No właśnie dziewczyny czy któraś z was miała może ten z MODENY? Bo jestem ciekawa :) chce zakupić sobie jakiś do nablyszczania akrylków i właśnie nie wiem
Printable View
No właśnie dziewczyny czy któraś z was miała może ten z MODENY? Bo jestem ciekawa :) chce zakupić sobie jakiś do nablyszczania akrylków i właśnie nie wiem
ja mam żel nabłyszczający z modeny i polecam :) dobrze się utwardza, dłuuuuugo błyszczy (w zasadzie póki go nie spiłuje przy uzupełnieniu) :D
dla pewności 2 minutki w lampie :) musze na sobie spróbować minute (z zegarkiem w ręku bo mam prehistoryczną lampę haha)
A mnie ten nablyszczacz z modeny peka jak szalony;( na paznokciu robi sie normalnie zbita szyba i najgorsze jest to ze warstwy pod spodem tez pekaja.Babeczka ze sklepu pwoedziala mi ze za grubo go nakladam, ale z quick finishami roznych firm pracuje nie od dzis i nigdy mi sie nic takiego nie dzialo :huh:
goszacz jeżeli pękają ci warstwy pod spodem to musi być coś z masą pod nablyszczaczem (nie wiem czy żel czy akryl) gdyby nabłyszczacz sam w sobie pękał to nie naruszyłby warstw pod spodem. A jakim materiałem budowałaś pazura?? może coś zmieniłaś?
mi się jeszcze ani razu nie zdarzyło żeby pękł..a niektóre klientki solidnie wystawiają pazurki na ciężką próbę :D moje zresztą też łatwo nie mają :D
Ja również słyszałam że pękanie może być spowodowane nakładaniem zbyt grubej warstwy nablyszczacza. Więc może następnym razem spróbuj nałożyć go cieniej i wtedy sama zobaczysz
Dziewczyny mam problem z żelem nabłyszczającym, czasami niektóre paznokcie nie błyszczą. Trzymam zawsze 5 minut pazurki w lampce i mimo to tak się dzieje.
Czasami też tak jakby kurczy się przy końcu paznokcia, jak bym dała za mało żelu.I w związku z tym na końcu też nie błyszczy.Używam gloss z SPN wymagający przemywania cleanerem. Nie wiem co sie dzieje. Proszę o pomoc!!!
Może macie jakiś wypróbowany super żel nabłyszczający i szybko utwardzający?
hmmm 5 minut to świat i ludzie...może jakiś trefny się trafił? dziewczyny polecają tu wiele nabłyszczaczy. Mi osobiście pasuje Modena :)
Ja mialam fikusa, mialam naico,mialam DR, a teraz mam alle pazury(zlotko87 mi kupila) i tez dobrze.
ja bym wiola na Twoim miejscu zainwestowala w taki, ktorego nie trzeba przemywac, szybciej hignieczniej i jakos tak.. nie wiem,... lepiej
Emilko B, pazurki budowalam rowniez zelkami z modeny-konkretnie clearem jednofazowym, bialym do frencha i coverem.I popekalo az do naturalnej plytki-zwlaszcza na brzegach wolnego brzegu(po boku paznokcia)Teraz probowalam dac naprawde baaaardzo cienka warstwe-prawie jak bonder i zobaczymy co z tego wyniknie.
a ja uzywam do nablyszczania margoo zel finish w pedzelku i naprawde jest dobry jak dla mnie i tani.
goszacz to ja nie wiem...robiłam mojej mamie żelami z modeny i było k, nic nie pękało hmmmm a nabłyszczacza ciągle używam i jest ok :) może z boku pazurka dałąś za mało masy i popękało wszystko? a masz może fotkę tych pazurków??
Emilia B. dzięki za odp. możesz mi napisać gdzie kupujesz ten żel z Modeny?
a bezpośrednio od nich http://www.modenanails.pl/index.html :)
O! Ja też ostatnio kupiłam nabłyszczacz z Modeny i już nie mogę doczekać się aż go wypróbuję- cieszy mnie, że Emilka tak go chwali :) Jutro go wypróbuję na sis :):):)
Emilka Dziękuje za odpowiedz. Zaraz go zamawiam:D A czy można go nakładać na lakier i na farbki akrylowe?
na farbki jak najbardziej, na odrobinę lakieru też, ale jak pomalujesz całego pazurka lakierem to jak lakier zacznie schodzić to razem z nabłyszczaczem :)
Zarowki sa bardzo wazne. Ja wymieniam je co 4 miesiace.Mysle ze to taki optymalny czas dla zwyklych zarowek. Nie wiem jak to sie ma do tych lepszych zarowek phillipsa czy sylviani(czy jakos tak):P
Ja mam ten od Dobrej Rady, ale nie jestem zadowolona. Owszem na początku był nawet w miarę, a;e teraz kolejne opakowanie jest do bani. Utwardzam 3 minuty i to nic nie daje. Jedna pazury są ładnie nabłyszczone, a inne wcale. A i mam taki problem, dziś robiłam pazurki brokatowe. Szkielet i budowa Superbudującym od Dobrej Rady, chciałam nabłyszczyć jednofazówka z Golden Nails, ale się nie utwardziła . Yyy no lampę mam nowa kupiona w połowie września , używam 4 razy w miesiącu, więc to nie żarówki. Co może być nie tak? :placz:
Sztynka wiesz ze nie ma znaczenia czy zarowki sa czesto uzywane, a ile leza. Byc moze juz przed zakupem nie byly "najswiezsze". Ja jednak obstaiam zarowki:(