-
Odp: [Rzęsy] Galeria zdjęć i komentarze
Właśnie może to wina kleju
Bo też nie ukrywam ze jeszcze takich profesjonalnych nie kupiłam na razie werbuje koleżanki do nauki ale chyba będę musiała kupić lepszy klej. A o tej gruszce to wiem musze pokombinować 😀
Malutkaistotkaa bąbelkowa śledzę 😀 i jak tylko jak będę miała większą gotówkę na pewno się zgłosze bo to jak zakłada rzesiska to mistrzostwo świata😀
A jeszcze mam pytanie czy jak zakładacie jedna rzese to potem przechodzicie na drugie oko czy po kilka na jednym i potem kilka na drugim.
-
oczy na przemiennie... nie baw sie w gruszki bo stylizacja będzie Ci zajmować 4 godziny. Zainwestuj 40zł w dobry i szybki klej :) Ja teraz jestem zakochana w hs11 ..
Profesjonaliście trudno się pracuje na wolnym kleju, więc nie wspomnę już o osobach początkujących. Nie utrudniaj sobie życia :)
-
No właśnie ja bez tej gruszki robie 4 godz wiec z gruszką pewnie zajełoby mi to jeszcze więcej czasu. A czy ten klej jednak jak dla mnie początkującej nie będzie za szybki bo nie raz zdarza mi się że rzęski nie od razu dokleję bo ręka zadrży ;) i czy jak dotkne klej z rzęsą to uda mi się np ją jeszcze jakoś naprostować ... dziękuję za wszelkie rady :)
-
Bedzie szansa :) ja moje kursantki od razu uczę na szybkich klejach.. Moim zdaniem to duze ułatwienie :)
-
Cytat:
Napisał
Marilyn*
Dziewczyny staralam sie pamiętac o tym co mowilyscie ale to chyba nadal nie to
Marilyn zakładam, że pierwsze aplikacje odbywają się na koleżankach. Kup sobie cienkopis. Połóż ofiarę na stole i na otwartych oczkach przed aplikacją zobacz jak wyglądają rzęsy. Przyjrzyj sie dokładnie jak rosną, jeżeli lekko w dół daj mocniejszy skręt, zrób sobie na powiece tuż nad rzesami kropeczki i na kartce obok narysuj powiekę notując tam jakie dać rzęsy. Wyklej i po aplikacji zatrzymaj dziewczę na stole. Znów dokłądnie się przyjrzyj jak wyglądają. Uwagi zanotuj na kartce i zaproś ponownie na uzupełnienie i jeżeli soć Ci nie pasowało zastosuj inne długości lub skręty. I znów patrz czy udało się zrobić to co chciałaś. Nie patrz na to, że zajmie Ci to nawet 4-5 godzin.
Każda klientka jest inna. Do niektórych aplikacji używam nawet więcej niż 10 różnych rodzajów rzęs.
-
No to w takim razie muszę zamówić ten klej i spróbować 😊 zobaczymy co mi z tego wyjdzie jeszcze parę koleżanek mam chętnych haha :P
-
Załączam swoje 'wypociny' i proszę o krytykę :P Nigdy nie wiem co mam napisać jak zamieszczam zdjęcia :] w każdym razie będę wdzięczna za opinię :)
-
rudziaaa19871 ja też na początku używałam wolniejszego kleju, ale jak zmieniłam na szybszy szło mi naprawdę lepiej.
-
Honey będę musiała spróbować ☺może coś faktycznie będzie szło coś lepiej.
