nanami7 spodobały się te zielone pazurki to wrzucam stepik (kiedys mala_czarna robiła podobne pazurki i to one były inspiracją) :)
08-02-2010, 13:19
Agnieszka Praska
Odp: Krok po kroku
bialo czarne szpice
08-02-2010, 15:19
soffii25
kobieto z pazurem super te stepiki :kwiatek: wszystkie tutki bardzo mi się podobają, niektóre już widziałam niektóre nie ;) Niestety skończyły mi się podziękowania :/: więc mogę tylko tyle :kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek: a tu stepik mojej pracy ” GLAMOUR”, może komuś się przyda ;)
08-02-2010, 22:45
agnieszka-x
Dwa nowe stepiki.
Pierwszy białe kwiatki na granatowym tle.
Drugi kwiaty na tle czerwonym.
08-02-2010, 22:48
agnieszka-x
Drugi stepik.
09-02-2010, 10:04
KaMiLaC.
tutek może nie na czasie, ale akrylowe zdobienie można zastąpić bardziej pasującym pod dany okres czy święto :D pazurki robiłam na szybko, bo moja córcia koniecznie chciała MIkołaja :D
---------- Dodano o godzinie 10:04 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:59 ----------
PIPE - może nie są idealne, ale to mój pierwszy raz :) robiłam je jeszcze późnym latem i tak o nich zapomniałam :P
kpk walentynkowych:
1/robimy szkielecik na formie
2/wydluzamy plytke coverkiem i malujemy czerwonego frencha
3/dodajemy czerwony brokacik i zalewamy calosc clearem
4/odtluszczamy i pilujemy do odpowiedniej formy
5/farbka akrylowa malujemy wzorki i przyklejamy cyrkonie
6/wzorki akcentujemy farbka ze srebrnym brokatem i nablyszyczamy
15-02-2010, 18:29
rudi80
Golabek z zelu:
1/wycinamy z kartki golabka ktory posluzy za szablonik i obklejamy go tasma klejaca (potem latwiej odkleic zel)
2/bialym zelem robimy najpiewr kontury i do lampki
3/wypelniamy srodek bialym zelem
czynnosc 2 i 3 powtarzamy ok 4-5 razy az golabek nabierze odpowiedniej grubosci
4/odtluszczamy i pilnikiem wyrownujemy troszke plaszczyzne a frezarka boczki
na koniec jeszcze obrysowlam kontury srebrna farbka
zrobiłam Wam stepik do spiralki :D ale od razu pokazałam mini stepik do kwiatka z akrylu :) taki 2 w 1 :D mam nadzieję, że się przyda :)
opis:
Formę do przedłużania przycinamy do 3 i podkładamy pod standardowo przygotowanego pazurka (odpychamy i usuwamy wszystkie skorki i błonki z płytki,dokładnie matowimy,odpylamy,odtłuszczamy). Natomiast pod formę podkładamy słomkę i dajemy primer. Czerwonym akrylem rozpoczynamy przedłużanie dookoła słomki, a zakańczamy spiralkę takim małym zawijaskiem a'la szpic. Zaciskamy i usuwamy słomkę, nakładamy brokatowego akrylu i budujemy paznokcia akrylem clear. Opracowujemy frezarką z cienkim frezem, odpylamy, odtłuszczamy, robimy kwiatka i serduszka z akrylu, nabłyszczamy, nakładamy cyrkonie i gotowe! :D
2.Wyciety pasek przyklejamy wzorem do klejacej się części przeźroczystej formy
3.Szablon naklejamy na przedmiot o stożkowatym kształcie ( w moim przypadku jest to zakrętka od cienia do powiek ale moze być tez rączka pedzelka).
4.Przygotowujemy liquid, pedzelki do zdobienia, w moim przypadku akryl Majestic Silver
5.Na jedną z "łezek" nakladamy jeszcze dość plynny akryl, chwile czekamy....
6. W środku łezki robimy otworek np.sondą a następnie rozchylamy pędzlekiem akryl ku zewnętrznym ściankom łezki ( łezki musza do siebie dotykać alby tworzyły potem całość)
7. Po calkowitym wyschnieciu akrylu delikatnie podważamy azurek z formy i zdejmujemy z formy.
8. Przygotowujemy palca pod formę, brokaty w kolorze zieleni, ciemnego błękitu, turkusowe holo, zielono-niebieskie niteczki, żel uv. Tworzymy szkielet, na cienka warstwę zelu sypiemy fantazyjnie brokat i resztę ozdób i wkladamy do lampy na 3 min.
9. Budujemy szpic, opracowujemy
10. Nabłyszczamy pazurka
11. Doklejamy delikatnie ażur tak aby schowac koncówke szpica, nabłyszczamy całość, a do ażuru doklejamy cyrkonie ( ja o tym zapomnialam z wrazenia robiac na konkurs)
Formę, przedłużoną o ½ jajeczka, podkładamy pod standardowo przygotowanego pazurka (odpychamy i usuwamy wszystkie skorki i błonki z płytki, dokładnie matowimy, odpylamy, odtłuszczamy). Tworzymy żelowe szkielety, zaciskamy tunele i usuwamy szablony. Cieniujemy 2 koloru masy perłowej (jasna zieleń i biały perłowy), a środku zostawiamy wolną przestrzeń w kształcie kółeczka. Całość zalewamy żelem budując paznokcie, a następnie piłujemy i nadajemy ostateczny kształt. Ciemno zieloną farbką akrylową malujemy listki i różne „mazajki” naokoło kółeczka, a z połączonych akryli w kolorze żółtym i czerwonym robimy kwiatki. Akrylowe kwiatki i farbkowe listki obrysowujemy białą farbką, a na środku kwiatuszków umieszczamy maleńkie zielone cyrkonie. Nabłyszczamy paznokcie i gotowe.
Z akrylu clear tworzymy szkielety paznokci w kształcie EDGE. Zaczynając od wału paznokciowego cieniujemy jasno różowy akryl w stronę wolnego brzegu. Na końcówkę nakładamy romby lub folię opalizującą. Całość pokrywamy akrylem pink, a następnie akrylem clear budując krzywą. Piłujemy nadając ostateczny kształt. Z różowego i białego akrylu lepimy kwiatuszki, które obrysowujemy białą farbką. Białą farbką robimy również różne mazajki czy kreseczki i kropeczki. Ozdabiamy paznokcie cyrkonami, nabłyszczamy i gotowe.
I ja dzis po raz pierwszy robilam Edge i zrobilam do tego tutka. Nie sa perfekt, ale jak na pierwszy raz to chyba nie tak zle.
22-02-2010, 22:17
agnieszka-x
Wiosna juz na pazurkach. Fuksja.
23-02-2010, 11:56
soffii25
Natalia super edzie :) Agato ;) piękne kwiatki wymalowałaś :D
wstawiam stepik pazurków Bollywood, jak już pisałam wcześniej nic specjalnego, trochę stare, ale może na coś się przyda ;)
opisów nie wstawiam, bo chyba wszystko jest jasne :D