-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Dziewczyny a ja ostatnio mam problem z topem z gelisha, kupiłam w EF otworzyłam chce wykańczać pazurki a on się marszczy jakby był położony na tłustą powierzchnię, aż takie oka się robiły, odesłałam im, w międzyczasie kupiłam u innego dystrybutora inna butelkę topu ( inny nr produkcji) i jest to samo, chociaż w mniejszym stopniu. Spotkał się ktoś z czymś takim? Bo nie ukrywam, że trochę czasu marnuje żeby idealnie rozprowadzić produkt.
-
dziewczyny polecicie jakąś hybrydę termiczną?
Miałam tą z allepanokcie i beznadzieja, mój ulubiony SPN jeszcze nie wpadł na termiczne.
Używał ktoś bazy i topu z SPN w połączeniu z hybrydami Cosmetics Zone? Jestem bardzo ciekawa czy ładnie się trzyma. Wolę dołożyć 3zł i mieć o wiele większe kolory z Cosmetics Zone......
-
Cytat:
Napisał
karolasc
Dziewczyny a ja ostatnio mam problem z topem z gelisha, kupiłam w EF otworzyłam chce wykańczać pazurki a on się marszczy jakby był położony na tłustą powierzchnię, aż takie oka się robiły, odesłałam im, w międzyczasie kupiłam u innego dystrybutora inna butelkę topu ( inny nr produkcji) i jest to samo, chociaż w mniejszym stopniu. Spotkał się ktoś z czymś takim? Bo nie ukrywam, że trochę czasu marnuje żeby idealnie rozprowadzić produkt.
ja mam to samo, ale na szczęście zanim dojdę do kciuka to reszta sie "zleje" i normalnie utwardzam, ale jak nakładałam pierwszy raz to sie przeraziłam
-
Cytat:
Napisał
karolasc
... mam problem z topem z gelisha... on się marszczy jakby był położony na tłustą powierzchnię...
Obstawiam, że winny jest kolor pod topem. Zostawia nie "kompatybilną" warstwę, właśnie taką niby tłustą. Proponuję w miarę możliwości przetrzeć kolor przed nałożeniem topu.
-
Też tak mam z topem z gelisha niestety. Też obstawiam że to moje kolory nie zawsze się zgrywaja z tym topem. Zawsze jak skończę ostatniego paznikcia malować to sprawdzam resztę i ewentualnie poprawiam na mokro jeszcze
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
-
Do kolezanki ktora miala problem z niezbyt blyszczacym topem semilac - A moze przetrzyj spirytusem salicylowym? :)
-
Ja stosuje spn z cosmetic zone i nie mam problemow
-
gelish z gelishem nikompatybilny? no coś tu jednak chyba nie bardzo... zresztą mam 3 firmy kolorówek i z każdą jest to samo... a wcześniej też na gelishu pracowałam i nie miałam takich akcji dopiero teraz te opakowania. No można przetrzeć kolor, tylko po a) może zejść bo b) istnieje możliwość zabrudzenia go także to odpada, na razie daje radę, z trwałością na razie przy tym problemie jest ok, nie miałam telefonów ze coś się dzieje z pazurkami, ale dzięki za podpowiedzi :)
-
Sluchajcie mam pytako... robilam juz drugi raz mojej mamy hybryde, frencha...nie wiem dlaczego ale hybryda strasznie szybko shcodzi z paznokci rozdwojonych :/ i mimo to ze poleruje je bloczkiem i piluje delikatnie pilniczkiem aby zrownoac plytke to i tak lakier zawsze odpryskuje:/ czy u was tez to sie zdarza w przypadku rozdwojonych paznokci??
