ale super ze tak sie wszystko układa ! :)
Printable View
ale super ze tak sie wszystko układa ! :)
Wygląda na to, że żeby mieć własny salon wystarczy mieć dobre chęci! No i pieniądze oczywiście... Bo reszta to widać nie problem. Chyba, że to Twój urok osobisty sprawia, że wszyscy Ci pomagają ;-) Powodzenia i ogromne gratulacje!!!!
Dzięki moje drogie. Chyba za dobrze szło, bo właśnie się schody zaczynają. Nie mam mebli, a miały być w tym tygodniu;(. Fotel, który sobie wybrałam będzie dopiero w przyszłym tygodniu, a całość mam dostać pod koniec przyszłego tygodnia. Najgorsze jest to, że na 30.01 mam trzy klientki na makijaż i jedną na paznokcie, a nie mam na czym robić:(.
zapewne dyskutowałaś już z różnymi osobami z miejsc z których zamawiałaś?:( a może wstaw na ten dzień meble których do tej pory używałas?
gratuluję salonu patronackiego :* wiem że chciało by się zacząć pracować w wymarzonych warunkach ale mebelki to nie taki problem :* do tej pory pracowałaś bez nich więc napewno dasz sobie radę i te parę dni dłużej :* nie martw się...
kochana czego ja sie dowiaduje!! kurnia ale mnie tu dlugo nie bylo!! GRATULACJE Iwonko!! :*
No nie da się na tych, na których do tej pory robiłam, bo to moje domowe, a klientki są umówione do salonu, bo również będą czesane przez fryzjerkę. I dlatego mam taki problem:(. Makijaż jeszcze jakoś zrobię na fotelu fryzjerskim, ale co z paznokciami?? Mam nadzieję, że jednak wszystko dojdzie na czas:porazka:.
może coś niedrogiego zastępczego? np ja sama nie mam manikiurowego orzeszka, tylko spore szklane biurko oryginalnie do komputera przeznaczone:)
Asiu ja już wpłaciłam zadatek na ten sprzęt, więc nie opłaca mi się kupować nic na jeden dzień. W razie czego będę męczyła tatę, aby mi coś skombinował, bo blisko salonu mieszka.
ok:) życze powodzenia żeby wszystko poszlo po twojej mysli:)
no to masz problem... trzeba mieć nadzieję że mebelki dotrą na czas ale jeśli nie to będziesz musiała jakiś stolik i dwa krzesła od taty zabrać... (nawet kuchenne jeśli trzeba) klientki powinny zrozumieć że to tymczasowa niewygoda a wrócą napewno bo będą się cudownie czuły jak zobaczą co wyczarowałaś...
Kochane jesteście:*, dzięki za pocieszenie. Już z tatą rozmawiałam i w razie czego wstawimy stolik i krzesła. W środę mam mieć jeszcze szkolenie i chyba będę musiała się z kobitką umówić w siedzibie firmy, bo miało być u mnie w salonie, ale w tej sytuacji to chyba na podłodze hi hi:P
Iwonko gratuluje salonu patronackiego:brawa: mam nadzieję, że uda się załatwić coś tymczasowego do czasu az mebelki dotrą:)
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie miłe słowa:*:*:*.
To już ostatni mój wpis w tym temacie.
Wyposażenie dotarło na czas i zdążyłam się rozpakować ze swoimi manelami:hura:.
W sobotę miałam ruch jak w piekarni taki, że nawet nie miałam kiedy zjeść.
Dzisiaj byłam na giełdzie i kupiłam jeszcze jeden mebel, na którym mi bardzo zależało, a mianowicie fotel w stylu ludwikowskim:jupi:. Jest wspaniały, a każda klientka w czasie zabiegów na dłonie, lub przy przedłużaniu poczuje się jak królowa.
Jutro zamieszczę zdjęcia w odpowiednim do tego temacie:).
Dziewczyny potrzebuję podstawowego kosztorysu na początek.(do salonu kosmetycznego)
Ceny sprzętu typu fotel, mikro., autoklaw itp. można znaleźć w internecie.
Nie mam jednak pojęcia ile wyniosą mnie kosmetyki i jakie i ile potrzebuję ich na początek. Muszę mieć jakiś ogólny zarys, żeby wiedzieć jakie koszty mnie czekają.
