Odp: Frezarka- nie taki diabeł straszny...
Wypróbowałam frezarkę! To jest cudowne urządzenie! Ściągnęłam masę w zaledwie godzinkę, a to za pierwszym razem, potem będzie pewniej jeszcze szybciej. Ściągałam tym kapturkiem ściernym. Faktycznie czasem zapiekło, jak za długo trzymałam w tym samym miejscu. Trochę sobie skórki pozacinałam, no ale to był w końcu pierwszy raz.
Dziewczynki, czy tym karbidowym frezem mniej piecze, jak się człowiek zagapi?
Cytat:
Napisał
silverghost
Wypróbowałam frezarkę! To jest cudowne urządzenie! Ściągnęłam masę w zaledwie godzinkę, a to za pierwszym razem, potem będzie pewniej jeszcze szybciej. Ściągałam tym kapturkiem ściernym. Faktycznie czasem zapiekło, jak za długo trzymałam w tym samym miejscu. Trochę sobie skórki pozacinałam, no ale to był w końcu pierwszy raz.
Dziewczynki, czy tym karbidowym frezem mniej piecze, jak się człowiek zagapi?
Silver ja dzis EDGE akrylowe karbidem ściągałam sobie 20 min!!! nie piecze i szczerze go polecam!! :ok:
Dzięki! Kupiłabym sobie od razu, tylko że jednego frezu w necie kupować się nie opłaca, bo drugie tyle za przesyłkę zaśpiewają. Pomyślę :D
ja sciagam akryle w 15-20 minut frezem karbidowym, super sprawa!! :)
A ja uzywam kaputrków sciernych i tyz dobrze. Nakładam na frez-walec i jade z koksem .Moge je sobie po kazdej lasce wymienic, mój czas sciagania materiału, tak jak u dziewczyn około 20 minut. W zwiazku z tym często jest tak, że nie bawię się z odnową, tylko mogę zrobić pazurki od nowa(nie znoszę odnowy:P. Mam JD-700, którą czasem trzeba kopnąć, bo to chinski badziew, ale co miało się w niej już zepsuć to już się zepsuło i jest dobrze( tuśka np nagwintowywała mi gwint w środku, bo się wyrobił, a robiła to frezem-to był szał). Pedał nie działa. Na Wysokich obrotach huczy jak nrdowski trabant,a na maksymalnych gwiżdze jak jodłujący facet z Bawarii,ale i tak ją ubóstwiam, bo oprócz zdejmowania materiału swietnie usuwa wszystkie skory i błonki(ja do tego uzywam kulki):) Jednym slowem frezarka rulez;)
dziewczyny chce kupic frezarke w miare tania a zeby byla w miare tez dobra ale kompletnie nie wiem jaka... takie lepsze to zaraz 1000 zl kosztuja :/ a mnie niestety nie stac jeszcze nie mam tyle klientek zeby uzbierac na nia... pomocy!
ja mam JD 500 i sobie chwalę :) dokupiłam frezy karbidowe i jest spoko :good: nie jest drogą frezarką i dla początkujących myślę w sam raz :)
Kurka hehe jaki opis sprzętu :D i popieram - frezarka rulezzz :ok:
Ja zdejmuje tez frezem karbidowym, ale mi okolo godzinki schodzi!! Jak Wy to robicie, ze tak szybko? Na wysokich obrotach? Ja sie boje, ze bedzie klientke parzylo. Prosze poradzcie, bo jak mam klientke, ktora chce wszystko nowe to schodzi mi 3 godziny!! :(
Iza ja obroty mam średnie :) tylko jak ściagasz mase to musisz robic to długimi pojedynczymi ruchami :) tzn do miejsca odrostu przykładasz frez i dlugim ruchem ciagniesz do konca wolnego brzegu dociskajac frez do masy :) robiac tak nie ma mowy o pieczeniu, bo pojedynczymi ruchami nie bedziesz dlugo pilowac w jednym miejscu :) a jak wiesz pieczenie bierze sie wlasnie stad :) nie mozesz frezem jezdzic po paznokciu w ta i spowrotem :) musza to byc zdecydowane dlugie i pojedyncze ruchy frezarka :)
Ja, podobnie jak Kamilka, mam JD500. Jest niedroga i dla początkującej pazurkomaniaczki świetna - takie jest moje zdanie :) Nie oddałabym jej za skarby, a kosztowała 222 zł :) Co prawda była wtedy na promocji, ale teraz w sklepiku, gdzie kupowałam jest za 259,01 zł :) Także uważam, że też nie tragicznie :)
Hej laseczki zastanawiam sie naqd frezarką do mojego gabinetu ale chcialam cos troche lepszego myslalam o marathon lux co o niej myslicie?? pracuje ktos na niej?? pozdrawiam:)
