paackaa, zakochasz sie w formach:)
paackaa, zakochasz sie w formach:)
hmmm...przez to czytanie Waszych wypowiedzi zaczê³am siê zastanawiaæ nad kupnem form :) hehe trzeba siê bêdzie zastanowiæ :D
kupuj kupuj ja tez sie tak zastanawialam a teraz sobie nie wyobrazam tipsow zakladac :P
oki to ja ju¿ siê nie zastanawiam tylko poszukam jaki¶ i kupie :) dziêki
Nicola popatrz na opinie dziewczyn na temat form, szczególnie na to jakie warto kupiæ, bo jak trafisz na marne, to mozesz sie zniechêciæ. Ja tak mia³am na poczatku, bo kupi³am za cienkie i nic mi nie wychodzi³o. Dobra i sztywna forma to pól skukcesu;]
dziêki za rade :) skorzystam z Waszych propozycji bo sama nie mam o nich jak na razie pojêcia
ooo tusia dobrze powiedziane jak trafisz na byle jakie to na 100 % nie bedziesz chciala na nich robic...
Za³±cznik 11206
a co s±dzicie o formach z RaNails?
ja bym Ci te polecala jak dla mnie bomba Szablony formy CE GOLD - szerokie LUX 100 sztuk NOWO¦Æ!!! :: dobrarada a te co Ty wstawilas to nie mam pojecia ...
dziêki :) hehe ale normalnie tego siê obawia³am, jak wesz³am na t± stronkê to ju¿ wyj¶æ nie mogê :D
tez polecam te formy co dzidzia:D
ja u Dobrej rady kupilam sobie wszystkie rodzaje po 10 sztuk i wypróbowa³am które mi pasuj±. Z³ote s± ¶wietne, ró¿owe ¿abki z napisem Nail Form (nie summer) tez s± super Szablony formy ró¿owe NAIL FORM - szerokie 10 sztuk NOWO¦Æ!!! :: dobrarada
ja tak w³asnie mia³am..
a teraz spodoba³y mi siê bardzo te:4nails - SZABLONY - ¿el - akryl formy 100szt (1) (742901327) - Aukcje internetowe Allegro maj± fajne du¿e zaczepki, tylko czasami klej nie trzyma, s± b.sztywne,a te s± takie klasyczne,sztywne ale maj± za** klej, ¿e jak zostawi³am sklejone to na nastêpny dzieñ te¿ siê trzyma³o: 4nails - SZABLONY - ¿el - akryl formy 50szt (2) (741224412) - Aukcje internetowe Allegro
1 - Tammy Taylor Nails -Site & Store
tu mo¿na zaobserwowaæ rolowanie formy
asia ja w³asnie takie z³ote prostok±tne kupi³am sobie u DR i by³y do kitu, cienkie z marnym klejem Szablony formy (klasyczne z³ote prostok±tne) 10 sztuk :: dobrarada
ostatnio na próbe kupi³am te Szablony formy ró¿owe w bia³e kwiatuszki - szerokie LUX 10 sztuk :: dobrarada nie u Dobrej Rady tylko w sklepiku u mnie w mie¶cie i oczywiscie s± sztywne, powiedzia³abym a¿ za sztywne, bo przy próbie zaokraglenia formy najzwyczajnie w ¶wiecie ³amie sie:/:
ja mam z³ote i s± w porzadku... ale jak kupi³am srebrne, bo mysla³am ze róznia sie tylko kolorem to w domu sie przerazi³am... s± gó**iane :/: !! tak sie wkurzy³am ze nie wiem :zly: na szczescie kupi³am nie wielka ilo¶æ sztuk, za namow± mamy... dziekuje jej.. fiu..
czyli forma formie nierówna:/:
mo¿e to zale¿y od sprzedawcy? partii? producenta? jak my¶licie?
Ja chcia±³bym teraz kupic te :4nails - SZABLONY - ¿el - akryl formy 100szt (1) (742901327) - Aukcje internetowe Allegro prawda jest taka ¿e jeszcze nie zawsze wychodzi mi podk³adanie szblonu , wiêc pewnie dlatego te z³ote mi nie pasuj± :P
nie no mi tez.. ja tylko mówie pod wzglêdem kleju ;)
aaa i jeszcze z³ote s± twardsze/grubsze a te srebrne sa cienkie jak nie wiem co..