-
zazwyczaj na paznokciach rozdwajających się hybryda się słabo trzyma. W ogóle odnoszę wrażenie, że hybrydowy French w ogóle słabo się trzyma.nakladam bazę i 2xkolor potem 2x bialą końcówkę i top.a ostatnio klientce odpadł po 3 dniach.a poprzednio hybryda jednobarwna trzymala się 3 tyg.
tak w ogóle na French używam mlecznych kolorów z tifftona.ale jestem bardzo z tych mlecznych niezadowolona. Fatalne krycie,wygląda jakbym spilowala 100 pilnikiem pazur a kolor z pigmentem powchodził w te rowki,choć zawsze przygotowuję pazury bloczkiem. Te kolory co tak źle wyglądają to 10,12.Nr 11 jest trochę lepszy ale raczej dopiero 3 warstwy zakrywają ten brzydki wygląd. Na domiar złego wszystkie te mleczne tifftony po 24godz.zmieniają barwę na brzydszą,wręcz pożółkłą. Raz klientce poprawiałam bo zlamala paznokieć. Fatalnie wyglądalo bo ten poprawiony miał ładny kolor a reszta niestety już nie.czy wy też moze macie takie problemy?
-
Hera mnie sie wydaje ze Ci odpada bo za duzo tych wszystkich warstw masz w tym frenchu. Ja nakladam 1xbaze 1xkolor do frencha 1xbialy pasek 1xtop. I wszystko sie trzyma min, 2 tyg. Z tym ze uzywam bazy i topu gelish a kolorow Indigo.
Co do paznokci rozdwojonych to polecam porcelane ekspresowa Sunflower (do kupienia na stronie tegoz producenta)-nakladasz albo na same koncowki albo na cala plytke. Sa dwie metody-albo jak proponuje producent najpierw smarujesz paznokcie specjalnym klejem, na to proszek porcelanowy, dalej baza itd. albo na utwardzona baze dajesz proszek porcelanowy, na to druga warstwa bazy, do lampy i dalej juz normalnie. Koszt porcelany jest niewielki wiec ja bym sprobowala. Sama uzywam jej do naprawy nadpękniętych paznokci i jestem z niej zadowolona.
-
Mam pytanie, jako że od 3 lat jestem wierna shellacowi, ale niestety jego kolorówka jest niezbyt zróżnicowana a moje klientki chciałyby jakies neonki albo mega wsciekłe kolorki myslałam, zeby zakupic takie z innej firmy. przewertowałam cały watek i zastanawia mnie tifton. Cena rozsadna kolory jakich szukam maja, piszecie, ze sie odmaczaja i współgraja z base i top coat shellac cnd. Wiec gdzie tu haczyk? :) maja całkiem przystepna cene.. Miałyscie z nimi jakies problemy? I jakie konkretne numery polecacie?
-
nie polecam kolorów mlecznych bo mają zle krycie z tifftona. Inne są fajne.
godne uwagi są z Allepaznokcie hybrydy o nazwie UNIQUE.dobra cena, 2 pojemności extra kolory, no i super się odmacza. Na raze mam od nich kolor 4 ten jest mleczny bardzo transparentny, 6 to matowy jasny róż. Ale bardziej wygląda na pazn.jak beżowy.u mnie ma wzięcie. No i 35-jasna czerwień.super kolor. Zwlaszcza jak pokrywam go topem z efektem perły. To jasny czerwony choć taki trochę podchodzi pod pomarańcz. Zaraz wkleję link.
aha raczej 2 warstwy kryją.no i nie wszystkie kolory z tego co widzę są w obu pojemnościach.widzę ze 15 ml ma więcej kolorów na tą chwilkę.ale naprawdę są piękne te ich kolory.
http://www.allepaznokcie.pl/kategori...off-gel-polish
Czuszka. Moze masz rację .ja tez mam bazę i top gelish ale kolory to ins do French.pozostale kolory mam z Allepaznokcie, Tiffton, unique z Allepaznokcie.
czy ten twój biały ma dobre krycie, że 1 warstwa starcza?
-
lepiej kup sobie Indigo-żadna inna firma nie ma takiej pieknej kolorówki :)
-
hera-dla mnie krycie idealne. Ja nie lubie frenchu takiego "sztucznego". Zreszta ocen po fotce sama. Jeszcze bielszy jest Mr.White ale osobiscie nie mialam.
