-
Odp: Decoupage
Jestem w szoku :D Ten sposób jest świetny ;) na dniach wydrukuje sobie kilka wzorków i popróbuje ;) Jak coś wyjdzie, to się pochwalę :)
A tak też pomyślałam, że można poszukać inspiracji przeglądając wzory tatuaży :)
Znalazłam kilka, które wpadły mi w oko i dorzucam jako załączniki ;) Może i którejś z Was się spodoba..
-
:good: Dokładnie, te motywy na tatuaże są świetne, niektóre z tych co wcześniej proponowałam też zaczerpnęłam z propozycji na tatuaże :D
Powodzenia i czekam na fotki :piatka:
-
Mam pytanie .Czy ta metoda z serwetkami ,to tylko do żeli ?? Czy można też w akrylu ??
-
można można, spokojnie wtapiaj, tylko po prostu akryl wyrównaj i żeby był dostastecznie mokry
-
A ja wpierw nakładam akryl, a później cieniutką warstwę żelu i na to chusteczkę ;) Wtedy pięknie się lepi :D
-
a próbował ktoś może z taką folią przezroczystą do druku !!! FOLIA DO DRUKARKI ATRAMENTOWEJ !!!!! (758755633) - Aukcje internetowe Allegro ? Taką jak się wyświetlało na zajęciach np. slajdy czy jak to się nazywa. Teraz są rzutniki to może rzadziej się używa. My na tym ściągi drukowaliśmi żeby nie było widać jak się na ławkę położy. Arkusz A4 kosztuje ok 1,5zł w papierniczym i z jednej strony jest ona chropowata, z drugiej gładka więc chyba trzebaby było zmatowić. Próbował ktoś czy żel nie odpada od niej? Byłoby to lepsze rozwiązanie od lepiącej się chusteczki i kolorki wyraźne. muszę na mamie przetestować :P
-
Hersa to ja czekam na efekty:] Ciekawy pomysł ;)
-
hersa a ona nie jest twarda? jedyna z jaką się spotkałam tego typu folia jest twarda i ciężej ją wtopić od chusteczki. mi na razie najładniej wychodzą na 1 warstwie 2 warstwowych serwetek z globiego
-
a ja muszę powiedzieć że próbowałam jakiś czas temu i kompletnie mi to nie wyszło... Wzorka nie było widać po prostu masakra...
-
spróbuj na innego rodzaju chusteczce oraz z innym wzorkiem, ja też mam tak, że czasem ładnie wychodzi a czasem nie
-
Widziałam pazurki zrobione tą metodą :) i muszę przyznać robią wrażenie, nie próbowałam sama tego zrobić :D i mam głupie pytanie :( czy do tej metody potzreba jakiegoś rodzaju serwetek? czy mogą być zwykłe?? :D
-
to zależy na jakich najlepiej ci wydrukuje. mi na razie najbardziej się podoba na serwetkach z globiego 2 warstwowych (tylko je rozdzielam)
-
aha, dziękuję :) popróbuje zobacze
-
ja robię na chusteczkach higienicznych :D
-
-
-
ja niestety nie mam w gotowej kompozycji, tu rzucone na tipsa bez żadnych upięknień
-
ja też drukowałam na higienicznych i wyfrukowały się niby ładnie jak jak przykleiłam to okropność wzorka nie było widać a paznokieć zrobił się siwy ;/
-
powiedzcie mi czy na chusteczkach drukujecie jakas specjalna drukarka czy zwykla??probowalam u znajomej na lexmarku i nie wyszlo:(....
-
ja drukowałam na zwykłej i było ok, no może z początku trochę chusteczkę mi wkręcało :D
-
wiem ze to tez kwestia dobrego doklejenia chusteczki.... ale nie chcialo nic drukowac tusz sie rozlewal na niej:(....a przyklejacie cała chusteczke czy tylko 1 warstwe??:D
-
jedną warstwę, ja na atramentowej zwykłej, bo na laserowej okropnie piksele wychodziły. teraz chcę sprobować na takich kwadratowych cienkich serwetkach
-
a ja chusteczke prtzyklejam tylko od gory i dolu, i to cala , po wydrukowaniu dopiero oddzielam warstwy ;P
-
slicznie to wyglada,ja nigdy nie probowslam
-
Kasiui to na co czekasz bier sie do roboty :D trudne to to ie jest na szczescie :D