Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
igla-wszystko mozna, tylko to generalnie błąd w sztuce jest. Klej mimo, ze ma napisane jak woł, ze wiąze w dwie sekundy, to paruje troche wolniej niz wiąze, jak skaczesz to dajesz czas klejowi na odparowanie i nie przytulasz do zaaplikowanych rzes kolejnych w stosunkowo krotszym czasie,niz gdybys skakala z oka na oko a i jeszcze jedno dosc wazne- skad bedziesz wiedziala ile rzes wkleilas na pierwsze oko?Policzysz?
Aplikacja rzes ma tez za zadanie wyrownac asymetrię, nigdy nie mamy rzes na obu oczach po rowno, czasem z bolem, bo z bolem ale jesli jedno oko jest bardziej urzesione to trzeba temu oku odpuscic, bo na jednym zrobi nam sie gescioch a na drugim nie. Jak kleisz naprzemiennie wklejasz tyle samo rzes na oboje oczu.
cubaro, w sumie wszystko co ma alkohol odtluszcza, generalnie zasada jest taka, ze to co na poczatek powinno miec wiecej alkoholu, a to co potem-mniej i tak sa zbudowane te primery cleanery, cleansery i wszystkie "ery" ja tam tez wychodzę z zalozenia, ze jak cos dobrze dziala(jak w Twoim wypadku Twoj primer) to po co zmieniac, chyba, ze... moze zadzialac lepiej:skacze:, ja mimo tego, ze sprawdzone sposoby dzialaja caly czas szukam i dlatego ciagle .... khem zmieniam zdanie, to w sumie glupie troche, ale czasem sie cos tam udaje ulepszyc
a tu kolorowe rzesiory
fota pierwsza:nic nie widać
fota druga: widac niebieski
Od początku kleję najpierw jedno oko a potem drugie i nigdy nie zauważyłam żeby na którymś oku było więcej lub mniej rzęs.Poprostu obrałam swoją metodę i nie umiałabym inaczej.Oczywiście nic mi się nie skleja w czasie aplikacji i uważam,że to nie jest żaden błąd tylko poprostu każdy ma swoje metody (np. dla wygody i czasu zakładania rzęs ).
Dziewczyny słyszałyście o przedłuzenie tylko części rzęs ? tzn. 1/3 tzw. tylko kącika- wydłuzeniu go?
Jak to wygląda i ile za to kasować:huh:
Igluś- tak na marginesie, jesli jesteś tzw. stylistką rzęsiorów -chyba wszystkie się tak nazywamy:-) i masz za soą szkolenie to tam też własnie padły słowa o alikacji na obu oczkach- to takie profesjonalne;-) ja na początku jako samouk też kleiłam najpierw jedno a potem drugie oko- powiedziano mi na kursie już właśnie te słowa co napisała wyżej kurka i w 100% się zgadzam
Dzika kura :) brawo piekne rzesiska :):ok:
I ja się w 100% zgadzam z klejeniem naprzemiennie, dokładnie z takich powodów o których pisała kurka :ok:i wydaje mi się to zupełnie oczywiste.
Rób jak chcesz igla, pytasz, to odpowiadamy.
( jeszcze się taki nie narodził, któremu w trakcie aplikacji, ani jedna rzęsa chociazby nie załapała o drugą, mnie się zdarza):D
Sylwia, taaak, czasem sie przedluza tylko zewnetrzne kąciki, moja.... (kto to jest siostra męza? gunie se zawsze w tych komeksjach rodzinnych:)))).. no i wlasnie ona....:) zawsze sie nad tym upiera, bo ona bez tuszu zyć nie moze.
Ja bym kasowała tak 1/3 ceny
szwagierka :D / Emila :P
:)dzękiKurk za odp. , jednak można .. to się tedy zabieram do roboty:D
A siostra męża to chyba- Szwagierka:yess:
tylko jak robisz te kaciki to wtop je w naturalne rzesy czyli od zewnatrz np 12 tka(rozumiem, ze pani zalezy na takim wiekszym wyciagnieciu kącika) a potem pare 11 tek i 10 tka(jak masz to najlepiej 0,15) uprzedz tez pania ze taka stylizacja wytrzyma maks poltora dwa tygodnie, bo zapewne pani bedzie tuszowala calosc i potem demakijazowala, a tego rzesy, szczegolnie w zew kaciku nie wytrzymaja
kura rewelacyjnie to wygląda!! że piękna aplikacja to już nawet nie będę pisac bo to oczywiste :D
a to moje noreczki wczorajsze (po tobie kurcia to aż głupio coś wrzucać hehe) :)
Załącznik 48565Załącznik 48566
i pytanie - czy to możliwe że komuś rzęsy rosną w ekspresowym tempie ( 2 tyg=brak połowy rzęs bez uszkodzenia naturalnych) czy raczej to wina jakiegoś kosmetyku z czego klientka sobie może nawet nie zdawać sprawy? bo innym tyle to wypada po miesiącu np lasce z rzęsek wyżej wrzuconych :)
Emilia - cuuuudne norki, no ja nie mogę :wow:, pisałam już kiedyś, że je uwielbiam i co... jeszcze nikomu nie robiłam :(.
Obawiam się, że za długo będzie trwała aplikacja skoro klei się po 2 i koszt ich zakupu mnie odstrasza (a wszystko w SL kupuję).