-
no fane krycie, a ten mleczny to też z indigo czzy jakis inny
tu wklejam kolorówkę z unique
-
tez (french pink). 99% mam z Indigo
-
mr white wygląda jak biały żel :) tu razem z milky pink :)
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...42daf75554c338
-
własnie zamowiłam 3 kolory z tiftona biały, neon niebieski i lolypop :) jak dotra to zdam relacje :)
a indygo lubia sie z cnd? ..moze tez zaryzykuje kolorówka faktycznie kuszaca :)
-
ja uzywam na gelishu, shellaca nie mialam.
-
Hej,
moje PIERWSZE hybrydy.
Tifton - niebieski-23, miętowy-27, ostatni paznokieć u dziewczyny na palcu wyszedł lekko wpadający w róż a u mnie na paznokciach ma kolor kamuflażu peach nr 10.
Kolorki mają fajne, ale mam pytanie do dziewczyn które pracują na Tifton - nie wydaje Wam się że oszukują na pojemności?
Na próbę zamówiłam hybrydy 5 ml i daję sobie głowę ściąć że tam nie ma 5 ml.
http://pliki.wzorki.info/images/fIA2u.jpg
-
kupilam hybrydke mr white z indigo ale w zwyklej lampce nie chce sie utwardzic probowalam na 3 roznych. Czy tez mialyscie taki problem?
-
Chciałabym utwardzić sobie paznokcie żelem i na to położyć hybrydę. Czy możecie mi powiedzieć jak to dokładnie zrobić, krok po kroku i jakie produkty najbardziej polecacie, zastanawiam się nad MISTERO MILANO i INDIGO oraz GELISH, a może macie jakieś inne?
-
FALBALA---Tak lubią się i to bardzo. Jedynie INDIGO ma mocny pigment i są geste. Ja mam czasem problem ze sciagnieciem jak są położone 2 warstwy.
-
Cytat:
Napisał
chiquita_23
Chciałabym utwardzić sobie paznokcie żelem i na to położyć hybrydę. Czy możecie mi powiedzieć jak to dokładnie zrobić, krok po kroku i jakie produkty najbardziej polecacie, zastanawiam się nad MISTERO MILANO i INDIGO oraz GELISH, a może macie jakieś inne?
jest takie urządzenie zwane wyszukiwarką. Jak się tam wpisze poszukiwaną frazę to wyskakują posty w interesującym nas temacie. Korzystałaś kiedys?
http://forum.wzorki.info/paznokcie-n...tml#post404924
-
Dziewczyny ostatnio pisałam o topie z gelisha jak dla mnie trefnym przy użyciu którego zostawały oka jakby z tłuszczu, napisałam do nich reklamacje i mi ją uznali, wczoraj wysłali inny top z innej partii i wszystko ok nie ma już takich historii :)
-
no to super :) porzadna firma znaczy sie :)
-
Hej wszystkim :) Trafiłam tutaj na forum gdy poszukiwałam informacji o lakierach Tifton. Posiadam 12 kolorów, bazę i top. Ogólnie jestem zadowolona z trwałości, trzymają 2-3 tyg ale mam problem z usunięciem ich... Wacik z acetonem nakładam na lakier, zawijam folią na 15 minut a lakier nie schodzi cały :( Próbowałam też spiłować top z góry i wtedy moczyć w acetonie ale niewiele pomaga. Nigdy nie schodzi cały i muszę lekko piłować. Macie jakieś sposoby na to?
Mam jeszcze jeden problem. Jeden lakier (fioletowy) dziwnie się zachowuje. Widać na nim jakby różowe/czerwone przebarwienia. Od czego to może być? Zdarzyło mi się tak pierwszy raz, przy innych kolorach nie miałam takiej sytuacji.