Maseczki, lakiery, cienie, pudry, henna i nie wiem nawet co jeszcze potrzebuję. Na szkoleniu dowiem się więcej, ale czy mogłybyście napisać jaki to jest koszt na początek. Bardzo, bardzo, bardzo proszę:help:
I jakie urządzenia są niezbędne na początek.
Mozesz zapytać Chanti, ona otworzyla to bedzie wiedzieć coś nie coś ;) http://forum.wzorki.info/wlasny-gabi...-po-kroku.html
Ale z tego co patrzyłam po zdjęciach to Chanti ma fryzjerstwo i pazurki, a ja się nie sprecyzowałam ja chcę zabiegi kosmetyczne na twarz i ciało + pazurki + wizaż
no kochana jako podstawe musisz miec d'arsonwala , mikrodermabrazje , fajnie by bylo kawitacje ... jonoforeza, galwan ( ale w sumie od tego sie odchodzi w gabinetach ) lampa lupa 100 % , wapozon , pogrzewacz do wosku , parafiny ... dwie lampy uv by sie przydaly , dobre pedzle do makijazu , lustro do makijazu duze... dobry fotel do make upu ( zeby sie podnosil na dogodna ci wysokosc , moze byc taki stolek barowy ... doskonaly do tego ) a co do kosmetykow to musisz wiedziec jaka chcesz firme i wtedy sobie zerknac na ceny ... a co do ilosci to musisz miec cos dla kazdej cery to wiadomo....
czyli podstawa jeśli chodzi o twarz to d'arsonwal , mikrodermabrazja, wapozon, kawitacje
a jonof. i galwan odpuścić sobie?
jak zrobiłam sobie rozliczenie:kawa:, urządzenia włącznie ze sterylizatorem, kosmetyki, narzędzia, drobiazgi typu waciki to wychodzi mi na dzień dobry jakieś 20 tys. a gdzie jeszcze szafki, łazienki ogólnie remont, ja piernicze. Porywam się z motyką na słońce, ale mam nadzieję że się jakoś dodziobię, idę walczyć dalej z tymi wiatrakami :szabelka:
wszystko zalezy od tego jakiej firmy chcesz miec sprzet i umeblowanie...tanszym kosztem pełne wyposarzenie ok
30- 40 tys. a tym drozszym nawet i 200-300 tys... pomagałam przy otwieraniu spa weelnes,s wiec mniej wiecej orientuje sie co i ile ...tyle ze tu ty bedziesz decydowac na co sobie mozesz pozwolic...ciezko odpowiedziec na twoje pytanie nie wiedzac ile chcesz przeznaczyc ..:)moge odpowiedziec ogolnikowo oraz jak chcesz na pw moge przesłac kilka linkow firm z art.kosmetycznymi oraz wyposarzeniem...:)
zerknij także tu:
http://forum.wzorki.info/zabiegi-kos...mo-cie-mi.html
najlepiej kupic sobie tzw "kombajn" urzadzenie wielofunkcyjne ..:) np.GIOVANNI
ACTIV: paznokcie, tipsy, sprzęt kosmetyczny - szkolenia, sklep, hurtownia
DOBRĄ kolorówke ma min.firma kryolanKRYOLAN Professional Make-up... z tych salonowych(szczegolnie podkłady..super kryjace)...jezeli chodzi o cienie osobiscie polecałabym inglota...niektore salony na nim pracuja... niby sklepowy ale jak dla mnie i nie tylko jeden z lepszych...
Dziękuję dziewczyny ślicznie za wszystkie odpowiedzi. Jak na początek to SPA to dla mnie za wiele, pedi. będę miała uzależnione od wielkości lokalu. A kombajnu trochę się boję, że jak mi coś wysiądzie to wtedy zostaje bez wszystkiego. Normalnie zawrót głowy. Idę dzisiaj zobaczyć lokal.
w kombajnie mozesz wyciagac poszczegolne elementy..sa ułozone "półkowo"...gdyby dane urzadzenie sie zepsóło...gorzej jak by poszło w ogólnej czesci cos..., wg mnie super rzecz.. oszczednosc miejscca i kasy...:)
o nie wiedziałam że można wyciągać poszczególne elementy, trzeba się zastanowić nad kombajnem, dziękuję ślicznie za porady, wszystkie mi się bardzo przydadzą