domi zapraszam tutaj ;) dowiesz sie wszystkego o zelo-lakierach i hybrydach :)
http://forum.wzorki.info/przedluzani...tml#post304559
Printable View
domi zapraszam tutaj ;) dowiesz sie wszystkego o zelo-lakierach i hybrydach :)
http://forum.wzorki.info/przedluzani...tml#post304559
Dzięki Dziewczyny za odpowiedź i pomoc!:kwiatek: Na razie zostanę przy "normalnych" żelach.
Pozdrowionka
obiecane już dawno :) poświeciłam dziś moje 2 pazurki . mało staranne z braku czasu ale widać różnice:)
http://images47.fotosik.pl/1162/9ba1d50960546670med.jpg
oby dwa pazurki pokryte podwójna warstwą żelu kamuflującego :)
http://images49.fotosik.pl/1136/7e4597720f91402emed.jpg
środkowy pazurek kamuflaż różowy , wskazujący - brzoskwiniowy
---------- Dodano o godzinie 10:26 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:23 ----------
moim zdaniem różowy lepiej kryje. na zdjęciach nie widać tak dobrze ale w rzeczywistości na brzoskwiniowym widać dość duży prześwit.
no widac widac... i jakby plytka byla taka hmm zolta od papierochow . zdecydowanie ten roz ladniejszy :)
ten brzoskwiniowy myślę że lepiej by wyglądał w mniejszej ilości np. do jakiegoś bulionu
tylko że jest minus ponieważ gdy nałoży się go mniej to widać niedoskonałości pazurka. ;/
ja zdecydowanie polecam róż :)
a ja mam pytanie odnoscnie tego zelu ? bo ja pracuej jak narazi ena modenie mam covera bialy i jednofrazowke ale zwykla zastanawiam sie nad ta gesta co mozecie o niej powiedziec? i przeczytalam caly temat i nei znaalzam za bardzo opini odnosnie tego zelu żele uv, tipsy - ozdoby, akryl, akcesoria do paznokci - MODENA NAILS - Żel UV Jednofazowy Violet 5g czym on sie rozni od clear ? daje po prostu delikatny kolro fioletu czy jak ?
ten żel o który pytasz z modeny to jest nowość, dlatego nie znalazłaś o nim opinii, a formuła violet zabezpiecza przed żółknięciem , masz to w opisie tego żelu, po utwardzeniu jest przeźroczysty, modena ma dobre opinie wiec możesz spróbować tego żelu, zwłaszcza, ze cena jest niewysoka, a koszt przesyłki to 7zł przy wpłacie przelewem na konto
Ja, co prawda nie mam tego żelu, ale wydaje mi się, że sprawia on, że biel staje się wyraźniejsza (jeśli wiesz co mam na myśli:)) i zapobiega żółknięciu pazurków. Ale może wypowie się też ktoś, kto go używał :)
malionowa : wiem wiem bo ja swoja przygode zaczelam od modeny zle chyba sprecyzowalam pytanie i wlasnei nei widzialam ze jest taki jak clear bo w opisie pisze tlyko ze zapobiega zolknieciu
askar no wlasnei sie zastanawialam czy dzieki niemu biel jest hmm bardziej biala ;) haha i czy zostawia delkatny ''polysk'' fioletu
chyba nikt go jeszcze nie wyprobowal wiec przy najblizszej okazji go zamowie ;)
stefcia ale na tym drugim zdjeciu jakis dziwny ci ten róż wyszedł, jakby sinawy, u mnie tak nie wyglada, albo to wina oswietlenia.
nie umiem robic zdjec. :( to pierwsze jest nie ruszone. a to 2 zdjecie próbowałam troche poprawić w picassie moze dlatego ;)
http://republika.pl/blog_at_4521823/.../panterka1.jpg tutaj też użyłam tego różowego kamuflażu, może lepiej wyglada bo sie bardziej starałam ;)
czornula, jak go wypróbujesz to czekam na relację jaki jest :)
jasne ze napisze ;) moze i nawet zdjecia wstawie z tym ze ja poaczatkujaca jestem ;)
również czekam na opinie, a na ten czas mogę polecić oliwki, które niedawno wprowadzili. Zakupiłam o zapachu cherry i raspberry - ślicznie pachną :)
stefciu, o to zdjecie idealnie oddaje jego kolorek;) sliczny frenchyk:)
Dziś wypróbowałam ich nowy milky pink ,dostałam go do zakupów jako próbkę ;)
Jest w konsystencji gęsty trochę bardziej niż gęsty budujący ma taką kremową konsystencje.Bardzo fajnie się nim robi i ma naturalny kolorek po utwardzeniu-bo przed jest taki dziwny różowy.
Poniżej zdjęcie ;) tak na szybko zrobione.
