próbuj próbuj, a przekonasz się, że forma jest o wiele lepsza od tipsa, wybierając tipsy utrudniasz sobie życie, wiele dziewczyn ci to tu powie, ja cię zachęcam do przedłużania na formie:)
Printable View
próbuj próbuj, a przekonasz się, że forma jest o wiele lepsza od tipsa, wybierając tipsy utrudniasz sobie życie, wiele dziewczyn ci to tu powie, ja cię zachęcam do przedłużania na formie:)
hehe malinowa mam takie samo zdanie ;)
ja nawet wizualnie widze ze formy sa wygodniejsze i napewno robiac na tipsach dokladam sobie pracy bo wiem ile mi czasu schodzi zeby odpowiedzio dobrac tipsa skrocic opilowac no ale napewno sprobuje :) ;)
czornula radzę ci to samo co dziewczyny , ja też zapierałam się że nigdy na szablonie tylko na tipsie będę robić ale spróbowałam i moje tipsy leżą w pudełeczku juz jakiś czas i wcale ich nie używam, skończył się problem z różną długością coverka na tipsie nie masz żadnej miarki i wychodzą jak chcą, na prawdę polecam na poxczątku jest ciężko ale potem pysznie po prostu :)
Dziewczyny gdzie lub kto mnie nauczy dobrze pracy z szablonami, chodzi o doszkolenie, najlepiej na SPN, mogę miec swoje produkty żeby wyszło mniej za szkolenie.
Normalnie kosztuje 300zł a jak dla mnie to troche dużo.
Bede wdzieczna za pomoc.
Okolice Wawy lub sama Wawa.
przekonalyscie mnie kochane jutro jeden bo jeden pazurek ale bedzie robiony na formie bo mam jeszcze maly odrost ale za bardzo mnie nakrecilyscie i chce sprobowac;p
to do dzieła czornula i napisz jak ci się robiła na formie
po zmarnowanych 20 formach i wscieklosci siegajacej wrzenia wulkanu sobie odpuscilam a spilowalam stare opazurki wiec musialam je zrobic na tipsie buuuuu :placz:;(:wstydek::wstydek::wstydek:
a co ci nie wychodziło? z czym miałeś największy problem?
podlozyc forme podlozylam ( wydawalo mi sie ze dobrze ) :skacze: noale jak ja chcialam sciagnac to schodzil tez zel i tak w kolko no i niestety nerowo mnei trafic chcialo i dalam sobie spokoj ;p mi chyab tak jak jakiemus matolkowi trzeba zdjecie po zdjeciu kroczek po kroczku ;p a takiego czego nei znalalzam ale nie mowie ze to jest moje ostatnie starcie co to to nie ;):kwiatek:
Moglas wstawic foteczki. Na pewno dziewczyny pracujace na formach by Tobie podpowiedzialy co i jak...Ostatnio Paulka w temacie http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...je-itp-37.html wstawiala zdjecia z podlozeniem formy ( ostatnia strona w polowie ) :)
wiem wiem caly temat o formach przeczytalam i dalej jakos mi to nie idzie :( ale jak narazie sie nie poddam :D
to może nie ściągaj szablonu zaraz po zrobieniu szkieletu tylko buduj dalej pazurka , sciągniesz później i nic się nie złamie, spróbuj w ten sposób:]
albo! źle ściągasz forme, ja jak ściągam to ten cały wolny brzeg jakby zwijam, dwa boki łącze z sobą i żel normalnie odchodzi. tzn nie wolny brzeg tylko forme pod nim:D
o szablonach rozmawiac w temacie o szablonach ! :P
no nic kochane tu nie bedziemy rozmawiac bo beda krzyczec na nas ( maja racje :):* ) ale ja sie nei poddam i dzieki za slowa otuchy :kwiatek:
Hej dziewczyny.!! :)
Jestem tutaj nowa i zaczynam zbierać potrzebne informacje.
