-
Odp: Przedłużanie rzęs - wątek ogólny cz.2
Mam siodło bez oparcia,
początek był kiepski, tyłek i uda bolały, ale, jak się okazało, to tylko kwestia kwestia przyzwyczajenia, teraz mi gorzej na tych normalnych się siedzi, jeśli masz tendencję do siadania okrakiem to siodełko, moim zdaniem, lepsze, jeśli nie to wersja dziewczyn będzie oki. Jedynie co bym zmieniła to kolor :) mam białe i teraz wybrałabym ciemne obicie :)
-
Ja mam taki: http://meblotek.pl/pl/taborety-kosme...yp-1023ab1.htm
Jest OK. Teraz nie widzę w opisie ale dla mnie było istotne żeby kółka były gumowe lub z dużym dodatkiem gumy. Wściekałam się na poprzednie plastikowe które były... głośne i rysowały podłogę.
-
Zdecydowanie siedze okrakiem i wychylam sie do przodu zeby nie garbic pleców. Siedząc na normalnym krześle nigdy nie używam oparcia - dlatego pomyślałam o siodle.
Siedziałam też dluższa chwile na takim chyba w Częstochowie na warsztatach u Evo i stąd zapamiętałam ze takie coś jest :)
-
cat ja mam tak samo, chyba też pomyślę o siodełku ;)
-
1.Dziewczyny a jak kleicie to lecicie pokoleji od końca czy skaczecie po całym oku?
2.Czy odległość rzęs od powieki ma wpływ na ich wykręcanie się?:|
3.Dlaczego tak jest ,że jak wyklejam dosłownie WSZYSTKIE rzęsy,od góry wygląda to super a po otwarciu oka wydaje się ich tak mało?:(
4.Co jeśli w zewn.kąciku oka rzęsy są krótkie i powywijane?
-
monisiaczek zaraz posypią się posty pod tytułem "zapraszamy na szkolenie" i każda z instruktorek będzie miała rację. zadajesz pytania ze szkolenia podstawowego ;)
-
Spokojnie....jestem po szkoleniu podstawowym(a raczej po dwóch),mam tylko kilka wątpliwości. Mam problem z odległością przyklejenia rzęsy przy powiece:( Czy to jest przyczyna wykręcania się ich?
Jak skacze z rzęsami po całym oku to wydaje mi się ,że jest ich mniej.....:(
A z zewnętrznym kącikiem mam ciągle problem..nie mogę ich naprostować.
Nie krzyczcie na mnie:P Mam poprostu tak "dużo" okazji do korygowania swich błedów że szkoda gadać.
-
Monisiaczek wiadomosc na PW :)
-
rzeczy o ktore pytasz nie raz byly walkowane na forum ;) odleglosc wklejenia od nasady ma wplyw na wykrecanie sie rzes, skaczemy z oka na oko zeby unikac sklejek i nie tylko ;) co do zew kacikow mozliwe ze zle profilujesz rzesy i stad klopot ;) twoj instruktor powinien ci udzielic informacji po szkoleniu jesli pojawiaja sie pytania ;) przynajmniej nasze kursantki sa objete taka opieka, poniewaz w trakcie kursu sa tak zaaferowane nowym przezyciem i nadmiarem wiedzy ze pomimo powtarzania niektorych informacji kilkakrotnie nie rejestruja ich w pamieci ;) wtedy rzeczowo i konkretnie odpowiadami na ich pytania:D
-
Na szkoleniu wszystko pieknie mi szło,jak ktoś nade mną stał:P u siebie już nie jest tak za dobrze. Ale staram się.
agulusia no już żaluję ,że nie trafiłam do Was...Chociaż moja Pani instruktor też była cudowna,tylko,że od razu po szkoleniu było to dla mnie normalne ,że robie coś źle i dlatego jej nie marudzilam..Mineło juz prawie pół roku a ja dalej robie jakieś błędy.
Ale jeśli rzęsa w zewn.kąciku rośnie na skos to jak ją naprostować?
-
Kochana jak widzisz ze cos jest nie tak to od razu sie lapie za tel do instruktora ;)
Co do profilowania to niestety trzeba to zobaczyc ;)
-
Tak wyglądają rzęsy przeze mnie klejone...
Niewiem skąd taka przerwa wyszła na dolnym zdjęciu:/ i widzę,że zrobiłam za duży przeskok w rozmiarach.I jest ich tak mało..:(
na drugim zdjeciu widać te moje ogromne odstępy...
-
Dziewczynki mam klientkę, która od dłuższego czasu odczuwa pieczenie na górnej powiece w wewnętrznym kąciku jednego oka. Zawsze w tym samym miejscu. Zmieniam często kleje na różne więc to nie jakiś konkretny produkt, brak zaczerwienienia, brak opuchnięcia - wizualnie wszystko jest OK. Nie chce rezygnować z rzęs ale zaczyna jej to coraz bardziej przeszkadzać ponieważ pieczenie nie ustaje wcale. Zastanawiam się czy może to być jakiś objaw alergii? Zaleciłam spróbować z wapnem ale nie wiem jeszcze czy pomogło. Macie pomysł?
-
-
monisiaczek odstepy sa bo nie sa wszystkie wyklejone ;) w porownaniu do zdjecia przed ;)
-
Izi a ona nie ma tam mini rzęsek w kąciku? tam całkiem całkiem w kąciku? Ja tak mam i nie pozwalam sobie wyklejac tych rzęs, bo irytują mnie strasznie i później muszę je ściągać.
Monisiaczek
1. ja kleję raz jedno oczko raz drugie. Wolę kleić po kolei rzęska po rzęsce, bo wtedy mniej rzęs się omija, ale częściej skaczę. Jak klientka spóźniona wyklejam tyle starczy czasu, jak nowa klientka nie wiem czy wyleży. Te stałe wyklejam po kolei. łatwiej utrzymać długości. Do tej metody musisz mieć bardzo szybko schnący klej.
2. tak odległość od powieki ma wpływ na wykręcanie się rzęs a Ty robisz zdecydowanie za duży odstęp
3. nie wyklejasz wszystkich rzęs dlatego są takie "luki" a dwa według mnie wybierasz za długie rzęsy, zaczyna robić się pajączek.
4. Jeżeli byłaś na 2 szkoleniach pani Instruktor na pewno mówiła o jaki procent długości rzęsy naturalnej możesz ją przedłużyć. To samo tyczy sie kącika zewnętrznego ;)
-
Mysiaczek ok.35
mucha, nie nie ma. Jak pierwszy raz powiedziała że coś tam jej przeszkadza to sprawdzam co chwilę czy może płatek się nie podwija, czy jakaś właśnie baby nie podkleja się pod inną.
To trwa długo (licząc w miesiącach) więc raczej to nie jakaś "usterka" tylko coś bardziej skomplikowanego :/
-
Izi na tym etapie mysle, ze najlepiej sprawdzic oko u okulisty. Moze to byc problem z np. kanalikiem lzowym, rogowka oka itd. Jak po badaniu wyjdzie, ze wszystko jest ok wtedy mozesz dumac co moze Pani szkodzic przy zabiegu :) Nie bojmy sie lekarzy, oni sa po to zeby rozwiazywac takie zagadki :) dodam ze mam ten sam problem co Twoja klientka i na starosc dowiedzialam sie ze mam alergie na rozne rzeczy, ktore nigdy mi wczesniej nie dokuczaly ;)
-
miss lola raczej nie kanalik bo kanalik jest na dolnej powiece
-
Cytat:
Napisał
Mysiaczeq
miss lola raczej nie kanalik bo kanalik jest na dolnej powiece
Na górnej również Mysiaczku.
-
-
hej dziewczyny
Czy pracowalyscie kiedys z pesetami do rzes typu X? czyli takie ktore dzialaja na odwrot. Jestem swiezo po kursie i tylko takie tam mieli i zastanawiam sie czy macie jakies opinie na ich temat?
-
dla mnie totalnie bez sensu przy moim trybie pracy
-
Cytat:
Napisał
freda6
hej dziewczyny
Czy pracowalyscie kiedys z pesetami do rzes typu X? czyli takie ktore dzialaja na odwrot. Jestem swiezo po kursie i tylko takie tam mieli i zastanawiam sie czy macie jakies opinie na ich temat?
pęseta X jest bardzo wygodna do metody 1:1 jak uczysz się pracować na niej, kwestia przyzwyczajenia. jak każda inna. za to później jak zaczynasz bawić sie objętościówkami to masz z nią mega problem a przestawiać się na prostą jest strasznie ciężko. to jak pisać całe życie lewą ręką a rzęsy nagle zacząć prawą kleić. lepiej od razu opanuj proste bądź lekko zakrzywione ;)
-
Cytat:
Napisał
Mysiaczeq
dla mnie totalnie bez sensu przy moim trybie pracy
czyli radzilabys tradycyjne i jest to bardziej kwestia praktyki i wprawy?