Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
Ewii-lepiej , za dlugie rzęsy kleisz 12 tki sa dla czarnych mlodych pan, te 12 tki na takich krotkich rzesach odrosna za tydzien i opadna pani i beda ja kłuły woczy, bo swoje ma slabe cieniutkie a przede wszystkim rzadziutkie
Patii, nie, nie, nie.. warsztaty beda albo, albo, nie 6 i 20 tego listopada dziewczyny optują za 6 tym
Mam takie pytanie.Jak zmywacie klej jak przez przypadek (raz jedna dziewczyna podskoczyla na luzku na dzwiek swego telefonu-za mocno sie zrelaksowala)No i kropa byla...wiem ze skora wogole nie powinna miec kontaktu ze skora ale czasem tak jak ja mialm sa takie sytlacje .A removerem piecze jak jasna cholera:wow:(przepraszam).
Hej dziewczyny:) nie przeczytałam całego forum z uwagi na brak czasu, ale myśle żę połowe pochłonęłam. Skorzystałam z pomocy wujka google i nigdzie nie moge znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Zatem, czy znacie firmę blink lash stylist? Znalazłam ich na allegro i są tańsze niż secret lashes. Jedyną informację, jaka znalazłam to to, że SL jest ich wyłącznym dystrybutorem. Tylko czy to ta sama firma co sprzedaje na allegro? Opakowania mają bardzo podobne, tyle że na SL widnieje ich logo. No i klej wygląda na taki sam, a jednak z firmy blink można kupić go taniej. Nie chce znowu wtopić pieniędzy, bo masa rzęsy kupiona z różnych źródeł trafiła do kosza(m.in z tego forum:/). Pracuje na jakiejś firmie art line z olkusza(kupuje mi je koleżanka stylistka i są naprawdę idealne), mają strasznie drogie rzęsy, ale wydaje mi się, że to te same rzęsy co SL :/ No i sprzedają klej ze swoim logiem w wizualnie takim samym opakowaniu co SL. Wnioskuje że produkty Art, secret lashes i blink lash stylist to to samo. Proszę o sugestie o firmie blink, bo koncza mi się rzęsy i muszę zdecydować czy SL czy blink :) pozdrawiam i proszę o szybka odpowiedz :) :macham::kwiatek::*
Kochana Sl rozprowadza rzesy i produkty Blink lashes. Kupuj Blinka jesli tanszy bo to to samo
---------- Dodano o godzinie 11:35 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:34 ----------
Casperka
Zmywać mozesz też gorącą woda z mydłem, ale remover to najlepsza opcja
:skacze:huuuuuuuuuuura
Muszę się pochwalić:-) Dziś byłam na kursie u naszej Edytki- swoją drogą sper, zaje fajna dziołcha- w końcu, więc mogę się pochwalić, że jestem Stylistką rzęs już z papierkiem w ręku teraz tylko ćwiczyć , ćwiczyć:D
DZIEKUJĘ Edzia za cierpliwość i dobre rady i wytłumaczenie , za wszystko nawet to , że po mnie na pks przyjechałaś i odwiozłaś:*
Kawka była pyszna atmosfera przyjazna i jak ktoś szuka kursu, dobrego szkoleniowca oraz stylistki rzęs to gorąco polecam:przytul::skacze::skacze::skacze::skacze:
zdjęcia bym wkleiła ale... kabla usb nie mogę znależć;-(
Rzeczywiście super Laska tej naszej Sylwii.
Rośnie mi konkurencja (na szczęscie setki kilometrów od domu)
Pierwszy raz zdarzylo mi się zeby kursantka wykonała aplikację w uwaga 2,5 godziny!!
Widać, ze Sylwia ma zaparcie i fach w rączkach, teraz tylko troche ćwiczeń i mozna działać... i będziemy czekac na prace...
