kurcze co ja bym dala zeby tam byc z Wami, ale ja to dopiero mam kawal drogi,az ze Szkocji:(Edytke juz poznalam, ale z checia poznalabym reszte dziewczyn z forum, no,moze kiedys...:/:
Printable View
kurcze co ja bym dala zeby tam byc z Wami, ale ja to dopiero mam kawal drogi,az ze Szkocji:(Edytke juz poznalam, ale z checia poznalabym reszte dziewczyn z forum, no,moze kiedys...:/:
ja wstepnie tez sie pisze :tany2::tany2::tany2::tany2:
Elianka :) moze akurat bedziesz w Polsce :) zapraszamy :) pomyśl, pewnie sporo pytań w głowie masz :)
http://forum.wzorki.info/warsztaty/7...tml#post299896
Choć plan nie do konca ustalony bobas ma racje, dalam ogloszenie
Dziewczyny, piszemy tutaj pod ogloszeniem, bo nas admini zjedzą
agulusia- przyjedz, przyjedz, ja sie Ciesze
w ogole na wszystkie Was laski sie ciesze
o i asia, super!
niśka- to super dawaj kolezanke, (dla dziewczyn spoza wzrokow troszenke drozej niestety):(((
Kurko ona jest z wzorkow ale sie malo udziela....i co wtedy?? zreszta ja znasz;)
jak z wzorkow to slowo sie rzekło!:D
Raczej nie dam rady edytakon, ale moze moze....:Dpozdrowienia dla Was dziewczyny:)
Witam wszystkich serdecznie,
Jestem nowa na tym forum ale przeczytałam już co nieco ;) około miesiąc temu zrobiłam sobie kurs. Całkowicie zmieniłam profesję i zaczęłam robić coś co daje mi satysfakcję. Z resztą zawsze interesowałam się kosmetyką i różnego rodzaju zabiegami. Rzęski zakładam na Lash Perfect i ogólnie jestem zadowolona z kleju (choć jest bardzo drogi). Nie mam jeszcze porównania dlatego będę wdzięczna za porady. Miałam już około 10-12 klientek (nie pamiętam dokładnie) i dopiero teraz mogę powiedzieć że nabieram wprawy. Nie szło mi od poczatku źle - no bo na kursie słyszałam tylko pochwały ale wiadomo trening czyni mistrza :) Wieczorkiem załączę kilka fotek moich założeń i liczę na konstruktywną krytykę i porady z Waszej strony dziewczyny. Zauważyłam że moje "dzieła" :) są czasem trochę poczochrane co bardzaej widać po około tygodniu.. do tego niektóre pojedyncze rzęski opadają... Czy to wynik złego założenia? tzn może za daleki odstęp i naturalna się przechyla... może za ciężkie?Wydaje mi się też że źle mi doradzono na kursie... tzn mam częściowo między 10 i 12 stki B mieszać 14 C... według mnie ma to widoczny wpływ na plątanie się... będę wdzięczna za porady... najwięcej mam klientek zainteresowanych długimi i gęstymi rzęskami...
Z góry dziękuję i pozdrawiam :) :) :)
powiem tak ewii-albo źle zrozumialas instruktora z tym mieszaniem albo.... pani instruktor miala jakaś pomrocznosc jasną, nie miesza sie skretów tak jak opisujesz. Czasem owszem dopuszczalne jest mieszanie ale nie w ten sposob, proponuję Ci, abys na poczatek robila jak Bozia przykazała: C do C, B do B wszystkim to wyjdzie na dobre, klientkom przede wszystkim, wstawiaj zdjęcia, chwal sie:):)
a BTW wszystkie klientki chcą dlugie i gęste rzęski, ale nie kazdemu natura dała- na trzech rzesach nie zrobisz gesciocha szczegolnie dlugimi rzesami, wiec z ta dlugoscia uwazaj raczej.
