-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
masz może fotkę?
jeżeli wcześniej było ok, to może czas wymienić zarówki w lampie?
możliwe też że panie zwyczajnie robily porządki domowe etc, a wtedy to już nie ma siły, istnieje możliwość że coś sie stanie albo hybryda wejdzie w związek z preparatek chemicznym, szczegolnie jesli pani nie uzywa rekawiczek
-
ja również mam problem, robiłam koleżance hybrydy, uprzedzała mnie, że wszelkie żele, akryle czy hybrydy jej się nie trzymają, więc postanowiłam dokonać wszelkich starań, aby je jak najlepiej utrwalić- przemyłam paznokcie porządnie acetonem, cleanerem, dałam primer, położyłam 2 warstwy bazy, jedynie nie miałam jak zabezpieczyć wolnego brzegu bo miała bardzoooo krótkie pazurki. Na drugi dzień odpadły jej dosłownie płaty - i to wcale nie na końcu paznokcia. Co ważne przez ten czas nic nie robiła, tzn. nie sprzątała ani nic. Jej płytka jest dosyć twarda, ale krucha. Czy w jej przypadku jest szansa, że manicure będzie się jej trzymał? Czy może jej paznokcie nie nadają się na tego typu zabiegi?
-
siuniczka na jakich hybrydach pracujesz?
-
baze i top mam z mm a lakiery z ins. Wiadomo że ins nie jest najlepszą firmą, ale u mnie trzyma się minimum tydzień w stanie idealnym. Koleżance nawet shellac tak schodził, dlatego się pytam, czy coś można zrobić, aby wzmocnić hybrydę, czy raczej z tego typu płytką nie da się nic zrobić?
-
Ja pracuje na bazie i topie z Gelisha, i łącze z kolorami Gelish, Mistero Milano, Indigo i nic takiego mi sie nie zdarzylo, baze i top masz 2w1 z Mistero? Na innym forum czytalam że nie trzyma się za dobrze
-
Mi sie tak dzieje u jednej.ma krotkie bqrdzo.nie ma jak zahaczyc o wolny brzeg.tzn niby jest ale ledwo. Wszystko odchodzi 2 dni po. Mimo ze.klade na gelisha. Akryl i zel u niej odchodzi po tygodniu czasem dwoch.tak po prostu bez wiekszego zrywania.
-
tak baza jest ta 2w1 z mm. Ale tak jak pisałam nie jest to wina produktów, gdyż jej nic sie nie chce trzymać, podobnie jak u klientki kiwaczek. szkoda.
-
mam taki problem- gdy nakladam hybryde na zel (tak jako kolor) to po kilku dniach klientkom robia sie takie male ryski na pazurkach, delikatne pekniecia. od czego to moze byc?
-
Po prostu płytka paznokcia nie przyswaja-lub jest tłusta sama w sobie i nic nie da nakłądanie acetonow primerow..-bo i tak wszystko odpadnie lub odejdzieplatem:) Ja Kochana Asia nie mam fotki -ale juz sama sobie znalazłam odpowiedz to po przez urazy mechaniczne kiedy np płytka paznokcia jest cienka i dostaje ciosa kilka razy -hybryda peka jak bede maiał w przyszłosci to wrzuce:)
-
dziewczyny ja mam problem
czy to mozliwe zeby hybryda zoltka??co mam z tym zrobci ??
po solarium french na stopach zrobil sie zoltawy dziewczynie tez jasnee kolory z mm sie przebarwily...
co mam z tym zrobic kupic jakis lakier i im smarowac??
-
Może nakładac top coat?? też zejdzie pod acetonem:) a nabłyszczacz z czego masz ja mam z shellaca i nic do tej pory sie nie działo.
Ja mam też problem z montowaniem cyrkoni;/ jak to robicie?? ja przemywam kolor cleanerem przyklejam na klej i jade nabłyszczaczem-i niestety trzymaja sie ok 1 tyg;/
-
Blejsia a próbowałaś nie przemywać tylko postawić kropelke topu - na to cyrkonia, utwardzić, top na całość z ominięciem ozdoby i do lampy. Powiem szczerze, że nie miałam okazji przyklejać cyrkonii na hybrydę ale zapewne tak bym się za to zabrała;]
-
Cytat:
Napisał
Blejsia
Ja mam też problem z montowaniem cyrkoni;/ jak to robicie?? ja przemywam kolor cleanerem przyklejam na klej i jade nabłyszczaczem-i niestety trzymaja sie ok 1 tyg;/
sprawdzony sposób-nie przemywać koloru dać cienko top na to cyrkonia-utwardzić-jeszcze raz top na cały paznokieć otulając cyrkonie.
w sensie nie chlapnąć na cyrkonie topu tylko tak dookoła ten nabłyszczacz.
-
-
Cyrkonie rzeczywiście będą się trzymać.
Co do żółknięcia - ostatnio robiłam Indigo tym jednofazowym na jednym paznokciu i zapomniałam, że nie potrzebuje topu (Shellac). Cały kolor zżółkł plus pojawiły się bardziej żółte plamy. Więc może top i kolor nie grają razem.
Top coat tak, o ile nie będzie zbyt gęsty, żeby nie było grubo, lub lakier bezbarwny.
-
przyszły do mnie dzisiaj hybrydki charabonne 9 mini buteleczek na poczatek moge powiedzec ze kolorki sa bardzo ladne :) jak z odmaczaniem i jakoscia jak sie dowiem to Was poinformuje i jak bede miala czas to wrzuce do katalogu kolorki :)
-
Ja zamówiłam dziś 7 kolorków z estetika. Wzięłam za pobraniem, więc może w piątek przyjdą i dam fotki kolorów :-) Słyszałam o nich bardzo dobre opinie. Po 21,50 za kolorek. Oczywiście baza i top Gelisha :) W sumie za 7 kolorów z wysyłką za pobraniem wyszło 160 zł.
-
kolorki estetiq prawie wszystkie są w katalogu hybryd
-
Agaciorka93 ja mam hybrydki charbonne sa swietnie mega sie trzymaja i super odmaczaja schodza jak odpryskujacy lakier;)
-
A ja miałam jeden kolor z Charbonne i właśnie go wyrzuciłam. Kolor bardzo ładny - pastelowy żółty ale krycia żadnego, potrzebuje 4 a nawet 5 warstw i nie odmacza się. I dodam jeszcze, że opakowanie się rozpadło.
-
Odp: Stylizacje hybrydowe
Hej możesz mi powiedzieć jak długo hybryda z INS trzymała sie z baza estetiq?
-
Jak narazie zrobiłam sobie kolorki na wzorniczku i kolorki sa naprawde swietne i krycie takze w porządku nie moge sie doczeac kiedy ich uzyje :D
Dzisiaj sobie zrobiłam pazurki hyrydami charabonne bardzo ladnie się nakładają bez najmniejszego problemu nic nie jezdzi i nie rozlewa sie :) Robiłam na bazie nsi. Moje pazurki są dość słabe ale zobaczymy ile wytrwają :D
-
Odp: Stylizacje hybrydowe
2-3 dni, w porywach do tygodnia na rewelacyjnie mocnej płytce. Generalnie jedna wielka porażka. Bez Gelisha to do INS-ów nie ma co startować bo Estetiq totalnie nie zdał egzaminu bynajmniej u mnie :)
-
malutkaistotka w wątku misterowym pisałyśmy, że coś z serią pasteli jest nie tak, więc raczej z problemem odbarwiania zgłoś się do firmy...
-
kupiłam bazę i top IBD, jak nie sprawdzi się z INS to zmieniam kolorówkę :)