chciałam wstawić zdjęcia, ale wlasnie cos zepsułam z telefonem. Szlag by to :(
^_^dzięki edytka:-) no konkurencja ze mnie żadna ni przesadzaj hihi
zobaczycie ta aplikacje to same ocenicie... jednak chwilowo nie dam rady :(
Ja juz nie moge sie doczekac. Jeszcze tydzien i juz bede sluchac wykladow Edytki:cwaniak2:
Jak ja sie ciesze ze znalazlam to forum i ten temat, tyle mozna sie nauczyc i dowiedziec! :)
Nie zdarzyłam przeczytać całego wątku, ale może ktoś mi szybko odpowie na pytanko, czym czyścić szkiełko z kleju, który zostaje po zabiegu? Ja kupilam oddzielny remover i nim czyszcze ale chyba jest jakis inny sposob? Niestety na kursie nie powiedzieli... :)
A teraz takie pytanko, kupilam na allegro ten zestaw, firma krzak zapewne, jestem w sumie zadowolna z produktow, z rzes, ale albo ja robie cos zle albo mam beznadziejny klej, bo kiedy zaloze rzesy ( w domowych warunkach, ucze sie na znajomych ;) ) to na 2 dzien zawsze kazdemu 1-3 wypadna i potem po kilku dniach dzownia i mowia ze "no 2 wypadly..." a trzymaja sie tak 2-2,5 tyg. To zdecydowanie za krotko,prawda? Oto link, jakby ktos fachowym okiem zerknal czy w ogole warto sie uczyc na tych akcesoriach to bede mega wdzięczna! :D Aha i robie metoda 1:1, smaruje klejem cala rzeske i 1mm od nasady przyklejam rzese syntetyczna, pracuje na obu oczach na zmiane ;)
-ZESTAW--przedłużanie rzęs- film-rzęsy-BIG (1793638954) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
Witamy Ciebie na forum Alexx :kwiatek::*
Kochana zrobilas to co ja. kupilas na poczatek cos najtanszego. Niestety to wielki bład. klej trzyma jak trzyma, rzesy sa sztywne jak przy szczocie ryżowej.
Jesli podoba sie Tobie zakladanie rzesek, masz smykalke do tego, chcesz sie zajac tym powazniej to nie rob wiecej na tych produktach rzesek.
Przeczytaj sobie caly wątek, masz wszystko czarno na bialym. A jak chcesz sie cos wiecej dowiedziec to wal na PW do Nas.
DZiewczyny nasze guru teraz organizuja warsztaty warto sie tam wybrac.
a wszystko co potrzebujesz do zakladania rzes metoda 1;1 mozesz zamowic u Edytki.
I wiesz wtedy ze pracujesz na firmach na ktorych wiekszosc z nas pracuje. (bardzo dobre)
A rzesy trzymaja przynajmniej miesiac.
prosze posluchaj mojej rady.
Dzikakurka, Edytakon, Emilka, Zołzella Marta OSZ, bobas i wiele innych dziewczyn chetnie cos podpowie, pomoze.
Mi tez pomogly (nie raz i nie dwa)..... i za to im sle buziole:*:kwiatek::kooffa:
Hej Dziewczyny! Trafilam na Pania alergiczke. Przyszla do mnie na rzesy, od innej stylistki, twierdzac ze tamta miala pewnie jakies tanie, chinskie produkty, stad przez tydzien piekly i puchly jej oczy. Założylam jej rzesy, pracuje na SL. Przy zakladaniu zero problemu, ale tydzien pozniej zadzwonila ze miala tak samo - tydzien ze spuchnietymi czerwonymi oczkami. Czy myslicie ze ten klej z SL hipoalergiczny moze byc dobry? Mialyscie takie przypadki i zdał test? Ona jest nawet gotowa sama zakupic ten klej, obym tylko robila jej rzesy, tak sie przyzwyczaila...
Tak, ale ten dla alergików trzyma krócej, coś ok 16dni. Coś za coś, jest po prostu delikatniejszy więc nie ma takiej "mocy". Chyba, że babeczka zgodzi się przychodzić co 2 tyg.
Pysianulka - ja mam również jedną alergiczkę, robię jej na kleju z NL - Ultra Bond Pro5. Tym klejem można robić nawet blinka, nie uczula, ale... ciężko się na nim pracuje bo wolno wiąże, bardzo dobrze za to trzyma. Robię jej na nim od lutego i muszę dodać, że rzęsy ma w idealnej kondycji, nie jak inne klientki po SL. Gdyby szybciej wiązał przerzuciłabym się od zaraz.
Cytat:
Napisał
zuzia0303
Witamy Ciebie na forum Alexx :kwiatek::*
Kochana zrobilas to co ja. kupilas na poczatek cos najtanszego. Niestety to wielki bład. klej trzyma jak trzyma, rzesy sa sztywne jak przy szczocie ryżowej.
Jesli podoba sie Tobie zakladanie rzesek, masz smykalke do tego, chcesz sie zajac tym powazniej to nie rob wiecej na tych produktach rzesek.
Przeczytaj sobie caly wątek, masz wszystko czarno na bialym. A jak chcesz sie cos wiecej dowiedziec to wal na PW do Nas.
DZiewczyny nasze guru teraz organizuja warsztaty warto sie tam wybrac.
a wszystko co potrzebujesz do zakladania rzes metoda 1;1 mozesz zamowic u Edytki.
I wiesz wtedy ze pracujesz na firmach na ktorych wiekszosc z nas pracuje. (bardzo dobre)
A rzesy trzymaja przynajmniej miesiac.
prosze posluchaj mojej rady.
Dzikakurka, Edytakon, Emilka, Zołzella Marta OSZ, bobas i wiele innych dziewczyn chetnie cos podpowie, pomoze.
