jak coś to nie zapomnij zmieniać kleju, bo ci klientki zaczną płakać że im rzęsy lecą :skacze:
Jolanta napisałam tak - bo się już z wieloma przypadkami spotkałam - nic mnie już nie zdziwi :)
Meraszka - jest coś czego ty nie wiesz ? :respekt:
Printable View
Drozja- norma, tak ma być, bo chemicznie tak to działa i już ;) nie oblewamy siebie ani klientek klejem i wszystko będzie cacy ;)
Martak23- tak, jak Iosa pisze, pamiętamy o zmianie kleju po max 2m-cach od otwarcia :)
Iosa- sprawdzamy? ;) hahaha
Do mnie to nawet listonosz nie chce przychodzic. Wszystko awizowane :p
każdy klej jak się go wyciera chusteczką paruje i śmierdzi niemiłosiernie. chemia i nic na to nie poradzimy.
nie zgodzę się jednak z tym że rzęsy odpadną jak je kleimy w wilgotnym pomieszczeniu. im więcej wilgoci tym szybciej łapie klej i trwalsze jest wiązanie.
Nadiuszka niestety nie wszystkie kleje "lubią" wilgoć. Trwałość wiązania jest porównywalna do innych zakątków kuli ziemskiej ;)
Ja zawsze wycieram resztki kleju z pierścionków patyczkami bawełnianymi, żaden mi się jeszcze nie zapalił :skacze:, owszem jest bardzo intensywny zapach wtedy, czuję go nawet przez maseczkę. Patyczki bawełniane z klejem wkładam do specjalnego szklanego naczynka, żeby mi nie "parowały" z kosza i nic się tam nie pali :D Owszem moja szklana "szkatułka" jest cała pokryta białym nalotem od oparów klejowych.
Talia polecam Tobie fantastyczny filmik: Jak właściwie dobrać sztuczne rzęsy? | Pytanie do instruktora
jolanta rzęsy 0,25 brrr.. mogą obciążać. One się odklejają czy wypadają ?
Talia polecam Tobie fantastyczny filmik: Jak właściwie dobrać sztuczne rzęsy? | Pytanie do instruktora
Dziekuje za filmik. Wczoraj aplikiwalam tesciowej C i efekt byl zupelnie inny niz u mojej mamy.
Mimo ze byly pewne bledy, jak na poczatek wyszlo fajnie a tesciowa zadowolona :)
Faktyczne Noble maja tez ciensze rzeski,
Ja kupowalam tylko rzeski sypane a z tych cienszych nie bylo.
Czy rzesy w paletkach sie oplacaja ilosciowo w stosunku do rzes sypanych?
Czy sa jakies polecane dobre jakosciowo rzesy ale troch tansze?.
Oplacaja sie i to bardzo. Sa wygodniejsze. Moim zdaniem same plusy
Thalia od kiedy zamówiłam pierwszą paletkę rzęs te wszystkie sypane leżą i sie kurzą, szkoda mi ich wyrzucić... chyba z sentymentu będę je trzymała ;)
Bardzo dużym plusem pracy na paletkowych rzęsach jest to, że one są przygotowane do złapania w pęsetę. Żaden klej na nich nie zostaje (tego bałam się najbardziej) i co za tym idzie czas aplikacji skraca się o połowę. Nic się nie marnuje i masz porządeczek w rzęsach.
Nie polecam Ci żadnych tanich rzęs z allegro. Jak kupisz w Noble czy Evo będziesz zadowolona w 100%. Miałam kilka paletek tych tanich za 29 zł i pieniądze wywalone z błoto, rzęsy były brudne, zakurzone, nierówno wyprofilowane i szczotowate, matowe, sztywne... blee. Na wątku polecane, nie polecane sama możesz sobie kilka stron wstecz poczytać...
