-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
ja ostatnio zrobilam takiego miksa ze do hybrydy kolorowej dodalam bialy rzadki zel i powstal mi kolor pastelowy :) rewelacja :skacze:
oczywiscie kladlam to na paznokcie zelowe, nie odwazylabym sie zrobic czegos takiego i klasc jako hybryde.
Ale kolorki tez mieszalam rozne rozniste ;) zazwyczaj z jednej firmy
-
no tak się zastanawiam, jak zmieszam hybryde, która schodzi w acetonie, z białym, który jest twardy, to jak to będzie później ze zdejmowaniem :)
-
to na logike - nie odmoczy sie :) bedzie trzeba pilowac.
-
Odp: Stylizacje hybrydowe
[quote=biancca;391115]Dzień dobry:) Chciałam zapytać Was o metodę stempelkową na hybrydach (na forum o samej metodzie nie znalazłam wiele na temat zdobień na hybrydach), a widziałam po zdjęciach, że część z Was robi (http://forum.wzorki.info/zdjecia-paz...rydowe-27.html - serduszkowa stylizacja wisienkakwspz mnie powaliła!):)
Odbijacie wzorek zwykłym lakierem (lub typowym do stempelków np. Konad) na warstwie hybrydowej czy także lakierem hybrydowym? Jeśli zwykłym, to ładnie Wam się trzyma (sam wzór oraz top na wzorze) na hybrydzie? I jak z kolejnością? Baza - kolor - stempelek - top - przemycie CZY baza - kolor - przemycie - stempelek - top - przemycie CZY baza - kolor - top - stempelek - baza - przemycie CZY baza - kolor - top - przemycie - stempelek - baza - przemycie?
Podlanczam sie pod pytanie czy moze ktos udzielic odpowiedzi na forum,gdyz przeczesalam je i nic nie znalazma w tym temacie z gory dziekuje:)
-
Odp: Stylizacje hybrydowe
Cytat:
Napisał
bigredheart
...Chciałam zapytać Was o metodę stempelkową ...Podlanczam sie pod pytanie...
TUTAJ napisałam, jak ja to robię. Mogę dodać, że pokrywam topem UV (można też zwykłym) i wszystko współpracuje bez problemów.
-
czy któraś z Was używa gelish structure?
jakie wrażenia, spostrzeżenia? ;)
-
dziewczyny mam pytanie, robiac frencha na hybrydzie, w momencie robienia lini usmiechu , jesli cos nie wyjdzie (a jeszcze bialej hybrydy nie utwradze) czym moge skorygowac defect??
(preferujecie robienie lini usmiechu sonda, czy pedzelkiem?) dla mnie French to mnostwo stresu I nerwow -ale musze po prostu wycwiczyc reke, polecacie jakis tanszy zestaw do frencha hybrydowego ?
-
Wracam do tematu stempelków:) Dziś przyszedł mój zestaw Konad - czarny lakier, blaszka, stempelek. I sprawdziłam, jak toto działa;) Mi udało się odbić wzór praktycznie każdym zwykłym lakierem, jaki miałam w domu - od takich za 5 zł typu wibo, przez Inglota, po chanel - cieszy mnie to!:) Nawet parę kolorów Shellaca się ładnie odbiło, ale faktycznie zwykłe lakiery odbijają się lepiej. Póki co robiłam tylko testy, nie wykończyłam jeszcze żadnego manicure w ten sposób, jak zrobię to wrzucę na stylizacje, mam nadzieję, że mój entuzjazm nie zgaśnie:D
-
Ok wiec ja podjelam decyzje ze narazie kupie kilka kolorow z mistero milano,ale teraz pytania gege;) czy one sciagaja sie acetonem czy musze kupić tez ich plyn do sciagania?? No i czy z baza i topem shellaca moge laczyc? Bardzo was prosze o odpowiedz bo to wazne, obiecuhe ze to juz ostatni raz was mecze;)) z gory dzieki
-
Cytat:
Napisał
bettyblue
dziewczyny mam pytanie, robiac frencha na hybrydzie, w momencie robienia lini usmiechu , jesli cos nie wyjdzie (a jeszcze bialej hybrydy nie utwradze) czym moge skorygowac defect??
(preferujecie robienie lini usmiechu sonda, czy pedzelkiem?) dla mnie French to mnostwo stresu I nerwow -ale musze po prostu wycwiczyc reke, polecacie jakis tanszy zestaw do frencha hybrydowego ?
Ja robie frencha pedzelkiem od bialej kolorowki a jesli mi cos nyjedzie poza linie usmiechu to koryguje pedzelkiem od zelu zamoczonym w cleanerze i troszke odsaczonym w waciku.
