Ale tu się zagęsciło od wczoraj :) ja wpadam na chwile i znikam,
Kurka te rzęsy to och i ahh sama wiesz:)
Agulusia super :)
Choco niestety nie dla żółtodziobów :) bo to za duzo informacji jak na 1 raz
Printable View
Ale tu się zagęsciło od wczoraj :) ja wpadam na chwile i znikam,
Kurka te rzęsy to och i ahh sama wiesz:)
Agulusia super :)
Choco niestety nie dla żółtodziobów :) bo to za duzo informacji jak na 1 raz
dzisiejsze
B 0,20 9,8,7mm
Ile kosztują takie warsztaty doszkalające?i gdzie są organizowane?
Edytko i Kurko, wiem, że zgłosiłam się na kurs, ale niestety nie mogę ze względów finansowych. Trzy tygodnie temu dostałam wypowiedzenie, więc teraz liczę każdy grosz. Niby wiem, że takie szkolenie mogłoby pomóc przy ewentualnym późniejszym zarobku, ale na chwilę obecną muszę zrezygnować.
Przepraszam, już teraz żałuję :-(
Agulusia - piękne rzęsy! I wcale nie wyglądają na takie krótkie, superrr.
Agulusia śliczne rzęsiory:ok:profeska...
Boże ja chcę wstawić swoje zdjęcia a tu lipa, lipa lipa telefon do ...du.. znaczy się luftu:/: a cyfrowy całkiem padł... och jak na złość to wszystko a potrzebuję ocen od profesjonalistek toć dopiero co tam dobrze zaczęłam
Hej wszystkim. Mam pytanko kupilam platki kolagenowe takie przezroczyste z wyciagami roznymi i zastanawiam sie jak je przykleic? czy trzeba je opracowywac tasma? jak tak to jak bo one nie maja foli zadnej na sobie. kurcze zamowilam je bo myslalam ze to te zwykle zelowe z biala gora a tu taki zdziwienie:huh::huh::huh:
Kurka sliczne rzeski robisz:) poza tym po drodze widzialam duzo fajnych fotek rzesek.
I jak to jest z tym dopelnianiem? Mi klientka mowila ze po dopelnieniu krocej jej sie trzymaja niz jak jej zalozylam swieze, czy to juz tak jest? czy ja cos zle zrobilam?
Agulusia no kobieto cuda tworzysz!! piekne, na prawdę jestem pod wrażeniem :)
Witam :]
Jestem zainteresowana kursem przedluznia rzes metoda 1:1.
Mieszkam niedaleko Monachium,chyba najlblizej byloby dla mnie gdzies w okolicach Wroclawia.
Moze ktoras z dziewczyn moglaby mnie przeszkolic:).
Czytam to forum i same milusinskie dziewczynki tutaj wiec wiare mam niezlomna,ze dobrze mi poradzicie :papa:
Czesc dziewczynki a o to moje dzielo z dzisiaj weszlo ok 150 rzesior na oko ;) no i fiolecik w kacikach ale nie duzo tak ok 10 szt na oko zeby tylko byl akcencik maly :) co sadzicie?
teraz widac wczesniej mi sie nie wgraly sorki ;)
Zdjęcia użytkownika Agnieszka Kwiatkowska | Facebook
sorki ze tak ale nie da sie wgrac tego ostatniego zdjecia tutaj ;( ma jakis niepoprawny format chyba..
