-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Witam wszystkich,
Od niedawna interesują mnie hybrydy, zakupiłam hybrydy IBD just gel polish, jestem z nich zadowolona mimo że trzeba kłaść 3-4 warstwy w zależności od koloru. Mam pytanie czy któraś z Was próbowała kłaść hybrydę na Bonder IBD, zamiast stosowania bazy?? Czy lepiej zainwestować w bazę z IBD czy z Gelisha? A może Shellac?
Dodatkowo czy ktoś kupował z allegro hybrydy IBD od Sprzedawcy Cosmotic? Byłabym wdzięczna za info :)
Pozdrawiam
-
Cytat:
Napisał
sztynka
A masz jakiś wzornik, real foto etc?
nie ma. Dziewczyny na wizażu kupują w ciemno i wrzucają poszczegolne zdjęcia kolorkow na pędzelku.
Na bazie i z topem gelish trzyma sie do oporu. Ja zdejmuję po 10-14 dniach ze wzgledu na nieestetyvzny odrost.
-
Cytat:
Napisał
sztynka
A masz jakiś wzornik, real foto etc?
Pytanie nie do mnie, ale mogę pokazać 3 kolory ;) 43, 55 i 93
-
Cytat:
Napisał
hera16
ignorantko-pod gelish tez nie matowisz w ogóle płytki i się trzyma?czy te hybrydy z mistero milano będą się nadawały na bazę i top z gelish,bo są trochę tańsze zwłaszcza ze mają niektóre na wyprzedaży po 29zł. Czy któreś z tych kolorów z wyprzedaży godne są uwagi? Może któraś z was pracowała na nich i może się wypowiedzieć, bo czasem mam wrażenie, że jak coś jest na wyprzedaży to pewnie jakaś lipa i szkoda kasy. Skoro te hybrydy z allepaznokcie są takie lipne, zostawię je na stopy,a na ręce muszę kupić lepsze hybrydy.
podaję link do tych wyprzedaży
PERMANENTE UV - Lakiery hybrydowe - Lakiery - Produkty - MisteroMilano
Hejka,
ja mam już kilka kolorów z MM (niektóre kupowałam właśnie na promocji) i szczerze polecam :ok: jak chce zamówić jakiś kolorek to wpisuje sobie jeszcze w wyszukiwarkę i sprawdzam jak prezentuje się na zrobionych już pazurkach (czasami dziewczyny wrzucają zdjęcia stylizacji z podpisanymi kolorami) albo na FB MM też można sprawdzić, i wtedy podejmuje decyzję...co do trwałości to wiadomo, jak to z hybrydami, zależy jakie kto ma paznokcie ale generalnie trzymają się przynajmniej 14 dni :)
-
używał ktoś może hybrydy z firmy KNF ? ja własnie kupiłam jeden kolorek i położyłam na baze z estetiq . jestem ciekawa jak się będzie trzymać.
kolor z KMF fajnie sie rozprowadził jedna cieniutka warstwa nadala już piękny soczysty kolorek.
-
Cytat:
Napisał
dodzinka
Witam wszystkich,
Od niedawna interesują mnie hybrydy, zakupiłam hybrydy IBD just gel polish, jestem z nich zadowolona mimo że trzeba kłaść 3-4 warstwy w zależności od koloru. Mam pytanie czy któraś z Was próbowała kłaść hybrydę na Bonder IBD, zamiast stosowania bazy?? Czy lepiej zainwestować w bazę z IBD czy z Gelisha? A może Shellac?
