-
Odp: Kwiatki malowane metoda one stroke
Drogie PAnie kupilam farbki no ale teraz mam problem z pedzelkiem probowalam tym co robie pazurki ale chyba sie nie nadaje jest zbyt twardy i nie wiem czy moze byc wlosie syntetyczne...
jakie wy polecacie pedzelki?? bo w necie nic nie moge zanlesc..:(
-
Piękne kolczyki pluś, sliczne te kwiatki robisz:ok:, normalnie master
-
mi się dobrze maluje tymi Zestaw 5 pędzelków do żelu i malowania farbkami ONE-Stroke - fioletowe pastelowe :: dobrarada ale mam też takie tanie ze sklepu "wszystko po 2,99" i dają radę
jak ozdobić mieszkanie Picasa Web Albums - Maria Alice Luz - One stroke Th...
w galerii u tej pani dużo jest książek jak podałam wcześniej tylko kilka z nich, link do całości Picasa Web Albums - Maria Alice Luz
-
hersa ale czy mozna malowac pedzelkami syntetycznymi??
-
Plusia śliczne te kolczyki! Te ostatnie bajeczne :)
-
malutkaistotka- ja maluję syntetykami (tymi tanimi) i dobrze się nimi maluje. Tyle, że nie mogą być za miękkie, muszą być takie sprężyste tzn. mi się źle maluje całkiem miękkimi, przpuszczam, że to zależy jak komu wygodnie :) taki do żelu pędzelek jest dobry, spróbuj na początek większym poćwiczyć, łatwiej jest, bo włosie lepiej się wygina i ładniej wychodzą kwiaty. Z czasem miniaturyzuj kwiatki, jeśli chcesz na pazurkach malować, ja nie umiem takich maleństw stworzyć :)
-
Malutka istotka można różnymi malowac, ostatnio kupiłam pędzelki to-do bardzo fajne mięciutkie, pędzle zeberka, pędzle z ellio, pędzle z róznych sklepów plastycznych płaskie z krótką rączką .
ellio.pl - Pędzle do żelu - zestaw 4 szt
Zestaw 5 pędzelków do żelu UV ZEBRA - NOWY ZESTAW!! :: dobrarada
Pędzel płaski do żelu UV #4 - nylon (clear rączka) :: dobrarada
uff znalazłam te todo:p
http://www.decouart.pl/akcesoria/597...nr-to-do4.html
no i mozna tak wymieniać :)
każdemu się innymi pewnie będzie malować, jeden najtańszym namaluje inny będzie potrzebował pędzla za 100 zł :)
-
Plusiu po raz n-ty: boska biżuteria!! :love:
a to moje próby
-
aga jak ja lubie Twoje wszystkie prace :love::love: uwiebiam i ubóstwiam :love:
-
Plushaczku jak zawsze przepiękna biżuteria :)
aga śliczne pudełeczko :)
-
Aga śliczne to pudełeczko :) :love:
-
Cytat:
Napisał
plushak
aga jak ja lubie Twoje wszystkie prace :love::love: uwiebiam i ubóstwiam :love:
A ja inspiruje sie Twoimi pracami :*:P
-
Plusiu.. Twoich prac nie komentuje bo nie znam słów które opiszą moje uczucia gdy ogladam co stworzyłas..
Aga.. za kazdym razem mnie zaskakujesz.. NIesamowite pudelko.. z niecierpliwoscia czekam na reszta strolkowych przedmiotów lub pazurków :)
-
Dziewczyny nie mogę znaleźć podobnego tematu... Więc napisze tu :) Chce pocwiczyc robienie panterki ale takiej drobniutkiej i potrzebuje jakiegoś pędzelka. Mogłybyście mi jakiś polecić? Byłabym widzieczna :)
-
Aga sliczne kwiatuchy....
