Racja rosołek to zawsze w niedzielę musi być :)
Printable View
Racja rosołek to zawsze w niedzielę musi być :)
u mnie pospolicie...zupa grochowa na wędzonce, a jutro w planie placki z dyni:)
u mnie klopsiki, pierożki, zupy chyba dziś nie robię
a u mnie dzisiaj tynk ze scian
hehehehe :D
ja miałam dzisiaj pierogi z mięsem... ble
U mnie barszczyk czerwony z uszkami i filet kurczakowy + ryż lub ziemniaczki + smażone buraczki.
u mnie tez zazwyczaj rosiol w niedziele:) a dzis mialam pomidorowke i zrobilam jeszcze pyzy:D polane jogurtem:)
Goslava a do tego tynku można dodać ketchup? :skacze: :skacze: :skacze:
ciekawe danie ten tynk z scian :d proponowala bym tez sprobowac kit z okien :D
ja mam dzisiaj ogorkowa :)
Dzisiaj zrobiłam barszcz ukraiński :]
ja mam bigos, kurczaka zapiekanego z kapustą jeszcze ze wczoraj i jutro pierogi ruskie ;P
Pizza (Da grasso żeby ruszyć wyobraźnie tych co znają:) )
gołąbki :jupi:
ostatnio tynkowalam ciut rodzince a dzis dla odmiany spaghetti
Mnie dzis wzielo na bigosik :crazy::crazy::crazy::crazy::rolleyes::rolleyes: hehe :D
dagrasse też uwielbiam ale diś na obiadek pizze robie sama na kruchym spodziku... mniamiiiii...
Ja robie kalafiorowa mniam:D znowu jak przyjda moje siostry to wszystko zjedza:) wola moja kuchnie od mamy kuchni hehe:yess::yess:
a ja nie wiem jeszcze nie mam pomysłu może po prostu skończymy chińszczyznę i będzie spokój
A ja właśnie zjadłam pomidorową z makaronem :D
mmm pucha, tez bym sobie zjadała
wcinam właśnie duszoną karkówkę z ziemniaczkami i buraczkami. Niestety sama :( Nie lubię jeść sama ;(
ja dziś żurek robię a na drugie burgery rybne, buraczki...:)
U mnie oczywiście rosołek:love:
Na drugie kurczaczek z chrupiącą skórką, ziemniaczki i surówka:glodny:
hehe u mnie też rosół:D i chyba schabowe. ale własnie makłowicz leci to może coś ciekawego będzie to zrobię, zaraz sie okaże:)
pomidorowa z ryżem i schabowy z ziemniaczkami i ogorkiem konserwowym :)
a ja już po obiedzie dziś tradycyjnie rosół, ziemniaczki, schabowe i mizeria
pomidorowka,kurczaczek z ziemniaczkami i suruwenjcą :)
Ja mialam rosiolek oczywiscie heh i gulasik;)
ja sie zaraz biore za rosołek...dopiero...wiecej mi sie nie chce gotowac..:P
ten temat niszczy moja diete :) ja dzisiaj jadlam serek wiejski przez diete, ale dopchalam ciastem babci, wiec odchudzanie poszlo sie.... :)
ja dzis mialam golonke (tesciowa dala)ziemniaki i kapuche
rosolek dzis tylko
heh to tak jak u mnie tylko rosołek..:P
jej jak wy możecie na samej zupie przezyć:D u mnie najpierw w sklepie fast food, a potem w domku smażone płaty wołowinki z surówkami i właśnie myśle co na deser wszamać..:)
no a ja się właśnie biorę za pierogi. trochę tego muszę narobić:):):)
ja dzisiaj pierogi ruskie robie:D
ja jeszcze nie mam koncepcji, na 1 danie że tak to nazwe, pierożki z mięsem, ale mrożonki, a potem zobaczę:)
pierogi leniwe:
1. 1 kg sera bialego
2. 4 wieksze ziemniaki ugotowane w calosci obrane
3. 2 jajka
4. okolo 1 szklanki mąki pszennej (w zaleznosci jaka konsystencje ma ciasto po zagnieceniu)
5. szczypta soli
ser zemlec w maszynce razem z ziemniakami (ziemniaki musza ostygnac przed zmieleniem!) dodac reszte skladnikow, porzadnie zagniesc, formowac male romby i wrzucac na osolona wrzaca wode
wsio - smacznego
---------- Dodano o godzinie 14:41 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:40 ----------
aaaaaa ciasto nie moze byc za miekkie ani za twarde, tak na wyczucie tej maki