-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Dziewczyny pomóżcie potrzebuje jakiegos ladnego kolorku do frencha,z tym że pracuje w ten sposob: maluje frencha i klade telikatny roz po całosci. Macie cos godnego polecenia? dotychczas miałam z CND kolor Romantique zakupilam u Pana Leoberta i taki cyrk że nie utwardza sie w lampie ledowej.... tylko w zwyklej;/
-
Cytat:
Napisał
Blejsia
Dziewczyny pomóżcie potrzebuje jakiegos ladnego kolorku do frencha,z tym że pracuje w ten sposob: maluje frencha i klade telikatny roz po całosci. Macie cos godnego polecenia? dotychczas miałam z CND kolor Romantique zakupilam u Pana Leoberta i taki cyrk że nie utwardza sie w lampie ledowej.... tylko w zwyklej;/
Ale dlaczego cyrk? Przecież shellac nie jest ledoutwardzalny. Co prawda czytam w necie o udanych eksperymentach z utwardzaniem w ledówkach ale producent nie zaleca i może to prowadzić do alergii. Kusi mnie zakup lampy ledowej ale powstrzymuje to, że mam m. in. shellac, polish pro i star nails, które utwardzają się tylko w zwykłych UV. Osobiście preferuje do frencha lakiery bezbarwne lub bezbarwne z pyłkiem brokatowym. Może być każdy clear soak off.
-
Kolory to ja tez mieszam i brokaty z bazą, wychodzą przepiękne miksy, których nie ma nikt :)
-
ja u leoberta kupilam trefny top ibd do hybrydy
-
już wiele razy było piane że leobert to lewus i sprzedaje podróbki
-
to w takim razie u kogo kupowac?
-
Przyłączam się do pytania. jestem trochę zaskoczona tym, że leobert sprzedaje podróbki, bo wiele dziewczyn pisało że kupuje u niego hybrydy gelish i sobie chwaliły.
Gdzie więc trzeba kupić żeby mieć pewność że się nie natnie na podróby?
-
no w ef macie i ibd i gelishe
-
A czy gdzieś jeszcze maja oryginalne hybrydy gelish? bo akurat zależało mi na topie i bazie w wersji mini, a na ef mały top jest obecnie niedostępny.
a shellac gdzie można kupić mając pewność że to oryginał?
-
-
Cytat:
Napisał
kamillxx
ja u leoberta kupilam trefny top ibd do hybrydy
ja tak samo. wszystko odpryskiwało po 2-3 dniach :/
-
ano wlasnie... Ja tez u niejakiego leoberta sie naciełam... wrrrrr.....
Ogólnie robie zawsze CND hybrydki... tylko top mam jakis z la femme (bo odpowiada mi jego gęstość i to że nie ma pęcherzyków powietrza tak jak top z CND) i jakiez bylo moje zdziwienie kiedy moja stala klientka wrocila po 4 dniach na reklamacje hybrydy :/ które wczesniej trzymaly sie 2 tyg. no myslalam ze padne... nie wiedzialam gdzie popelnilam błąd. Rozmysłalam dniami całymi, az wreszcie rozkimalam, ze te hybrydy od leoberta tak sie nie trzymają...
Zrobilam test na sobie i kolezance i mnie zlazly po kilku dniach (kupione u leoberta) a kolezance trzymaja sie prawie dwa tyg (zamowione w ekert nails) Wiec uwazajcie, bo szkoda kasy.
I jeszcze jedna mała ciekawostka: hybrydy CND shellac schodzą po rozmoczeniu w ciepłym masełku :haha: Klientka moja 4 dni po zdrobieniu hybrydki robila ciasto wnuczce i babrała lapkami, az jej pozłazilo.
-
w beauty flo maja gelishe, albo ze stronek z usa i wysylac jako gifty, moze przejdzie ;)
-
ja kupiłam u leoberta, bo gdzieś w tym wątku ktoś polecał i zasugerowałam się linkiem. Powiem Wam, że jestem zadowolona, wszystko ładnie się trzyma a kolorówkę mam z ins, czyli też niewysoka półka. Przy okazji zamówiłam też dla siebie podkład z Revlona oraz olej kokosowy i też wszystko ok. Chyba miałam szczęście :D
-
farbstift . A powiedz, jak ściągasz te INS, robisz je jako hybrydę czy jako żel?
A teraz z innej beczki:
Przepraszam was, że tak dociekliwie pytam o nieco jakiś czas , ale mnie za cholerę się nie odmaczają. Fakt trzymają się 2 tyg, Używam bazy i topu od MM, i ani drgną przy ściąganiu acetonem. Uważam że jest to ściema i świadome wprowadzanie klienta w błąd, bo to zwykły żel w pędzelku i pisanie na opakowaniu Lakier żelowy UV hybrydowy jest Kłamstwem. I trzeba uświadomić dziewczyny, że to Żel a nie Hybryda. Można nieźle poździerać pazury jak się która uprze,że odmoczy i skrobać będzie.. to tylko moja opinia. Takie wyciągnęłam wnioski po użytkowaniu..
