jonaska 13 piekne kwiaty :) robią wrażenie :)
Printable View
jonaska 13 piekne kwiaty :) robią wrażenie :)
Janaska świetne kwiatuchy robisz :)
Jonaska sliczne kawiatuszki, pieknie kolorki sie komponuja
Dodaje moje
Ewa bardzo fajne kolor śliczny :przytul:
kwiatki
Załącznik 54118
super!! a te liście od róż to jak prawdziwe :)
Tyle tu pięknych prac, że nawet nie wiem co ładniejsze :D
Ewa - świetne pazurki:ok:
Chechlol, Meg - pięknie jak zawsze :wow:
Jonaska - super ;]
Nie mogę tu wchodzić, bo depresji dostaję...
Cuda czynicie, cuda...
Hello... :)
Ale cudenka tworzycie :wow::wow::wow:
Ja rozpoczynam swoja przygodę z akrylem... i jakos cienko mi idzie... kwiatki wyglają tragicznie (tudzież komediowo) hehe... no nic moze kiedys doczekam się jakiegoś ładnego... a narazie ryczec sie chce jak na nie patrzę :(
Meg, w zdobieniach akrylowych jesteś absolutnie mistrzem! ;)
... ja ja dziś umodziłam dwa samotniaczki.
Próbowałam na bazie filmiku zrobić kwiatka z wysokim wykończeniem. Ale nie za bardzo sama potrafię ocenić estetykę tego kwiatka. Wiadomo nie użytkowy, i w 100 % nie taki jak na filmiku.
Chodzi o ocene np od 1 do 5
Jak dla mnie to 5 :D ale że sama się uczę akrylem zdobic, to nie moge się wypowiedziec obiektywnie... bo w porównaniu z moimi ciapkami zasłużyly by na 10 :ok: Mnie jeszcze płaskie nie wychodzą... a co dopiero gadac o 3D :]
Ale ogólnie mam fioła na punkcie zdobien akrylowych...:cwaniak2: tak mi się strasznie podobają
Syrena w mojej skali masz 100 !!
Dlaczego mi nie wychodza noo :( ?
Syrena poproszę o link do filmiku, też chce takiego stworzyć.:wow:
Syrena bardzo ciekawy ten kwiatek , moja dzisiejsza tworczosc
Ciesze sie że Wam sie podoba... niestety muszę poszukać filmiku. Cała stylizacja to budowa centrum kwiatka poprzez formowania pączka jeszcze z nie rozwiniętych płatków- resztę nadbudowuje się z zewnątrz 1-wsza warstwa to płatki dogniecione do paznokcia, 2-ga warstwa to płatki wklejone , ale ulepione zewnątrz, przy czy nadbudowujemy płatki już po usztywnieniu akrylu i wklejeniu innym kolorem akrylu - na krawędziach - tworząc naturalne krzywizny.Do wnętrza pąka wsypuje się kruszone szkło,piasek bądź bulion...
Postaram się znaleść filmik ale uprzedzam że moj pazurek oprócz metody i techniki budowania- estetyka i kszałtem różni sie od tego na filmie:)
Jak znajde to wkleję:)
Hej :) z forum zaczęłam dopiero korzystać, chociaż zarejestrowana jestem od dłuższego czasu , jeśli chodzi o kwiatki akrylowe to chyba tylko różyczki jako tako mi wychodzą, może macie jakieś sprytne sposoby na lepienie kwiatuszków :) będę przeszukiwać posty :P
Ps. Piękne robicie te zdobienia:)
Witaj Olciu- hm moja córunia ma tak na imię:)
To co pierwsze rzuca sie w oko to za bardzo zalewasz kwiatka - żelem nabłyszczającym- przez co traci lekkość.
Po drugie postaraj sie zamiast trzech warstw płatków zrobić dwa ale bardziej wyraźne i z lekko podwarzonymi krawędziami zewnętrznymi, ato doda zwiewności Twoim kwiatkom.
Jeśli chodzi o sposoby lepienia - foremek 3d nie polecam, czasem proste wzory kwiatków bywają piękniejsze i o wiele estetyczniejsze niż skomplikowane ale wykonane niezbyt fachowo.
Poszperaj u dziewczyn w galeriach...
Naprawdę warto
Dziękuje Ci bardzo :) będę ćwiczyć jak mi będzie wychodzić lepiej na pewno się pochwalę może zacznę od czegoś łatwego bo sie za bardzo porwałam na głęboką wodę :):P
Ps. Takie piękne kwiatki tutaj widzę, że jak mi przyjdą akryle to będę tworzyć o ile czas pozwoli:)
Ja niedawno zrobiłam coś takiego:) takie z nudów.
Ewa71 - fajny jest ten samotniaczek;)
Ja dzisiaj wyprobowalam nowy akryl z i-nails czy dobrze sie kwiatuszki nim buduje
Jak na fakt ze od jakiegos roku nie robilam akryli (ani kwiatkow) i to ze to byl od razu pierwszy z miejsca zrobiony to jestem zadowolona z tego akrylu - plastyczny, fajnie sie na nim pracuje, a co do ostatecznego efektu to czeka mnie duzo pracy i cwiczen nad kwiatkami hehe
Pozdrawiam dziewczyny ;)
http://pliki.wzorki.info/images/3hsy6.jpg
http://pliki.wzorki.info/images/IRmjK.jpg
no bardzo ładnie wyszedł :) ja też ostatnio zamawiałam i wczoraj przyszły, odrazu zabrałam się do roboty jeszcze nie wychodzi tak jakbym chciała ale jest dużo możliwości na zdobienia i kiedyś się wyrobię myśle to mpje poczynania :)
No ja wczesniej tez robilam kwiatki, a raczej probowalam (hehe) innymi akrylami, ale przyznam ze najlepiej mi sie pracuje tymi ktore mam teraz ;) Dowod- ten kwiatek - taki "ladny" mi jeszcze nie wyszedl ;)
Jedyne co nam teraz pozostalo to cwiczyc, cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc :*
Pozdrawiam
no tak :) samo nic się nie zrobi ;) :*
rozyczki akrylowe :)
moje ćwiczenia :)
Drapi ładne zdobienie i piękne cieniowanie - widzę, że pomalowana nabłyszczaczem ( osobiście wolę jednak matowe lepianki) :)
donya super kwiatuchy, subtelne delikatne ... miejscami miałaś jednak zbyt mokrą kulkę :)
Matowe kwiatuszki lepiej się prezentują :)
hmmm zastanowie sie nad tym :) jeszcze takich matowych nie zostawialam
:)
tez jestem zdania ze matowe lepiej wygladaja
i moj kolejny kwiatuszek
Ewa śliczne ćwiczenia:)
matowe są zdecydowanie ładniejsze
moje kwiatki obie wersje
Załącznik 55256Załącznik 55257
Meg pazurki wymiatajaą,nie wspomnę o kwiatkach ;) dla mnie wersja z farbką ;)
Meg - obie wersje piękne :wow::love:
mi sie podoba ta druga wersja bardziej :)
następne ćwiczenia :)
zapalniczka super;)
Fajna kolorowa zapalniczka
szpicki z kwiayuszkiem
śliczne pazurki Ewa:*
u mnie takie ślubne :)
Załącznik 55903Załącznik 55904