Dziś kolejne moje 3 wypociny koleżanka miała ciężkie rzęsy jak dla mnie początkującej,jasne i krzyżowaly mi się strasznie. Ale w sumie wole próbować na tych trudniejszych 😀 Oczywiscie czekam na kolejne rady
-
Jezu jak teraz przyglądam się mojej pracy to aż plakac się chce w porównaniu do waszych.... jej ile pracy jeszcze przede mną ... ale się nie poddam :). Czas na szkolenie bąbelkowa ratuj :)
-
Cytat:
Napisał
rudziaaa19871
Jezu jak teraz przyglądam się mojej pracy to aż plakac się chce w porównaniu do waszych.... jej ile pracy jeszcze przede mną ... ale się nie poddam :). Czas na szkolenie bąbelkowa ratuj :)
Wszystko naprawimy :) nie bój nic :)
-
Moje nowe prace. Nie jestem pewna co do tego modelowania oka :(
1:1 ( było strasznie ciężko, macie jakieś sposoby jeśli rzęsy leżą całkowicie na płatkach? ), 2D i 3D
-
co do pytania o rzęsy leżące to nie znam odpowiedzi ,sama chciałabym wiedzieć co zrobić by się tak nie męczyć,może trwała najpierw a potem przedłużanie?. Chyba to nie wchodzi w rachubę??
Poradziłaś sobie świetnie! SZACUN!:D
-
Co do rzes leżących na płatkach
ja poprostu podklejam powiekę taśma
tzn biorę kawałek taśmy ok 4-5 cm
przyklejam czubek taśmy tuż przy rzęsach
potem naciągam powiekę troszkę do góry tak zeby rzesy mi sie podniosły
i przyklejam resztę taśmy
Mam nadzieje ze zrozumialyscie
Zaraz ma klientke, jak nie zapomnę to zrobię zdjecie i wkleję :)
-
ania trwała odpada bo rzęsy nie będą się na niej trzymać. Można sobie pomóc jak zania37 tylko uważając żeby nie rozszczelnić oka. Są też zalotki/lokówki termiczne, które też lekko unoszą włoski.
-
unosimy powiekę delikatnie tasma 😊 tak aby nie otworzyc oka
-
Tak właśnie zrobiłam, ale i tak leżały :D To był mój drugi taki ,,ciężki'' przypadek. Poza tym klientka spała cały czas i co parę minut jeszcze zaciskała powieki eh.
-
Czesc kobietki!
Jestem samoukiem...
To moja ~5 aplikacja
Poprosze o podpowiedzi dla czego nie sa nawet w 30% idealne ;) zartuje... Na razie staram sie.
Jestem zakochana w tej robocie. Czas pracy mija mi jakby bylo to 15min.
Mysle o nich przed spaniem i z samego rana... Normalnie nowa milość! ;)
Mink 14-8 mm ~C
-
-
Cytat:
Napisał
weronisiaaa88s
Czesc kobietki!
Jestem samoukiem...
To moja ~5 aplikacja
Poprosze o podpowiedzi dla czego nie sa nawet w 30% idealne ;) zartuje... Na razie staram sie.
Jestem zakochana w tej robocie. Czas pracy mija mi jakby bylo to 15min.
Mysle o nich przed spaniem i z samego rana... Normalnie nowa milość! ;)
Mink 14-8 mm ~C
- zapominasz o odpowiednim stopniowaniu rozmiarów, skaczemy co rozmiar
- ogólny bałagan się wkradł
ale jak na samouka to niezła aplikacja.. pomyśl o szkoleniu bo widać potencjał.
-
Oh mobilizujace cenne słowa :) :przytul:
Czy ktos w Gdansku Gdyni Zukowo Kartuzy moze szkoli z Was kobietki?
-
W Gdyni jest Bożena Golanowska z Evolashes :)
-
Moja praca, rzęsy przed były strasznie ,,pogniecione'' i powykręcane. Niektóre bardzo długie i proste jak druty. Klientka powiedziała że stosuje do rzęs ten lek, który jest na jaskrę czy zaćmę. Wcześniej miała jeszcze pozostałości na rzęsach po innej stylistce. Ciężko było strasznie.