Podpowiedzcie gdzie taniej ale pewnie! No muszę w końcu zacząć norki, bo mi się już śnią :P
a to sa te zwykłe noreczki mink 1:1 :) za te 2:1 dopiero się będę brała :) dzięki :ok:
:ok:Emilia cudne są i takie delikatne- naturalny look-fajnie to wglada
ja też pracuję na tych norkach mink i są ekstra- klientki sobie chwalą a i ja nie narzekam:]
a to moje oczysko po małej poprawce;)
http://images38.fotosik.pl/1192/a1ee3cad06078b00m.jpg
Cubaro dlaczego odstrasza Cie koszt norek? przeciez za zabieg ten weżmiesz 2-3 razy więcej niz za zwyczajną aplikację
powiedzmy cena opakowania wynosi 250 zł - z czego na tym materiale wykonasz minimum 5-8 aplikacji (średnio) więc w najgprszym wypadku koszt norek wyniesie Cię 50 zł... plus dodatkowo klej, odtłuszczacz, podkładki,szczoteczka... a zabieg będzie klientkę kosztował minimum 350-500zł... wiec rachunek jest prosty jak 2+2 :)
Jeśli jesteście zainteresowane prawdziwymi norkami na 100% prosze o kontakt na maila do mnie lub Kury powiemy na co zwrócić uwagę lub polecimy dostawcę...
Emi bardzo ładna aplikacja
Emilka fajne rzesiory,delikatniutkie takie, podobaja mi sie i jaka fajna rowniutka aplikacja, otworzyło sie tej Pani oczko, że hej!
sylwia, ufff troche lepiej, ale czy nie dziabie cie cos w kaciku zewnetrznym? Tam jakis tłum widze cholercia, jakby popodklejane trzy rzesy, a moze tylko takie zdjecie
cubaro podłączam się pod wszystko co mówi Edyta, jednak dodam swoje trzy grosze, wprawiona osoba wykona norki 2:1 w dwie godziny, czyli troszenke dluzej niz zwykła aplikacja, prosze tu świeżynka z dzisiaj(co mi tam święto niepodległości trzeba, to się pracuje):D
Pani przyszla o 12:00 wypiła kawkę, wysłuchałam co chce uzyskac zaczęłam kleić o pół do pierwszej, potem byla chwila na papierosa i siku, pani wyszła o 14:45 z dwoma przerwami mysle, ze zrobilo się z tego 45 minut, więc kleiłam dwie godzinki, po prostu nie trza gdybać tylko(przysiegam, ze to nie sodówa mi do głowy uderza), trzeba wiedzieć jak, a przede wszystkim.. trzeba wierzyć w produkt. Pierwsze norki(próbkę) dostałam pół roku temu, pomyślałam... co to w ogole jest, miękkie giętkie, cienkie i w ogole nie ma żadnego kształtu... w kibel to! Tak se leżała ta próbka i zarastała kurzem, teraz robię i po prostu sama tęsknię żeby je mieć na oczach:skacze:
a tu moja Pani z dzisiaj-norki naturalne
Kurka. Emilka piękne rzesiska :)
dzięki dziewczyny :kwiatek:
Kurcia i znów nie będę oryginalna...achhhhh :love:
no własnie że ciut kłuje och .. dobra nie będę narzekać ale co mozna było się spodziewać zapłaciłam 40 zł bo dałam swoje materiały:D hehe ..sama sobie ściągnę i ok . , jak pisałam wcześniej chciałam sprawdzić jak i co za ile robi moja konkurencja w tej mojej dziurce na końcu świata
Kurka rzęsiory są rewelacyjne w twoim wykonaniu- sama marzę o profesjonalnie założonych i jak będzie trzeba to pojadę nawet do...????? się zobaczy:)
Nie bylo mnie tu chyba ze 2,5 tygodnia :( przepraszam juz jestem i wklejam to co robilam przez ten czas nie krzyczec tylko strasznie prosze... ;)
1 dziewczyna ma swoje dosyc geste ale baaardzo króciutkie takze 11 mm dl, grubosc 0,2 naturalki profil B
Nastepne zdjecia:
Uzupelnienie a raczej sciagniecie i zrobienie od nowa rzesek dla zmiany profilu: 0,15 grubosc i 11 mm profil D
Zmiana profilu i robota od nowa moja AGa lubi zmieniac co chwile rzesiory... moja modelka z kursu doszkalajacego u Edytki wtedy robilysmy norki 12 mm i 10 mm profil C ale wolala miec bardziej czarne no i troszke dluzsze no to zrobilam ;) tez zmiana na profil D dlugosc 13mm oraz 11 mm grubosc 0,2
i ostatnia to moja przyjaciolka ktora sie wypiela du... na mnie na 1,5 miesiaca miesiace poszla do kogos innego ale wrocila do mnie :D :) czyli jednak ja robie jej ladniej.... Niestety ta osoba jej bardzo zniszczyla rzesy... i widac to zwlaszcza w kaciku jednym... rzesy byly tam posklejane i duzo widocznie wypadlo i pociagnelo troche rzesek ale efekt i tak jest ;) Nie wyszlo najgorzej ona zadowolona ;)
agulaaa piekne rzeiory! :kwiatek::kwiatek:
. Ale nie dziwota bo uczylas sie od najlepszych.
Buziaki dla Wszytkich stylistek rzes i dla naszch kochanych nauczycielek Edytka, Bozenka usciski :kooffa:
Dziewczyny czy któraś z was wie może gdzie w Warszawie z biegu dostanę rzęsy 16 i 17 bo w poniedziałek mam ważną stylizację a generalnie nie mam takich długości i muszę je na prędce nabyć.Proszę o info.
Agula wygladają świetnie(modelka ma wg mnie troszkę za długie katy wewnetrzne na jej możliwości (chyba ze sie myle, bo ładnie odrosły)) ,a el ogolnie super