Cytat:
Napisał
goslava
ja sciagam akryle w 15-20 minut frezem karbidowym, super sprawa!! :)
Goslava jakim frezem kochana Ci tak idzie w mig :D
moge prosić o jakiś link ^_^
jeśli można wtrącić... anikolku, generalnie każda większa karbidówka będzie dobra. ja mam stożek (mocny i słaby) i walec-słaby i w sumie wszystkimi dobrze sie ściąga... aczkolwiek zauważyłam że najwięcej korzystam z mocnego stożka, nawet przy ściąganiu masy przy samym naturalnym paznokciu:)
dobre będą 1,2,3,6 i 10 z Imageshack - p1030446f.jpg
waszczurku wtrącaj się ile chcesz :skacze:
ja mam nr 1 i nie ściąga żelu wcale a wcale :( ani drgnie :/: kwiatki akrylowe mi ściąga w sekundę ale gdy próbuję ściągać żel nic nie idzie ;(myślałam z początku ż eto moja wina że za słabo przyciskam do masy ale wypróbowałam już wszelakie sposoby i nic. Czy jest to możliwe że mam za twardy żel?? Zgłupiałam dosłownie :wow: na frezarce pracuję już rok więc wiem z czym się chleb je :P ale to jest dla mnie porażka, dlatego szukam cudownego środka(czyt. genialnego szybkościągającego karbida) :skacze: cena się nie liczy!
kupilam se frezarke...ciekawe jak bedzie sie sprawdzac w rzeczywistosci ;)
anikol ja mam właśnie 1. do ściągania masy... A próbowałaś zmienić kierunek obrotu frezarki? Dziewczyny wcześniej to tłumaczyły.
Cytat:
Napisał
anikol
waszczurku wtrącaj się ile chcesz :skacze:
ja mam nr 1 i nie ściąga żelu wcale a wcale :( ani drgnie :/: kwiatki akrylowe mi ściąga w sekundę ale gdy próbuję ściągać żel nic nie idzie ;(myślałam z początku ż eto moja wina że za słabo przyciskam do masy ale wypróbowałam już wszelakie sposoby i nic. Czy jest to możliwe że mam za twardy żel?? Zgłupiałam dosłownie :wow: na frezarce pracuję już rok więc wiem z czym się chleb je :P ale to jest dla mnie porażka, dlatego szukam cudownego środka(czyt. genialnego szybkościągającego karbida) :skacze: cena się nie liczy!
Może ten frez jest do d...??Bo to nie możliwe abys miała za twardy żel,wtedy to beton :skacze: Dlatego ja ma frez na który nakładam kapturek i się nie martwie :P
nawet jak byś nie miała obrotów w dobra stronę to by ci ściągneło albo za małą szybkość dajesz.
anikolku, może masz ten słaby frez karbidowy??
mocna to są te co mają duże wysokie i rzadko rozłożone ząbki,
a słabe to te co mają maleńkie i gęsto upakowane ząbki
Cytat:
Napisał
woszczur
anikolku, może masz ten słaby frez karbidowy??
mocna to są te co mają duże wysokie i rzadko rozłożone ząbki,
a słabe to te co mają maleńkie i gęsto upakowane ząbki
właśnie jest mocny, prędkość dobra, kierunek prawidłowy :/: chyba faktycznie to jakiś kicz ;(
ja chcę porządnego karbidaaaaaaaaaaaaaaa :beee:
aniklku kochany
ja mam i bardzo sobie chwale z dwóch źródeł
jednego karbida mam ze sklepu stacjinarnego ARStyle w czestochowei ale mże na stronie znajdziesz albo przez telefon bedzie sie dało kupić
link: Sklep
i mam 2 karbidziochy z netowego sklepu emiga też bardzo dobre są
link: Emiga - ozdoby do paznokci
pozdrawiam :)
Cytat:
Napisał
anikol
mjyślę że sie nada ... choć pewna nie jestem, ząbki ma dość głebokie więc powieniem być w porządku:)
przejże sobie również ofertę tego sklepu :)
ja do ściągania masy akrylowej miałam nakładkę na frez taki walec pokryty papierem ściernym cos jak pilnik tylko troszkę szybciej można spiłować :)
Wczoraj miałam pierwszy raz frezarke w ręku jak mnie Iza zawołała żebym jej pazury ściągnęła :lol:
po drodze Emi ostrzegała, że lepiej nie bo ona już widzi żadzę mordu w moich oczach no ale cóż... było za późno :D
Ogolnie fajnie sie robi tylko ja nie przyzwyczajona do takiego szybkiego ściągania :D:D