dlatego parafiniarka powinna mieć zakres regulacji temp. od 20 do 80*C
wówczas masz pewność, że nie poparzysz klientki
ja mam tak, że w zależności która klientka przychodzi
taką jej max temp. ustawiam - różnie odczuwają ciepło
i co dla jednej jest dobrą temp. to druga skarży się,
że ją bardzo parzy ...
ja psychicznie dobrze się czuję bo nie robię krzywdy
a klientka z przyjemnością korzysta z zabiegu :)
18-02-2012, 07:00
ana_zaba
Odp: Parafiniarka - zabiegi parafinowe
A ja bylam na probe w pobliskim salonie kosmetycznym na zabiegu parafinowym (20zl), przed kupnem wlasnej parafiniarki (od walentynek mecze meza - wiec to kwestia czasu kiedy ja dostane heh)
chcialam zobaczyc jak wykonuje sie zabieg i jakie ma dzialanie.
w czasie zabiegu czulam przyjemne cieplo, moze z dwie godziny po zabigu mialam mile i delikatne dlonie, ale potem juz byly normalne.
i teraz sama nie wiem co o tym myslec :%
bo moze aby dobrze nawilzyc i odzyw2ic rece potrzeba serii zabiegow
czekam dziewczyny na wasze opinie :D
z gorydziekuje
18-02-2012, 09:57
Nysza
jeśli był to Twój pierwszy zabieg a dłonie masz wysuszone i spierzchnięte ( nasza zima zła do tego się przyczynia)
to oczywiście, że jeden zabieg nie pomoże
zresztą nasza skóra regeneruje się i odnawia miesiąc
do takich łapek przy zabiegu musi być użyte serum
i oczywiście należy wybrać serię zabiegów - co tydzień przez miesiąc
oczywiście w domu pielęgnacja obowiązkowa, dla podtrzymania efektu
po miesiącu tak intensywnej pielęgnacji możesz sobie pozwolić
na parafinę raz w miesiącu ale krem co dziennie na dłonie obowiązkowo!!
i koniecznie raz w tygodniu wykonać sobie w domu peeling dłoni ( może być z fusów parzonej kawy )
samo nic się nie wypielęgnuje
a zabieg parafinowy i owszem działa cuda ale przy regularnym stosowaniu
nasze dłonie to narzędzia pracy i nie zawsze do prac domowych czy ogrodowych zakładamy rękawiczki
także nie wymagajmy aby pierwszy raz w życiu wykonana parafina
nawilżyła dłonie na całe 2 tyg. - przecież większość naszych klientek dłonie traktuje po macoszemu ;)
poniżej przekopiowałam notkę z mojej strony internetowej odnośnie parafiny - może się przyda :)
mam nadzieję, że pomogłam
jakby co to śmiało pytaj :)
wielkie dzieki Nysza za tak konkretna odpowiedz :D
no to juz jestem doedukowana calkowicie:D:kwiatek::kwiatek::kwiatek:
18-02-2012, 12:58
Elizabeth76
Nysza bardzo dziękuje :) mam do parafiniarki kosmetyki z bielendy wiec serum tez kupie z tej samej firmy :)
19-02-2012, 12:10
ana_zaba
tak mnie kusi ta parafiniarka ze chyba dzis ja sobie zamowie:D
jeszcze jedno, czy musze pod parafine kupowac specjalne maski i koncentraty czy wystarczy np. kupiony w aptece krem nawilzajaco-regenerujacy z mocznikiem?
19-02-2012, 19:18
Nysza
kochana nic nie musisz - zależy jaki efekt chcesz osiągnąć :D (maska czy serum ma działanie intensywne )
znam takie aparatki, które zanurzały dłonie soute w parafinie
a potem rozpowiadały, że parafina nic a nic nie działa :skacze:
21-02-2012, 09:01
Luthvian
Ja też jak maskę stosowałam maść z witaminą A kupiona w aptece (są jej 2 rodzaje jedna delikatnie pachnie cytrusami a druga jest bezwonna) i też przynosi rewelacyjny efekt stosowana w paru zabiegach a witamina A dodatkowo przyspiesza regeneracje włókien kolagenowych (ja zimą zawsze mam jedna tubkę maści w torebce bo i fajnie chroni usta przed pękaniem i jako krem).
Też polecam z Clarena maskę Sensaual Hand ona jest tak jakby żelowo-oleista jest również rewelacyjna. Ja muszę się przyznać zaniedbałam dłonie strasznie przez zimę a jeszcze moja praca nie sprzyja ich oszczędzaniu i po jednym zabiegu parafiny z tą maska było widać natychmiast efekt.
Tylko trzeba pamiętać aby wykonać peeling dłoni przed parafiną - przygotowanie dłoni, złuszczenie martwego naskórka zwiększy powierzchnie absorbującą skóry i będzie znacznie lepiej widoczny efekt :D
23-02-2012, 22:37
zyza
sporo osób takze pod parafinke kupuje capivit a+E i wyciska na dłonie te kapsułki :) takie tam podejrzane u znajomych :)
01-03-2012, 08:45
ana_zaba
Moge sie pochwalic ze juz mam swoja parafiniarke w pelni sprawna
bo troche sie zezloscilam, nie kupowalam parafiniarki wczesniej i nie wiedzialam ile jest parafine potrzebne tak wiec zamawiajac zestaw myslalam ze wystarczy, a tu sie okazuj ze jest jej tylko 900ml (co na wadze wyszlo mi pol kilo)
ale jak napisalam do sprzedajacego to dostalam odpowiedz ze trzeba dokupic jeszcze parafiny okolo 1kg bo w zestawie jest za malo
tak wiec bardzo sie wkurzylam bo znowu za przesylke musialam placic i dodatkowe koszty mi wyszly
ale juz ja mam to jakis plus
01-03-2012, 08:53
samaron
A pisałyśmy wielokrotnie, że trzeba kupić kilka opakowań :P ;)
01-03-2012, 08:54
ana_zaba
teraz juz wiem he he he
28-03-2012, 18:51
Zuuzaneczka
Dziewczyny, dziś otworzyłam swoją parafiniarkę i... oto co ujrzałam :huh: jakieś białe plamy "wewnątrz" parafiny, próbowałam to rozgrzebać, ale i tak nie wiem czemu moja parafina zawdzięcza dziwny wygląd... Dodam że znika to po rozgrzaniu.
28-03-2012, 20:29
luska102
Moze jakas niespodzianka sie wytworzyla hi hi:D
28-03-2012, 20:40
Zuuzaneczka
No też to samo pomyślałam, problem w tym, że parafina jest nowiuteńka z hurtowni, użyta była 2 razy dla mnie i siostry, żadna z nas grzyba nie ma! :/ nie wiem czy to wylewać czy co z tym robić?!
28-03-2012, 22:10
Agnieszka Praska
rozgrzej na maxa i odstaw do zastygniecia ;)
mnie sie tak robi jak mam parafine pomaranczowa ;) tyle ze na wierzchu
a parafina byla nowiutenka tylko rozgrzana i odstawiona wiec szans na rozwoj jakiegos intruza nie bylo
jakas substancja sie z niej wytracila poprostu, moze u ciebie jest tak samo
28-03-2012, 22:24
Zuuzaneczka
Cytat:
Napisał agulusia
rozgrzej na maxa i odstaw do zastygniecia ;)
mnie sie tak robi jak mam parafine pomaranczowa ;) tyle ze na wierzchu
a parafina byla nowiutenka tylko rozgrzana i odstawiona wiec szans na rozwoj jakiegos intruza nie bylo
jakas substancja sie z niej wytracila poprostu, moze u ciebie jest tak samo
Ufff... to jest pomarańczowa parafina... Dodam, iż używam pod parafinę masek z Ziaji, białych i gęstych, czy możliwe, że to się odłożyło w takiej postaci? :P
29-03-2012, 19:15
Agnieszka Praska
oczywiscie:D
29-03-2012, 19:19
owca
uwielbiam parafinę. Kiedy wykonuje ją sobie jak i innym, to potem dłonie są takie delikatne. Więc nie żałuje że go sobie kupiłam.
29-03-2012, 20:54
ewerafa
Hej dziewczyny :)
Również zastanawiam się nad zakupem parafiniarki. Zastanawiam się czy do użytku domowego warto zainwestować więcej pieniędzy i kupić sprzęt o większej mocy czy wystarczy taka 150 W:
ja tez sie przymierzam do kupna parafiniarki no i wydaje mi sie,ze im wiecej wat tym szybciej sie rozgrzeje,wiec nie ma sensu kupowac takiej co ma np 150 wat :P ale moze ktos sie wypowie kto ma porownanie w praktyce ile czasu sie rozgrzewa taka co ma standardowo 150 a taka co ma np 260 ???
31-03-2012, 18:53
zyza
ja to mam czasem ubaw czytając ten temat :)
kupiłam parafiniarkę tą z allepaznokcie.... zanim zrobie dokładny peeling plus nałozenie maski to parafinka płynie... jak jest mało w parafiniarce to nakładam metoda pedzelkowa i spokój :) tak zrobiłam jak okazało sie ze na start miałam za mało parafiny :)
wlasnie kupilam ta,jak przyjdzie to dam znac jak sie sprawuje:)
28-04-2012, 12:59
a_now
I jak z czasem podgrzewania?
06-05-2012, 15:18
pinusia6
Dziewczyny chcę zamówić sobie zestaw ale na allegro jest tyle tego że nie mogę się zdecydować :)
Chciałabym taki zestaw w którym będzie wszystko i do którego nie trzeba bedzie juz dokupować parafinki czyli starczy w zupełności. Macie może jakiegoś godnego polecenia allegrowego sprzedawcę?? :)
Byłabym wdzięczna :)
07-05-2012, 21:54
asia
kazdy ma to samo tak na prawde. wazne zeby patrzec, ile jest parafiny w zestawie, zeby byly rekawiczki frotte i ew. na nogi i koniecznie jednorazowe rekawiczki, te foliowe. na nogi wystarcza foliowe sniadaniowe bo ciezko trafic 'skarpetki' jednorazowe:D
Zestawy takie same prawie, w tym pierwszym wiecej wosku i mniej bedziesz musiala dokupic. Zapachy mozesz wybrac w tej pierwszej, w drugiej chyba losowo daja, jak dobrze doczytalam :)
08-05-2012, 18:39
pinusia6
Ooo dzięki rudzia zdecydowałam się na tą pierwszą i dokupienie jeszcze jednej kostki parafiny :) Myślę że będzie ok :)
09-05-2012, 02:20
asia
ja obecnie mam wymieszany zapach cytryna z melonem:D i do tego kwiatki suszone domowej produkcji:D jakos mi sie ta pomarancz przejadla
09-05-2012, 13:44
syrena16
napisz proszę jak ją wypróbujesz-ok?
09-05-2012, 22:07
Zen.
Dziewczyny a tak ogólnie macie popyt na zabiegi parafinowe w taką pogodę jak jest obecnie (czyli powiedzmy prawie letnią?). Bo nie dość, że ciepło na dworze to i ciepło z zabiegu, decydują się na to panie? Powem szczerze, że u mnie parafiniarka stoi praktycznie nieużywana muszę coś wymyślić żeby miała 'branie' :)
09-05-2012, 22:45
Ladyss
Zen u mnie w zimę parafiniarka stała z teraz wykonuję zabiegi na dłonie :huh:
Parafiniarkę kupiłam od Sun Flower i jestem bardzo zadowolona.
10-05-2012, 15:17
pinusia6
Cytat:
Napisał syrena16
napisz proszę jak ją wypróbujesz-ok?
Oki na pewno napisze :) Już ją zamowilam :)
A ja mam pytanko używał ktoś może tych produktów ?? :) Bo widzę że mają przyzwoite ceny i chcialabym cos kupic do zabiegow parafinowych :)
Dziewczyny mam pytanko czy malujecie paznokcie przed czy po parafinie?? Czytam i czytam i sa różne opinie, większość twierdzi że malujemy po, poniewaz wtedy parafinka lepiej odżywi paznokcie , jednak spotkałam się tez z opiniami że należy robić to przed, żeby lakier lepiej sie trzymał .
11-08-2012, 14:06
DiamondShine
calineczka z tego co mi wiadomo, lepiej malowac przed poniewaz parafina chyba moze natluscic plytke i wtedy wlasnie lakier moze sie nie trzymac.
11-08-2012, 14:38
Elizabeth76
calineczka20 dokładnie jak napisała DiamondShine ;)
11-08-2012, 14:57
Zuuzaneczka
Cytat:
Napisał pinusia6
Oki na pewno napisze :) Już ją zamowilam :)
A ja mam pytanko używał ktoś może tych produktów ?? :) Bo widzę że mają przyzwoite ceny i chcialabym cos kupic do zabiegow parafinowych :)