Dziękuję dzikakurka :) zastosuje się ... wiedziałam że coś jest z tym mieszaniem nie tak ;) mam zły "zestaw startowy" - który a propos wybrała dla mnie pani na szkoleniu... ehhhh
Zgodnie z obietnicą załączam kilka fotek... mam nadzieję że nie jest aż tak tragicznie ;)
Na ostatnim widac poczochranie... :/
http://images41.fotosik.pl/1094/4e3cee7da8cd4201m.jpg
http://images41.fotosik.pl/1094/4bd5bec187f11195m.jpg
http://images43.fotosik.pl/1127/793e3935f4289045m.jpg
http://images46.fotosik.pl/1084/62e7410ac9cdf19cm.jpg
http://images49.fotosik.pl/1100/88e8ab23a7aa2db7m.jpg
http://images40.fotosik.pl/1118/96785efdd39d9e2am.jpg
http://images43.fotosik.pl/1127/fe164337bce4a3bem.jpg
no widać, fakt, nie jestem pewna, czy to do konca wina mieszania skrętów ewi, choc z pewnoscia troche tak, juz przy poczatku aplikacji tej poczochranej modelki(bo takie zdjęcie wstawialas z podkladkami) widac, ze pani ma niepokorne rzęsy, zakladam rowniez, ze foty efektu koncowego sa zrobione od razu po aplikacji, trudna rzęsa plus mieszanie skrętow, plus zbyt duza odleglosc od powieki, plus byc moze za malo kleju, plus niestety i to Twoj blad-doklejanie rzęsy tak jak idzie naturalna i nie korygowanie jej rzęsą syntetyczną dało taki efekt, poza tym zdjecie trzecie bodajze, czarna modelka z grzywką, pokazuje dokladnie co robisz-nie wyklejasz wszystkich rzęs- prawie nie wykleilas kącika zewnetrznego, dokleilas tam 5 rzęsek i skupilas sie na srodku oka, tam jest co druga rzęsa niewyklejona w tym kąciku, widzisz to? Dlatego niepokorne rzesy modelki ostatniej mogą byc poczochrane- rzesy sasiadujace niewyklejone nie maja sie o co oprzeć.
Modelka z czarną grzywką , to sa za dlugie rzesy, mineły czasy kiedy klientka wstając z fotela i otwierając oczy mówiła: jaaaaa ale swietne sa te rzęsy łaskoczą mnie w... brwi:) coś ty tam wykleiła? 13 tkę, 14 tke? Jak aplikujemy rzęsy nie bierzemy tylko pod uwagę kondycji rzęs naturalnych, ze jak są dlugie to mozemy kleić ile fabryka dała, bierzemy pod uwage rowniez kształt oka, "dlugosc" powieki górnej, a jak pani chce wyglądac jak lalka to nie dajemy skrętu B czy C, ktory ty prawdopodobnie dałas, tylko J
Czy ja sie czepiam?:skacze:,
(nie wmawiac mi sie widze w kąciku zew rzęsy dolne i ze to takie ujęcie ):skacze:
będąc już totalnie bezczelną zapraszam Cie na warsztaty rzęsowe do Torunia:skacze:, powiemy Ci tam jakie rzesy dobierać, jakie powinnas kupic aby bylo optymalnie, co zle robisz powiemy tez, a nawet strzelimy po łapach jak bedzie trzeba:skacze:
Ogromnie dziękuję za Twoją ocenę :kwiatek: Faktycznie chyba nie wykleiłam wszystkich bo przeważnie i tak zajmuje mi to około 3,5-4h i zaczynaja mi się rzęski sklejać (te wyklejone) jedne do drugich... postaram się bardziej korygować niż doczepiać względem naturalnej... więcej kleju i bliżej powieki... jeszcze raz dziękuję za trafne uwagi... nie ma to jak zapytać specjalistki :) :) :) do tej pory nie miałam kogo zapytać co źle robię a chcialam się jeszcze podszkolić :)
Jesli chodzi o warsztaty to z chęcią bym przyjechała ale chyba nie dam rady w tym terminie... będa jeszcze jakieś inne terminy? Może w bydgoszczy? :)
mam nadzieję, że się wprawie w końcu i wytrwam nie zniechęcając się :) :) :)
Ewii ja Cie przepraszam, ale Bydgoszcz i Toruń nie leza od siebie setki kilometrów... a może ja nie wiem?:)
Zdziwiona jestem, ze pracujesz na tak dobrych prodkutkach (ostatnio u mnie ten temat był często poruszany wśród klientek i kolezanek), a tu takie niedociągniecia. Jednak co prawda to prawda, nie wystarczy tylko dobry drogi materiał (chyba sie nie mylę jesli powiem ze rzesy tam kosztują ok 150 zł a klej jedyne 300)a potrzebna jest wiedza instruktorki i jej właściwe przekazanie. Drogi materiał w tym przypadku nie wyrównał niedociągnięć a aplikacje sa niedokończone. Przepraszam, ale jesteś dziewczyną, która jako pierwsza na tych warsztatch powinan się znaleźć...
