moniii najpierw dajemy primer ,a potem zel podkładowy ;)
Printable View
moniii najpierw dajemy primer ,a potem zel podkładowy ;)
Dziekuje bardzo za opdowiedz. Musze Wam powiedziec ze uwielbiam to forum duze sie juz z niego nauczylam jestescie fantastyczne, ja dopiero zaczynam moja przygode z pazurkami zrobilam kurs, ale nie wiele mnie na nim nauczono wiec douczam sie czytajac to forum :)
---------- Dodano o godzinie 18:14 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:11 ----------
aha i jescze jedno moge uzyc primer z innej firmy czy musi byc z modeny?
ja używam z innej ale to zalezy od firm musisz sprawdzić najpierw na swoich pazurkach czy będzie współgrał z tymi żelami ;)
ok, przetestuje :) wielkie dzieki :)
Ja używam samego bonderka ale możesz spokojnie dawać też primer ,lub sam primer bez bondera bo to w sumie to samo.:ok:
na Swoje osobiste nigdy pod bonderka nie dawałam primera ,za bardzo mi śmierdzi :skacze:
ale klientkom zawsze :P
mi tam primer wcale nie smierdzi ;)
Dziewczyny pomocy! Kupilam zele z modeny i od razu po otrzymaniu paczki wlozylam je do lodowki mieszkam na sycyli i jest tu juz dosc goraco wiec w obawie ze zelki beda mi zplywac z palcow dalam je do lodowki dzisiaj jak otworzylam te zele to bylo w nich pelno malych babelek :( dlaczego one powsaly? nie powinnam ich moze trzymac caly czas w lodowce tylko wkladac je np.20min wczesniej przed uzyciem?
nie wiem dlaczego powstały ale zostaw na jakiś czas odkręcone i pęcherzyki powinny zniknąc ja tak robiłam ;)
ok, sprobuje
Witajcie dziewczyny!!!
Od jakiegoś czasu śledzę Wasze(teraz już nasze:) ) forum,a dzisiaj postanowiłam się wreszcie przyłączyć.
Przez kilka lat sama byłam klientką i podpatrywałam jak "to" się robi, a po kilku latach postanowiłam sam spróbować. Kupiłam zestaw i zaczęłam ostro ćwiczyć. Najpierw na sobie, a potem na mamie i siostrze.
Chce pójść na kurs, ale na razie muszę poczekać.
Wszystkie 3 jesteśmy bardzo zadowolone(nikomu krzywdy nie zrobiłam:ok:).
Myślę, że idzie mi naprawdę nieźle!He he he( cóż za skromność, nie?)
Od roku używam żeli z Modeny i jestem baardzo zadowolona. Nic nie spływa, nie zapowietrza się, i długo się trzyma nawet jak odrost jest już spory.
:huh:
Mam tylko pytanie do Was jeżeli kładziecie różowy clear na frenczu np. z brokatem, czy on nie za bardzo "przysłania" biel końcówki?
Miłego dnia Wam życzę, i czekam na nowe posty!:kwiatek:
Domi to zalezy jaki efekt koncowy chcesz uzyskac poza tym jesli chcesz bielusienka koncowke to zaopatrz sie w cover zelowy, ktory dajesz na łoże, bialy zel na koncowke i zelem clear przykrywasz wszystko i budujesz wszystkie krzywizny paznokcia:)
Dziękuję za szybką odpowiedź!
Mam i używam często covera z modeny, ale moja naturalna płytka jest bardzo blada i szybko widać odrost od góry.
Niestety modena ma cover tylko w jednym kolorze, jest piękny ale....
Ja mieszam coverek modeny z tym ich mlecznym różem :) Wychodzi na prawdę fajny odcień ;)
O kurcze o tym nie pomyślałam!! Świetny pomysł!
pół na pół, czy 2/3 covera i 1/3 różowego?
Domi zależy od twojej płytki. wymieszaj w różnych proporcjach i znajdź najbliższą sobię:} ale faktycznie modena jest cudna
Masz racje pokombinuję i na pewno cosik z tego wyjdzie.:skacze:
Ja moge za to polecić lakier od nich - stop yellow. Do tej pory kupowałam lakier w allesandro, ale wiadomo "ekonomia" ;(mnie zmusiła do zmian i z tego jestem bardzo zadowolona.
Ale kolorowe żele mi się "wydostały" z pojemniczków;(i połowa poszła na zmarnowanie....
He he dobry myk:Dmiałam taki fajny burgund i cały wyszedł.....mówi się trudni i..... uczy się dalej..
---------- Dodano o godzinie 19:41 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:39 ----------
Nie śmiejcie się ze mnie, ale mam pytanie: pierwszy raz będę robiła stópki, i zastanawiam się czy najpierw opiłować ładnie paznokcie potem żelik, czy żel a dopiero potem wypiłować kształt?:/:
---------- Dodano o godzinie 19:49 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:41 ----------
ok. wiem głupie pytanie:P
teraz to sobie uświadomiłam.......
Nie było tego postu:P
ostateczny ksztalt nadajesz juz po wszystkim ale wybor nalezy do ciebie:)
to zależy od paznokci :) ja jeśli wymagają tego paznokcie nadaję kształt przed , a po nałożeniu żelu robię ewentualne poprawki :)
Dzięki Kochane dziewczynki za pomoc.......
Gdybym kiedyś ja mogła czymś służyć ......:skacze:
Zabieram się za stópki:D trzymajcie kciuki...
a czy ktoras z was juz moze uzywala lakier do stempelkow z Modeny?
Bo maja w swojej ofercie juz i tak sie zastanwaim nad nim czy bedzie odbijal wzory?? a ten cracked lakier juz moze probowalyscie ??hmmm
tez sie chyba skusze :)[COLOR="Silver"]
---------- Dodano o godzinie 23:24 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:22 ----------