-
Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
angeliczeq jak na pierwszą stylizacje to widzę tu mimo ze modelka ma już makijaż oka:
- powichrowane są :P
- i to o czym mi mówią dziewczny m. in. :- Kura nasz guruuuuu-:skacze:, że blizej powieczki klej bo z boczku na zdjęciu widac już ten odstęp
mimo wszystko gratulacje za pierwsza pracę i odwagę za wstawienie fotek- każda z nas zaczynała i chciała/chce być coraz to lepsza...
A my tu jestesmy na forum żeby się czegoś dowiedzieć, douczyć, zasięgnąć porad i tych porad udzielać . A jest tu naprawdę duzo profesjonalistek , które jak czegos nie będziesz wiedziała to obeznają cię z tematem:D
-
Tak jest, zgadzam się z Sylwią :D
i witaj w naszym gronie:)
-
A powiedzcie dziewczyny Jak wyglada uzupelnienie?
Czy naprawde trzeba wszystkie rzesy sciagnac i zaaplikowac na nowo??( wtedy to ja juz zasne nad jej glowa)
I czy naprzyklad mozna tylko Te sciagnac ktore sie zle ukladaja? I czy wtedy remover nie uszkodzi kleju przy innych rzesach?
Pomozcie Jak to zrobic.
Dodam ze jest to pierwsze uzupelnienie.
-
ja sciagam wszystkie powichrowane i z odrostem wiekszym;) jakbym wszytskie miala sciagac to za uzupelnienie musialabym kasowac tyle co za zalozenie nowych:D
sciagam aplikatorami zamoczonymi w zelu, separuje sobie rzeski do sciagania i juz :)
-
Cytat:
Napisał
luska102
A powiedzcie dziewczyny Jak wyglada uzupelnienie?
Czy naprawde trzeba wszystkie rzesy sciagnac i zaaplikowac na nowo??( wtedy to ja juz zasne nad jej glowa)
I czy naprzyklad mozna tylko Te sciagnac ktore sie zle ukladaja? I czy wtedy remover nie uszkodzi kleju przy innych rzesach?
Pomozcie Jak to zrobic.
Dodam ze jest to pierwsze uzupelnienie.
Luśka Ty chyba myślami byłas zupelnie gdzieś indziej jak mowiłam o ściąganiu co ?:):aty:
-
He he Edyta...ja nie wiem Co mi na glowke usiadlo.
Jak milo Cie slyszec.
-
Angeliczek no i nie wszystkie wyklejone, musi ich byc duuuzo:skacze:
Pinoczetka, pogadamy o tym, niedługo, jeszcze daj nam chwileczkę. Nie pamiętam od kiedy kleisz, wszystko Ci z Edzią napiszemy, ok?
zlituj się luśka, jakie wszystkie:) Chyba, ze klientka bardzo chce:skacze:, ale wtedy liczymy jak za nową aplikację:)))
-
No wlasnie sama bylam zdziwiona bo gdzies tak przeczytalam.
Bo tak to ja jeszcze nie calkiem rozwinieta jestem jezeli chodzi o rzeski.
-
a tutaj taka stylizacja do polowy oczka C a od polowy do kacika bocznego D dlugosc 10,12 i 13 mm zeby oczko wyciagnac do gory i udalo sie wyszlo naprawde fajnie prawe oczko nie wyczesane jest do konca ;/
-
Luśka no to nie wiem gdzie:skacze:. Zdejmujemy, oczywiscie, ze tak, ale te, ktore sa wyjątkowo odrośnięte i "chwieją" się na koniuszku rzęsy albo są odrosniete do polowy, albo pod jakims dziwnym kątem wykręcone i generalnie rowniez te, ktore nam beda burzyc koncepcję np: pani miala stylizacje na oko kocie, a teraz chce miec oko otwarte i generalnie zyczy sobie krotsze rzesy a zostaly jej rzesy np w zewnetrznym kąciku, jak wiadomo,przy stylizacji na kocie oko-dluzsze. To lepiej zdjac ten dluzsziy zewnetrzny kącik bo inaczej nie zrobisz jej otwartego oka i to krotszymi rzesami(czy wiadomo o czym pisze? Bo jakos inaczej tego nie umiem "sprzedac")
agulaa, piekna stylizacja, piekne rzesy:ok:te biale grudnki to zel z podkladki?
-
dzikakurko kleje juz sporo 2, czy 3 rok poszukam dyplomu i wam napisze ile ;)
-
Kurka-rozumie,bardzo dobrze wyjasniasz o Co chodzi. Tak Po prostu Po ludzku,Dzieki.