-
@jealousgirl : ja używałam. Długo nie miałam pomysłu na wykorzystanie tego żelu. To zwykły żel soak-off. W końcu zrobiłam promocje na utwardzenie paznokci tym żelem i pomalowanie zwykłym lakierem za 30 zł i nareszcie się go pozbyłam. Spostrzeżenia - dobry, nie spływa na boki, da się odmaczać. Teraz kupiłam inny soak-off, tańszy i ten mi spływa.
@bettyblue : ja robię frencha patyczkiem drewnianym. Jedna strona odpycham skórki, druga robię frencha. Szybko, nic nie poprawiam, o ile oczywiście nie ślizga się na bazie. I robię 5 palców na raz.
@Natalia Czerwaciuk : ściągają się. Nie tak ładnie jak shellac, ale daje radę. Można łączyć. I nie musisz kupować płynu.
-
natalia - płyn do ściągania MM nie jest najlepszy. kolory się ściągają ogólnie bez problemu. tylko uważaj bo blakną na paznokciach.
-
MM się ściągają ładnie acetonem, oprócz neonowych kolorów. Cosmopolitan trzeba piłować ;]
@3524 Ale kładłaś normalnie bazę, później structure, na to top i dopiero zwykły lakier? Dobrze rozumiem? ;)
-
nie. Piłowanie, przygotowywanie płytki, odtłuszczanie, primer i żel. Nigdy nic się z nim nie stało o ile nie zostawiłam jakiejś upartej skórki, albo nie próbowałam zatapiać ozdób - odłaził gumowym płatem. Piłować na koniec nie piłowałam praktycznie wcale, trzy cienkie, dwie grubsze warstwy i było ok.
Ale ja ten żel kupiłam jak dopiero harmony wchodziło. Bardzo dawno temu, także możliwe, że coś się zmieniło...
-
Szukam hybrydowego lakieru tylko do swojego użytku. Sama juz nie wiem co wybrac. Przeczytalam rozne watki na ten temat. Mysle o Gelish Harmony, MM, Indigo lub moze Spn. Zalezy mi na tym zeby byl oczywiscie trwaly no i zeby latwo mozna go bylo zmywac :)
-
no wlasnie a ciekawe jak sie spn sprawuje?miala ktoras z was hybrydy spn i moze cos o nich powiedziec?
-
Dziewczyny czy macie problem z usunieciem 3 warst hybrydy MM??
W tygodniu mialam dwie klientki z ognistym pasodoble i on wymaga wlaśnie 3 warst i normalnie koszmar przeżylam....skończyło sie na piłowaniu !
-
Natalia Czerwaciuk dziewczyny już pisały o spn, że są zadowolone ale nie pamiętam na jakiej bazie go stosują, przejrzyj wątek na pewno coś znajdziesz.
-
@sandrus : Tak, tak. Pisałam o tym ze cztery posty wyżej. Ja miałam dwie warstwy i 20 min zawiniete. nic to nie dało.
-
przeczytałam wcześniej i też zwątpiłam,bo jednej na nature też robiłam cosmopolitan:/
kiedyś chyba 2 warstwy pasodoble mi się rozpuściły.
już sama nie wiem,głupia jestem i w dodatku zła.
-
Jesli chodzi o Spn to ja mam jedna niby hybryde z poprzedniej serii make up your nails. Trzeba niestety pilowac, ale to jest jedyna wada. Poza tym bardzo ladnie sie naklada i jest trwala. Wiem, ze teraz maja jakies nowe, ale ich nie probowalam.
-
sandrus ja i 4 warstw z podwojnym topem i wzorkami rozpuszam xD
pytanie czy matowisz top dobrze? i jaki masz płyn do zdejmowania i czy klientka ma zimne rece...
Co do SPN ich baza i kolorki rozpuszczają się bardzo ładnie w bardzo delikatnym płynie do zdejmowania hybryd. ( już 3-5 min wystarczy) wiem bo testowałam w tamtym tygodniu :D
-
W takim razie czym je zdejmujesz???
-
teraz akurat przerabiam Aceton 1litr
tylko trzeba dobrze zabezpieczyć skórki oliwka bo mocno wysusza.
trzymam 10min, 12 min jeśli jest więcej niż 3 warstwy koloru lub drugi top.
allepaznokciowym różowym też ładnie schodziło.
dobrze i dokładnie zmatowić top.
jeśli klientka ma bardzo zimne palce to też dobrze jest wsadzić je w jakiś ręczniczek albo coś żeby było cieplej bo wtedy lepiej puszcza.
Mam nawet nakręcony film tylko musze go złożyć xD
-
zawsze używam acetonu silcare,miałam nawet chęć na jakis remower ale poczytałam,że moze być jeszcze trudniej.