A ja juz w domku :) Z Mala wszystko ok:)
Lirene gratuluje Synka:)
Printable View
A ja juz w domku :) Z Mala wszystko ok:)
Lirene gratuluje Synka:)
Beti urodziłaś w końcu??:)
Nie :) Okazalo sie, ze pecherz Malej oproznia sie, moczowody sa drozne i jest wszystko w porzadku wiec nas wypuscili :) Oficjalnie termin mam na 3 marca, jeszcze troszke czasu zostalo, ale nie bde ukrywac, ze mam juz dosyc bycia w ciazy i chcialabym juz urodzic :)
---------- Dodano o godzinie 21:26 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:50 ----------
Dziewczyny slyszalyscie, ze jezeli mialo sie 1 cc to lekarze przy 2 porodzie daja prawo wyboru? Dzisiaj sie o tym dowiedzialam, ze wcale nie musze wyrazac zdogy na porod naturalny :) I nikt nie ma prawa mnie od tego zamiaru odwiesc?
Liren to super:) no nie dziwne ze tatus dumny:D oby wszystko bylo dobrze i byl zdrowy:D
Beti też o tym słyszałam:)
A znacie kogos kto z tego wyboru skorzystal?
jednak jacys dobrzy i mili ludzie istnieją http://e.pinger.pl/smile.gif wracajac z pracy zajechałam dziś do biedronki po male zakupy- a wiadomo z malych robią się wieksze http://e.pinger.pl/wink.gif idę do kasy z chlebem bulkami pod jedna pacha, z dwoma kartonami sokow pod druga, w dloniach jeszcze wedlina, stoje sobie grzecznie a pan przede mna odwraca sie patrzy i pyta czy jestem w ciazy http://e.pinger.pl/normal.gif zatkalo mnie... nie wiedzialam co odp w koncu mowie ze tak, a ten do mnie żebym położyła zakupy przed jego http://e.pinger.pl/shocked.gif normalnie jeszcze bardziej mnie zatkało... mowie ze nie trzeba poczekam na swoja kolej a ten nie wiele myśląc zabrał mi soki, chleb i położył na tasme http://e.pinger.pl/smile.gif milo http://e.pinger.pl/smile.gif naprawdę milo jestem zaskoczona http://e.pinger.pl/smile.gif niech mu bozia wynagrodzi :)
Kochana malo jest takich ludzi, ktorzy ustapia Ci kolejke w sklepie, a najgorsze sa babki, ktore juz same zapomnialy jak byly w ciazy :)
prędzej przepuszczę w sklepie kobietę w ciąży niż starszą babkę, która stoi w obcasach 8 cm i marudzi :)
najbardziej wkurzają mnie ludzie, starej daty - jedziesz autobusem przed południem z dzieckiem we wózku a oni najeżdżają na Ciebie jak Ty możesz jechać, po co trzy wózki w jednym autobusie 'a ta gdzie się tu pcha z tym dzieciakiem'. Normalnie zahlastałabym :/: nie raz już się z taką kłóciłam ... ;)
ps sorry za offtop
Ja jak bylam w ciąży tylko raz facet mnie przepuścił w kolejce.... za to w autobusach szybciej ustępowaly mi miejsca stare babcie niż młodzi ludzie..;/
U mnie w takiej jednej aptece same sprzedajace jak widza kogos z brzuszkiem to wolaja spoza kolejki, a jakie wtedy teksty slysze....Szkoda gadac :(
A w polowie ciaz, gdzie juz mialam troche widoczny brzusio poszlam do kasy w Ikei dla kobiet w ciazy to babki za mna krzyczaly, ze mam karte ciazy pokazac :) Przykro sie robi, bo czasem naprawde ciezko wystac w kolejce.
