-
Odp: storczyki i inne kwiatki:)
dzięki dziewczyny :)
rudzielec śliczny okaz ;)
a ostatnio zauważyłam że moja miltonia zrobiła mi prezent - puściła nowy pęd, a nawet dwa :) a teraz czekam az mi przyjdzie młode Wandy fioletowej mmm :love:
Załącznik 43521
-
dziewczyny macie piekne kwiatki:)
-
wczoraj przywieźliśmy kolejne maleństwa do domu :D
dwie hortensje i zółty storczyk :D (tak jestem zboczona i chora na tym punkcie) :D
Załącznik 43755Załącznik 43756Załącznik 43757Załącznik 43758Załącznik 43759
-
Emilia, piękne te hortensje :love: i storczyk również :) mam identyczny ale już przekwitł :placz: i niestety ten piękny kolor mu blednie.
-
Emilia jak zawsze piekne kwiaty kupujesz, własnie topie sie w swojej ślinie na widok hortensji:D:slina:
-
hehe nie głupi pomysł :D no jakiegoś bzika trzeba mieć poza pazurkami nie? hehe :D
-
Jesooo Emilka - no oszalałaś, ale takie pięknoty, że się nie dziwię :D
Już wyobrażam sobie nastawiane w saloonie :D:D
-
oj Emilko Emilko...obserwuje temat juz od jakigos czasu i naprawde masz bzika na punkcie kwiatów (oczywiscie pozytywnego), i skojarzyłam to z jednym z odcinkow programu "trudne sprawy" tylko ze tam kobieta koty znosiła do domu:Doczywicie nie zycze CI takiej sytuacji jak w programie, ale tak mi sie skojarzyło:wstydek: no sliczne masz te kwiatuchy nie ma co:Dpozazdroscic oczywiscie "ręki" do kwiatów:D
-
nic mi nie wypuszcza...bynajmniej nie zauważyłam :)
Kwiatów nigdy za wiele hehe :D
-
to moze kwiatek ktorego mam to nie est ten o ktorym rozmawialysmy,albo inna odmiana...ja niesety sie nie znam na kwiatach:wstydek:
a moge wstawić tu zdjecie i pomozecie mi znalezc jego nazwe??
-
-
Paulka ten kwiat który masz to pewnie Calla (Kalia). Ja mam ich 5 i każda przed deszczem ma kropelki rosy na listkach :D A ten kwiat który ma Emilka to też raczej Kalia...tylko pewnie inna odmiana, i może dlatego nie ma rosy przed deszczem :D ale pewności nie mam na 100 % mogę się mylić :)
-
emilko jakie masz boskie kwiatki suuuuper :)
-
no i co za ta kwiatek jest??
-
mam identyczne,2 białe, różowy,żółty i pomarańczowy - sadziłam sama z cebul i gdy kupowałam to na opakowaniu pisało Calla czyli potocznie kalia...
-
ja mam Zantedeskia (zwana również jako Cantedeskia, kalja, kalijka) są różne odmiany jak w storczykach :)
Tu na szybko znalazłam stronkę Kalia (Zantedeschia) :: Rośliny :: terrarium.com.pl :)
-
Paulka, to chyba bedzie cantadeskia cameo...Inna odmiana, tak cos mi sie wydaje :)
Tradycyjnie moge sie mylic :p
-
rudzia chyba nie, bo z tego co widze to one sa rozowe i poza tym pisza o nich ze to sa ciete a te moje to raczej do ciecia sie nie nadaje, ja tez moge sie mylic...ale tak mi sie zdaje
-
Mysle, ze najprosciej wziac fotke albo kwiatka i isc do kwiaciarni zapytac co to za okaz :D Tam sie powinny znac na kwiatkach, moze nie na uprawach bo kazdy inny ale choc nazwe sie dowiedziec :)
-
no i chyba Milenka wygrała hehe :D
o to jak zakwitł - białasek :D
Załącznik 44049
-
To teraz musisz jej tego kwiatka oddac :D hehehhe
Piekna sztuka :)
-
Oj ja tam widzę nakrapiane panterki w środeczku ;)
Piękny jest :)
-
sliczny, wychodzi na to, ze w loterii nie mam szczescia, bo nie trafiłam w kolor:D
-
a to ty sami na taki biały z tygryskiem w środku stawiałaś? :)
ogólnie fajnie mieć niespodziankę co to wyrośnie hehe (ale nie odddddam :P ) bede czesciej z wyprzedawszy przekwitnięte kupować-przynajmniej mniej sie nad kolorem zastanawiam haha
