A jakiej kolorowki uzylas?
Printable View
A jakiej kolorowki uzylas?
Kolezanka miala gelisha a po kilku tyg nalozyla sobie wartawe zyklego lakieru o innym kolorze
Zmyc warstwe zwyklego lakieru, zmatowic topa tak aby najlepiej dostac sie do kolorowki, i zawinac w sreberka z nasaczonym wacikiem w removerze jak nie masz removera to w ostatecznosci aceton.
Czy taka procedura tyczy sie zdejmowania hybrydy gelisha? Czy wszystkich firm?
Zawsze zmywasz najpierw zwykly lakier a pozniej pilujesz topa (w shellaku sie nie matowi topa bodajze) a pozniej sciagasz removerem w ostatecznosci acetonem. Aceton jest bardzo mocny i wysusza paznokcia jak i skore dlatego aceton to ostatecznosc
Bardzo Ci dziekuje. Szkoda ze tego typu informacji nie udzielili mi na szkoleniu,jedynie zawinac wacik nasaczony acetonem i w folie...
A gdzie na szkoleniu bylas i z jakiej firmy?
Bylam w szkole ktora szkoli ze stylizacji i wielu innych rzeczy..../ a jakiego removera Ty uzywasz?? Lub mozesz polecic?
hej...:) juz prawie zdecydowalam sie by kupic baze i top gelisha.. a tu widze ze i z gelishem mozna miec problemy by sciagnac:/
wiec nie wiem..moze kupie jednak shellac cnd..?
czy do ktoras z was uzywala aceton i cleaner ktory ma w sprzedazy leobert z allegro? warto przy okazji lakierow zakupic plyny?
pozdrawiam:)
Ja uzywam removera z firmy Gelish. Jesli on nie daje rady to wspomagam sie acetonem niestety.
---------- Dodano o godzinie 11:33 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:30 ----------
Ja jeszcze nie mialam problemow aby sciagnac hybrydy Gelish... a kolezanka wyzej nie byla do konca poinstruowana na kursie jak to sie robi... co nie znaczy ze Gelish jest od razu zly. Kazdy ma swoja ulubiona firme i kazdy lubi na czyms innym pracowac. Wyprubuj Gelisha i inne firmy, czlowiek uczy sie na wlasnych bledach a testujac dojdziesz do swoich ulubionych firm i kombinacji baz i topow z kolorowkami.
Aceton, owijanie, 15 min w tym potrzymać i powinno zejść jak się delikatnie podrapie patyczkiem z drzewa pomarańczowego. Tym bardziej gelish. Ja tak zdejmuje CZ i ładnie schodzi. Daj znać jak sobie poradziłaś
No i wiadomo, że zwykły lakier najpierw trzeba zmyć jeśli była na to nałożony. A co do piłowania wierzchniej warstwy to ja z CZ nic nie piłuje. Tak jak napisałam, tyle że ja używam acetonu zwykłego, kupionego w sklepie budowalnym, 7 zł za 0,5l :)
ze sklepu budowlanego? ałć
a do mnie przyszla klientka z niby cnd z resztka "bazy" ktorej nie ruszyl wlasnie taki przemyslowy aceton i probowalam go zdjac removerem gelisha i jedyne co to moglam na sile go zdrapac
w rezultacie to zostawilam
to niemozliwe zeby cnd nic nie ruszylo, nie?
Aceton... cos okropnego dla paznokci i skorek...
w removerze przecież też jest aceton, w zmywaczach starej daty również. a że niby mniejsze stężenie....ale trzeba dłużej trzymać by zeszlo
Dziewczyny mam pytanie odnośnie robienia wzorków na hybrydzie. Czy lepiej robić je juz na wykończonym paznokciu czyli na przemytym topie czy lepiej przed topem? Spotkałam się z różnymi opiniami i stąd moje pytanie
przed, żeby je potem zabezpieczyć. chyba że dasz potem drugi raz top (na top)
Ja robie po przemytym topie
I znowu dylemat :D A jak z wszelkimi ozdobami, typu cyrkonie i inne błyskotki? na mokry kolor, do lampy, potem top i do lampy? Tak ostatnio robiłam i się nawet trzymają, ale wiadomo powierzchnia nie jest gładka i łatwo moze odpaść. Macie jakieś sposoby?
Agnieszka - malujesz wzór na topie i tak zostawiasz? np farbkami? czy o jakich wzorach mówimy?
a cyrkonie to gdzies tu było poruszane. mnóstwo sposobów dziewczyny mają. ja na klej i otaczam topem.
Kiwaczek2 - jaki klej? taki do tipsów mógłby byc czy faktycznie superGlu itp?
a właśnie, farbki akrylowe jak lepiej? przed czy po topie? Głownie myślałam o wzorkach lakierowych które nie wydają sie takie wymagające, ale trzeba iść z postępem i robić nowe rzeczy w końcu konkurencja rośnie :):)
ja przecieram suchym wacikiem kolor,zeby sie farbka nie slizgała i maluje a potem top i tyle ;)a cyrkonie daje na kapke twardego zelu (nawet na hybrydzie)utwrdzam,potem top i super sie trzymają ^_^
hej dziewczyny :) przejrzałam juz chyba caly watek i nie znalazlam nic na ten temat, wiec pytam :)
Czy ktoras z was uzywala hybryd Silcare color it? sa teraz na alle za smieszne pieniadze i sie zastanawiam czy nie kupic paru kolorkow. Mam juz pare kolorow z ins i w polaczeniu z baza i topem z Dolce Nails niezle sie trzymaja (u mnie kolo tygodnia, wiec to i tak dobrze, bo jestem nalogową skubaczką :D )
agnieszka - no no:) myslalam ze nie zabezpieczasz bo tak zabrzmiało, stad moje zdziwienie
konwalia - tak to w sumie ryba gdzie się maluje, oby zabezpieczyc i tyle. farbkami lepiej, łatwiej niż lakierami. na klej do tipsów.
agojago- wejdz w watek producentów silcare, tam było o hybrydach, podobno do bani, ale mieli wprowadzic nowe.