Plusia ty Moj mistrzu!!!!! po raz milionowy powiem cudnie bosko rewelacja:)
-
Cytat:
Napisał
pinusia6
Dziewczyny nie mogę znaleźć podobnego tematu... Więc napisze tu :) Chce pocwiczyc robienie panterki ale takiej drobniutkiej i potrzebuje jakiegoś pędzelka. Mogłybyście mi jakiś polecić? Byłabym widzieczna :)
Ja osobiście cały czas szukam swojego ideału, ale jak do tej pory całkiem nieźle sprawuje się najmniejszy z tego zestawu:
M&W ZESTAW PĘDZLI DO ZDOBIEŃ***BIAŁE 3 SZT (1384986896) - Aukcje internetowe Allegro
-
tez szukam cudownego cienkiego pedzelka.. tyle juz wypróbowałam i dupa.. obecnie maluje tym co Samcia dodała w linku.. ale to nie jest to co bym chciała ;)
-
natalko ja mam kilka pedzelkow ale w niektorych poprostu obcielam kilka wloskow nozyczkami :) i sa cienkie
-
to-do pedzelki sa na prawde swietne do one stroke i nie tylko,ja juz od dawna nimi maluje zas pedzelkami z wlosiem naturalnym z dziecia kuny,jest najlepszy do zawijaskow i cienkich lini..
-
Dziewczynki tak naprawdę to pędzelek do detali wcale nie musi być cienki ( nawet nie powinien) on ma mieć tylko cieniutki czubek i powinien mieć brzuszek ( bo gdzieś musi się nabierać farbka) powinien być z naturalnego włosia . Większości wydaje się , że im cieńszy pędzelek tym lepszy efekt(malowanie) to nie prawda - im cieńszy pędzelek tym czesciej trzeba nabierać farbkę i przerywać malowanie w połowie zaijaska - to błąd i przeszkadza w pracy.
Wycinanie włosia z pędzla to nie jest dobry pomysł chyba , że jest to pedzelek nówka składany maszynowo i tam rzeczywiscie należy pozbyć się włosia wklejonego odwrotnie - ale to też trzeba wiedzieć jak zrobić .
Co do pędzelków typowych do one stroke to najlepsze są z włosia syntetycznego średnioelastycznego drobnego na potrzeby paznokciowe najczęsciej nr. 6 i 4 .
:kwiatek:
-
A namalowałam sobie obraz a co :P
wymiary 44x27 cm co byście miały świadomość wielkości :D
Załącznik 34430
-
:uklon: ... chyle czoła...:o :respekt:
-
-
-
Ale piękny obraz pasowałby do mojego nowego saloniku-po prostu
bajka:win:jesteś mistrzynią kwiatuszków
-
Julcia ładny ten Twój obraz. Niby taki spokojny a ma w sobie coś takiego szalonego. :kwiatek:
-
julcia pieknie ci to wyszlo:)
-
Julcia piękny obraz :) aaa wpadaj do mnie na spotkanko :skacze:
-
kurcze wyleciały mi ptaszki.. dziewczyny bardzo Wam dziękuję :D :*:*jaszcze tylko go zabezpieczyć lakierem i wieszać na ścianę :D
Cytat:
Napisał
NiCoLa
Julcia piękny obraz :) aaa wpadaj do mnie na spotkanko :skacze:
co prawda bede na sylwka w bdg ale to nie dam rady:/: jakoś po Nowym Roku może ??:D
-
ja takie cus podobnego chce w sypialni na scianie :D
Jula swietnie wyszedl ten obrazik :ok:
-
Bardzo ładny ten obraz :)
-
ten obraz mnie zainspirował, że może takie coś bym na prezent wymalowała tylko inne kolory
-
wyczytałam takie coś, co do malowania na różnych powierzchniach, co prawda nie o One stroke, ale myśle że może się przydać, może kogoś zaciekawi (z tej stronki: DECOUPAGE: Cz. 1. akcesoria - praktyczne porady oszczędnościowe )
