Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Cytat:
Napisał
Joanna83
Witam! Jestem nową użytkowniczką forum i właśnie potrzebuję pomocy. Chodzi mi o podpowiedź gdzie znajdę temat odnośnie utwardzenia naturalnych paznokci pod hybrydę. Od niedawna robię paznokcie i mam koleżankę która ma bardzo słabe, łamliwe paznokcie. Początkowo kładłam jej żel uv i na to hybrydę, ale postanowiłam iść na skróty (żeby nie piłować jej tego starego żelu) i kupiłam sculpting gel IBD soak off (bo można go odmoczyć w acetonie). tylko teraz nie wiem za bardzo jak mam go nałożyć. Zaczynam od przygotowania paznokci, pozniej primer, dalej nie wiem czy najpierw dać baze od hybrydy semilac i pozniej ten sculpting IBD i kolor, czy najpierw sculpting i poźniej baze do hybrydy i kolorczy moze przemyc utwardzony sculpting IBD cleanerem? Czy mogłby mi ktoś pomóc, z góry dziekuje i pozdrawiam.POMOCY!!!!!!!:(
@Joanna83 najpierw sculpting, potem baza ;) A co do hybryd to polecam semilac. Sama korzystam i jestem bardzo zadowolona z kolorów i efektu jaki dają. Paznokcie wyglądają ślicznie bez zbędnych zdobień :)
New nails, używaj systematycznie, paznokcie będą zdrowe i w dobrej kondycji.
Używam hybrydowych od dawna, nic nie odpada, stosuję odżywkę i przynajmniej jak na razie te paznokcie mam na maska zdrowe.
Super, dzięki za wszystkie porady :)
u mnie wszystkie lakiery hybrydowe sa z EM Nail :) bardzo je lubie- cena jest niska, a jakoscia nie odbiegają od lakierow z wyzszej półki :ok: no i kwestia najwazniejsza- nie mam zadnych uczulen, a skore dloni i paznokcie mam dosc wrazliwe ^_^
Cytat:
Napisał
yashe
pewnie masz za miękkie paznokcie, wydaje mi się, że to nie wina hybrydy.. mi zrobiło się podobnie tylko że na jednym palcu, powodem wg mnie było to, że płytka w tym miejscu była dość cienka, i pazur mimo lakieru wywijał się na wszystkie strony:/ wrrr :/ proponuję spróbować "podleczyć" paznokcie jakimiś odżywkami np, Eveline albo nałożyć warstwę żelu, aby delikatniej utwardzić naturalną płytkę. Ja swojego paznokcia spiłowałam najkrócej jak się da i na takim krótkim zrobiłam hybrydę, dałam też trzy warstwy lakieru i jest już ok:)
Ja robiłam podobnie tzn. albo 3 warstwy albo nakładałam żel i później kolor na to