A potm Co dalej Jak juz usune rzeski to trzeba przemyc czyms by nie zostaly resztki Po remover?
Moze glupie pytanie Ale pierwsze uzupelnienie bede robic i chce byc pewna zeby nic nie ominac.
-
Tak luśka, trzeba odtluscic, ja Ci powiem jak robię, jesli masz dobry remover(taki od edytki) to nie trzeba czekac, jesli z SL to trzeba poczekac przed przemyciem rzes woda, bo powloczka ktora pozostala po removerze przemyta wodą moze przyczynic sie do tego(szczegolnie jesli na rzesach ktore byly zdejmowane, bylo duzo kleju), ze na rzeskach pozostanie taki bialy film, takie mikrogrudki. Wiec po zdjeciu czekamy chwile, przemywamy woda, dziewczyna niech nie otwiera za szybko oczu bo moze zaczac szczypac, po przemyciu wodą podsuszamy rzesy gruszka i dokladnie odtluszczamy, najlepiej miec cleaner, a potem na to primer, jesli masz sam primer, to dajesz go po przemyciu woda, osuszasz i aplikujesz primer jeszcze raz, osuszasz i juz mozesz kleic
-
Kura- Jak dobrze ze Cie mamy:przytul:
Biore sie za uzupelnienie bo klijentka juz jest Ale wyszla jeszcze sie zaciagnac tytoniem..
-
Dzikakura mozna sie dowiedziec jak wygladaja Twoje szkolenia? Czy odbywaja sie w jakmims konkretnym miescie, jak wyglada to cenowo i na jakies firmie pracujesz? Jesli nie na forum to poprosze informacje na priv. Duzo czytam o tych kursach, ale kazdy poleca cos innego i nie wiem juz co robic. Niby tego pelno w Krakowie ale widze ze tutaj piekne aplikacje dziewczyny robia po Waszych kursach i chyba jak sie widzi "zywe" efekty to sie latwiej zdecydowac. Przepraszam za lekka zmiane tematu ale w watku o szkoleniach jest cisza :]
-
Witam wszystkich : ) oglądałam wasze prace i jestem pod wrażeniem ... jak jedna banalna rzecz możne nas tak cieszyć :P Ja miałam doczepione raz ... teraz mi odpadły .. i bardzo za nimi tęsknie ... ;( Ale ! Zaczełam sama robić :) wczoraj co prawda zajęło mi to 4 godziny ale jak na pierwszy raz ... Na pewno nie jest mega exstra, ale ważne ze mojej klientce się podobało :) może wstawie jakieś zdjęcia to ocenicie.
-
loginka info na PW
nati-wstaw foty
-
Cytat:
Napisał
dzikakura
Tak luśka, trzeba odtluscic, ja Ci powiem jak robię, jesli masz dobry remover(taki od edytki)
To u Edytki można kupić produkty rzęskowe?
-
loginka- no wlasnie zaczyna być tak jak w paznokciach, instruktor instruktorowi nierowny i zaczyna sie liczyc opinia, a nie firma jaka dany instruktor reprezentuje.
Własnie jedna z dziewczyn mi opowiadala o fajnym szkoleniu, za ktore zaplaciła 8 stówek. Instruktorka włączyła filmik na youtube, potem podeszla do modelki, przygotowala jej rzesy sama, wykleila pare sztuk i powiedziala do dziewczyn(byly dwie) to teraz kleicie, macie dwie godziny, po dwoch godzinach przyszla, nie wytknela nawet bledow i powiedziała, ze chyba juz skonczyly aplikacje:skacze:, ze teraz pozostaje.. cwiczyc:)
Tak Sorcha
Luśka robiła szkolenie u Edyty więc zapewne kupiła produkty:)
U mnie i u Edyty można kupić to samo, Dobre rzesy na ktorych same kleimy, dobre kleje, dobre removery, pensety, primery, norki naturalne, podkładki i co tylko chcesz,przepraszam adminów to nie reklama, na nią jeszcze przyjdzie czas:skacze::kwiatek::kwiatek::kwiatek:
Dziewczyny, które się u nas szkoliły myślę, ze potwierdzą jakość produktów-pozdrawiam i całuję je wszystkie
a poniżej jeszcze ciepła warsztatowa aplikacja norcząt naturalnych, dziewczyna, któa klei również ma norczęta na oczach, mają dwa tygodnie.