-
Ja kupowałam u tego leoberta top i bazę i wydaje mi się, że są ok, chociaż jak piszecie, że podróbki sprzedaje to już sama nie wiem :/: A wyglądają całkiem jak te z ef...
-
Aniuta27 ja zawsze ściągam pilnikiem. Szczerze powiedziawszy nigdy nawet nie próbowałam ich odmaczać ;)
-
-
Cytat:
Napisał
Aniuta27
farbstift . A powiedz, jak ściągasz te INS, robisz je jako hybrydę czy jako żel?
A teraz z innej beczki:
Przepraszam was, że tak dociekliwie pytam o nieco jakiś czas , ale mnie za cholerę się nie odmaczają. Fakt trzymają się 2 tyg, Używam bazy i topu od MM, i ani drgną przy ściąganiu acetonem. Uważam że jest to ściema i świadome wprowadzanie klienta w błąd, bo to zwykły żel w pędzelku i pisanie na opakowaniu Lakier żelowy UV hybrydowy jest Kłamstwem. I trzeba uświadomić dziewczyny, że to Żel a nie Hybryda. Można nieźle poździerać pazury jak się która uprze,że odmoczy i skrobać będzie.. to tylko moja opinia. Takie wyciągnęłam wnioski po użytkowaniu..
Jestem pod wrażeniem, że trzymają Ci się 2 tygodnie, ja po 12 godzinach już miałam pierwsze odpryski. Po dobie paznokcie już nie nadawały się do pokazania. Na MM nie próbowałam, ale kilka innych baz w tym gelish, nie pomagało. Oczywiście na początku też uparcie starałam się je odmoczyć, szkodząc paznokciom i skórze. Potem robiłam różne eksperymenty ...na plastikowych łyżeczkach, bo były wygodniejsze przy testowaniu odmaczania niż próbnik-słoneczko. "Hybrydy" INS są nieodmaczalne! Znajoma była niedawno na kursie stylizacji paznokci. Mieli m. in. lekcje nt. hybryd, jakież było moje zdziwienie gdy dowiedziałam się, że ćwiczyły na INS z allepaznokcie. Instruktorka przedstawiła im produkt jako hybrydę ...ściągały pilnikiem. Zaniemówiłam z wrażenia, no bo co miałam powiedzieć - ja bez żadnego kursu.
-
czyli wniosek jest jedny- nie są to hybrydy. bo hybrydy się odmaczają, i o to właśnie w nich chodzi, żeby nie piłować, ew wierzchnią warstwę topu.
ignorantka, to niezły kurs jak na takich tanich produktach szkolą :/
-
Ja uzywam INS tylko i wylacznie jako kolorowki na zel. Ale ostatnio moja szefowa chciala te INS na swoich pazurkach i nalozylam dwie warstwy VITAGEL na to te 'hybrydy' i wyblyszczacz z Eco i powiem Wam ze sie trzymalo na mur beton ! Teraz ma inne kolorki i zobaczymy ile wytrzyma :) (pewnie tak dlugo az sie nie znudzi :D)
-
Jestem zaskoczona tym, co piszecie o loebert, bo ja kupuje shellac i ostatnio ibd tylko u niego (bo niezle ceny, szybka wysylka i duzy wybor) i na nic nie moge narzekac. Mam top, baze i kolorowke i spokojnie trzymaja mi sie 2 tygodnie, wiecej nie wiem, bo odrost straszny no i schodza w acetonie jak ta lala ;) (tzn shellac, bo ibd jeszcze nie sciagalam). Kolor bialy mi sie czasem marszczy po lampie, ale wg tego co piszecie to nie wina lakieru, tylko zlego nalozenia, wiec albo mam szczescie do zakupow u loebert albo problem nie lezy w jego produktach tylko tego, jak je sie stosuje, tak mysle :)
-
wszystkim maniaczkom mgiełek hybrydowych polecam shellac zillionaire.
Bardzo fajna hybrydka clear z mnóstwem opalizujących drobinek.
Drobinki nie są takie "brokatowe"tylko raczej drobne kawałeczki folii.
wklejam linka
CND Shellac Zillionaire 7,3ml WYPRZEDAŻ! (3507580904) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
-
uff... dobrze, że przeczytałam posty o leobercie, bo chciałam kupić bazę gelish!!
Gdzie w takim razie polecacie ją kupić?
i drugie moje pytanie- czy żeby uzyskać większą trwałość hybrydy wystarczy mieć bazę gelish, czy muszę mieć też ich top? Obecnie mam 2w1 MM. Wystarczy mi, aby manicure trzymał się 2 tyg bez odprysków.
-
Ja kupiłam. u leoberta bazę, top i 2 kolorki shellac a później bazę i top gelish i jest ok. Wg mnie dokładnie to samo co w ef.