nie piszemy post pod postem tylko używamy opcji "edytuj"/Emila
Agula, suuuuper, co za gescioch, a te fioleciko-rozowosci piekne
moniska, dzwon do swojego instruktora (dziewczyny zaplacilyscie, macie prawo dopytywac tego co obejmowalo szkolenie podstawowe, nie wstydzcie sie- no)
Instruktor powinien Cie nauczyc jak kleic platki a nie tylko tasmę a przede wszystkim polecic Ci materialy na ktorych bedzie Ci sie latwo pracowalo, jak sie nie ma doswiadczenia lepiej nie kombinowac z innymi materialami, bo kupisz i... nie bedziesz wiedziala co z tym zrobic
Co do kleju, nie wiem jaki masz zakladam, ze z SL a z niebieska zakrętka, wejdz na strone Sl i zobacz jak dlugi czas wiazania ma ten klej i.. odejmij od tego trzy tygodnie:skacze:, jesli piszą, ze klej trzyma 10 tygodni, to praktyce wiazanie klejowe trzyma 6,7 tygodni, po tym czasie klej "puszcza" i rzęsa syntetyczna zsuwa sie z naturalnej, (ta zasada nie dotyczy kleju dla alergików)
dlatego prawdopodobnie Twojej klientce pierwsze zaaplikowane rzęsy się zsuwają, przyczyną moze byc tez zbyt mala ilosc kleju, ktora starczyla "na troche" jednak po pewnym czasie klej mocno zastyga robi sie twardy i czesc lubi się wykruszyc, jak sie wykruszy pomimo tego, ze jeszcze powinien wg przepisu podanego powyzej trzymac, rzesa sie zsuwa
kurko dziekujeee kochana to sa naladniejsze rzesy, ktore dotychczas zrobilam ;) :):*:* kleilam te rzesy ponad 3h ale naprawde wyszli ich strasznie duuuzo klientka miala swoich baaaaaardzo duzo ;) na upartego moglabym jeszcze 15-20 wkleic ale czas nas gonil... wazne ze byla bardzo zadowolona i wroci do mnie juz na uzupelnienie bo sie umowilismy ;) robila tez pazurki i parafine u mnie w ten dzien. Takze dzien pieknosci :D :)
Agulaaa - pięknie robisz i dość szybko jak na tą ilość, superrr :ok:
Agula ślicznie :) naprawdę :)
Moniska kupilas naprawdopodobniej zwykle płatki kolagenowe dostępne nawt w Rossmanie i je trzeba okeić z góry...
Agulusia śliczne te rzęski :)
Dziekuje za odpowiedzi dziewczynki kochane jestecie. :) posiadam ultra plus z SL tam napisane jest 6-8tyg czyli 3-5 sie beda trzymac ? to co wtedy lepiej cale sciagnac i od nowa zalozyc? tylko wtedy to juz sie nie nazywa dopelnienie.. fakt masz racje zadzwonie do szkoleniowca po to ona jest:) chociaz odpowiedz edytki mi starczyla na tyle zeby jutro rano nakleic na nie tasne i zobaczymy jak sie beda trzymac.
moniska to juz wiem jakie to platki, welenki takie zostają, SL tez takie ma w ofercie.. niestety....
a ultra plus trzyma 5,6 tygodni, chyba, ze nawalisz duzo kleju na rzese to przetrzyma III wojne swiatową:D
a dopelnienie .. no coz.... mozna robic na okraglo tyle ze.. sciaga sie odrosniete rzesy, rzesa odrosnie zanim ultra plus zdazy puscic i tak ja trzeba wtedy sciagnac.
nie nie welenki one sa przezroczyste nie maja nic"na sobie" zelowe z wyciagiem np z zielonej herbaty i zamoczone sa w plynie. tzn. jesli chodzi o dopelnienie to dlatego jest tansze bo doklejamy mniej rzesek niz na poczatku, a jak bym miala sciagac i klasc od nowa to nie jest to dopelnienie chyba, ze Wy tak robicie? bo przeciez wiekszosc rzes jest juz odrosnieta.
agulaaa - świetna robota:cwaniak2:
a to dzisiejsza robotka oczko mojej szefowej ;)
13 i 11 mm grubosc 0,2 i 0,15 :)
moniska, ja nie wiem jak Ty, ale ja sciagam rzęsy z odrostem(jesli odrost ma więcej niz trzy milimetry) są oczywiscie dziewczyny, ktore tego nie robią i zostawiaja syntetyczne rzesy smętnie zwisające na koniuszku rzęsy naturalnej, wtedy nie tylko stylizacja bieerze w łeb, robi sie totalny balagan na oku, nie wiadomo, czy to kocie, czy casual, czy o co chodzilo stylistce:) oraz cierpi zdrowie rzęsy. Nie chodzi o to, aby przy dopelnieniu sciągac wszystkie rzęsy, ale te, ktore odrosly do tego sluzy remover i patyczki , ja sciągam bo dbam o swoje dobre imię i o rzesy dziewczyn.