*Kleje: kleje do decoupage : najlepiej wybrać jeden klej nadający się zarówno do klejenia serwetek, papieru do decoupage, papieru ryżowego; klej medium do świec i mydeł (stosowany jako klej do decoupage na świecach oraz mydłach, zmieszany w proporcjach 1:1 z farbą akrylową umożliwia malowanie na świecach i mydłach); klej medium do szkła (przykleja do szkła papier ryżowy, papier celulozowy, papier do decoupage, papierowe serwetki; zmieszany w proporcjach 1:1 z farbą akrylową umożliwia malowanie na szkle), klej do folii/złoceń (klej po wyschnięciu pozostaje lepki i nadaje się do naklejania folii w rolce, w płatkach , arkuszach; przydany do robienia ikon); klej do decoupage na tkaninach;
*Podkłady (primery): podkład akrylowy (np. Canvas Primer - umożliwia nakładać farby akrylowe i olejne na każdy rodzaj powierzchni; szczególnie zalecany na powierzchnie gładkie, nieporowate, takie jak np. szkło, metal, ceramika nielakierowana, MDF; na powierzchni drewnianej zamyka pory i usuwa drobne nierówności; dostępny w kolorze białym i przeźroczystym (do szkła); podkład syntetyczny (np. Gesso Grunt - nadaje się do wszystkich powierzchni nietłustych, biały i czarny; Haftgrund - może być używany jako podkład i jako klej); podkład - baza kryjąca (np. Renesans wyrównuje porowate powierzchnie, szybko schnie, powierzchnia po wyschnięciu jest twarda po wyschnięciu);
*Farby: farby akrylowe (artystyczne, hobbystyczne) na bazie wody (nadają się do malowania na materiale, papierze, kartonie, tekturze, plastiku, glinie, skórze, kamieniu, metalu; różne kolory można mieszać ze sobą a także rozwadniać, szybko schną)
- zamiast kupować różne rodzaje farb akrylowych można kupić odpowiednie media do farb akrylowych (metalizujące, patynujące, perłowe) - media można mieszać z farbą, można też stosować na uprzednio pomalowane przedmioty;
- ponieważ w technice decoupage najczęściej używa się jasnych farb, zamiast kupować farby w różnych kolorach można kupić te najczęściej używane a w razie potrzeby farbę akrylową barwić farbą plakatową;
- do malowania można użyć również akrylowej emulsji do malowania ścian i emalii akrylowej; emulsję można barwić pigmentami, farbami plakatowymi, akwarelami artystycznymi;
- najlepiej jest używać miękkich pędzli syntetycznych - pędzle z włosa naturalnego mogą „gubić" włoski, co stwarza problem z pozbyciem się ich z ozdabianego przedmiotu
-
patrząc na wasze cudowne dzieła postanowiłam też coś stworzyć ale moim zdaniem daleko mi :/:
Załącznik 34828
-
-
trochę inspiracji. Zajrzyjcie na stronkę Tatjany Kurdriacjewej Ňŕňü˙íŕ Ęóäđ˙âöĺâŕ na górze są zakładki do galerii, master klasów itp. kolejno od lewej: szkło i ceramika; malowane na drewnie; malowane na drewnie 2; szkatułki; malowane telefony; biżuteria; materiał i skóra; wystawy; kartki; księga gości; materiały; tutoriale; lekcje video; kolejne lekcje (mam kolokwium z Rosyjskiego w niedzielę to się douczam hehe)
miłego zbierania szczęki z podłogi :D lepiej weźcie chusteczkę, jak to oglądałam to się zaśliniłam hehe :P
już jakiś czas temu myślałam, żeby odświeżyć moją torebkę, ale jak to zobaczyłam to już wiem, że zabiorę się za to na pewno :)
kilka fotek z tej stronki
-
-
O matko !! Cuda ! Już widzę jak mam tak świetnie ozdobioną deskę do krojenia :D Kurdę, aż żal byłoby mi coś na niej kroić ;)
-
dziękuję pluszku:)
jestem w niebie :D ta ostatnia deska i reszta obok niej :wow:
-
Zobaczcie inne zdjęcia z tej stronki, to tylko kilka przykładowych prac. Jak ktoś ma ochotę poszperać w necie to wklejcie google Техника двойного мазка to one stroke właśnie i trochę tego jest :)