A co do hybrydy to miałam już ponad tydzień i nic się nie działo ale zdjęłam ją , chciałam wypróbować ten żelik bardzo mnie korciło ;)
łał, bardzo ładny, delikatny kolorek;)
Magda dzięki za info. kolorek naprawdę prześliczny :) Na pewno się skuszę przy zamówieniu :D
Stefcia te pazurki są śliczne!!!:ok: czym robiłaś ten czarny wzorek?
uwielbiam ten różowy cover z modeny.:ok:
Dzisiaj zamówiłam i zapłaciłam za biały, bazę, top, różowy, czerwony i bordo. oczywiście lakierożele. Dojdą pewnie koło wtorku, dam znać jak wypróbuję, pewnie kilka chętnych się znajdzie za darmo. Czuję, że mi podejdą. Jedynie martwię się brakiem beżowego. O ten kolor klientki pytają najczęściej.
sztynka pamiętaj napisać jak te lakierożele trzymają się na ich bazie, bo też mam zamiar kupić jak się sprawdzą
w końcu znalazłam czas żeby złożyć zamówienie kupiłam różowy cover , wet glaze efekt mokrego paznokcia na próbe:P tipsy klej żel przezroczysty jednofazowy płyn do usówania tipsów i żel mleczno-różowy już sie nie moge doczekać przesyłeczki :D
wiesz co ja jak robie paznokcie sobie to tylko spiłowuję żel tak zeby byl mniej wiecej na rowni z odrastajacym paznokciem potem przycinam koncówke i piłuje na koniec lakier do paznokci i odżywka. Jeśli chodzi o płyn to nic innego ja aceton płyn rozpuszczający żel i w dużym stopniu także płytkę tipsa ,resztki trzeba delikatnie spiłować. Po zdjęciu tipsów nakładam odżywkę
szczerze?? to pierwsze słysze żeby aceton rozpuszczał żel....
kurcze to nie wiedzialam ze aceton rozpuszcza tez zel myslalam ze tylko akryl. Milenka no ja wlasnei tez dlatego jestem zaskoczona
Bo nie rozpuszcza żelu tak jak akrylu, tylko żele silikonowe. Ale aceton ruszy tez i zwykły żel, bo próbowałam . Spiłowałam nabłyszczacz, wolny brzeg i nałożyłam wacik z acetonem na 20 minut. Żel był lekko zgumowany, nie tak jak akryl, ale łatwiej się piłowało. Myślę, że dostanę paczkę koło środy, bo w weekend nie pracują, a znając pocztę to zawsze minimum 2-3 dni nawet na priorytet.
i co ;p troszku rozpuszcza niedowiarki ;pp
az sama spróbuje ;p dopuki nie zobacze na wlasne oczy nie uwierze ;) :kwiatek:
oj TY oj TY niedobra :P
Hej...
wybieram się jutro na zakupy do Modeny:], korci mnie zestaw stępelków:cwaniak2:.Czy któraś z Was miała z nimi jakiś kontakt??? Napiszcie co o nich myślicie, i czy są trudne w obsłudze...:(
Dzięki Kobitki za pomoc:*
ja kupiłam stempelki razem z bialym lakierem, bomba, elegancko wychodzą. kiedys miałam zwykłe i nic mi nie szło na nich, te są okej.
To super!! :skacze:już się na nie nastawiłam, mam zamiar kupić też ten nowy żel jednofazowy viole. Jak tylko go wypróbuje to zaraz dam Wam znać czy faktycznie coś daje.:D
a ja wam powiem Kobietki kochana ,że jestem w strasznym szoku :O
w poniedziałek o po 15 złożyłam zamówienie (coverek róż , bonderek , top coat , nablyszczacz , zmiękczacz do skórek i clener ) i wczoraj rano kołó 11 , babcia mi krzyczy pod oknem , więc biegnę przestraszona myśląc ,że coś się stało ( gdyż babcia wiekowa bardzo 84 lata ) , a ona mnie wolała ,bo przyszła pani listonosz ( tak , sama byłam w szoku ) i,że jest paczka do mnie :O:O
Otwieram ,a tu proszę ! moja paczka! oczywiście nie obyło się bez drobnych gratisów :)
a miała któraś w was preparat Hurtownia Produktw do Paznokci - Modena Nails - Wet Glaze 15ml - Efekt Mokrego Paznokcia ??ja już teraz wszystkie żele mam z Modeny , jedynie kolorówkę mam różną :) (reni nails , i-nails , allepaznokcie ) :)
Truskaweczko ja mam wet glaze, ale bez rewelacji. Ładnie wygląda pierwszego, drugiego dnia a potem zaczyna "obłazić" i przestaje się błyszczeć.:/:
Może macie jakieś inne doświadczenia,ale ja już 2 raz go nie kupie.
Wole zainwestować i kupić mój ukochany lakier z alessandro:D
ja pisałam o tym kilka postów wyżej wet glaze do kitu, złazi płatami z paznokcia, jednak ten zwykły nablyszczacz z modeny uv jest najlepszy. ja tez mam wszystko z modeny i bonder i wszystko i kolorówki nawet, które z reszta sa swietne.
mi wlasnei dzis przyszla przesylka z modeny i w niej żel jednofazowy viole ;) jutro wyprobuje i zdam relacje
mi tez dzisiaj przyszła paczuszka :D:D:D zamówiłam też wet glaze oczywiście musiałam go wypróbować i jakoś tak tragiczny on nie jest faktycznie daje efekt mokrego paznokcia myłam naczynia sprzątałam i jakoś nic mi nie schodzi
bo swiezy, dlatego, poczekaj kilka dni, tzn mam nadzieje ze akurat dobrze trafiłaś, ale ja mam lipe, no i jak mam zmatowionego pazuta to mi w ogole nie nablyszcza, widac kazde zadrapanie i tyle.