I trzecia sprawa - jaką bazę polecacie pod lakiery Tifton? Chciałabym kupić coś innego, ale nie drogiego. Najlepiej 5-10 ml, większe też mogą być ale chodzi mi głównie o cenę.
Co myślicie o Cosmetics Zone? Mają dobrą bazę? Czy nie warto?
-
mam pytanie, czy ktoś z Was próbował hybryd 4in1 z alle?
-
toshka ja mam mam baze z Cosmetics Zone i jestem zadowolona ale jakoś wole z Bluesky może dlatego że lepiej mi się nim maluje.
-
Dotarły do mnie moje 3 kolorki z tifton, mam razenie ze jest to ta sama buteleczka co HKF (czy jakos tak).
Ogólnie krycie ok 2 warstwy wystarczyły, sa zdecydowanie rzadsze niż shellac cnd, ale daja rade. Na razie testuje neonka i kolorek sliczny :) zobaczymy ile wytrzyma :P
Zmieniajac temat była dzisiaj u mnie klienta w poszukiwaniu kolorku z serii summer 2013 firmy gelish harmony z tej paletki (trzeci od prawej).
---------- Dodano o godzinie 22:49 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:46 ----------
kurcze cos nie moge zdjecia zamiescic :(((
---------- Dodano o godzinie 22:52 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:49 ----------
https://www.google.pl/search?q=gelis...%3B4320%3B3240
-
Cześć dziewczyny.
Nie wiem czy w odpowiednim miejscu zadam pytanie, ale widzę, że tutaj też piszecie o innych firmach.
Czy łączyła któraś z Was 5th Dimension z bazą i topem estetiq?
Dziś przyszły mi 2 kolorki, na razie jeden przetestowałam i jestem załamana efektem - bo po przemyciiu topu cleanerem zrobił sie nierówny i matowy. Nigdy mi sie nic takiego nie działo. Możliwe, ze 5th dimension i estetiq się "gryzą"??
-
-
-
Używiacie hybryd cosmetics zone? :co:ma ktoś pomalowane wzorniki? jak z ich ściąganiem?? mam z SPN i strasznie ciężko schodzą :zly:
-
CZ schodzą super, mam wrażenie że lepiej od Shellaca :)
-
Cytat:
Napisał
violala
CZ schodzą super, mam wrażenie że lepiej od Shellaca :)
bardzo mnie to cieszy! Masz może jakieś pomalowane wzorniki?? Mogłabyś wrzucić na wątek CZ?:thx:
-
TOSHKA- ja pracuję na hybrydach z tifton - ale bazę i top mam BLUESKY. Lakier schodzi mi normalnie tylko że baza nie do końca. A z tym fioletowym to może spróbuj go porządnie wymieszać.
Ile ml brałaś? ja mam po 5 ml i wydaje mi się że tam jest mało tej hybrydy.
chiquita_23 - przeszukaj wątek. Pełno jest o tym, ale wszyscy Ci powiedzą że gelish...
-
A ja używam w pracy głównie gelish i shelac kolor ale w domu mam kolory z perfect lady i są dla mnie lepsze bo się nie marszcza tyle ze nie mają aż takiego wyboru kolorow
-
Cytat:
Napisał
mała82
Cześć dziewczyny.
Nie wiem czy w odpowiednim miejscu zadam pytanie, ale widzę, że tutaj też piszecie o innych firmach.
Czy łączyła któraś z Was 5th Dimension z bazą i topem estetiq?
Dziś przyszły mi 2 kolorki, na razie jeden przetestowałam i jestem załamana efektem - bo po przemyciiu topu cleanerem zrobił sie nierówny i matowy. Nigdy mi sie nic takiego nie działo. Możliwe, ze 5th dimension i estetiq się "gryzą"??
Muszę Cię zmartwić, ale top Estetiq gryzie się z większością "obcej" kolorówki. BeautyNail,5Th i inne tanie lakiery niestety kiszka. Jedyne co mogę zaradzić, to przemywanie koloru przed nałożeniem topu. Ja już szukam innego topu, który da radę.