joystynkan uwierz, że ja tak samo nie miałam do czynienia z akrylem Zamówiłam próbki, kupiłam pedzel i jestem zachwycona. Jedyny problem to taki że musze się nauczyc robić równa linię usmiechu, ale aktyl biały mm jest super i ta konsystencja:) na prawdę polecam:)
14-01-2011, 13:45
joystynka
Odp: Produkty MISTERO MILANO
własnie dostałam próbki...polimer biały fantasico bianco,polimer cover różowy standard,i polimer przezroczysty esperto do tego monomer forte i pędzel owalny nr 8 . (trzepneło po kieszeni 90 zł):)i tylko sie zastanawiam teraz od czego zacząc? :)
17-01-2011, 17:37
szerek
Jak to od czego:)
Przygotuj sobie pazurka, esperto przeźroczystym zrób szkielecik, potem coverem wydłuż łożysko i ukształtuj linie uśmiechu a potem białą końcóweczkę, na to budowa pazurka esperto , piłowanie nabłyszczacz i gotowe:) naprawdę bardzo fajnie się piłuje, ja kupiłam do tego pilniczek 80/80 z Mm i płyn do czyszczenia pedzelków:)
17-01-2011, 18:14
Elizabeth76
Pozwole sobie wkleić artykuł na temat żeli 3-fazowych MM ,uniwersalne zastosowanie Nail Expert 05/10
17-01-2011, 19:31
Tosiaczek
JA za nie długo jadę do dziewczyn z miestero milano żeby mi zrobiły szkolenie i pokazały wszystko :)
24-01-2011, 17:36
milenka_olsztyn
Jak dla mnie to to robi wielki szał bo mówi się na to lakier... toż to zwykły żel soak off tylko że kolorowy...
25-01-2011, 10:49
Emilia Kossakowska
lakiery permanentne ze względu na sposób aplikacji i zdejmowania są podobne do zeli typu soak-of , zgodnie z nazewnictwem dostępny w tym systemie do tej pory produkt był żelem , teraz jest lakierem , który jest prostszy w aplikacji , wybarwiony jak lakier ( w żelach bywa różnie) oraz wygodniejszy w do nakładania - opakowanie z pędzelkiem.
cena produktu też ma znaczenie , lakiery permanentne są tańsze od żeli typu soak - of.
czas utwardzania też jest krótszy niż w wypadku żeli , każdy może wypróbować i wybrać co mu się bardziej podoba i jaką usługę chciałby wykonywać .
zaleta lakierów permanentnych jest niewątpliwie to , że ze względu na prostotę w aplikacji ( baza lakier top) jest to usługa którą może wykonywać każdy niezależnie od tego czy zajmuje się stylizacją paznokci , czyli pedicurzystka , kosmetyczka , manicurzystka
25-01-2011, 10:57
Tosiaczek
I wystarczy jedna warstwa takiego lakieru? Ma ktoś te lakiery? Bo chciała bym zobaczeć jak to wygląda na płytce paznokcia.
25-01-2011, 11:38
Alicja Chrzanowska
Tosiaczek przy niektórych kolorach wystarczy jedna warstwa, chodź dla pewności najlepiej zawsze położyć dwie :) kolor utwardza się w lampie 60s, więc nie ma problemu by powtórzyć tą czynność :)
Poniżej pazurki wykonane lakierem PERMANENTE UV soczysta mandarynka MANDARINO
No teraz to i mnie to zachęciło, może wypróbuje :)
26-01-2011, 12:15
Elizabeth76
Alicjo a ja mam pytanie odnosnie pilników ostatnio jak robiłam zamowienie zamowiłam pilnik konkretnie ten MisteroMilano - Pilnik płksiężyc - 180/180 (1 szt.) na fotce jest kolor pomarańczowy mi przysłano biały . Czy te pilniki sa w dwóch kolorach ??
super moze sie i ja skusze..bo lubie takie kolorki...:)
czyli trzeba brac poprawke biorac pod uwage kolorystyke...bo ten mandarino na pazurkach wyglada zupelnie inaczej niz kilka postowwyzej na tabeli kolorow:)
26-01-2011, 20:49
Alicja Chrzanowska
Niestety ze zdjęciami jest tak, że wystarczy czasem lekko inne światło i już kolory wyglądają inaczej :(
26-01-2011, 21:27
Tosiaczek
Alicjo nie ma za co ja mówię samą prawdę :) Ale zamiast lakierów zwykłych kupię takie :) Pieniądze z dotacji będą więc dam rade. Bo opłaca się kupić :) Czekam na więcej kolorów :*
26-01-2011, 21:44
milka_n
Alicjo a czy te nowe lakiery UV to cos w stylu tych produktów Shellac (CND) lub Gelish firmy Harmony?:)
26-01-2011, 21:47
Tosiaczek
Milka tak to właśnie to samo co ten Shellac. Tak samo to działa lakier do lampy UV. Zwykły żel soak off tylko że z pigmentem kolorowym :)
26-01-2011, 22:05
Alicja Chrzanowska
Tak jak Tosiaczek :przytul: pisze wszystkie produkty, które wymieniłaś to lakiery hybrydowe, czyli najnowszej generacji żele soak off. Dzięki rzadkiej konsystencji są łatwiejsze w aplikacji, malujemy nimi jak lakierem do paznokci.
Nasze klientki są zachwycone, wiele stylistek zaczynając pracę z lakierami hybrydowymi, szybko zapomina o żelach :)
Nastała nowa moda i trzeba za nią podążać :) Jest to dla nas o tyle dobre, że wykonanie manicure hybrydowego lakierami PERMANENTE UV jest dużo bardziej opłacalny pod względem ekonomicznym niż przy stylizowaniu żelem. Manicure wykonujemy klientce w 30 min, a zabieg kosztuje w zależności od miasta 50-120 zł. No i zużycie materiału jest dużo mniejsze niż przy żelach :) nic tylko się cieszyć :)
26-01-2011, 23:34
milka_n
Ooo rewelacja, dobrze że jeszcze nie zdążyłam kupić lakierów tamtej firmy bo nieźle przepłaciłabym :P
A jeszcze mam pytanko odnośnie przemywania ostatnie warstwy dyspersyjnej -czym najlepiej, cleanerem czy jest coś innego specjalnego?
Aaa i jeszcze jedno pytanko: jak zrobić "uzupełnienie" jak klientka przyjdzie z odrostami? Spiłować wszystko, czy zmatowić i uzupełnić ubytek czy jak??? Jak możecie to odpowiedzcie bo to dla mnie jak na razie nowość :) plizzzz....
Pozdrowioneczka :*
27-01-2011, 08:05
Tosiaczek
Chciała bym ci odpowiedzieć ale nie wiem :D Ale z chęcią miłą też się dowiem Milko :)
A to moje wczorajsze pazurki :)
I nie doceniony Żel Cover różowy. Wszyscy mówią że ma dziwny kolor a mi się podoba bardziej niż Beżowy. Polecam Coverek!