MartaOsz jedzie do nas z Rzeszowa... a klei naprawdę ślicznie (a kursu nie ukonczyła) i dla niej nie jest za daleko.. a klei na produktach śreniej półki nie wysokiej jak Lash perfect
Ewii, a o jaki termin ci chodzi, bo dałysmy dwa:D
Wiesz, ktory będzie ostatecznie?Bo nawet ja nie wiem, który dziewczyny wybiorą:skacze:
Podłączam się pod Edytę niestety i od razu uprzedzam, że to nie jest tak, że sodówa nam uderzyła do głów, ale to naprawdę niewytłumaczalne, że ktoś jak Ty płaci za pakiet startowy 1400 złotych, a potem próbuje radzić się innych szkoleniowców, albo bardziej doświadczonych koleżanek.
A pokazałaś swojej instruktorce te aplikacje?
Sama przyznajesz, ze nie wykelilas wszystkich rzes, nie dlatego, że nie potrafilas, tylko dlatego, ze to zajmowalo duzo czasu, ale to zajmuje duzo czasu na poczatku, po prostu!Nie wolno zostawiać nie wyklejonej w 100% aplikacji chocby się miala Twoja modelka "z...srać" ze zniecierpliwienia. Jak sie nauczysz nieporządnie to będziesz robila nieporządnie.
Ja za 900 złotych(jestem świeżo upieczonym szkoleniowcem) robię szkolenie indywidualne daję kufer startowy i jestem co najważniejsze na każde skinienie moich kursantek i nikomu nie robię łaski, bo jak dziewczyna płaci za określoną wiedzę to ma prawo dopytywać się tak długo dopóki tej wiedzy nie opanuje.
skąd poza tym mamy wiedzieć jaką wiedzę sprzedał Ci ten instruktor, może Lash Perfect opatentował jakąs zasadę mieszania, której my nie znamy po prostu, a ty jej nie opanowałaś, tyle otwartych pytań, na które tak naprawdę może odpowiedzieć Ci tylko Twoj szkoleniowiec, więc radzę jeszcze raz pokaż swoje prace i zadzwoń do niego.
Ave rzęsy!:skacze:
to jest temat o rzesach a nei o warsztatach!! koniec offtopu! :D:D:D
ave rzęsy:D oraz o doradzaniu co dziewczyna powinna zrobić jak buli tyle kasiory za szkolenie, ave szkolenia:skacze:
Dzika kurko, dzika Bożenko kochom Cie. jestes boska. nie mialam dzisiaj dobrego dnia (pozegnanie w pracy)
ale teraz rozbawilas mnie do łez.
Uwielbiam Ciebie i Edytke za wiedze jaka sie z nami dzielicie.
A Ciebie ze Twoje poczucie humoru:skacze::D:leze:
AVE :kwiatek:
Witam wszystkie koleżanki:*Czy mogę dołączyć do Was? Za mną dopiero 7 aplikacji, pracuje na rzęsach Looksus Lashes i Secret Lashes, używam kleju z Secret Lashes z fioletową zakrętką. Czy mogły byście ocenić pracę moich rzęs, oczywiście skończyłam kurs:P Pozdrawiam
Patika90 cudne rzesiory. :kwiatek:
Generalnie wszystko ok, ale niektore rzeski sa przyklejone za blisko powieki, zdj z boku i na zamknietej powiece :) Czekamy na wiecej prac i witamy na forum.
