz czy platki??
probowlaas wlozyc do lampy na dwa sety??