ja kupiłam na allegro 300zł z przesyłką:) tak mi sie udało wylicytować:) 13kg-chyba najlżejsza składana wersja
07-11-2011, 11:12
dzikakura
Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
paula, masz w Gdyni hurtownie, lozka są po 249 zlotych jak chcesz podam ci do goscia telefon, na kurs idziesz i nie u mnie?( zarcik taki):skacze:i z Gdyni?:D no tego nie grali:skacze:
07-11-2011, 11:54
monia_sc
Paula idź do dzikiejkury, przynajmniej do porządku Cię wszystkiego nauczy :) Znam instruktorki które średnio potrafią to, czego uczą innych. A wystarczy popatrzeć na prace kury, żeby wiedzieć, że jest specjalistką :)
07-11-2011, 12:44
dzikakura
monia dzieki, ja nie tylko robie rzesy, ja jestem tez instruktorem:P, wiec papier kufer startowy i co tylko tam kto chce to proszzz:skacze:
07-11-2011, 13:37
a_now
Od wczoraj czytam wątek-prawie bez przerwy(troszkę oczka mnie pieką:haha:)i wreszcie przeczytałam wszystko.Dziewczyny jesteście kopalnią wiedzy -:przytul::przytul:.
Nie znalazłam odpowiedzi tylko na jedno pytanie-jak to jest z odtłuszczaczem?Pisano wcześniej ,że może być tańszy(czyli rozumiem z innej firmy niż klej)?Czy tak samo jak w przypadku pazurków można go zastąpić produktem powiedzmy "medycznym"(skinsept coś w tym rodzaju?)Bo niestety przy pazurkach miałam baardzo złe doświadczenia z odtłuszczaczami i dopiero jak się przeżuciłam na produkty "medyczne" jest lepiej).
07-11-2011, 17:03
sylwia29
:D ja też mam łózko sładane z allegro za 250 zł z dostawą do domu
07-11-2011, 17:22
monia_sc
no to nieźle a myślałam, że kupiłam w super cenie :/:
07-11-2011, 21:55
Zuuzaneczka
Uch, ja w końcu po długim marudzeniu idę na kurs. Pierwszy dzień już 15 listopada. Więc za jakiś czas będę męczyć Was moimi wypocinami :) :P
07-11-2011, 22:05
igla1102
cześć dziewczyny
skończył mi się właśnie odtłuszczacz i czekam aż dojdzie zamówiony już a jutro mam klientkę :/ czy wiecie może czy są jakieś zamienniki?
bardzo byłabym wdzięczna za odpowiedz pozdrawiam
07-11-2011, 22:10
Agnieszka Praska
skinsept;]
07-11-2011, 22:48
dzikakura
sorry, ale skinsept raczej nie do rzęs, bo musi odparowac przynajmniej 5 minut, jesli juz do octanisept:skacze:, tylko cholercia.. po co:skacze:
07-11-2011, 22:59
monia_sc
Kura czemu piszesz "po co"? Jak kiedyś zapomniałam odtłuścić rzęs, to mi rzęsy spływały. Nie wiem czy piszesz tak dlatego że masz inny sposób czy dlatego że nie używasz niczego do odtluszczania
08-11-2011, 09:39
dzikakura
Monia pisze "po co", bo uzywam .. odtluszczacza do rzęs, po prostu, produkt do rzes przeznaczony do tego celu:skacze:, nie mylic z primerem, a przedtem zmywamy makijaz i poprawiamy wodą , w trudniejszych przypadkach spiryt kosmetyczny,potem cleaner, potem primer ale staram sie tego nie robic, widac po skorze ile jest w niej sebum:D i musze uzywac czegos do odtluszczania, bo rzesa sie trzymac nie bedzie przeciez:) bo rzeczywiscie rzesy "spadna" jak mówisz. Dziewczyny teraz na naszych warsztatach mowily, ze slyszaly o przypadku klejenia rzes na super glue, hyyy, takie rzesy na pewno sie trzymaja bez niczego i odpadaja razem z oczami(zarcik taki, nie stosowac:))))
08-11-2011, 11:19
truskaweczka99
dziewczynki a macie może linki do tych łóżeczek ?bo przymierzam się do kupna :)
zapisałam się też na kursik i chciałabym się was doradzić jaki klej później sobie kupić ,bo zestaw chce skompletować sama :)
08-11-2011, 11:36
monia_sc
nooooooo Kura :) już myślałam że masz jakiś innowacyjny pomysł na odtłuszczanie :skacze::P w takim wypadku faktycznie "po co" :)
---------- Dodano o godzinie 11:36 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:33 ----------
truskaweczka99 przeczytaj forum to bedziesz wiedziec jakie kleje itd a łóżka znajdziesz na allegro albo w hurtowniach. Zresztą przed chwilą była o tym mowa ! :/::/::/::/::/::/::/:
08-11-2011, 23:19
dzikakura
monia, a co Ty, odtluszczac trza:skacze:
09-11-2011, 09:25
truskaweczka99
nie musisz się krzywić, nic złego nie zrobiłam .