Ja jak jeszcze nie bylam w ciazy to sama przepuszczalam kobiety ciezarne oraz takie z malusienkimi dziecmi :)
czasem zapomina wół jak cielęciem bym... a to przykre bardzo jest...
gratuluję chłopca! mój też by chciał:-) a ja jednak chciała bym dziewczynkę:-)
a mnie znów grypsko złapało:-( na samym początku ciąży byłam chora, teraz znów... dziewczyny, jak byłyście chore, co brałyscie? ja leże w łóżku i grzeje się, pije litrami herbaty ciepłe i syrop z cebuli..
doprawiłam się w pracy... byłam u mamy przez tydzień za nią w pracy, a to bar w szpitalu... więc tam jest siedlisko grypy... jestem tak zła na siebie że się zgodziłam isc do pracy za nią ;[
nie wiem co mam brać,bo cały czas z nosa mi kapie, kaszle strasznie... i tak będę musiała isc do lekarza, ale może macie jakieś magiczne sposoby;-)?
Na bolace gardlo tantum-verde, mozesz brac rutinoscorbin, a mi lekarz mowil, ze na katar otrivin 0,001% oraz tabletki sinupret. Oczywiscie jesli domowe sposoby zawodza.
Jesli nie mdli Cie po czosnku to zrob sobie kanapke z czosnkiem :)
Ja polecam Prenatal Grip cos tam tylko to ze 30zł kosztuje za ok 10 tabletek... No i syrop Prenatalen czy jakoś tak.
No i rutinoscorbin a ja na gardło brałam strepsils i nic mi nie było po nim:)
dzięki :-) po czosnku na kanapce jest mi nie dobrze, ale mleko z czosnkiem i miodem jest ok :-) więc pije od dzisiaj:-) ja sudafed wczoraj uzylam do nosa do szkoły bo nie mogłam wytrzymać bez niczego... muszę mojego do apteki wysłać po to co piszecie:-) a jak mi do wtorku nie przejdzie, to idę do lekarza:-)
milenka ja też strepsils biorę ale nie dużo i nie często...
a tak jeśli mogę spytać, kiedy zauważyłyscie zmianę w kształcie brzuszka?:-) bo mi mówi rodzina że lekko wygląda jak bym miała wzdety brzuch, i faktycznie jak się przyjrzec to tak to wygląda z boku:-)
no mam troszkę ciała więc u mnie podejrzewam że do około 6miesiąca nie będzie całkiem widać :D
Mi brzuch zaokrąglił się w 13 tygodniu:)
Patii sudafedu nie zazywaj!! On ma wlasciwosci pobudzajace, cos jak amfetamina.....
beti dzięki! będę pamiętać. użyłam całe szczęście tylko raz. ale już mi przechodzi pomału:-)
ale milenka Ty szczupła jesteś:-) widziałam sukienki jakie przedawalas:-) więc na pewno szybko się zaokraglil:-)
wcale taka szczupła nie jestem:)
masz tu sobie w filmiku zobacz pierwsze zdjęcie brzucha jest z 13 tygodnia..
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=6iFrg-0o1E0]Dla Sandry 13 11 2012 - YouTube[/ame]
pięknie wyglądałas:-) ja już się doczekać nie mogę kolejnej wizyty :-)
i najważniejsze :-) śliczna córeczka:-)
a farbowałyście włosy w ciąży?:-)
Dziękujemy:)
Włosy w ciąży farbowałam bo bym wyglądała jak kaszalot jakiś i w ogóle już bym na siebie nie mogła patrzeć z odrostami do połowy głowy
moja mama w sumie wszystkiego by mi zabroniła :D ani paznokci malować, ani włosów farbowac :) Osobiście chce przeczekać 1trymestr z farbowaniem bo na szczęście nie widać aż tak odrostow, ale potem już tak:-)
Nie powinno się farbować włosów w pierwszym trymestrze choć ostatnio coraz częściej słysze, że lekarze nie pozwalają do 30tyg ciązy
Ja tam pierwsze słyszę że nie można wlosów malować. Ale fakt jest taki że przez hormony kolor może wyjść inny niż zwykle...