Dodatkowo czy ktoś kupował z allegro hybrydy IBD od Sprzedawcy Cosmotic? Byłabym wdzięczna za info :)
Pozdrawiam
Hej drogie Panie i Panowie, mam prośbę o odniesienie się do moich pytań. Bede wdzieczna za info zwrotne:)
Wysyłane z mojego GT-I9505 za pomocą Tapatalk 2
-
Dziewczyny,mam niebawem zrobić manicure hybrydowy ślubny.Pani młoda nie chce typowego French,a jednolity,niekoniecznie zwykly mleczny kolor. Mówi, ze chce może cos lososiowego, bardzo naturalnego. Co mi możecie polecić. Chodzi o podanie koloru i firmy. Mam bazę i top gelish więc najlepiej żeby firmy współpracowały.
myślę że powinien to być kolor lekko transparentny,by za bardzo nie rzucał się w oczy.
czekam na jakieś sugestie.dzięki
---------- Dodano o godzinie 13:28 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:21 ----------
Cytat:
Napisał
stefcia92
używał ktoś może hybrydy z firmy KNF ? ja własnie kupiłam jeden kolorek i położyłam na baze z estetiq . jestem ciekawa jak się będzie trzymać.
kolor z KMF fajnie sie rozprowadził jedna cieniutka warstwa nadala już piękny soczysty kolorek.
wczoraj byla u mnie babeczka z hurtowni i polecila KMF.40zl buteleczka.kolory fajne.ale nie wiem czy będzie się trzymac na bazie i topie z gelish.moze któras próbowala?
stefcia,ta stylizacja na twojej stronce -delikatne paznokcie-piękna.czy to hybryda czy żel.czym robilas te biale zdobienia,bo kwiatek to pewnie akryl
-
wczoraj byla u mnie babeczka z hurtowni i polecila KMF.40zl buteleczka.kolory fajne.ale nie wiem czy będzie się trzymac na bazie i topie z gelish.moze któras próbowala?
stefcia,ta stylizacja na twojej stronce -delikatne paznokcie-piękna.czy to hybryda czy żel.czym robilas te biale zdobienia,bo kwiatek to pewnie akryl[/quote]
też kupowałam po 40 zł narzazie 3 dni sie trzyma bez zarzutu na bazie etetiqu :) (koleżance tydz czasu tez pieknie)
a co do zdobienia -dziekuje :) kwiatuszki akrylowe a biale zdobienia farbka akrylowa.
-
hera 16- jak młoda nie chce frencha to moze zaproponuj jej taki mani jak na innym forum ma w swojej galerii sandrus: asik-paznokcie zaprasza :-) - Strona 5 - Forum Wizaz.pl
post z 11.06 zdjecie 3 od gory- taki ni to nudzak ni natural. Zapytaj jej co to za kolorek :)
-
Cytat:
Napisał
dodzinka
Hej drogie Panie i Panowie, mam prośbę o odniesienie się do moich pytań. Bede wdzieczna za info zwrotne:)
Co prawda nie posiadam żeli i hybryd IBD ale z tego co wiem bonder IBD stosuje się do żeli twardych a hybrydy są "żelami miękkimi"tzn.pracują i uginają się z płytką paznokcia.Taka mieszanka nie wyjdzie,popęka na paznokciu.Lepiej zainwestować w bazę i mieć pewność,że wszystko będzie ok,Gelish jest pewniakiem,na nim każda hybrydka się trzyma,ale myślę ,że Shellac czy IBD też będą dobre.
O sprzedawcy cosmotic nie słyszałam,Leobert jest pewnym,sprawdzonym sprzedawcą na alle.
-
Cytat:
Napisał
rf30
czy ktos łaczy mollona z kolorkami innych firm ? Jeśli tak to proszę podzielcie się jaka to firma(y)
Ja mam 2 kolorki z mollona, baze i top. Łączyłam z hybrydami New Color It z Silcare, 5th dimension i MM. Tylko na 5th dimension na 2 kolorach top się kurczy, a tak wszystko trzyma jak nalezy :-)
-
Cytat:
Napisał
dodzinka
...Od niedawna interesują mnie hybrydy, zakupiłam hybrydy IBD just gel polish, jestem z nich zadowolona mimo że trzeba kłaść 3-4 warstwy w zależności od koloru. Mam pytanie czy któraś z Was próbowała kłaść hybrydę na Bonder IBD, zamiast stosowania bazy?? Czy lepiej zainwestować w bazę z IBD czy z Gelisha? A może Shellac?