Interesuje mnie jak zrobić/uzupełnić odrost paznokci robionych wcześniej żelem na tipsie krok po kroku. Piszę o tym tutaj bo nie wiem gdzie mogłabym to znaleźć , a tak jak dziewczyny wczesniej pisały, żeby nie narobić bałaganu :D:P
Liczę na waszą odpowiedź ^_^:macham:
http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...-zelowych.html tu masz temat o uzupełnieniu i odnowie
plushak i malinowa DZIĘKUJĘ !! :przytul::przytul:
Witam.!
Dziewczyny mam poważny problem. Wczoraj zrobiłam swoje pierwsze paznokcie koleżance ale coś poszło nie tak. przejście między paznokciem na naturalną płytką jest bardzo widocznie. Nie wiem dlaczego. Czy to wina żelu budującego (róż) czy moja. Proszę o waszą pomoc ;(
Tutaj wypowiedzą się na pewno fachowo stylistki z większym doświadczeniem niż ja.... a na moje oko to trochę słabo widać ale na ostatniej fotce ,bliżej macierzy jest jakaś kreska i to chyba na każdym, chyba o to Ci chodzi....może za grubo dalas zelu i bardzo sie różni i dosyć za daleko od macierzy jesli żel konczy sie w tym miejscu albo ja słabo widzę:)
Nie zniwelowałaś granicy pomiędzy naturalnym paznokciem a tipsem. Musisz to spiłować, by granica była niewyczuwalna. A po drugie używmy covera :)
Na początek zapraszam tu : http://forum.wzorki.info/przedluzani...ie-tipsow.html
Myślę, że po przeczytaniu wyłapiesz błędy :)
a czy opracowałaś tipsa?? bo wydaje mi sie ze nie :)
musisz jeszcze popracować nad budową - na forum w dziale "przedłużanie paznokci" znajdziesz wiele cennych informacji :) jak coś pytaj śmiało :)
Nie wziełam pod uwage ,że to na tipsie hehehe ( ja robię na szablonach )
natalia268 wydawało mi się że przy paznokciu to przejście było niewyczuwalne ;/ ale jak widać jeszcze duuużo muszę się nauczyć.
Nefra tak to są paznokcie robione na tipsie.
Dziewczyny to w takim razie jak ja mam niwelować to przejście ? całego tipsa czy tylko ten kawałek który łączy się z naturalną płytką paznokcia?
A co do tego COVERU to jaki i za ile mam sobie kupić ??
anetka, tipsa matowisz po przyklejeniu całego i na łączeniu tipsa z naturalną płytką spiłowujesz tipsa tak żeby zrównał się z naturalną płytką, piłujesz po tipsie, nie po paznokciu, budowa strasznie kuleje, są za szerokie, za gruba końcówka, za płaska linia uśmiechu, krzywa c też do poprawy,
co do covera to musisz zwrócić uwagę na to, żeby był kryjący w 100%, lepszy gęsty, żeby się nie rozlewał, może ten sklep akcesoria tipsy paznokcie gliwice - Modena Nails - Żel Cover, Kamuflaż, Maskujący 15g
no i polecam poczytać tematy, które dziewczyny ci poleciły, próbuj też sama szukać tematów w których znajdziesz to co ci potrzeba, na forum jest wszystko, wystarczy przeszukać
Jeden temat podałam wyżej, tam znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie, a co do covera http://forum.wzorki.info/przedluzani...e-o-pomoc.html ... a nastepnym razem używaj opcji SZUKAJ :) w prawym górnym rogu
Kurcze pogubiłam sie z paroma rzeczami...
Pyt. 1 czy na naturalną płytke zwykły żel moge też dawać? Bo niby na naturalną są silikonowe ale jednak jak sie na szablonie robi to i tak jakby na naturalną płytke sie dawało żel wiec chyba da rade? W silikonowe chce sie zaopatrzyć ale dopiero jak sie troche odbije z pieniążkami...
