-
Odp: Podchodzenie powietrza pod paznokieć
Do odtłuszczania płytki może być aceton, do odtłuszczania opracowanego pazura i do zmywania warstwy dyspersyjnej - jakikolwiek alkohol, (etanol, izopropanol).
Ja używam mieszanki etanolu i acetonu - również na akryl.
Bez przesady przejechanie po pazurze na pewno go nie odmoczy.
-
aha..... tylko co ja tu w tej dziurze dostane??
-
http://forum.wzorki.info/sprzet-do-p...-pomocy-2.html
---------- Dodano o godzinie 22:12 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:12 ----------
post drugi agulusi:)
-
coralick jak juz nic nie dostaniesz to lec do apteki po spirytus :D tez dobrze dziala, wazne zeby szybko wysychał prep do odtłuszczania, potem primer juz na wyschniety odtluszczacz. moj bankowy zestaw to dehydrator-primer i clear z ra ;)
-
Jade acetonem mozna przemywac plytke...Agulusi chodzilo o zmywacz...A w zmywaczu sa takze dodatkowe substancje nawilzajace :). Sam aceton tego nie posada :)
-
nie wiem ktory post agulusi:)??
zastanawiam sie czy chusteczki do przemywania szkiel i okularow by byly dobre??
-
Coralick - nie kombinuj, dobra? :)
-
ale jak ja im tutaj powiem o spitytusie salicylowym to nie beda wiedziec ze cos takiego w ogole istnieje. oni sa 100 lat za murzynami... :(
-
Salicylowy zbyt mocno wysusza naskórek,
wódki kup, no, spirytusu - z bazaru od rumunów albo ruskich ;)
-
pojde do apteki jutro i popytam. moze znajde etylowy. a jak nie to zapytam o chusteczki nasaczane alkoholem. znalazlam isopropyl w jakims chemicznym ale nie wiem czy nie bedzie za silny. jakie to ma miec stezenie?
-
Izopropanol - może być, rozcieńczysz sobie wodą.
-
-
Cytat:
Napisał
coralick
aha..... tylko co ja tu w tej dziurze dostane??
A nie możesz zamówić w jakiejś hurtowni internetowej?
-
moge tylko zanim to dostane to uschne :D:D
-
Paczki np. od DR dochodzą ekspresowo :)
A skąd jesteś?
-
Irlandia... DR odpada. zagraniczne zamowienia powyzej 200zl!!
-
No faktycznie... A tam u Was nie masz hurtowni ani nic? Nie orientuję się w zagranicznych sklepach :) A może ebay albo tamtejsze sklepy internetowe?
A jak nie i ten izopropanol dobry ;)
-
W okolicy sa w sumie dwie hurtownie w ktorych moge kupowac z racji nieposiadania papierka :) ale tam sa cleanery a ja chce po prostu zwykly plyn, etanol, cokolwiek... cleaner wcale nie jest taki chwalony. ebay i owszem ale to tez czekanie, a ja jestem raptus i musze miec wszystko na juz:skacze:
jest tu "hurtownia" szumnie powiedziane:wow::wow: z polskimi alle i sf i co tam jeszcze ale wybor raczej kiepski, no bo co mozna dostac w "hurtowni" 1,5 metra na 2??
dobra... dosc offtopu:D dzieki w kazdym razie za pomoc, nie mam juz ptaszkow :)
-
przecież etanol to zwykły alkohol przeznaczony do picia ogólnie rzecz biorąc..
-
coralik a moze ktos z polski Ci zamowi z DR i wysle Ci to do irlandi??najszybciej byloby jkaby zrobila to osoba ktora hurtownie ma pod nosem
-
Cleaner to nic innego jak izopropanol z wodą, czasem barwnikiem i jakimś aromatem. Nic nie zamawiaj z żadnej Polski tylko spirytus kup - zwykły etanol, nawet skażony - tylko go czasem nie pij. Albo ten izopropanol ze zwykłego chemicznego - rozcieńcz tak na oko 60-70% i 30% wody. Możesz też dodać trochę acetonu.
-
-
Aliz ja nie pije to nie wiem :D ha ha ha:leze:
Nie chce zamawiac. Chce isc i kupic poprostu, zeby miec do tego dostep w razie tego jak wyjdzie. Zamawianie z hurtowni w Polsce mi sie nie oplaca, za przesylke zaplace wiecej niz za cleaner. Kupie flache i po sprawie:haha::haha: Maz tez niepijacy wiec nikt mi nie wykonczy za plecami:skacze::skacze:
Cleaner moge kupic bez problemu tutaj. Spokojnie kupie go w kilku miejscach, ale ja wlasnie chce ten zwyklly nic nie czarowany zmywacz warstwy dyspersyjnej i pylku z akrylu.
-
Ja właśnie mam problem z podchodzącym powietrzem już po kilku dniach od zrobienia paznokci i nie wiem jak temu zaradzić. Podejrzewam, że to przez to, że często zdarza mi się, że żel spływa mi na wały boczne paznokcie i nie potrafię sobie z tym poradzić:( Używałam różnych żeli, zazwyczaj średnio-gęstych. Najczęściej pracuję na żelach od dobrej rady. Czy macie może jakies wskazówki jak sobie poradzić z tymi moimi defektami? czy może bardzo gęsty żel załatwki sprawę czy ja coś źle robię podczas nakładania że on mi tak na boki zawsze spływa...? załączam zdjęcie gdzie na serdecznym palcu widać jak to wygląda już kilka dni po stylizacji.
-
tez mialam taki problem i zakupilam sobie super gescioch zel i juz problemu nie ma .;)