Witam :D
Czy ktoś może mi powiedzieć co źle robię, przy przedłużaniu rzęs niektóre przyklejają mi się do płatka a odklejanie ich jest trochę bolesne
Pomocy :/:
Printable View
Witam :D
Czy ktoś może mi powiedzieć co źle robię, przy przedłużaniu rzęs niektóre przyklejają mi się do płatka a odklejanie ich jest trochę bolesne
Pomocy :/:
a podciagasz do gory oko taśmą? Jak dobrze zrobisz "lifting" to nie powinno byc problemu :)
Nie ;-)
---------- Dodano o godzinie 15:52 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:49 ----------
Dziękuję za poradę :-)))
Kamien nefrytu, szczoteczki, odtluszczacz, taśme kupisz na allegro :):):):) musisz miec dobry klej rzęsy i pensety. Napiszę Ci na prv żeby nie robić reklamy:)
Cześć dziewczynki :) jestem tutaj nowa... od jakiegoś czasu śledzę Wasze forum.. Kurs robiłam 2.08.2011 w Krakowie bo z tąd tez pochodzę... rzesy to moja pasja... Ale mam problem z jedna sprawa czas... niestety czas bo robię ok 80 rzęs w jakies 3,5 h do 4. A następna sprawa to to, że pracuje juz na kleju 2-3 sekundy i niestety zeby skrocic czas pracy to nie zawsze pompuje dmuchawka... Efekt taki ze jak dobrze sobie nie rozdziele rzesek to mi zamiast 1 przyklei sie niechcacy jeszcze 1 do niej :( wiadomo ze w wtedy od razu odklejam ta rzese zeby nie byly poklejone...co robic zeby unikac tego... chcialabym przyjechac na taki kurs doszkalajacy do Edyty albo Dzikiej kurki.. ale narazie nie mam czasu ;( dopiero na poczatku grudnia bym przyjechala do ktorejs z Was nie zalezy mi juz na certyfikacie tylko na takim malym moze sprawdzeniu mojej osoby.. zeby pokazac co robie zle, jak skrocic czas mojej pracy i jak jeszcze ladniej stylizowac oko... a o to moje kilka prac przykladowe... Wlasnie mam problem z robieniem zdjec :( nie umiem ladnego zdjecia zrobic klientce ;(
Rzesy Sylwia przed i po to jest moja pierwsza aplikacja... Niestety wiele zdjec nie posiadam bo ostatnio zepsol mi sie moj aparat i oddalam go do naprawy.. takze niestety niektore klientki robia zdjecia same i mi przesylaja...
Ogolnie to mam malo klientek.. nie wiem czemu... wystawiam sie na portalach ogloszeniowych.. moze mam za wysoka cene jak na KRKAKOW? tutaj niestety przebic sie jest baaardzo ciezko a dziewczyn ktore to wykonuja jest bardzo duzo... ja mam srednio 1-2 klientki na tydzien na rzesy to jest tragedia... zakupilam lozko, lampe wszystko bardzo dobre produkty
Pracuje na Loksoos Lashes i na rzesach jedwabnych z syntetykiem firmy
Diamond Silk lashes a klej mam Cilsa premium Black glue advanced sensitive Eyes.
Prosze Dziewczyny ocencie moje prace... licze sie z tym ze dostane zje**ke ;) ale to ma mi pomoc w mojej pracy dotychczasowej...
A Edytke prosze o wiadomosc na PW ile by chciala za takie warsztaty doszkalajace.. niestety teraz na te listopadowe nie jestem w stanie przyjechac ;( :(
agulaaa masz niepowtarzalną okazję - jutro Edytka przyjeżdża do Krakowa i organizuje szkolenie (w którym biorę udział:D), więc jeśli będzie miała czas to może Cię doszkoli:) napisz do niej na priv
no napisalam wlasnie ;) chetnie bym sie podszkolila bo uwazam ze robie troche bledów a Edyta robi pieeekne rzesiory... dobrze by sie zlozylo bo w poniedzialek mam 2 klientki mama z corka przychodzi wiec chcialabym zrobic juz mistrzostwo heheh nie no zartuje... juz troche opanowalam technike robienia rzes ale napewno mam jeszcze duzo przed soba do przejscia ;)
a gdzie to jest kolezaneczko droga, gdzie ty idziesz sie doszkalac z Edytka?