...
Mam kilka IBD, również jestem z nich bardzo zadowolona. Szczególnie fajnie odmaczają się. Na bonderach nie znam się i nie mam teraz możliwości upewnić się, więc mogę coś źle zinterpretować. Wydaje mi się, że pod nazwą bonder są różne preparaty: primer bezkwasowy; żel pierwszofazowy. Just gel polish chyba ma w swojej linii bonder-primer. Nie mam, nie używałam. Czytałam, że znacznie wpływa na trwałość hybryd ...ale jeszcze bardziej na odmaczanie, tzn. jest duuużo gorzej. Baza IBD do hybryd nie jest chwalona. Lepiej kup shellac - nie testowałam lub gelish - będzie dobrze trzymać, chociaż różnicę w "wiązaniu" zauważysz - kolor odpadnie a baza jeszcze będzie na paznokciu (to nie przeszkadza).
Nie trafiłam jeszcze w sieci na podróbkę just gel, chyba jest za tani żeby go podrabiać ;) Na allegro kupowałam starą serię, nowa ma trochę inną nakrętkę i szerszy, twardszy, płaski pędzelek - dla mnie super ale to kwestia preferencji.
-
Ignorantko oraz Marylin wielkie dzieki za odpowiedz:) w czasie oczekiwania na nia spróbowałam położyć hybrydy IBD na bonder IBD póki co noszę je tydzień i wszystko gra, żadnych zapowietrzen ani odpryskow. Ale mimo wszystko zakupię bazę gelish. Może jeszcze proszę o propozycje topu:) czytałam dobre opinie o eco star, semilac top. Ale moze coś innego proponujecie?
Co do sprzedawcy o ktorego pytalam, sprawdzil sie idealnie. Towar bez zarzutu ;)
-
Ja polecam top uv laq spn. Rewelka. Mialam problem z ryskami, ktore robily sie po okolo tygodniu na koncowkach, zwlaszcza na palcach wskazujacych. Lewa pomalowalam topem gelish a prawa spn i na prawej mam znacznie mniej tych rys niz na lewej. Takze produkt godny uwagi. ;)
-
Odp: Stylizacje hybrydowe
A top z semilac ktoras posiada?
-
Cytat:
Napisał
stefcia92
stefciu,i jak utrzymuje się ta hybryda z kmf? Jestem strasznie ciekawa
-
Cytat:
Napisał
hera16
stefciu,i jak utrzymuje się ta hybryda z kmf? Jestem strasznie ciekawa
mi sie trzymała 3 dni i zaczęła odpryskiwać na czubeczkach. ale za to koleżance trzyma sie 2 tydz super. ja mam bardziej kruchą i łamliwą płytkę. ale wczoraj nałożyłam troche innym sposobem sobie , zobaczymy teraz.
-
Cytat:
Napisał
czuszka
kupiłam te hybrydy z tiftona 10.11.12.kolory mleczne, bardzo fajne.mam nadzieję ze dobrze będą się trzymały na bazie i topie gelish.dzis juz pierwsze robilam.
mam pytanie.dziewczyny.w którym momencie na hybrydę kladziecie stempelek.nie wiem czy dobrze robię, bo klasę na utwardzony i przemyty top,a potem lakierem bezbarwnym pokrywam. Ale zdarza się, że wzorek się rozmywa.
zastanawiam się czy może pokrywać to topem i utwardzac? Jak wy to robicie?
