ile placilyscie na kurs przedluzania rzes mtoda 1:1 i w jakiej miejscowosci??
Printable View
ile placilyscie na kurs przedluzania rzes mtoda 1:1 i w jakiej miejscowosci??
Chcialam sie was poradzic.Mam okazje do wynajecia pokuj 9 metrow kwadratowych w silowni za mala kwote ale obok jest kosmetyczka razem z fryzjerem ktora ma duze zaplecze i tez ma przedluzanie rzes tylko nie wiem jakie bo cena jest 25e bardzo smiesznie niska cena za 2-3 godziny precyzji klejenia wiec nie uwazam ze jest to jeden do jednego.I sie ciagle zastanawiam czy zaryzykowac bo w domu bede mogla pracowac tylko do godziny 12.30 poniewaz mam synka 6 letniego z ADHD a wiadomo to nie zawsze kazdemy pasuje .Oprocz rzes ( w ktorych nie mam jeszcze duzej wprawy) mialabym nitkowanie,usowanie wlosow cukrem( tam ta ma woskowanie wiec musze cos innego) i maski ktorych ona nie ma,w grudniu po egzaminie zakupilabym maszyny takie jak galvan itp.itd ale jest wielkie ALE ona ma juz zbudowana pewna baze klijentow wiec dla niej to krotka pilka wystarczy pujsc i sie doszkolic.Z drugiej strony bede mogla zejsc z cen jak sie juz zacznie wojna poniewaz bede miala niski czynsz.Dziewczyny jakie sa wasze opinie,doradzcie.:sos:
casperka bedac na twoim miejscu nie ryzykowalabym poszukalabym czegos innego. Bo na pewno tamta kosmetyczka sie niezle wkurzy jak sie dowie ze otwierasz prawie to samo i moze Ci robic pod gore. Z drugiej strony nie wiadomo jak ona wykonuje te uslugi bo jesli jest kiepska badz srednia to jestes ja w stanie wygrysc:) z tym ze bedzie Cie to kosztowalo sporo nerwow. Chyba ze bedziesz miala szczescie i trafisz na sympatyczna nowa kolezanke po fachu, ktora bedzie polecala Twoje uslugi a Ty jej i bedziecie wspolpracowac troche. Takie jest moje zdanie mysle ze potrzeba duzo szczescia przy otwieraniu saloniku przy konkurencji:) pozdrawiam
dorota no to musze sobie zobaczyc ta farbe z tym ze ja sie boje:) tez mam b jasne wlosy i w sumie prawie cale zycie mam blond i jak mi nie bedzie pasowal to bedzie katastrofa:) a na tym zdjeciu masz swiezo po farbowaniu czy juz wyblakniety:)? a podklad ladnie wyglada bo masz czysta cere ja natomiast mam lekko tradzikowa wiec musze uzywac mega kryjace.
Poza tym wrocilam wlasnie z przedluzania zrobilam tak jak Kurka mowila i faktycznie sie nie sklejaly:) kobietka chciala efekt wytuszowanych rzes nie naturalne i nie jak lalka to zrobilam jej 9 10 11 C 0,20 i stwierdzila ze sa za dlugie ;/ ale mowi ze sie przyzwyczaji. Nie wiem juz sama przeciez to nie sa dlugie rzesiska. wstawie zdjecie ale jak przyjdzie kabel usb:P
Kurka urocze rzęsiska, klientka wstreciuch uparla sie na dlugasy :D hehe
A cóż to za podkładki używasz? Jaka firma? Wygladaja na bardzo fajnie wyprofilowane.
W związku z tym, iż to co piękne godne jest uwagi również przyłączam się do wcześniejszych opinii koleżanek odnośnie wyglądu koleżanki Doroty hmmm... a wiecie, muszę się Wam przyznać, że częściej zdarza mi się nie móc oderwać wzroku od super laski aniżeli faceta hehehe
A bo ci faceci to jacyś jednorodni... :)
moniska-robie, robie permanent:skacze:
bobas, a looksus to jest normalny w sensie looksus lashes, te podkladki a rzesy cieniusienkie, to mozna kleic dlugasy,grubosc 0,7.. no 0,8
cubaro- ja tez jakos wole ladne dziewczyny, bardzo zadbana dziewczyna, budzi we mnie ciekawosc i podziw zbyt dopracowany facet wywoluje lekkie zazenowanie, holduje zasadzie, jesli polka z kosmetykami twojego faceta wyglada okazalej niz Twoja.. zwiewaj!:D
to jest juz tak delikatnie wyblakniety, teraz wole jak mi tak dosc mocno wyblaknie bo jest taki marchewkowy ;p jak chcesz pokaze Ci jak wyglada od razu po ufarbowaniu :) mysle ze nie bedzie Ci ciezko wrocic do blondu bo na blondzie mocno sie wyplukuje i pozniej mysle ze po jednym gora dwoch farbowaniach bedziesz miala taki jak wczesniej :)
Kurka - skąd brać takie cieniutkie rzęski? Chciałabym robić też takie, mam jedną chętną klientkę :)
Cubaro paletka rzęs ok 1 g 50 zł, moja znajoma sprowadziła:)
Dorota no wlasnie mi tez sie podoba taki wyplukany:) a widzialam Twoje zdjecia jak wpisalam ten kolor w grafice sie wyswietlasz i tam masz pare fotek:) to dosyc odwazny kolor a ja jestem blada i nie wiem czy nie bede wygladala jeszcze bielej:P moja przygoda z solarium sie skonczyla wiec nie pojde. a moze sa jakies szampony koloryzujace marchewkowe?:)
Dzisiaj robilam kolejne rzeski prawie 4 godziny z malymi przerwami i do tego kolezanka dotknela mi reka rzesek i sie pomieszaly a to byl dopiero poczatek, normalnie juz mialam chwile zwatpienia ale dokonczylam. ja nie wiem jak niektore kobietki moga robic pare klientek dziennie ja mam i stol do masazu i fotel regulowany a kregoslup mnie boli i jeszcze rwa mnie lapie :/: masakra.