JUPIII no wiec jestem umowiona na podszkolenie jutro z Edytka :D :)
hehe gratuluję:)
Agulaaa ja na Twoim miejscu wycwiczylabym sie na pewniaka i wtedy ubiegala o klientki i oglaszala. DObrze, ze idzisz na ten dodatkowy kurs, to duzy krok w dobra strone.
Ze zdjec szczerze to te rzeski sa powykrecane troche w kazda strone. Jak masz zadowolone klientki, to metoda pantoflowa przychodza i inne. Jak rzesy sa poklejone i powykrecane to kolezanki i znajome tym ktorym robisz rzeski nie zapytaja kto robi i pojda tam gdzie widza, ze ktos robi lepsze. Nasze kleintki sa nasza najlepsza reklama. Dlatego narazie uzbroj sie w cierpliwosc i cwicz, dojdziesz do wprawy :)
Drapi - kup w Rossmanie (jeśli jest u Ciebie) lub w sieci Natura kolagenowe płatki pod oczy firmy Perfecta - Age Control 35+ lub 40+. Jeśli znajduję się w podobnej do Ciebie sytuacji to kupuję tylko te. Dodatkowo opracowuję je taśmą medyczną - oklejam (to niekonieczne, ale mi tak bardziej pasuje, są wtedy sztywniejsze i nie zahaczam pensetami o niteczki).
Hej dziewczyny. Co sądzicie o utrwalaczach do rzęs? Pic na wode czy nie?
Wlasnie o to chodzi, że te ktore do mnie przychodza to sa bardzo zadowolone ;) niestety ta dziewczyna gdzie na zdjeciu miala troche powykrecanych rzesek to swoje ma w beznadziejnym stanie... duzo pol lysych przeswitow i musialam je jakos ratowac ... a ze ja jeszcze nie mam na tyle wprawy zeby robic piekna stylizacje i przyklejac rzese w idealnym kierunku to raz wychodzi mi lepiej a raz gorzej... W czwartek robilam rzesy Pannie Mlodej i udalo mi sie jej idealnie przykleic w jednym kierunku wszystkie, nie bylo rzesy ktora bylaby wykrecona takze coraz jest lepiej... a co do kosztow to niestety ale na poczatku robilam tylko za zwrot materialu ale dlugo sie tak nie da pociagnac bo to sie zwyczajnie nie oplaca... Jak ktoras nie bedzie zadowolona to nie wroci... ja tez musze miec z tego jakies pieniadze... POki co to wszystkie klientki sa zadowolona zwlaszcza ta panna mloda byla baardzo zadowolona i ja tez ze swojej pracy i stylizacji... Jak przesle mi zdjecia na @ to Wam pokarze ;) niestety mi sie aparat zepsul i nie mam jak robic zdjec..
Hej Dziewczyny! Mam do Was takie pytanie... Musze wybrac temat pracy licencjackiej. I tak mysle, da sie napisz prace licencjacka o przedluzaniu rzes? W sumie sie tym bardzo interesuje, to pomyslalam, ze moglabym o tym zrobic prace. ALe jak ujac temat? I jak zrobic badanie... Macie jakies pomysly? Pomozcie :)
to zalezy na jakim kierunku jestes. Inaczej bedzie brzmiał temat na kier socjologia inaczej dla zarządzania a jeszcze inaczej dla kosmetologii
dawno mnie nie było w tym temacie (brak neta przez całe dnie :D ) ale nadrabiam ;)
pysianiulka tak jak monia napisała - wszystko zależy od kierunku studiów :)
agula wyćwiczysz się i problem z wykręcaniem rzęs będzie należał do przeszłości :) dobrze, że masz chęci i chcesz sie rozwijać i udoskonalać :good:
KK1983 to musisz na bieżąco pilnować żeby sie nie przykleiły porządnie do płatka i odklejać :)
kurcia achhhhh :love: te twoje firany :D ty wiesz :P,
nie zapomnę jak robiłam pierwsze rzęski hehe :D więc się dziewczyny nie zniechęcać tylko zacisnąć zęby i ćwiczyć dalej ;)
moje ostatnie rzęskowe zaległości
emilko kochana piekne!!!!:love::love: oj idziesz jak burza !!!:love::love::ok:
Emilio sliczne rzeski ;)
Okazuje sie ze nie mam problemu z wykrecaniem rzesek... wina kleju byla... pozatym te zdjecia ktore tutaj wkleilam to niestety ale klientki baaardzo z przerzedzonymi rzesiorami :( takze aplikacja tym bardziej trudna...