takie prezenciki są naprawdę bardzo przyjemne i się je ceni :)
a ja uduszę za nieukrywanie takich byczych cytatów :aty: / Emila :D
09-11-2011, 13:59
sylwia29
http://images43.fotosik.pl/1198/cbc24e73554fc2e5m.jpghttp://images46.fotosik.pl/1155/1b7725dacf6661c8m.jpg
to aplikacja na jedwabnych , co myślicie? http://images35.fotosik.pl/1012/d16c2a2e92118bcem.jpg
a to po otwarciu gałek:D moje wielkie oczyska hehe
zakładała mi je pani, która jest po szkoleniu Sl organizowanym w jej szkole-nie do końca jestem przekonana do tej aplikacji ...dałam jej mój materiał , zeby było porządnie , do załozenia mi rzęsek ale sama widzę, że nie założyła mi na wszystkich i sa dziwnie sklejone przy nasadzie
No jako profesjonalistka to się aplikuje na obu oczkach na przemian , a ona raz jedno oko wykleiła -skończyła i potem drugie:-(
Chciałam mieć rzęski -to mam, chciałam wiedzieć jak robi to moja konkurencja- to wiem
Źle aż tak nie jest, żeby nie było
09-11-2011, 15:42
Agnieszka Praska
pierwsza fota to uzupelnienie ;)
lewe oko klejone moim nowym wymyslonym sposobem aplikacji a prawe klasycznie
prawie 5 tygodniowe rzeski
druga fotka to dzisiejsze D 0,20 10mm
09-11-2011, 16:27
sylwia29
ślicznie agulusia:ok:
jeśli chodzi o drugą fotkę to pani napewno przeszczęśliwa - swoje ma bardzo mizerne a tu po załozeniu taki wachlarz
---------- Dodano o godzinie 16:27 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:54 ----------
ja już też zaopatrzyłam się w odtuszczacz, bo (jaka ja głuptasina) ja myślałam, że primer to własnie robi odtłuszcza rzęsy , a to baza pod klej jakby:yess:-ale jestm mądra
09-11-2011, 17:16
dzikakura
truskaweczka-no pewnie, ze sie ceni, widze ze jedziesz po temaciku od początku:)
sylwia, zle nie jest przeciez, wiesz, ze bywa gorzej, nie?:skacze:no ale nie powinna kleic jednego oka najpierw potem drugiego , sama wiesz dlaczego:)
agulusia super rzesiczki:)
Sylwia dobrze jest odtluscic, fakt, ale jak nie ma cleanera dopoki go nie masz ze trzy razy primerem przejedz (za kazdym przejechaniem niech wyschnie) i powinno byc git
09-11-2011, 17:24
sylwia29
e no własnie tak też robiłam z tym primerem ale zamówiłam z naszej firmy;) odtłuszczacz i bedzie gitara
a co do pani , która zakładała rzeski mnie jak posłucha tego co jej powiedziałam też bedzie dobrze:)
09-11-2011, 19:33
cubaro
Ja do odtłuszczania używam tylko Lash Primer (kiedyś stosowałam jeszcze coś przed ale stwierdziłam, że nie ma takiej potrzeby).
Na moim Primerze jest napisane, że służy właśnie do odtłuszczania rzęs naturalnych i dziwię się, że piszecie że to nie odtłuszczacz :o
Skład: woda, PVP, etanol.
09-11-2011, 21:35
truskaweczka99
Kurko , o ile mogę Cię tak nazywać - no właśnie czytam i czytam i końca nie widać :D dlatego jak mnie coś bardzo zaciekawiło to pytam i od razu zostałam " okrzyczana " :] zanim pójdę na kurs chcę coś więcej wiedzieć :) dlatego czytam i robię sobie jakieś swoje notatki :) przeboskie robisz rzęsiska :) jeśli będziesz znów na śląsku to ja się pisze <3 :love:
09-11-2011, 22:08
igla1102
a jeszcze powiedzcie mi dlaczego nie można robić najpierw jednego oka a następnie drugiego?w czym to przeszkadza?