zdecydowanie za daleko, ja krzyczę na kursantki, kiedy robią taki odstęp ;)
Printable View
zdecydowanie za daleko, ja krzyczę na kursantki, kiedy robią taki odstęp ;)
Ja wiem, że za daleko :( na uzupełnieniu takie ściągam i kleję blisko. Pinoczetka i tak na mnie krzyczy że kleję za daleko za daleko :skacze:
Ale nie ma zlepek, ładnie prosto piszczą ;)
Dziewczyny a może któraś z Was ma chęć na wyjazd do Irlandii i otworzenie ze mną salonu ?
Tutaj nie ma sanepidu, nie płaci się ZUSu, tylko kaucja za lokal, ubezpieczenie usługi, ubezpieczenie lokalu, chodnikowe, czynsz i już. Podatek obliczany jest raz na rok. Nie płaci sie żadnych zaliczek na poczet podatków. Uproszczone do minimum.
A potrzebuję drugiej dziewczyny, bo 3 dni w tygodniu będe pracowała w całkiem innej branży.
Moje kolejne:
1. 1:1
2. Uzupełnienie 2:1 + 3:1
3. 2:1
No to wrzucam parę zdjęć z pierwszego dnia szkolenia u Agulii z metod objętościowych.
Muszę przyznać że szkolenie było 1 klasa :skacze: Wyszło u mnie trochę braków, okazało się że metody objętościowe w rzeczywistości robi się inaczej niż to sobie kombinowałam :D
Aga zarzuciła mnie wiedzą, dała mega skrypt !! a nad modelką skończyło się cackanie. Pokazywała, tłumaczyła, nie odeszła na krok no i jak trzeba to opierniczyła i kazała poprawiać :aty:
Atmosfera była świetna, może byłam początkowo trochę spięta, ale ostatecznie momentami płakałyśmy ze śmiechu - autentycznie. Akcja z pizzermanem była boska :skacze: ,a ksywka "grabarz" całkiem mnie osłabiła :haha2:
Początkowo aplikację robiłyśmy na silcopadach, ale że modelka trochę na nie marudziła, przeszłyśmy pod koniec na taśmy dla jej komfortu. W sumie szkolenie trwało ponad 12h, pod koniec było ciężko, bolały mnie oczy i miałam kłopot z koncentracją, ale myślę, że dzięki temu Agnieszka wtłoczyła we mnie max tego co mogla. Dla urozmaicenia odwiozłam modelkę do Katowic do domu, tam się zgubiłam i dotarłam do domu o 1 w nocy :crazy: Ale przefrunąć przez puściutkie miasto z prędkością autostradową ze świadomością bezczelnego łamania przepisów - bezcenne :skacze: wiem, wiem ... :aty:
Teraz mam 2 tygodnie na ćwiczenia, a 13-go czekają mnie jeszcze dwie aplikacje szkoleniowe, ćwiczeniowa i egzaminacyjna.
Agulaa ogromne dzięki ! :piatka:
AnastazjaB - :przytul:
juz pisałam na FB że pięknie, cudnie i w ogóle :D no na prawdę napatrzeć się nie mogę i zazdroszczę. bo wiesz że też bym chętnie poszło na to szkolenie, ale brak funduszy i klientek....
jaka aplikacja egzaminacyjna? nie wiedziałam że coś takiego jest
Cataleya :) ładniutkie.