P.S. Rzęski są pieknie zrobione, ale nic dziwnego, kursantka sama jest instruktorem,(choc czy sie różnią od pieknie zrobionych rzes np pinoczetki?-nie roznią sie) nie pisze tego dlatego, ze.. "patrzcie jaka kura jest wspaniala szkoli instruktorów" tylko dlatego, ze nawet instruktor woli przyjsc do kogos się poduczyc niz kombinowac sama, a przeciez moglaby-ta akurat dziewczyna ma trzyletnie doswiadczenie, mnie imponuje taka postawa-powiem Wam, Sama teraz jade na kolejne szkolenie(razem z Edyta), aby nauczyc się czegoś czego nie umiemy. Tym razem za granicę.Bo kto umie wszystko i wie wszystko? Nikt!
-
Jak się Was tak dziewczyny czyta to aż ochota do pracy przychodzi.
Rok temu zrobiłam kurs następne pół roku robiłam rzęski i robiłam ale nie było aż tak wiele klientek i przyszedł moment takiej rezygnacji a problemy osobiste jeszcze podkręciły ten stan :/ Tak więc jakiś czas dałam sobie zupełnie spokój. No i obudziłam się niedawno i przyznam, że wasze posty i wasze zdjęcia dużo mi w tym pomogły :) Rano jadę na uzupełnienie pierwsze po tak długim czasie. Mam trochę tremę ale i nadzieje że to dobry początek nowej drogi będzie.
Fajnie, że takie forum jest :)
pozdrawiam Was serdecznie.
-
hej dziewczyny sorki ze sie wcinam w temat ale mam nadzieje ze mi pomożecie bo ja sie kompletnie na tym nie znam.
chcialam kupic taki zestaw startowy do przedłużania rzęs komuś na gwiazdke
może polecicie mi jakąś dobra firmę ? albo może wiecie gdzie sa jakieś fajne i dobre zestawiki ?
-
Pozdrawiamy Cię blue. Klej, klej, wstawiaj foty:)
Stefcia, odpowiedziałam na PW
a ja tu siedze jak ta kupa(zobaczcie, ktora jest godzina), bo klientka miala byc o.. uwaga 6:30:) oczywiscie musialam wstac o szostej, kleintki nie ma, nie odpowiada na smsy, ai nie podnosi sluchawki:) Znamy to wszystkie, nie?:), a zeby bylo smieszniej to nie nowa klientka, tylko "stała".... i oczywiscie w związku z tym, ze to stała klientka, udam, ze sie nic nie stało.. choc sie wszystko we mnie gotuje. Normalnie dwulicowa kura jestem...
-
kurko nie przeeejmuj sie... tak to jest z tymi klientkami czasami ;/ na to nie mamy wpływu :( a co do zdjątek to taki mam aparat z duza liczba pikseli i moga jakies ew szumy wychodzic na zdjeciu dlatego taki efekt moze widzialas ze niby jakies glutki grudki biale na koncach a to tak sie blyszcza rzeski :) taki mam gatunek rzes a na zdjeciu i po obrobce jeszcze w programie komputerowym tak wyszly moze to zdjecie bedzie lepsze :D :)
Modelka ta sama :skacze:
A rzesiory tej Pani instruktor sa rewelacyjjjjneee :) ja tez mysle o kursie instruktorskim za jakis roczek nie caly ;) chce sie rozwijac w tematyce rzesowej a zwlaszcza chcialabym zaczac robic rzeski prawdziwymy norkami i metoda piorkowa niestety Edzia nie pokazala mi juz tego na doszkoleniu bo nie bylo czasu pewnie :( ale chetnie bym sie tego nauczyla... Tak samo mysle o blink and go... Warto jest sie tego uczyc? Moglaby ktoras mi powiedziec jak to sie klei tak z praktyki? nie potrzebuje na to certyfikatu a chcialabym w sumie sie tego nauczyc ;)
Edi moje kochane GORU jesli wiesz jak to sie robi napisz na PW albo zrobi jakis filmim z tego i sie rozliczymy jakos :D :) ;* buziole ;) jakos na odlegosc tez musze sie szkolic hehehe :)
-
Zuzka... bo zaraz nas admini wyrzucą za te pochlebstwa :)
Stefcia zaraz wysyłam foteczkę
Agulaaa dryndnij Kochanie :) pogadamy, piekna stylizacja, ślicznie udało Ci się otworzyć oczko :)
Sorcha pisz na PW jak co :)
Pinoczetka... i ja jestem za tym o czym z Kurką piszesz... oj masz we mnie wsparcie :) pieknie kleisz Dziewczyno :)
-