Ale jestem juz po warsztatach doszkalajacych u Edytki i jestem meeega zadowolona :):)
A o to moje wyniki pracy ocencie same ..
Sama Edytka powiedziala, ze to klientka ktora ma bardzo ciezkie rzesy do zrobienia niestety duze przeswity jak widac na zdjeciu... Ona przychodzi do mnie od poczatku i zawsze jest zadowolona ale dzisiaj byla juz wniebowzieta i sie nie dziwie bo pod kuratela takiego szkoleniowca jakim jest EDYTKA to poprostu miod i malina :D Edzia jeszcze raz dziekuje kochana ze mialas sile wytrzymac do konca :*:*:*
Pieknie malenka!
Gratuluje:kwiatek:
ciesze sie ze udalo sie Tobie spotkac z Edytka i doszkolic sie pod okiem jednej z naszych "GURU". Buziole.
A jak ja sie ciesze poprostu rewelacyjny warsztat pracy :):):) z taka osoba to konie krasc :):):) a rzeski tez mi sie powiem nie skromnie bardzo podobaja :):) czas pracy 3h z przerwa 30 min na gadanie, siku i odpoczywanie hehhe moze Edzia powie w jakich warunkach pracowalysmy :P ja sie chwalic nie bede... Mam nadzieje ze poniedzialkowe klientki zrobie w 2,5 max efekt ;) bede sie chwalic w poniedzialek kolejnymi pracami ;)
Hej dziewczyny. Te moje zdjecia to sa robione telefonem ze slabiutkim aparatem dlatego taka jakosc zapewne. Ostatnio robilam 2 klientki pod rzad mame i corke i kazda robilam 2godz i 20min to jak na razie moj rekord czasowy. Pisalyscie pare stron wczesniej o usuwaniu kleju z kamienia/szkielka, a ja mam z tym problem od poczatku w sumie zawsze wlewam do miseczki aceton i wkladam kamien ale ciezko schodzi i mam przy tym cale rece poklejone:):) moze lepsze jest jednak szkielko? Pozdrawiam
bobas:kwiatek:
(Kamien/ szklielko najlawtwiej i najtaniej oczyscic acetonem.
Nasaczony acetonem wacik nakladasz na szkielko, zawijasz w folie alum. i kladziesz na grzejnik na 5 min. Kamien/szkielko blyszczy nowoscia.
W przypadku braku zrodla ciepla wystarczy 15min by calkowicie oczyscic szkielko bez potreby szorowania):ok:
To poradzila wlasnie wtedy kolezanka i dzieki serdeczne bo sprawdzilam i naprawde dziala!!
Nawet juz bardzo zaschniety klej schodzi. Warto skorzystac z tej rady.
Ps. Zakladajcie jakies rekawiczki gumowe lub foliowe przy czyszczeniu, bo moje tipsy clear zrobily sie od spodu lekko mleczne od acetonu nie pomyslalam wczesniej o tym.
agulaaaaa :):) super:) jakie długości użyłaś?:) fajnie i gęściutko:)
Noreczki 12 mm i 10 mm grubosc 0,2 :) wyszlo ich ok 90 na oko.. moja kolezanke natura nie obdarzyla niestety gesciutkimi rzeskami :( kolezanka obok mnie na kursie u Edytki, ktora sie uczyla kleic to dopiero miala modelke z przykladnymi rzesami :) Wyszlo im ok 160 rzes na oczko... piekne wyszly jak na 1 raz :)