Jak ty je tak wygładzasz? Nie znam chyba tej opcji a czasami by mi się przydał taki gazetowy efekt :) w sensie twarz/cerę :)
piękne te rzęski i zdjęcia też piękne:)
bardzo ładna praca - to teraz mnóstwo klientek na objętościówki życzę :ok:
Cataleya Super rzęski :) też chętnie się dowiem jak taki efekt wygładzenia uzyskujesz :)
kiwaczek2 u mnie na szkoleniu 1 dzień jest zawsze baaardzo intensywny teoria+ praktyka, na 2 dzień ja już w 90% obserwuje a nie gadam i "egzaminuje" przyswojoną wiedzę z dnia 1 ,a którym 100% mówię i pokazuję i eliminuję cały czas wszystkie błędy, te w trakcie nowo poznanych metod również aby od razu wyłapać każdy szczegół i szczególik dlatego wszystkie moje kursantki mają gazetowe aplikacje ;) Wieeemm jestem okropna ale cóż poradzę, diabeł tkwi w szczegółach. Ula została wymęczona ponad 12h przeze mnie ale jak przyjdzie na 2 dzień szkolenia i pozna kolejne nowe rzęski i je wymaca to już całą teorię przedłoży na praktykę sama ( jestem tego pewna ) Pozatym ja "egzaminuje" w tym celu żeby po szkoleniu dziewczyna czuła się swobodnie jak zasiądzie do pracy już bez mojego oka i aby poradziła sobie równie świetnie jak na szkoleniu :)
super. ja uwielbiam jak mnie ktoś męczy. hmmm czy mnie Ala też egzaminowała kątem oka :D? okropna nie - porządna ! o to chodzi. żeby wyjść i czuć się pewnie.
kiwaczek2 o to chodzi w profesjonalnym kursie aby kursantka nie tylko wykleiła pięknie rzesy ale zeby po kursie czuła się pewnie, mam nadzieję że Ula czuję się już pewniej bo dostaje już pierwsze telefony na metodę 3:1 i wcale nie chce odmówić :) Brawo Ula o to chodziło :D a teraz tylko twoje fundusze zaczną wzrastać w górę :)
Też już pisałam na fb ale napiszę i tu rzęski są piękne ale nie mogło być inaczej :ok:
A z tego co się orientuję to zdj Ula wrzuca w Photoshop
Tez kojarzę, dlatego pytam co tam czaruje bo nie znam opcji chyba :D
tak photoshop u Cat - ale właśnie jaka to funkcja :d pytam mimo że nie mam fotoshopa, jednak efekt jest jak u takiej lalki. skóra jak pupcia niemowlaczka.
dzis kleiłam mojej mamie te nieszczęsne leżące rzęsy . nie wykleiłam wszystkiego, bo było strasznie duzo maluchów już takich po 4mm, ale te jej rzęsy takie słabiutkie że zostawiłam.
mucha - ja myślę tak za 2-3lata :) Jeszcze musze charakteryzacją ogarnąć i doświadczenia więcej nabyć... a potem myślę o wyjeździe gdzieś gdzie państwo szanuje przedsiębiorców :)
I ja bym chetnie wyjechała, ale narazie za mało potrafie, za malo doswiadczenia niestety.
Jesli chodzi o przerobki zdjec to kiedys bawilam sie photoshopem, teraz szybko sciagnelam gimpa, jest łatwiejszy. Mojemu zdjeciu nic chyba nie pomoze, bo rozbiłam lampe i musialam uzyc takiej co daje zolte swiatlo i zdjecie zrobic telefonem :/ :(
Korekta mojej mamy evo B 0,15 8,10,11
Honey ładny kierunek, praca na zdjęciu wygląda na czystą ale dla mnie za duży schodek w kąciku wewnętrznym - albo dołożyć 9mm albo bardziej pomieszać 8 z 10 zanim wejdziesz na 11mm. Szkoda, że nie ma zdjęcia na otwartych oczach bo nie wiadomo czy oko jest dobrze wymodelowane
Nastepnym razem wiecej zdjec zrobie :) No wlasnie nie wiedzialam jak sobie poradzic z tym schodkiem, bo nie mam rzes 9 niestety. Zrobie nastepnym razem tak jak napisalas :)
Tutorial do retuszu skóry: https://www.youtube.com/watch?v=8vC2KjZWTmM
Ten jest prostszy https://www.youtube.com/watch?v=jwFKrLvyoqU
Jest akurat do Photoshopa ale myślę że darmowe programy które mają możliwość pracy na warstwach też będą miały podobne narzędzia.
izi dokladnie :) ja tak zawsze robie z rzesami kolorowymi jak chce cale oczko pomieszac kolorami, zreszta Ula juz wie jak to sie robi :)
Dziekuje, nie pomyslalam o tym :)