Dzieki za podpowiedz, nastepnym razem zakupie paletki.Czytam watek od pierwszej czesci powoli :)
Hej dziewczyny
Wiem ze kazda z was ma swoje preferencje ale pytam te ktore sa bardziej doswiadczone bo ja dalej sie ucze ;) czy skrety rzes duzo roznia sie w Evo i Noble? Wiem ze obie firmy maja rozne skrety ale nie chce zamowiec czegos co bedzie sie tylko kurzyc :)
Thalia zawsze możesz kupić paletkę MINI która jest w cenie rzęs sypanych :) zobaczysz jak Ci się na nich pracuje i czy warto inwestować w duże paletki
freda skręty rzęs w Noble i Evo są takie same. Z doświadczenia podpowiem Ci, żebyś wzięła paletkę skrętu B i C. Nie bierz A czy J bo ich nie wykleisz. Pamiętaj żeby na tamtym wątku zadawać takie pytania ;) tam wszystko było omawiane tyle razy.
Przeczytanie wszystkich tematów od początku zajęło mi miesiąc ale uwierz, żaden kurs Ci tego nie da ;)
Jakie macie temperatury w gabinetach dla hs4?
Sypia mi sie Rzesy na potegę :( normalnie sie slizgaja a reklamacji juz 4 :( idzie sie załamać.
mi sie w angli klientki 2 w ciagu jednego miesiaca uczulily na hs4 chociaz bardzo kocham ten klej wiec nie wiem czy to byl zbieg okolicznosci ale w razie wu zmienilam na hs7 i mam spokoj :)
Endi te temperatury chyba nie wpływają najlepiej na kleje. Ja mam 3 świeże i co chwilę zmieniam, próbuję wstawiać do lodówek, worków termoizolacyjnych i cuduję bo inaczej tylko sie wkurzam.
Dziewczyny chcialam zapytac o Wasze zdanie dotyczace 2:1.
Czy w tej metodzie mozna stosowc rzesy typu V lub Y czy raczej dwie rzesy do jednej ?czy efekt jest podobny?
Mozna stosowac kazdy z tych typow rzes. Efekt zalezny jest od wprawy osoby wykonujacej zabieg
2:1 jak sama nazwa wskazuje to przyklejanie 2 rzęs syntetycznych do 1 naturalnej a przyklejanie rzęs typu Y czy V to klejenie jednej z dwoma końcami :P Moim zdaniem jeżeli wprawa już jest dość duża 2:1 to lepszy efekt chociaż muszę się przyznać, że widziałam wiele aplikacji rzęsami Y które zachwycają a na pewno są szybsze w wykonaniu i łatwiejsze technicznie do zrobienia :)
A jak sie dokleja taka rzese V ? Z gory zeby naturalna byla po srodku rozwidlonych rzes czy do boku? Jak moczy sie taka rzese w kleju?
Thalia nikt Ci takich informacji tu nie udzieli. To trzeba zobaczyc. To jak klei sie zalezy od wielu czynnikow. M.in. w jakim kierunku rosnie rzesa naturalna
Czyli na kursie z metody 2:1 udzielaja takich informacji?
Bo na 1:1 z Noble Lashes nie bylo nic takiego.
Na kursie z 1:1 nie było, bo jak sama nazwa wskazuje szkolenia obejmują metodę 1:1.
Na szkoleniu z metod objętościowych dowiesz się wszystkiego, nie tylko jak stylizować oko przy użyciu metody 2:1, ale także 3:1, Hollywood, Extreme, Piórko w zależności od Instruktora/firmy szkoleniowej... Można odbyć szkolenie z wyżej wymienionych metod razem, są także szkolenia z samego 2D, 3D
Delyszys i jakie masz wrazenia po klejeniu hs 7? jak trzyma w porownaniu do greeen i hs4?
Dziewczyny wiem ze nie w temacie
ale jak to zobaczyłam to myslalam ze padnę
pani Kasia najpierw kradła wasze zdjęcia
A teraz proponuje nowa usługę
Zgroza :wow: