Cześć dziewczyny :-) Nazywam się Edyta jestem tu nowa :-))))) w sumie pewnie nigdy bym sie nie odważyła tu napisać, jesteście bowiem naj z naj :-) Jestem po szkoleniu rzęsowym u forumowej Agi :-) Wklejam na próbe kilka zdjęć, chodz nieśmiało :-) Pozdrawiam was ciepło!
21-03-2014, 18:31
Agnieszka Praska
Odp: [Rzęsy] Galeria zdjęć i komentarze
EDzia tu sie nie ma co wstydzic ;) wklejaj zdjecia smialo ;) rzeski sliczne robisz ale to juz mowilam ci na szkoleniu ;)
21-03-2014, 19:24
Mysiaczeq
Edytko witamy w gronie forumowiczek, super rzęski kleisz :) ćwicz i czekamy na kolejne prace :)
21-03-2014, 23:49
mucha
Jej jaki wysyp pięknych rzęs :love:
Edytko witaj. piękne rzęski! Zen prześliczne browny Honey :ok:
POniżej moje pierwsze zmagania z L Curve Evo.
Ciężko mi się je kleiło, pod koniec już miałam dość, czułam że to będzie porażka na maksa :/:
Otworzyła oczy i ... oniemiałam... Śliczne te L-ki. Przekonałam się.:skacze:
22-03-2014, 12:58
aticzka88
Muszko pięknie to wygląda :)
mam pytanie, co to za płatki (i czy polecasz je?) ? nigdy takich nie widziałam.
22-03-2014, 18:25
Patrycja_92
Muszka faktycznie trafione, przepiękne :)
U mnie mega długie i gęste rzęsy nautralne mimo że może na zdjęciu przed tego nie widać, widać za to " po" bo to zwykłe 1:1 :)
mam pytanie, co to za płatki (i czy polecasz je?) ? nigdy takich nie widziałam.
Aticzka to silikopady, one sa wielorazowego użytku mucha jak Ty przyklejasz te płatki
na początku jakoś mi one przylegały ale teraz mi odchodzą
i przestałam je używać
22-03-2014, 22:38
mucha
Cytat:
Napisał malutkapumcia
Zrobione ostatnio z doskoku bo dziewczyna zapukała do drzwi i się uparła, że musi mieć rzęsy teraz w tej chwili i koniec a, że miałam niecałe 2h wolne to zrobiłam i oto co wyszło. Silki od evo 0,1 B,C 9-12
aticzka dziękuję :) tak jak zania napisała to silkopady z noble. Widzę, że te małe grube sztywne Noble wycofało i odbrze, bo do przedłużania sie nie nadawały. Te nowe silkopady są jeszcze cieńsze niz poprzednie co się dzisiaj okazało u koleżanki po fachu. Cód miód malina, polecam. Mnie koszta zwracają się po 10 aplikacjach. A po 10 aplikacjach wyglądają jak nowe. Oklejam je taśmą medyczna papierową, troszke podziabane pęsetką, ale ja to mocno naciskam, musze sie oduczyć tego naciskania. Ale nie przebijają się ;) Musze kupić jeszcze ze dwie pary, bo nieraz nie mam jak z nimi wyjść i je umyć ;)
mucha - dziekuje moje zdjecie!!!!! nie zostawie tak tego. Znalazłam tam też zdjęcia moich paznokci.
Co za babsztyl! Przepraszam, że piszę tutaj ale nie wiem gdzie to zgłosić. Kobieta która kradnie nasze zdjęcia ma nick na forum kassia233 proszę o to aby ją zablokować. Nakradła tyle zdjęć, że powinna za to ponieść jakieś konsekwencje. Nie możemy przymykać na to oczu.
Ha rozmawiałam wczoraj w nocy przez komórkę z tą kobietą nawsadzała mi co niemiara, jej mąż mi tak naubliżał, że szkoda słów. Tacy bohaterscy, że ho ho a dziś albumy z naszymi zdjęciami znikły. Czyżby strach? Mam nadzieję, że ta Pani wejdzie tutaj i to przeczyta. A ja i tak zrobiłam Prt Sc i tak tego nie zostawie :skacze:
22-03-2014, 23:39
Patrycja_92
Tam jest pełno kradzionych zdjęć, a w folderze paznokcie to caaaałe nasze forum jest, znalazłam nawet swoje stare jak świat paznokcie, ktore wrzucilam zanim nauczylam sie podpisywac zdjecia, porażka ta dziewucha :D
malutkapumcia album paznokcie i rzęsy zniknęły. Nie wiem czy Ty pisałaś do niej? Mam zrzut ekranu jeżeli chcesz na mail prześlę.
Ukradła i czerpała z tego zyski. Na to są paragrafy. Musiałabyś się prawnika popytać i do sądu o odszkodowanie.
23-03-2014, 11:42
DianaT
Mucha - wiem ze znikly bo z nia gadalam. Znalazlam tam wiecej swoich zdjec porobilam zrzuty z ekaranu i sie wezme za ta sprawe jak bede miec troche wolnego i tak w najblizszym czasie ide do prawnika bo do tej pory nie dostalam swojego filmu z wesela wiec odrazu podpytam o ta sprawe.
23-03-2014, 12:01
rzęsowa
Cytat:
Napisał mucha
Ukradła i czerpała z tego zyski. Na to są paragrafy. Musiałabyś się prawnika popytać i do sądu o odszkodowanie.
są owszem art 115.2 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych..
też padłam kilkakrotnie ofiarą kradzieży z bloga, nk fb etc, ale raz trafiła mi się bezczelna dziewucha która, ukradła, zamazała mój podpis paskiem i podpisała jako swoje.
kiedy zadzwoniłam do niej to z pewnością siebie powiedział a"tak ukradłam i co mi zrobisz?"
dalsza częsc ukryta żeby nie rozciągać testu
dla tych którzy mają adnotację na stronach blogach etc
to że macie cos takiego
lub na adnotację
o niczym nie świadczy... nie masz zastrzeżonych praw w firmie "ochraniaskiej" moga cię okradac bez mrugnięcia okiem a ty możesz im tylko pogrozić palcem ;]
powiem więcej- jedyne co same mozemy zrobić z godnie zprawem to na swoim blogu stronie etc wkleić zdjęcie (screen/zrzut ekranu) i [porównac go ze swoim oryginałem...
możemy TYLKO napisac ze ta osoba na tej stornie POSŁUGUJE SIĘ BEZ NASZEJ ZGODY naszymi zdjęciami...
nie możemy napisać słowa "kradzież" bo możemy zostać posądzone o zniesławienie ;]
taka niespodzianka...
przepraszam ze troche zboczyłam z tematu ale chciałam roziwac wątpliwości i oszczędzić czasu :(
23-03-2014, 13:34
mucha
rzesowa, jak najbardziej w temacie i miejscu , bo dotyczy zdjęć. Bardzo przydatne info.
dzieki dziewczyny, poszukam tez takich płatków w takim razie. :)
to moje 1:1, naturalne bardzo mocne i gęste. Nie przeczesane z pośpiechu. :)
24-03-2014, 14:45
Edyta322
Ania SC dużo ćwiczeń przed Tobą, ale nie poddawaj się. Ja bym na Twoim miejscu pomyślała o porządnym doszkoleniu. Tutaj na forum na pewno znajdziesz idealną instruktorkę. Pozdrawiam Cię :-)
24-03-2014, 16:02
Ania_SC
Doszkoleniu? Po 4 podejsciach? Wydaje mi sie, ze wszystkie dziewczyny kiedys zaczynaly i to raczej praktyka czyni mistrza. Ja ze szkolenia jestem zadowolona ale praktyka chyba robi w tak precyzyjnym zajeciu najwiecej. Myle sie?
24-03-2014, 16:20
kiwaczek2
nie mylisz sie . ćwicz.
24-03-2014, 16:57
Gorzkajakmokka
Cytat:
Napisał Ania_SC
Doszkoleniu? Po 4 podejsciach? Wydaje mi sie, ze wszystkie dziewczyny kiedys zaczynaly i to raczej praktyka czyni mistrza. Ja ze szkolenia jestem zadowolona ale praktyka chyba robi w tak precyzyjnym zajeciu najwiecej. Myle sie?
Mi też wydaje się że jak na 4 podejście jest ok. Każdy zaczynał od aplikacji, które pozostawiały wiele do życzenia :) im więcej się klei, tym lepiej to idzie :) spokojnie. A jeżeli chodzi o doszkolenia to ich nigdy za wiele :) ale to pierw trochę poklej, żeby sobie na to uzbierać :)
25-03-2014, 13:52
Chapstick
Sklejanie się rzęs w metodach objetosciowych.
Dziewczyny. Mam taki problem otwórz podczas robienia rzęs przy metodach objetosciowych moje rzęsy wyglądają tragicznie. Nie wiem w którym momencie popelniam błąd , robie wszytskow. Taki sposób jak mnie nauczono ale moje rzesy kiedy pracuję przy grubości 0 07 i doklejam wyglądają bardziej jak 1:1 otwórz nie sklejam ich całych na końcu sa oczywiście wszytsko oddzielnie ale mimo wszytskie nie wyglądają tak pieknie jak niektóre z waszych prac. Czy jest to problem techniczny czy brak dopracowania? Bo mam za soba dopiero kilka setów. Proszę pomóżcie
25-03-2014, 21:03
bombelkowa
Odp: Przedłużanie rzęs - wątek ogólny cz.2
brak dopracowania..
26-03-2014, 16:32
Chapstick
Cytat:
Napisał bombelkowa
brak dopracowania..
Czy poprzez ten komentarz masz na myśli brak dopracowania, czyli potrzebuje więcej ćwiczeń, bardziej sie starać czy popelniam jakiś błąd?
26-03-2014, 16:44
Izi
Chapstick trudno powiedzieć w którym momencie robisz błąd skoro pracujesz według zasad których Cię uczono. Na pewno musisz bardziej panować nad przyklejaną rzęsą. Ona ma leżeć tak jak Ty chcesz a nie jak jej się podoba:) Może ją za wcześnie puszczasz i zmienia położenie...? Ze zdjęcia myślę ciężko będzie przeanalizować Twój proces twórczy:huh: Podczas aplikacji pomyśl jak chcesz "ustawić" rzęsę i sama postaraj się (klatka po klatce;) ) dojść czemu dzieje się inaczej.
26-03-2014, 18:56
mucha
Chapstick Ty miałaś szkolenie z metody objętościowej? Powiem Ci szczerze, że nikt Tobie tutaj nie napisze dokładnie jak co masz robić. My wszystkie robiłyśmy specjalne szkolenia, niektóre z nas musiały ... chciałay i leciały nawet z zagranicy, więc ciężko tutaj tak na talerzu Tobie opisać co i jak. Musisz nas zrozumieć. Rzęsy nie wyglądają dobrze. Może udaj sie do na doszkolenie (tutaj tyle Instruktorek) wyślij zdjęcia swojej Instruktorce niech Ci wyjaśni co i jak. Ja jestem półtora roku po szkoleniu i mimo to zawsze mogę zadzwonić do mojej Pauliny i zawsze mi pomoże. To samo Edyta z Evo, bo ja w Evo robiłam szkolenie objętościowe. Powiem Ci, że dopiero po tym szkoleniu zaczęłam robić rzęsy takie, jakie w końcu mi sie podobają ;)
I objętościówki są prawidłowe od pierwszego razu. Techniki wyklejania rzęs uczymy się na metodzie 1:1. Nie wiem, nie widziałam Twoich wcześniejszych prac- (to Twój 6 post) ale jeżeli kulejesz w metodzie 1:1, nie ma co brać sie za objętościówki. Objętościówki wychodzą zawsze. Stylizacja oka może nie wyjść.
Brak dopracowania..... Jeżeli robisz coś źle nie możesz tego złego jeszcze dopracowywać.
:przytul:
byłam w podobnej sytuacji. dusiłam każdy zaskórniak aby polecieć do Polski i zacząć robić taaaakie rzęski jak dziewczyny, choć i tak co niektórym do pięt nie dorastam. ;]
26-03-2014, 22:11
maksik
Przy kolejnych uzupełnieniach dokładałyśmy po 1 rzęsce i tak doszłyśmy do 4D:)
27-03-2014, 17:04
Chapstick
Kochana. Nigdy nie myślałam ze ktokolwiek i cokolwiek powie mi za darmo. My Polacy nigdy nie robimy ni czad Arno i nigdy z własnej woli. Ja różnią
Ze nie przekazuje swojej wiedzy innym w rożnych zakresach. Dziękuje za szczera opinie. Generalnie tez zbieram na szkolenie jestem po 2:1 3:1 ale nie wiem czy jestem w stu procentach zadowolona nie wiem co było nie tak a co było tak na szkoleniau. Ciezko mi stwierdzić. Póki co otworzylam gabinet no i koszty mnie zjadły a ze zaczynam to chwilowo moge zapomnieć o szkoleniu. ;) z czasem moze cos jeszczew wyrzucę tutaj ;)
27-03-2014, 18:06
kiwaczek2
chapstick - ćwicz. i to najpierw 1:1 żeby było porządne. nie ma sensu od razu zabierać za objętościówkę. pokaż jakieś swoje 1:1
27-03-2014, 18:30
Chapstick
Niestety ale moge tylko po jednym zdjęciu dodawać.
Dobrze a ile wam zajmuje zrobienie rzes 2:1 3:1 a ile np Hollywood.
29-03-2014, 00:08
mucha
maksik śliczne długaski :)
chapstick jeżeli chodzi o czas to zależy od dnia. Ja nie robie na wyścigi, robię jak robię wyklejam wszystkie oprócz tych 2-3 mm bejbików, ale jak luka się tworzy i taką czasem wykleję. U mnie generalnie 1:1 wyklejone wszystkie to 2 godziny z pogaduchami na początku, 2d to 2,20, 3d - 6d 2,40 do 3 godzin.
Moje wczorajsze 1:1 (0,15 8-12mm B+C evo+noble)
A dlaczego nie "Otwarte oko" to nie wiem :huh:
29-03-2014, 13:04
nadiuszka
mmm muszko, jakie ładniutkie....:ok:
29-03-2014, 13:49
aticzka88
Moje dopełnienie, oczywiście przed zapomniałam pstryknąć, a na otwartych wyszły rozmazane (dlatego nie wstawiam), bo zapomniałam makro włączyć. :P
29-03-2014, 15:01
Mysiaczeq
super gęścioszki Aticzka88 ;)
29-03-2014, 17:00
aticzka88
Cytat:
Napisał Mysiaczeq
super gęścioszki Aticzka88 ;)
achhhh, dziękujęęęęę :):)
29-03-2014, 22:17
delyszys
3d 0,07 dl 9-11-13-15 - z podziekowaniami dla instruktorki Edyty Koniecznej z Poznania :D
29-03-2014, 23:15
maksik
Moje 3D - wariant długo, mocno i czarno poproszę:)
delyszys dałabym gęściej. Jeżeli już taka długość to trzeba pochować te prześwity. Mam jedną klientkę na 14 -15 i robię jej 3d ale 0,10. Przychodzi co 2 tygodnie, żeby zawsze było cudownie gęsto a że się stosuje do zaleceń i smaruje powieki blisko cebulek kremikiem E45 rzęsy naturalne są odżywione i w doskonałym stanie , długie i mocne odrastają.