-
Odp: Przedłużanie rzęs - wątek ogólny cz.2
mam jedną klientkę która uparła się, że chce przedłużyć też dolne rzęsy
do tej pory tego nie robiłam więc ona będzie moim królikiem doświadczalnym:cwaniak2:
najkrótsze rzęsy jakie posiadam to 7 mm
szukałam bo chciałam kupić krótsze ale nie mogę znaleźć
myślicie, że 7 mm będą dobre? :huh:
ja mam wrażenie, że 7 mm jest za długie jak na dolne rzęsy
-
utnij zyletką u nasady, ja bym 7 nie dawała chyba ze a swoje jakies długaśne.
-
Cytat:
Napisał
zania37
do tej pory tego nie robiłam więc ona będzie moim królikiem doświadczalnym:cwaniak2:
Jak nie znajdziesz to może podetnij jakieś dłuższe?
-
No i chyba będę musiała je podciąć
Całe szczęście, ze rzes dolnych jest mniej niż górnych to nie będzie
zbytnio wielkie roboty z tym przycinaniem
-
Dzisiaj po raz pierwszy green mi sprawial filgle, nic nie chcial lapac. Odpalilam wiec wapozon i uchylilam delikatne okno i po 15 min byl znow soba.
Takze jesli komus green szwankuje to polecam maly nawilzacz powietrzac i cieplo w pomieszczeniu i jest ekspresowo.
-
Mi pomimo okna i nawilżacza szaleje skubaniec no;(
-
Ja zawsze mam bardzo cieplo w zabiegowym ok 23 - 25 stopni.
Jaki to ksztalt oka ?
Załącznik 75685
Załącznik 75686
-
Joannah, jej to masz bardzo ciepło. Ja mam 18 max. Klientki mają pod doopką materacyk grzewczy i kocyk, żeby nie marzły, a jak nałożę swoją maskę P-Gaz i tak mi pot po placach leci ;)
Nie znam sie za bardzo na stylizacji oka
ale dałabym jej stylizacje kociego oczka. Najdłuższe 12 B lub 13 C. W kącikach chyba lepiej jak dasz mocny skręt żeby schować te rzęsy. Ja bym tak zrobiła. ;)
-
Cytat:
Napisał
zania37
Zania,
ostatnio właśnie nabyłam takie króciutkie rzęski , zestaw długości 6-7-8, sprawdź u dziewczyn z Lash Butiku:)
-
joannah - ladne oko, ale idzie ostro w doł za tęczówką, zrób tam mocniejsze C.
-
Ja mam tak cieplo, bo u mnie klientki czesto na depilacje przychodza i czasem cale sie rozbieraja jak np. robie najpierw intnymna depilacje, a pozniej paszki. Do tego mam jeszcze mate grzejaca pod przescieradlem z froty.
U mnie bardzo duzo klientek zasypia od tej temperatury i muzyczki.
Ja natomiast mam lodowate rece zawsze, wiec ponizej 22 stopnii w ogole nie schodze bo siedze w klapkach, laczkach czy chodaczkach jak tam zwal.
Przy zabiegu twarzy zgrabiale rece to zmora :D
A co do greena to musi chyba lubiec cieplo, ale nie susze. Bo po raz pierwszy mi dzis szwankowal, ale od paru dni nie mialam zabiegu twarzy i powietrze musialo byc bardzo suche bo nawet w ustach czulam. Wiec bylo suche nawet do przesady.
I wapozon pomog w ciagu 15 min.
-
ja mam u siebie ok 19-20 , wilgotność 32%. wszystkie kleje kleją idealnie. green szczególnie. gorzej z Ska. dziś biorę termomentr do salonu i zobaczę jak tam jest, a tam mi zawsze trochę gorzej się klei.
-
dzięki maksik wyśle zaraz do nich mail :ok:
dzisiaj miałam ponownie panią która poprzednim razem nie wytrzymała klejenia bo zapach kleju jej okropnie przeszkadzał
więc tym razem kleiłam jej na greenie
no nie wiem, to dopiero moja druga aplikacja tym klejem
ale jak na razie nie jestem do niego przekonana
mam tylko nadzieję, że wilgotność i temperatura była odpowiednia u mnie:huh:
i wróci na uzupełnienie i będzie nadal miała rzęsy
a tak poza tym to HS5 sprawdza się u mnie najlepiej, kocham ten klej:yess:
-
zania jak szukasz krociakow w paletkach to mamy juz w evo :)
-
Wiec idę poszperac na stronę Evo:yess:
-
Ja dzis zabralam termometr do pracy i najlepiej mi sie kleilo w temp. 20.5 - 22.5 , wilogotnosc musze zbadac jeszcze :)
-
ja niestety zapomniałam zabarać mojej stacji pogodowej do pracy dziś :D
więc zmienię temat na chwilę.
moja klientka paznokciowa ma łysienie plackowate. nie ma w ogóle włosów.pyta co by można zrobic z rzęsami zeby je mieć. na co dzień przykleja sobie w paskach. ale ma po prostu dość.
-
Lysienie jest bezwarunkowym przeciwwakazaniem :( powinna pomocy szukac u dermatologa , nie wiem czy w tym wypadku zda sie na cos revitalash
-
Ma.w.domu revitalash ale nie uzywala;) ma sprobowac. A co do leczenia leczy sie juz.od roku bidula. Nie chodzi tu o przedluzenie rzes bo nie ma cZego przedluzac.ale jest ciekawa czybsa jkies.metody.oprocz.paskow;)
-
Dziewczyny mam takie może naiwne pytanie, ale... jak radzicie sobie z uzyciem primera aplikatorami przy uzupełnieniach ??? mam z tym największy problem szczegolnie przy skręcie c i gdy jest jeszcze dużo rzęsek....
-
ale jaki masz dokładnie problem? czemu sobie nie radzisz? robię dokładnie tak samo jak przy 1szym zakładaniu
w końcu zabrałam termometr do pracy i temp się waha między 22,5 a 24,5 w zależności czy świeci słońce czy nie. wilgotność tez się waha 32- 36%.
uważam że moje warunki domowe czyli temp 19-20, wilogotność 32 są przyjaźniejsze klejom.
-
nie naiwne tylko dziwne. namaczasz aplikator w primerze i smarujesz aplikatorem po rzęsach najpierw od góry później od dołu ;)
-
ale zawsze mam wrażenie ze nie da się tego zrobić tak dokładnie jak przy nowej aplikacji :/ a później się zastanawiam po klientce czy będą się trzymać ;) nie wiem, może to jakaś moja fobia poprostu :)
-
raczej fobia ;) jak zrobisz to pozadnie to nie ma opcji zeby sie nie trzymalo ;)
-
Do mnie przyszła w pitek moja stacja :)
LCD Digital Thermometer Hygrometer Humidity Temperature Meter Indoor Home Oh | eBay
uśmiechniętą bużkę ma przy 20C i 50% wilgotności.
poniżej 45% bużkę ma smutną i napis że za sucho. To samo powyżej 70% wilgotności.
Wezmę ją we wtorek do salonu zobaczę jakie tam warunki, bo klei sie idealnie, szczególnie na Green.