Mi tez pomogly (nie raz i nie dwa)..... i za to im sle buziole:*:kwiatek::kooffa:
Dziękuje bardzo za odzew i pomocne rady :) Widziałam, że xtreme lashes mają sklep w Łomiankach, kolo W-wy, wiec w pon. pojade i kupie dobry, prawdziwy klej :) Lubie i zakladam rzesy z wielka przyjemnoscia, chce sie dowiedziec wiecej, lepiej robic i patrzec na piekne oczy klientek a poki co to kolezanek ;)
---------- Dodano o godzinie 18:15 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 22:17 ----------
Niestety zle przeczytalam na stronie... ani nie kupie ani nie zamowie, bo w Łomiankach mają tylko salon.
a pytanko co do kamienia lub szkiełka - jak je czyścić z pozostałości kleju po zabiegu? :) Bo na wcześniejszych stronach jeszcze nie znalazłam odpowiedzi, nie wszystko przeczytalam... ;)
Kamien/ szklielko najlawtwiej i najtaniej oczyscic acetonem.
Nasaczony acetonem wacik nakladasz na szkielko, zawijasz w folie alum. i kladziesz na grzejnik na 5 min. Kamien/szkielko blyszczy nowoscia.
W przypadku braku zrodla ciepla wystarczy 15min by calkowicie oczyscic szkielko bez potreby szorowania.
ja przecieram po prostu wacikiem nasączonym acetonem i schodzi :) potem płyn do dezynfekcji i włala - to samo z pęsetami :)
Cytat:
Napisał
Emilia B.
ja przecieram po prostu wacikiem nasączonym acetonem i schodzi :) potem płyn do dezynfekcji i włala - to samo z pęsetami :)
Super! Dzieki wielkie, bo wcześniej robiłam to oddzielnym removerem i woda, więc tez schodziło ;) A jaki klej polecacie dla osoby początkującej? Z jakich firm, które są dostępne w internecie i można bez problemu zamówić? W zestawie startowym dostałam 3 kleje ale sa do niczego i rzęsy po kilku dniach odpadaja... albo może gdzieś w Warszawie lub okolicach są sklepy w których dostane od ręki dobry, mocny, klej? ;) Pytam,bo niedawno przeprowadziłam się pod Warszawę i nie znam jeszcze dokładnie okolicy, stolicy i tutejszych zasad i praw ;)
Alexx kup sobie klej dla profesjonalistów 1-2 sekundowy. I tak nie schnie tak szybko jak obiecuje producent. Nie kupuj kleju dla początkujących bo dłużej schnie i po trzeciej klientce kiedy nabierzesz wprawy dostaniesz piany:) Ja używam klej z SL i nie narzekam:) :kwiatek:
---------- Dodano o godzinie 10:18 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:12 ----------
A co do czyszczenia kamienia to ja go zanurzam w zmywaczu do paznokci:) Na pewno taniej wychodzi niż remover :)
---------- Dodano o godzinie 10:26 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:18 ----------
http://images45.fotosik.pl/1144/af753b6a053950e1m.jpg
---------- Dodano o godzinie 10:27 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:26 ----------
a tutaj po :) Jakiś problem z załączaniem zdjęć:) pozdrawiam Was ciepło:)
http://images49.fotosik.pl/1117/1d7eb1c744eb0d3dm.jpg
Dzien dobry dziewczyny.
Monia tak do konca to sie nie zgadzam. klej ktory wolniej schnie dla poczatkujacych jest bardzo dobry.
Zawsze ma sie dluzsza chwile na skorygowanie np. sklejonych rzesek ktore robione "wolniejszym klejem" mozna oddzielic po dluzszej chwili.
No chyba ze ktos ma juz wprawe, doswiadczenie i ma juz pewna, wprawna reke do zakladania rzes.
To wtedy ok. Ale tak naprawde to chyba wiekszosc z nas zaczynala na tym "wolniejszym" kleju.
Ale to tylko moje zdanie.
Ps. sliczne rzesiska Monia
:kwiatek: dla Was wszystkich na dobry poczatek dnia.
Ja właśnie zaczynałam na tym wolniejszym. Praktycznie po 4 klientce doszłam do wprawy. I w zasadzie już przy pierwszej klientce irytowało mnie to że muszę dmuchać po oczach, bo jak puszczałam pensetę którą separuję rzęsy to wszystko się ze sobą sklejało. Przy pierwszych aplikacjach rozdzielanie rzęs przez niedoświadczona stylistkę może być bolesne dla klientki. Żałuję że nie zaczęłam od razu pracować na szybszym kleju bo wydałam kupe pieniędzy na wolny klej a teraz dogorywa w lodówce prawie cała butelka. Skarbie to tylko moja opinia :ok: Zresztą kupisz to się przekonasz :) buźka