-
I to bedzie najlepsze rozwiazanie :D
Masz juz tyle rodzaji kolorow, ze nastepne to beda niespodziewajki :)
-
hehe też miałam taka niespodziankę i też był biały:) mi mój białasek też zakwitł ładnie:)
-
:skacze::skacze::skacze::skacze:
mam wkoncu storczyka
taka zwyczajny,piekny,mam nadzieje ze bedzie kwitl latami heheh
-
kasiassss niech ci się dobrze chowa :ok:
od mężulka (marzył mi sie taki kolorek)
Załącznik 44898Załącznik 44899
-
Emi ty narkomanko kwiatkowa piękne bestie dostajesz mi się takie marzą ale jakoś czasu nie ma żeby podskoczyć do sklepiku ale chociaż się na twoje napatrzę :)
-
piekny storczyk Emilia:D
ja oststnio kupiłam storczyka do reanimacji w leroy merlin, za 12 zeta:D młody, podwójny biały, ostały mu sie tylko po 2 kwiaty na kazdym pędzie ..........ale......juz na jednym wypuszcza nowe pąki:skacze: udało sie:yess:
-
tusia gratki - ale to cieszy coooo :D hehe
ja też kupiłam za 5 zł ostatnio do reanimacji białaska i się teraz kuruje na parapecie chwały haha :D
kasandra kiedys chwile znajdziesz, pójdziesz, kupisz jednego i dooopiero sie zacznie :D
-
zgodze sie:D do Ciebie Emilia jeszcze mi daleko ale najpierw kupiłam jeden, potem drugi i trzeci i pewnie nie ostatni:D
-
Emilia czy masz jeszcze w domu okno na którym nie ma storczyka?:D zastanawiam się gdzie Ty to wszystko mieścisz :D
piękny jest :love:
-
Piękny kolorek ma:)
ja też się zastanawiam gdzie ty je mieścisz bo moich 5 jest tak akurat na parapecie (chociaż weszło by pewno więcej:))
-
na jednym parapacie mam 10 szt + jedno młode i dwa w salonie :D
tylko jeden parapet sie nadaje bo jest od wschodu , reszta niestety od południa i by sie popaliły....teraz maż ma mi zrobić taki kijek wysoko nad oknem na którym będę mieć wiszące orchidee :cwaniak2: ale coraz rzadziej trafia mi sie znaleźć okaz który mnie urzeknie i nie kosztuje powyżej 100 zł hehe :D
-
Ja mam 6 ale caly czas szukam w przecenie jakiegos jeszcze, ostatnio same zdechle wiec nie biore :) Duzych pelno ale nie mam gdzie wstawic, mam jeszcze doniczkowe ok 40 szt...
Emi, wiszace orchidee to fajny pomysl, ja mam taki kwietnik od sufitu do podlogi, zdemontowany, czeka na pomalowanie ale moze skorzystam i tez se wloze storczyki tam :D
-
Ja wczoraj kupilam w Practikerze 3 miniaturki
Załącznik 44968
I mam do Was pytanie... Na starym storczyku wyrosly mi na pustych łodygach kwiatowych nowe kejki i sa juz dość spore. Chciałam je przenieść do doniczek ale poszukuje prasowanego mchu nowozelandzkiego ( ponoć najlepszy do rozsady) Macie może jakiś zapasik? Odkupie:)
Załącznik 44969
-
Czoko jej ale super mini orchidee, te fioletowe wygladaja jakby byly aksamitne :) Boskie...
U mnie taki maly kosztuje wiecej niz zwykly z jednym pedem :p
Co do przesadzania...Jesli to mlode to bym nie ruszala, poczekalabym na wiecej korzeni i wtedy przesadzila :)
A tu mozesz kupic meszek, nie jest drogi, 100 kosteczek 18 zl :)
-
A ja 2 miesiące temu też sobie kupiłam do salonu.To mój pierwszy storczyk i już zachorował.Jakieś robaczki w nim łażą i wszystkie kwiatki opadły.Kupiłam coś na wszelkie robactwa i podlałam ale te paskudy trzy dni pozniej nadal łażą,takie białe malutkie.Myślę że już chyba nic z niego nie będzie.Nie był to żaden piękny okaz ale i tak mi go żal.
-
Edytko a poczytaj tu w poscie :) Moze cos pomoze, chyba ze wyrzucilas juz go :(
http://forum.wzorki.info/nasze-hobby...tml#post271290