Przetestowalam rozne formy z roznych firm i moge z czystym sumieniem polecic rozowe formy z Perfect Beuty. Maja mocny klej i sa sztywne. Dobra forma to podstawa :-)
Ja zostawia³am zawsze naturalnego pazurka, tylko go wyrównywa³am i pod niego szablonik :P
tusia to musz± byæ inne, bo te od 4nails s± sztywne i super klej, nastêpnym razem tez je kupiê
natalia srebrne chyba mia³am te co ty mówisz, bo by³y tak gówniane ¿e przesta³am robiæ na formach (zniechêci³y mnie na pocz±tku)
jak jest troche dluzszy to lepiej sie robi bo zel sie nie wlewa pod pazurka ,gdzy sa problemowe plytki i nie pasuja do szablonu
to ja z kolei wole szablon przyci±æ, a jak mam ZA dlugie to du¿o szybciej od spodu widaæ:/
Formy "muchy " ró¿owe ¶wietne, kupi³am z³ote szerokie ohh te to maj± klej :D
na bia³e w ró¿owe kwiatuszki te¿ nie narzeka³am,
do z³otych prostok±tnych nie wróce ..
napisz od kogo dok³adnie, je¶li mo¿esz:) tenne?
Asieñko z dobrej rady kupowa³am po 10 sztuk na próbe chyba tak najlepiej do siebie co¶ dopasowaæ:)
masz racjê pluszaku, ja nadal od dr nic nie bra³am jeszcze:)
natalia w³asnie, dobrze ¿e mamy forum bonie wiem kiedy bym siê przemog³a:D
a ja na warsztatach pracowa³am na formach charismy i uwa¿am, ¿e s± ¶wietne - jak uformuje siê w nich tunel przed na³o¿eniem form to tak trzyma do koñca :D czasem siê rozklejaj±, ale to nie przeszkadza ;)
Ja w szkole na pocz±tku pracowa³am na z³otych (ale nawet nie wiem z jakiej firmy:/:) i na ró¿owych... Te z³ote by³y sztywniejsze ale jako¶ lepiej pracowa³o mi siê na ró¿owych bo te z³ote mia³y tak strasznie s³aby klej ¿e sza³u dostawa³am... A pó¼niej dostali¶my z³ote z napisem Edge - te znowu mia³y tak mocny klej, ¿e nie chcia³y siê odkleiæ od skóry;)
My¶lê jakie teraz kupiæ bo chce zminimalizowaæ pracê na tipsach do minimum:/:
poczyta³am troszku i dowiedzia³am siê na temat szablonów od DR i skusze siê na zakup ich :) mam nadziejê ¿e bêd± dobre
ja jak zak³adam formê to podpycham j± jeszcze do góry wyka³aczk± tak ¿eby dobrze przylega³a do paznokcia, wtedy nie ma szpary miedzy form± a paznokciem i ¿el nie wp³ywa pod paznokieæ :)
Kupi³am u Dobrejrady formy CE GOLD 100 za 8z³. Na razie le¿±, ale jak ostatnio musia³am pi³owaæ tipsy z pe³n± kieszonk±, to postanowi³am je wreszcie wypróbowaæ. Jutro muszê siê za nie wzi±¶æ:D
barzdo przydatne dziekuje równierz
ja tez mam te formy od dobrej rady i musze powiedzieæ ze wed³ug mnie sa super maja mocny klej ale ja dopiero zaczynam wiêc to jest tylko moje skromne zdanie.Odkad zaczelam próby z formami muszê powiedziec ze wole je duzo bardziej od tipsów:) :good:
oj zdecydowanie lepiej siê pracuje na formach i jakie efekty... :skacze:
Hej laski a co z tunelem czy zaklejacie forme na koncach tak jak na szpice , bo ja robie caly czas na formach i cos takiego mi wychodzi , chodzi mi o tunelikZa³±cznik 12993
supera¶nie tego w³asnie szuka³am, dziêki za skanik :);):)