Mnie zawsze uczono, w szkole fryzjerskiej, że nie wykonujemy koloryzacji w pierwszych 3 i ostatnim miesiącu choć chodziło głównie o to, że kolor może być zmieniony a efekt inny iż zamierzony :D jednak zdanie że do 30 tygodnia nie nalezy sie farbowac to to czego dowiedzialam sie od kilku lekarzy których pytalam i taka sama odpowiedz dostawaly moje klientki które o to pytaly :) jak to tłumaczyła mi Nena90 chodzi o to, że łożysko jeszcze się wykształca i ,,przyjmuje,, cała tą chemię z otoczenia
Nie przesadzajmy. Ja to nie wiem jak coś z głowy może przejść do brzucha ale ok:) Mój lekarz mówił że jeśli zapach mnie nie odrzuca to moge malować:) no i ten kolor właśnie może być inny ale u mnie wszystko bylo ok:) To co równie dobrze nie można by było się malować ani malować paznokci??
Tu raczej chodzi o wdychanie oparów farby :) ale bez przesady jeśli ktoś ma okropne odrosty z którymi źle się czuje i to jego decyzja że chce je zafarbować to uwazam że nie mam prawa sie w to wtracac i po rozmowie nakladam farbe ale np bez amoniaku :)
No bez amoniaku to oczywiste:)
zapisuje sie do klubu :) fasolka ma jakies 14 tygodni :)
el.ch no gratulacje!:-)
gratulacje!!! :) a powiedzcie, jak sie przygotowywalyscie do ciazy??
i ja gratuluje :)
Wow! Grono nam sie powieksza:) Gratulacje el. ch !!
a ja sie martwie bo po porodzie jeszcze okresu nie dostałam...;/ i już czarne scenariusze w głowie sobie układam..;/
oj tutaj Ci nie pomogę :-( bo nie wiem. rozmawiałas ze swoim lekarzem? może tak ma być i dostaniesz niedługo?
drapi hmm:-) w sumie nasza ciąża była planowana, ale nas zaskoczyła, bo długo się staraliśmy, i nie wiedzieliśmy czy się uda. więc jakoś specjalnie się nie przygotowywałam :-) jedynie co to przed byłam akurat na diecie dukana i zrzuciłam 8kg:-) może to mi ułatwiło zajście :-)
Milenka, a moze drugie w drodze ;) hehe
dzieki dziewczyny :)
co do planowania to planowalam na ten rok wszystko za wyjatkiem ciazy :)
i na szczescie, ze zorientowalam sie szybko (juz po 4 tygodniach) bo wlasnie mielismy jechac w spozniona podroz poslubna plywac z rekinami haha
Milenka moja siostra czekala prawie 6 miesiecy i w sumie nic jej nie bylo i wszystko wrocilo do normy :) nie martw sie, taki Twoj urok i tyle :)
Milena, moj lekarz po operacji ( ciaza pozamaciczna ) powiedzial, ze moge nie miec okresu do 8 tygodni, zdarza sie i pozniej. Wiadomo, kazdy organizm inny ale i hormony po ciazy bardziej szaleja wiec mozesz zajsc w ciaze bardzo szybko, tyle, ze trzeba miec pierw okres :P
Nie panikuj a jak nie jestes pewna to idz do lekarza :)
ja się martwię o moje malenstwo, bo skończyłam przeziębienie w srode, czwartek piątek bylo ok, a od wczoraj znów mnie łapie, znów kaszle, mam katar... a do lekarza idę dopiero w srode... ja już nie mam siły:-( nie biorę lekarstw, ale to też źle... infekcje są też groźne dla malucha nieleczone :-(
Patii ja cala ciaze chora jestem, ciagle mam katar, kaszel, mialam ostre zapalenie zatok. Juz mnie brzuch od kaszlu boli :( Teraz okropne sa te przeziebienia :( Nie mozna tego wyleczyc do konca...