-
Honey ale ona tak po prostu sobie używa leku na jaskrę ?:wstydek: Ogólnie jaskra jest przeciwwskazaniem ale jeśli nie ma stwierdzonej tylko używa leku to mało rozsądnie z jej strony. Wiem że niektóre odzywki też mają coś w składzie ale w mniejszym stężeniu. Jeśli się mylę to mnie poprawcie :P
-
Dokładnie tak. Poszła do lekarza i ubłagała go żeby jej wypisał receptę. Ja wiem, że to jest to oczywiście niewskazane i niebezpieczne. Było chyba kiedyś o tym głośno. Rzęsy faktycznie bardzo szybko rosną, są bardzo długie ale też proste jak druty. Też chciałabym mieć swoje rzęsy piękne i długie, ale napewno nie takim kosztem.
-
Nie rozumiem, po co jej był lek na "porost rzęs" kiedy wybierała się na zabieg przedłużania i zagęszczania ??
ładne rzęsy jej zrobiłaś.
Weronisiaaa taką miłość trzeba doszlifować, idź koniecznie na szkolenie sama się zdziwisz ile na takowym szkoleniu się dowiesz. Koniecznie do kogoś z Evo lub Noble, bo inne to szkoda czasu i nerwów o pieniądzach nie wspomnę. Dowiesz się jak wyeliminować błędy, których niemało w Twojej aplikacji, jak dobierać odpowiedni profil rzęs stylizując tym oczko.
-
Mucha dziękuję :) Mam nadzieje, że będą się dobrze trzymać. Też nie wiem, ale dodam też że ta klientka również jest stylistką rzęs.
Również polecam szkolenia w Evo i w Noble :)
-
Mucha Honey
Juz jestem w kontakcie z instruktorka z Noble :)
Teraz tylko musze zorganizowac zjazd do Polski ale nie bedzie to tak hop-siup...
Lecz jestem zdesperowana i zdeterminowana
Ps. Bardzo milo z Wami tu na forum
:kooffa::kooffa::kooffa:
-
A czy któraś z was była na szkoleniu u Ellie Lash w Łodzi?
Same dziewczyny rzesy robią przecudne, ale jak że szkoleniem innych?
-
I są one poszkoleniowe :) u Bąbelkowej jak szkolenia w Łodzi z przedłużania rzęs to tylko u Małgosi :))
Mink B 0,15 8,9,10,11
-
I są one poszkoleniowe :) u Bąbelkowej jak szkolenia w Łodzi z przedłużania rzęs to tylko u Małgosi :))
Mink B 0,15 8,9,10,11
-
Cytat:
Napisał
rudziaaa19871
Mink B 0,15 8,9,10,11
no Aga miała trudne zadanie .. rzesy były w kiepskim stanie przed... nasza modelka sama sobie ściągała wcześniejsze i bardzo dużo powyrywała, bardzo dużo bejbików. Dlatego efekt delikatny i naturalny żeby dać rzęską możlwiość swobodnego wzrostu :)
-
I oto kolejne ,czekam na komentarze dziewczyny
Softy z Evo 0,2 9 10 11
-
Kochana, pracuj nad kącikami wewnętrznymi ! I staraj sie wyklejać 100%
-
-
19milka93 ja bym dała na Twoim miejscu kąciki zewnętrzne zdecydowanie krótsze...bo jak widzisz powieka poszła Ci do dólu i oko bardzo posmutniało. :/
;)
-
dałam tam 10 a i tak się za długie jak widać okazały:/ muszę na następny raz jeszcze krótsze dawać;)
-
mozliwe, po prostu w zlym miejscu wykleilas te najdluzsze rzesy,przez co zamiast podniesc powieke...niestety opadla :(
ale praktyka czyni mistrza i na pewno bedzie coraz lepiej ;)
-
na następny raz spróbuje inaczej:) mam nadzieję że lepiej wyjdzie:)
-
Cytat:
Napisał
19milka93
mocniej bym podkręciła kącik.. bo opada.. i trochę krótsze w kąciku zewnętrznym.. no i w wewnętrznym też ;) a ogólnie :ok: