Proponuje przecierać baze ibd przed nałożeniem koloru:)
inaczej można oszaleć,bo strasznie sie kolorówka kurczy.
Printable View
Proponuje przecierać baze ibd przed nałożeniem koloru:)
inaczej można oszaleć,bo strasznie sie kolorówka kurczy.
Dziewczyny, co sądzicie o podkladzie z żelu clear pod hybrydy? Cienka warstwa a na to reszta hybrydowa i krycie cienką wartwą clear'a?
Tylko wtedy to już raczej nie można nazwać hybrydą :)
Czy któraś z Was pracuje może na hybrydach firmy a.t.a? Dobrze się zdejmują? Czy któraś łączyła je z bazą i nawierzchniowym z Gelish? jestem ich ciekawa bo cena niska.
Oczywiście wiem, że to nie będzie już hybryda;) jednak ciekawi mnie czy tak robicie i jak z trwałością tej mieszanki. ;)
Na żelu czy akrylu swietnie trzyma sie nawet lakier za 1 zł więc tym bardziej hybryda.
Agnieszka ata to jedno i to samo co olivia i estetiq
a ja mam pytanie odnośnie bąbelków, które mi się robią. Nie wiem jaki jest tego powód i jak unikać?
Sandruś czyli będzie się dobrze trzymać z gelishem i w miarę dobrze zdejmować? Wiem wiem przepraszam, że o to pytam bo już nie raz było to pisane. Lenistwo dzisiaj u mnie wygrywa i szczerze mówiąc nie chce mi sie wszystkich wpisów czytać. Możecie mnie opieprzyć ;)
---------- Dodano o godzinie 20:08 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:04 ----------
Bąbelki to powietrze które jest w hybrydzie bądź żelu. Może wynikać ze zbyt gwałtownego mieszania (potrząsania) produktem. Ja zawsze przed użyciem hybrydy wstrząsam buteleczką aby ładnie mi się wymieszał pigment i powstają bąbelki. Można je przed utwardzeniem w lampie przekłuć igłą aby pękły lub nie wstrząsać tak mocno buteleczką.
Aga jak najbardziej będzie grało z gelishem.
Zdejmuje też sie bez problemu.
Uczulam tylko na jasne kolory tych firm.
Niestety lubią płatać figle-mazać się,ściekać(mimo cienkich warstw)...i co za tym idzie jest problem z kryciem.
Bez zarzutu natomiast ich róże,czerwienie,pomarańcze itp.
Ja od niedawna przerzuciłam sie na Mollona i jestem mega zadowolona.
Jeśli a.t.a to estetiq, to mogę również polecić - dobrze się nakłada, kolory dość ładnie kryjące, Te kolorki na ich wzorniku są trochę przekłamane. Ze ściąganiem tez nie ma problemu a wytrzymałość to 2-3 tyg
Dzięki Sandruś ^_^
Tylko mollon nie należy do najtańszych, uważam że jak na taką cenę to jest kilka lepszych firm na rynku.
A mnie się wydaje, że za 50 zł 15 ml to całkiem rozsądna cena.
znalazłam dużo wyższą 75 za 15 ml
proszę z ich oficjalnej str MOLLON PRO - PROFESSIONAL - MOLLON COSMETICS
jeśli ktoś zadecyduje, że to reklama proszę o usunięcie :)
z tego co wiem to cena 50zł jest dla firm.(w tym i ja :) )
Moim zdaniem to bardzo fajne hybrydy.
Najlepszym dowodem na to było przetestowanie ich na własnych paznokciach.
Paznokcie mam cienkie i miękkie.Mollona położyłam w biegu,dosłownie byle jak.Jak na razie po tygodniu prócz małego odrostu nie ma innych zmian.
Nawet na kciuku gdzie sobie skórkę zalałam nic sie nie dzieje i nic nie odłazi.
Dodatkowo ich dystrybutor jest w stanie podjechać do mnie wtedy kiedy mi tylko pasuje mając ze sobą wszystkie kolory.same plusy:)
Dziewczynki jaką możecie polecić firmę, żeby miała dobre pastelowe kolorki i wogóle jasne, bo na MM się niestety w tym przypadku zawiodłam :/:
wrzucę Wam dziś wieczorkiem kilka kolorków które posiadam z SF- w tym kilka pastelowych;), jestem ogólnie zadowolona, choć nie przetestowałam innej firmy. Płacę 39 zł za buteleczkę standardową(35 przy zakupie 10 szt). Nic nie odpryskuje, a jasne kolorki robią lekkie smugi, ale po 3 cienkich warstwach jest ok. Ciemne wystarczą dwie cieniutkie
ja dla odmiany ostatnio nalożyłam pastelowy żel na 2x baze hybrydową oraz top hybrydowy i wszystko pięknie trzymało :D
co do babelkow to lepiej jest zrolowac (turlac) buteleczkę niż nią wstrząsnąć, dużo mniej się ich wytwarza
ale mieszać pędzelkiem, też bąbelków mniej.
co do pasteli - tak MM się nie popisało. ja mam kilka estetiq i są ok. ładne, żadnych smug.
oooooooo :)
Ja tak jeszcze nie robiłam.
Muszę kiedys wypróbować :)
Ja musze w koncu zakupic tego gelisha :P bo niestety na bazie nsi kolorki z ins lub ntn nie chca się trzymac :( a szkoda mi wyrzucic.
Natomiast minął juz tydzien jak mam na bazie nsi kolorek z charabonne i jak na razie wszystko pięknie się trzyma nawet na moich beznadziejnych pazurkach :D