Pyt. 2 ozdoby wtapiam w pierwszą warstwe po podkładowej, a jak robie kolorowy żel to najlepiej dać jako przedostatnią warstwe i na to jeszcze cienko clearem przed glossem tak? Tylko jak zatapiam ozdoby na kolorowym to chyba i tak musze wszystko dac jak najwcześniej wiec przy odnowie i tak sie napiłuje tego koloru. Dobrze rozumiem?;>
P.S. Ja mam z allepaznokci Cover i taki troche rzadki mi sie wydaje :/: Ale daje na pół minutki do lampki żeby mi sie nie rozlewał i robie dalej co trzeba i potem normalnie jak dam ozdoby naprzykład to na te 3 minuty :)
tusia ja neistety nei pomoge tu trzeba specjalistki od szablonow ja jeszcze z tym walcze a co do kolorowego frencza to nei za bardzo rozumiem ? ja daje na cower ozdoby i jest wszystko ok
Chodzi mi o to jak daje kolorowy żel na całą płytke i na to jakąś ozdobe :) Ale juz wszystko wiem :D
Tusia90 ale mamy opcje szukaj...Nie idziemy na skroty, nie leniuchujemy i nie pytamy o rzeczy, ktore juz sa na forum m.in. ( przykladowy temat ) http://forum.wzorki.info/ozdoby-na-p...nie-ozdob.html
Sa dzialy np. Metoda zelowa i tam sa tematy dotyczace zelu...
Wiem wiem, pogubiłam sie tylko od natłoku informacji ;) Dobrze wiem, że ozdoby wtapiamy na pierwszą bądź drugą warstwe. Przeczytałam też że w przypadku nakładania kolorowego żelu na cały pazurek, większość nakłada go na warstwe budującą i pokrywa przed opracowaniem pazura warstwą clearu ;) Chodziło mi tylko o to co w przypadku gdy na ten kolorowy dajemy jeszcze ozdoby. Ale wydedukowałam że postępujemy tak jak w przypadku gdyby to nie był kolorowy żel.
Na skróty nie ide, broń Boże. Forum czytam codziennie od dobrych dwóch tygodni ;) Ot pokręciły mi sie te 2 rzeczy. Jeśli nie powinnam o to pytać tutaj to przepraszam :)
nie no powinnac pytac jesli czegos nie wiesz mi tez troche czasu zajelo az sie tu odnalazlam i dziewczyny meczylam na okroglo tam gdzie nie powinnam tylko czasami lepiej jest korzystac z opcji szukaj bo jak zjajdziesz temat o ktory ci chozi dowiesz sie wiecej niz potrzebujesz :)
Tusia - ja tez jeszcze ciągle szukam jak coś mi trzeba...:przytul:
dziewczyny za cholerę nie mogę ukryć tekstu.dlaczego?
Sandrus, tu jest na ten temat http://forum.wzorki.info/uwagi-o-for...t-zdjecia.html poćwicz ;)
mam pytanie może się powtórze a może jestem jakaś tępa ale nie wiem...
napisałam kilka postów i teraz kompletnie nie mogę ich znależć czy jest jakaś zakładka typu- moje posty?? żebym mogła kontrolować ewentuyalne odpowiedzi innych na temat gdzie zawierałam głos??
pewnie teraz napisze i znów do tego nie wróce ;p :haha:
Klikasz na swoj nick, wybierasz Zobacz profil publiczny, pojawia Ci sie profil, pod zdjeciem masz opcje do wybrania m.in. Wpisy O Mnie Statystyki itd.
Klikasz na Statystyki i tam pierwsze dwa linki dotycza postow i watkow jakie napisalas i gdzie :)
rudzia ... dziękuję bardzo :) napewno będzie łatwiej ;) :kooffa:
czesc! jestem tu nowa i kompletnie zielona, jak mam założyć album gdzie bede wklejać własne prace?
Prosze o pomoc!:))
---------- Dodano o godzinie 16:02 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:57 ----------
juz znalazłam gdzie ale wyświetla mi sie coś takiego :
"makos nie masz dostępu do tej strony. Prawdopodobne powody to:
Twoje konto nie ma wystarczających uprawnień, aby przeglądać tę stronę,
Próbujesz edytować cudzą wiadomość lub wykonywać jakiekolwiek inne akcje administracyjne,
Twoje konto nie zostało w pełni aktywowane lub jest wyłączone przez administratora,"
dlaczego?:(