a ja tu widze inny problem niz bobas, (tak btw modelka ma przecudne swoje "dziewicze" rzesiory):skacze:
na zdjęciu "przed" widzę rzęsy, które rosną nad linia wszystkich rzęs i nie tyle za blisko są przyklejone co jak są "nad" -to te dolne jakby "podbijaja" te rosnące nad linią,unoszą je do góry, a te z kolei przytulaja się do powieki, stąd taki efekt, jesli masz rzęsy rosnące nad zwartą linią rzęs to albo je omijasz, albo kleisz z większym odstepem od powieki niz reszta (tak jak mowi bobas-sa za blisko, ale wg mnie wlasnie z tego powodu), wtedy one się wpasują w te rosnące w linii, ja z kolei od 1/3 oka az do końca kącika wewnętrznego widzę 'łunę" czyli rzęsy zbyt daleko przyklejone od powieki,(widac kolor naturalnych) wiem, ze tam jest trudniej kleić, ale trzeba w miarę mozliwości zachować tę samą odleglość klejenia od powieki na całym oku
a kącik zewnetrzny znów niedoklejony na 100%, bić po łapach!:D
a tak to aplikacja ok
hehe zuzia-to ty sie na powaznie wybierasz do tej Anglii,skoro z pracy rezygnujesz, totalny przewrot
Tak kochana, serio wyjezdzam. Bilety sa na 18-tego pazdziernika.:(
z jednej strony smutno, a z drugiej nowe perspektywy, nowe zycie.
Mimo ze praca poki co to sprzatanie w hotelu.
Ale w wolnych dniach bede kleic rzesiory.
Dlatego zaluje bardzo ze mnie nie bedzie z Wami na warsztatach;(bo kazda cenna uwaga wskazowka od Was, kazda rada jest na wage zlota.
:kwiatek:
Wczoraj robiłam kolejną aplikację. Nie wiem wydaje mi się że lepiej mi poszło... ale i tak proszę o opinię
Pani z mocno opadającą powieką 50 lat. Dosyć dużo krótkich rzęs. Wyklejałam najdłuższe 10tki i 12stki. Pierwszy raz takie krótkie. Wykleiłam wszystkie :) zeszło mi 4,5 h. Wizualnie mi sie podobało ale zapytam specjalistek czy widać poprawę. Starałam się jak mogłam :) :) :) zdjęcie po aplikacji jeszcze do końca nie rozczesane...
http://images45.fotosik.pl/1130/aef13b5f5364f187m.jpg
http://images35.fotosik.pl/942/7b002b32532598aam.jpg
Z LP mam tylo klej i nie kosztuje 300 tylko 180 przynajmniej mały :) dużego nie brałam bo nie mam na początku tyle klientek ... teraz kupię jakiś tańszy chyba ... bez sensu tyle bulić jak jeszcze się wprawiam... co do szkolenia to z ogromną chęcią bym przyjechała bo potrzebuje rad :( z tym że powiem szczerze teraz tyle kasy wydałam (szkolenie - nie z LP ale zawsze 550, łożko składane, produkty około 800 zł) maskara... sama staram się jeszcze trochę poprawić... za jakiś czas pewnie i tak skuszę się na doszkolenie. Bo chyba innej opcji nie wiedzę...
Dziękuję Wam bardzo za ocenę:D i słowa krytyki postaram się popracować nad tymi błędami.:ok:Dziewczyny ja już jestem chętna na drugi termin szkoleń, bo póki co finanse mi nie pozwalają. Także działajcie. Ja już zaczynam odkładać pieniążki:P
Poza tym, że przejadę się jutro do instruktorki, która mnie szkoliła to skuszę się prawdopodobne na warsztaty ... może drugi termin... (pierwszym razem źle spojrzałam na daty :/ nie wiem jak ja mogłam zobaczyć październik hehe) widzę że udzielacie wielu fachowych i praktycznych porad a tego mi trzeba :) doszkolenia z techniki oraz skrócenia czasu aplikacji
Czekam na opinie mojej wczorajszej pracy... kurcze mam nadzieję, że będą bardziej pochlebne ;)