A teraz usmiechnijcie się... :) kleić można w roznych warunkach:)
fota pierwsza-klientka przed
fota druga, klientka lezy, lewą ręką przytrzymuje moją Zośkę, w prawej ma grzechotkę, za nią ja i.. kleję to się nazywa stylizacja na.. niemowlaka:)
fota trzecia, wiadomo co
fota czwarta-wiadomo co
dzikakurabomba :D ja podobnie pazurki trzaskałam jak moja była takim maleństwem - klientki mi mała bawiły wolna reką lub nogą wózek popychały :D
Tak tez dzisiaj zrobilam:) niestety nie zrobilam za moim pierwszym dopelnieniem ale po pierwsze jeszcze sie ucze po drugie biore za to grosze, wiec mysle, ze mam prawo popelniac bledy:/: chociaz staram sie zawsze zeby bylo ladnie i zeby sie podobalo:ok:
---------- Dodano o godzinie 22:51 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:49 ----------
hahahahaha dobre, musze to kupleki powiedziec, ktora fatygowala dzisiaj specjalnie mame:P:P
---------- Dodano o godzinie 22:51 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:51 ----------
kumpeli znaczy sie:P
---------- Dodano o godzinie 22:56 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:51 ----------
Co do tych platkow, to bylo kiepskawo bo:
tasma sie nie chciala przykleic zjezdzala z nich bo one sa tekie sliskie
jak juz je ladnie polozylam to po jakims czasie zjezdzaly dosyc sporo wiec ciagle musialam poprawiac ale nikt nie mowil ze bedzie latwo:)
hyy zolzella paznokcie czasem tez tak obrabiamy, oczywiscie zalezy jaka klientka:) tylko w tym moim kiszkowatym i waskim krolestwie wozek nie wlezie, ale lezaczek bujaczek sie miesci.. pod stolem:D
Moniska ja wiem, ze sie uczysz, ja Cie nie atakuje, źle ze tak odebralas, ale jak zadałas mi takie pytanie to oczyma duszy zobaczyłam te wszystkie aplikacje a la wampirella z koltunem nieuczesanym na oczach, naprawde sie tego naogladalam, niektore dziewczyny przy dopelnieniu
a) nie sciagaja rzes odrosnietych
b) kleja jak popadnie i probuja dorownac dlugoscia nowych rzes do tych ktore odrosly czyli jak klientka miala wczesniej 11 tki i odrosly jej niektore o 2 mm to sie jej teraz klei 13 tki na nowych naturalnych, aby wyrownac:) szalony pomysl, ale na wlasne oczy widzialam:) wtedy stylizacja wyglada "za niczym"
c) najczesciej spotykany koszmar, tzw klejenie na odrost:czyli odrosnieta rzesa dluuuga niczym bicz do sado-maso i na tą sama rzese naturalna z ta odrosnieta syntetyczna naklejona khem.. świeza, wtedy nam sie robi piekna podwojna rzesa grubosci 0,4 i dlugosci.. nieprzyzwoitej:),
i tu znow sie klania instruktor moniska,jakos nie wierze w to, ze nie zapamietalas co do Ciebie mowila instruktorka na szkoleniu, gdy mowila o dopelnieniach, bardziej wierze w to, ze po prostu nie uzyskalas takiej informacji.
a co do płatków: weź dziewczyno kup sobie porządne jak chcesz to ja Ci kupię, a ty albo do mnie podskoczysz i odbierzesz, albo Ci wysle pocztą
no co Ty kurka wcale zle Cie nie odebralam, nie zezloscilam sie ani nic z tych rzeczy. tak to jest jak sie pisze i nie mozna do konca wyrazic swoich emocji:D fakt malo informacji uzyskalam na kursie, nawet aplikacji nie zrobilam do konca moze 1/4 bo lzawily mojej mamie strasznie oczy i ona swterdzila ze nie ma sensu przyklejac, teraz wydaje mi sie ze po prostu chciala miec wolne sobotnie popoludnie:/: wczesniej uzywalam tych platkow z SL i bylam zadowolona ale zobaczylam "okazje" na allegro, gdzie na zdjeciu platki nie wygladaja tak jak w rzeczywistosci i dzisiaj do nich pisalam zobaczymy czy uznaja reklamacje. Spokojnie nie bede fatygowala mlodej matki, tym bardziej, ze spacer dla mnie jest wskazany. no chyba ze masz w konkurencyjnej cenie tzn. mniej niz te 22 czy 23zl za 5sztuk i nie sprawi Ci to problemu to przybede w podskokach o tak ::skacze: hihihi
Sciagnelam sporo rzesek i uzylam tych samych dlugosci grubosci i profilu:)