-
Jeśli chodzi o Top to polecam z bluesky shellac ic nowość mam od 2 miesięcy top bez przemywania pięknie się błyszczy przez 3 tygodnie albo i lepiej widzę po tym jak klientki przychodzą z odrostami jest godny polecenia , ostatnio też polubiłam oryginalny top z shellaca :)
-
Dzięki czuszka.sprawdzę dzis czy top nie rozmyje stempelka
-
musisz poczekac az dobrze wyschnie lakier na stemplu :)
-
Mi sie zawsze rozmywal jak probowalam przykryc zwylym bezbarwnym lakierem. Pozniej przykrywalam topem gelish albo spn i do lampy i bylo super. Caly czas tak robie. Wszystko sie super trzyma i nie rozmazuje.
-
Dziewcznyny mam problem ostatnio moim klientkom zaczela odchodzic hybryda po boku nir odpryskiwac tylko odchodzic wszystko robie tak samo jak zawsze pracuje na bazie gelish i kolorkach indigo . Czy ktoras z was miala kiedys taki problem ?
-
Cytat:
Napisał
jealousgirl
Mi sie zawsze rozmywal jak probowalam przykryc zwylym bezbarwnym lakierem. Pozniej przykrywalam topem gelish albo spn i do lampy i bylo super. Caly czas tak robie. Wszystko sie super trzyma i nie rozmazuje.
no widzisz,i to jest sposób,klientce się nie rozmarze,i od razu po topie ma suche pazurki,nie czeka aż wyschnie lakier.dzis kilka razy mi pod lakierem się rozmyl wzór i od nowa.
a czy stwmpelek robisz na przemytym kolorze,czy na przemytym topie i jeszcze raz top?
-
Przemywam top. Dla pewnosci przecieram albo ph bondem albo zwyklym acetonem (ale nie matowie topu bloczkiem ani niczym), robie stempelek i na to top i do lampy :) jakos tak mi sie wydaje ze jest bezpieczniej niz na samym kolorze ;)
---------- Dodano o godzinie 21:02 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:00 ----------
Cytat:
Napisał
mamama
Dziewcznyny mam problem ostatnio moim klientkom zaczela odchodzic hybryda po boku nir odpryskiwac tylko odchodzic wszystko robie tak samo jak zawsze pracuje na bazie gelish i kolorkach indigo . Czy ktoras z was miala kiedys taki problem ?
Ja tez mam ten problem. Tyle ze z spn na bazie gelish. :/ jedyne co przychodzi mi do glowy to wymiana zarowek (chociaz lampe kupilam nowa ze 4 mies temu).
A robisz na podwojnej bazie? Wcierasz baze czy malujesz jak lakierem? Ile czasu utwardzasz? Moze delikatnie dotknelas skorek po boku?
-
No wlasnie co do jakości żarówek w lampie.czy mozliwe,ze żarówki są. Zużyte,bo pierwsza warstwa koloru hybrydy na jednym z paznokci jakoś się pofalowala podczas utwardzania.niestety druga warstwa tego nie przykryla.nadmieniam ze malowalam hybrydę na przedluzonych żelem paznokciach
-
Cytat:
Napisał
hera16
No wlasnie co do jakości żarówek w lampie.czy mozliwe,ze żarówki są. Zużyte,bo pierwsza warstwa koloru hybrydy na jednym z paznokci jakoś się pofalowala podczas utwardzania.niestety druga warstwa tego nie przykryla.nadmieniam ze malowalam hybrydę na przedluzonych żelem paznokciach
mi się faluje jak za dużo nałożę hybrydy
-
No widzisz,o tym nie pomyslalam.próbowalam zrobić ombre i moze dlatego
---------- Dodano o godzinie 13:18 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 22:24 ----------
Kupilam kilka kolorów tiftona.w tym 3 mleczne.kolorki ładne ale tylko pierwszego dnia.po 24godzinach barwa zrobila się pożółkła i zszarzał kolor.akurat poprawialam jeden pazurek bo klientce się zlamal i glupio wyglądali zw ten sam lakier a dzień poźniej juz ma inny jakby brudny kolor.sprawdzalam dwun klientkom maialy 2 różne kolory i oba juz są inne.beznadzieja.tez tak macie?czego to moze byc wina
-
hera a jakiego uzywasz topu?