Moniska to chyba juz wprawa... ja max 5 przyjełam jedna po drugiej...
ale w domu ledwo siedzialam, ale da się, niestety nie na poczatku "kariery rzęsowej"
cubaro, pw masz:D
moniska, odciazaj kregoslup w nastepujacy sposób: odsun sie od klientki na jakies 40 cm w tył i nachyl nad nia, ale tak by wygiąć część ledzwiową w tzw koci grzbiet, czyli kuper na stolku, i w dolnych partiach kregoslupa ma powstac dołek, brzmi skomplikowanie, ale jak sie przyzwyczaisz bedziesz mogla lepic na okragło, nie klej bezposrednio za jej glową bo po trzech godzinach obciazony kregoslup nie wytrzyma, pozostaje jeszcze co prawda problem z odcinkiem szyjnym kregoslupa, ale to zupelnie inna opowiesc:skacze:
Edytakon pewnie masz racje mi by po prostu dnia nie starczylo :) poza tym nie ma tez tyle chetnych.
Dorota to moze sprobuje w koncu niedlugo wizyta u fryzjera to jak bedzie miala fajne farby zaryzykuje.:)
Dzikakurka bede musiala cos wykombinowac, juz zobaczylam ze z tego stolu do masazu mozna taka deske odkrecic to wtedy moge nogi wlozyc do srodka bo jak mam ciagle rozkraczone to mnie tez bola:) gorzej jak jade do kogos a lozko ma nisko...:/:
Moj pierwszy raz ucze sie :)
lukasiatko ladnie tylko malo ostre zdjecie :)
lukasiatko tez mi sie podobaja
jak widze te rzesy to az mi sie cos dzieje takie piekne
ale ide ide do Martyyyyy na rzęski juz niedlugo, doczekac sie nie moge
Odżywka wzmacniająca GOLD MAX2 do rzęs i brwi <- uzywała może ktoras z was??
I powiedzcie dziewczyny co sadziecie o rzesach Magnetica?? tych naturalych znorek i tych mink z norek<- osobiscie jestem z tych zadowolona , tzn dziewczyny moje sa , ja jak je dostałam to sie przraziłam bo w dotyku jak szczota na tych paletkach ale na oku juz to tak nie przeraza , daja super efekt szczególnie te C 0,20, z tym ze zadna z nich norka
Dziewczyny, wstępnie chciałabym Was zaprosić na warsztaty doszkalające prowadzone przeze mnie i Edytakon, na razie taki wstepny plan nam sie urodzil, musimy opracowac program dla Was, abyscie nauczyly sie czegos, czego przez forum, ani przez "zwykle" szkolenia się nie nauczycie, (nowatorskie metody aplikacji, stylizacja oka, skrocenie czasu pracy etc) oczywiscie zapewniamy modelki , miejsce (myslalysmy o tym, zeby zrobic takie warsztaty w Toruniu, to kazdy skadkolwiek by nie byl-bedzie miał w miare blisko) , dyplomy ukonczenia doszkolenia etc, wstepnie koszt ustalilysmy na 350 zlotych (dla dziewczyn wzorkowych dla chętnych spoza forum 400 zlotych) musiałybysmy zebrac przynajmniej 10 dziewczyn, pisze tu na razie, a nie w ogloszeniach, bo to tylko zarys planu, myslalysmy o listopadzie, kiedy to jest "przestój" w interesie,abyscie tuz przed grudniowo-sylwestrowym byly uzbrojone w nowe umiejetnosci, co Wy na to? :D
DzikaKurka ja bardzo chetnie do listopada czasu jest jeszcze troche wiec i pieniadze sie znajda :P
ja tez byłabym chętna tylko prosze napisac ile moga trwac te warsztaty i jaki termin tzn bardziej weekend czy tydzien??:)
fajnie, ze jestescie zainteresowane
Na pewno to będzie w weekend, a warsztaty beda trwały jeden dzien, ok 6 godzin z mozliwoscia przedluzenia, jak czegos "nie przerobimy"
Ode mnie są już 2 chętne osoby, Kurka ma juz tez 2 :) chyba jednak warsztaciki się odbędą :)
Dziewczyny naprawdę warto.
Dzieki warsztatom poznacie nowe techniki przedłużania rzęs, nabierzecie prędkosci w aplikowaniu a do tego wychwycimy błędy, które zdarzają się w trakcie aplikacji.
Zapraszamy serdecznie