-
Baza i top z gelish harmony
-
Witam wszystkich :)
Mam problem z utwardzeniem lakieru hybrydowego, lampę kupiłam kilka dni temu, baza z Shellac nie utwardza się po przetarciu na paznokciu pozostaje kilka błyszczących plamek, reszta się wyciera, lakier podobnie, po 2 minutach w lampie kolor schodzi ... co może być przyczyną... ?
-
Chociażby to że bazy nie powinno się przecierać "na mokro" a tym bardziej nie powinno sie przecierać koloru.
-
Tak wiem, ale przy nakładaniu topu na pędzelku zostaje kolor, czy tak powinno być? dlatego sprawdzałam czy lakier jest dobrze utwardzony... a przecierałam tylko żeby sprawdzić, suchym wacikiem, dlatego pytam czy to jest normalne.
-
Odp: Stylizacje hybrydowe
Cytat:
Napisał
chantelle_
A top z semilac ktoras posiada?
Miałam go, bez zastrzeżeń :) polecam
tylko ta mała pojemność nie jest zbyt wydajna... skończył mi się bardzo szybko...
-
Cytat:
Napisał
julia2901
Tak wiem, ale przy nakładaniu topu na pędzelku zostaje kolor, czy tak powinno być? dlatego sprawdzałam czy lakier jest dobrze utwardzony... a przecierałam tylko żeby sprawdzić, suchym wacikiem, dlatego pytam czy to jest normalne.
czasem kolor (jak jest mocno napigmentowany) zostaje delikatnie na pedzelku od topu. Ja wtedy przecieram pedzelek od topu cleanerem i zakrecam buteleczke.
-
Kupilam kilka kolorów tiftona.w tym 3 mleczne.kolorki ładne ale tylko pierwszego dnia.po 24godzinach barwa zrobila się pożółkła i zszarzał kolor.akurat poprawialam jeden pazurek bo klientce się zlamal i glupio wyglądali zw ten sam lakier a dzień poźniej juz ma inny jakby brudny kolor.sprawdzalam dwun klientkom maialy 2 różne kolory i oba juz są inne.beznadzieja.tez tak macie?czego to moze byc wina[/quote]
uzywam bazy i topu gelish harmony.czy ktoś móglby mi powiedzieć co tu jest nie tak.czy wam też się tak dzieje i czego to może być wina.
-
mnie się wydaje, że jakoś się musiał utlenić. Może nie domknęłaś buteleczki. Może stał gdzieś blisko słońca? Też mi się to kiedyś przytrafiło.
-
no nie bardzo.buteleczki czarne,nowe,na drugi dzień po zakupie robilam paznokcie.wszystkie hybrydy trzymam w szufladzie,więc światlo się nie dostalo
-
czasami tak sie dzieje. Ja mialam ostatnio pedi frencha Indigo na bazie i z topem gelish. Po 7 dniach i po powrocie z wakacji (piasek, chlorowana woda) musialam poprawic jednego paznokcia. Po zrobieniu byl on lekko rozowy a reszta taka zszarzala :) bylo widac roznice w kolorze covera.
-
Witajcie.
Mam hybrydy z LNC (użytek domowy),trochę ostatniego czasu zaczęło mnie męczyć używanie primera, który jednak niszczy płytkę paznokcia (maluję je co 2 tyg.) czy mogłybyście powiedzieć mi, przy których firmach nie trzeba z niego korzystać i oczywiście hybryda trzyma się dobrze - do tej firmy ja osobiście nie mam zastrzeżeń. Wiem, że Shellac ma takie lakiery, a inne firmy?
A także czy można znaleźć gdzieś próbniki do shellaca (nie lubię mocnych kolorów, wolę delikatne, gdyż pracuję w biurze, w którym wyraziste kolory nie są wskazane).